Delfts Schaakforum DSC Forum Externe competitie Seizoen 2008-2009 DSC2 laat AAS te vroeg los
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
Lucien van de Lisdonk Lucien van de Lisdonk is a Male
DSC-verslaggever


geregistreerd: 21-04-2005
aantal berichten: 278

DSC2 laat AAS te vroeg los Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Het 2e team van DSC heeft de kans op een matchpunt laten liggen. In de 3e ronde werd weliswaar beter gepresteerd dan in de eerste twee ronden (nu slechts 3 nederlagen), maar er had meer in gezeten!

Op 1 speelde Hora een degelijke partij met zwart en is het evenwicht nimmer echt verbroken geweest. De remise was bij hem dan al snel een feit.

Op 2 kwam Bob in een zeer scherpe stelling terecht waarbij zwart op een bepaald moment maar liefst 2 pionnen offerde. De compensatie bestond uit zeer actief stukkenspel. De pionnen werden door Bob tijdig terug gegeven waarna er een toreneindspel resteerde met een kleine plus voor wit. Desalniettemin was het onvoldoende voor winst en werd ook hier de vrede getekend.

Op 3 bleek Pieter een engel op zijn schouder te hebben zitten want al na 7 zetten ging een pion verloren en hadden velen al een nul genoteerd voor hem. Zijn sterke tegenstander (350 punten verschil!!) nam het waarschijnlijk daarna niet zo serieus meer op want tientallen zetten later bleek Pieter ineens een pluspion in een eindspel van + te hebben.... Ik heb gemist wat er nou gebeurde maar de rollen waren opeens omgedraaid. Helaas was dit eindspel toch niet te winnen en werd er opnieuw een remise opgetekend.

Op 4 speelde Lucien de opening veel beter dan zijn tegenstander en verkreeg hij een mooie aanval op de zwarte koning. Helaas kostte de berekening over een mogelijk toren-offer op f6 hem zoveel tijd dat hij in tijdnood kwam en de stelling van een dikke plus snel veranderde in een dikke min. Had hij echter zijn loper op f6 geofferd dan was het binnen enkele zetten 1-0 geworden.... Erg jammer want dit ene bordpunt bleek achteraf funest te zijn voor de wedstrijd.

Op 5 speelde Friedhelm zijn tweede partij van het seizoen voor DSC2 en kwam uiteindelijk ook hier een toren-eindspel op het bord. Daarbij had hij een pluspion maar had zijn tegenstander een gevaarlijke vrijpion die hem tot verdedigen noopte. Waarschijnlijk had er hier ook meer in gezeten dan de uiteindelijke remise die op het scorebord verscheen.

Op 6 toverde Kees een flankspel op het bord en ontstond er uiteindelijk een open stelling met wederzijdse actieve torens en dames. Theoretisch gezien waarschijnlijk remise; praktisch gezien stond de koning van Kees meer in de vuurlinie en werd dat hem uiteindelijk fataal. Hier werd onze tweede nul opgetekend.

Op 7 speelde JP (in de vorige ronde had hij nog een scalp uit Bloemendaal meegenomen) een variant die waarschijnlijk naar hem genoemd kan worden, maar die niet voor herhaling vatbaar lijkt. Na 1.c4 c6 2.g3 e5 3.f3 speelde hij 3...d6?! Zijn stelling oogde daarna belabberd en het resultaat was er ook naar: 1-0. Of hij ergens een kans op beter heeft laten liggen heb ik niet goed kunnen beoordelen.

Op 8 tot slot was het onze voorzitter, Willem-Jan, die zeer snel en zelfverzekerd speelde en en passant een pion meenam. Net als in de vorige ronde had hij alles goed gezien en berekend, met dat verschil dat hij nu tot het einde scherp bleef. De uiteindelijke overwinning was dan ook verdiend te noemen.

Als DSC2 deze stijgende lijn weet vast te houden moeten er tegen WSC matchpunten te pakken zijn! Als dat lukt is er tenminste weer aansluiting met de rest van het peloton dat 2 matchpunten heeft.

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Untagonklik on 23-11-2008 at 15:08.

23-11-2008 00:11 Lucien van de Lisdonk is offline Send an Email to Lucien van de Lisdonk Search for Posts by Lucien van de Lisdonk Add Lucien van de Lisdonk to your Buddy List
Untagonklik Untagonklik is a Male
dsc intern wedstrijdleider
geregistreerd: 07-03-2002
aantal berichten: 3266

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Bedankt voor je uitgebreide verslag Lucien. Ik heb het in het nieuwsbericht opgenomen, dat nu ook op jouw naam staat.

Helaas staan er nog geen matchpunten op naam van DSC2, maar jullie hebben ook 3 van de teams in de top-4 van de stand gehad nu. En dat jullie in deze wedstrijd een rele kans op een matchpunt hebben gehad biedt zeker hoop voor de komende wedstrijden. AAS is een behoorlijk sterk team!

__________________
Doch dyn plicht en lit de lju mar rabje.

23-11-2008 15:10 Untagonklik is offline Send an Email to Untagonklik Search for Posts by Untagonklik Add Untagonklik to your Buddy List
 
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller