Delfts Schaakforum » DSC Forum » Externe competitie » Seizoen 2005-2006 » DSC5 niet langs Pomar
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Corniel Corniel is a Male
dsc activiteitencommissaris
geregistreerd: 28-01-2002
aantal berichten: 4340

DSC5 niet langs Pomar Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Ondanks dat de wedstrijd met 1-0 werd aangevangen (zie eerdere berichtgeving) is DSC5 er niet in geslaagd om Pomar te verslaan. Aan het einde van de avond hielden de teams elkaar in evenwicht: 4-4.

Mark Versteegh speelde een solide partij. De dames gingen vroeg van het bord, en Mark had ruim 30 minuten minder nodig om een eindspel op het bord te krijgen met een sterk paard tegen een minder sterke loper. Hij speelde dit netjes uit.

Rufael Mekuri kwam lekker uit de opening. Hij rokeerde kort en tegenstander lang: aanvallen dus. Rufael was veel sneller, alleen b5 leek de boel wat te vertragen, en uiteindelijk werd remise overeen gekomen.

Joel Udden speelde volgens gebruikelijk recept. Goede zetten spelen, maar wel door (te) veel tijd verbruiken. Hij kon een pion opeten, maar wegens tijdnood bood hij remise aan in een stelling met een dreigende vrijpion. Zijn tegenstander nam dat wellicht helaas aan...

Diederik van Heijgen speelde een goede partij. Een moment van schaakblindheid kostte hem echter een stuk. Na dat stuk verliest vocht hij door en het resultaat mocht er zijn: uiteindelijk werd het remise!

Roland ten Have verloor. Hoe dat precies ging is op het moment van schrijven niet bekend bij de auteur.

Olivier Marincic kwam niet slecht uit de opening, maar speelde naar eigen zeggen verder planloos. Toen hij daarop ook nog een aantal slechte zetten achter elkaar speelde was het uit was.

Willem de Smit speelde een goede partij: na de opening werd remise overeengekomen, aangezien toen de stand op de borden nog gunstig leek in ons voordeel. Helaas bleek dat achteraf niet voldoende.

 DSC5--Pomar 1-4-4
1Mark Versteegh--W. van Markenstein-1-0
2Rufael Mekuri--P.J.A. van der Meer-½-½
3Joel Udden--T. Bieger-½-½
4Diederik van Heijgen--G. Beekman-½-½
5Roland ten Have--F. Ferschtman-0-1
6Marco Anink--F.N. Berendse jr.-1-0
7Olivier Marincic--R.H. de Jong-0-1
8Willem de Smit--Han Nicolaas-½-½

This post has been edited 4 time(s), it was last edited by Corniel on 13-12-2005 at 20:37.

13-12-2005 13:11 Corniel is offline Send an Email to Corniel Homepage of Corniel Search for Posts by Corniel Add Corniel to your Buddy List
Elguapo Elguapo is a Male
forummeester


geregistreerd: 26-03-2002
aantal berichten: 991

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Willem speelde remise (dan kom je wel op 4-4) Bij mijn weten heet Rufael Mekuri met zijn achternaam.

Mark op bord 1 speelde een solide partij; dames gingen vroeg van het bord, en Mark had ruim 30 minuten minder nodig om een eindspel op het bord te krijgen met een sterk paard tegen een minder sterke loper. Hij speelde dit netjes uit.

Rufael op bord 2 kwam lekker uit de opening; rocheerde kort en tegenstander lang, aanvallen dus. Rufael was veel sneller, alleen b5 leek de boel wat te vertragen, en uiteindelijk werd remise overeen gekomen.

Joel speelde volgens gebruikelijk recept; goed spelen, maar daarvoor (te) veel tijd verbruiken. Kon een pion opeten maar wegens tijdnood bood hij remise aan in een stelling met een dreigende vrijpion. Zijn tegenstander nam aan...

Bord 4 werd bespeeld door Diederik. Goede partij. Een moment van schaakblindheid kostte hem een stuk. Ondanks dat toch doorgevochten met als resultaat toch nog een hele nuttige remise!

Roland verloor op bord 5, weinig gezien van deze partij.

Marco speelde zoals elders vermeld vooruit en won op bord 6.

Ik speelde op bord 7; kwam volgens mij niet slecht uit de opening, maar verder planloos gespeeld. Daarna nog een paar keer achter elkaar een slechte zet gevonden en gespeeld, waarna het uit was. Dat mijn tegenstander het nog zo lang wist uit te stellen maakt mijn nederlaag alleen maar pijnlijker...

Willem speelde een goede partij: na de opening werd remise overeengekomen, aangezien toen de stand op de borden nog gunstig leek in ons voordeel.

Helaas niet de 2 punten behaald, maar uiteindelijk gelukkig nog een punt gered. Het kan verkeren bij het 5e....

13-12-2005 17:28 Elguapo is offline Send an Email to Elguapo Search for Posts by Elguapo Add Elguapo to your Buddy List
Corniel Corniel is a Male
dsc activiteitencommissaris
geregistreerd: 28-01-2002
aantal berichten: 4340

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Tanx voor de update Olivier!

__________________
stukken in het gras

ik zag stukken in het gras - en paarden grazen
en een zwarte dame
ik hoopte - dat jij het was

13-12-2005 20:38 Corniel is offline Send an Email to Corniel Homepage of Corniel Search for Posts by Corniel Add Corniel to your Buddy List
Marco Marco is a Male
DSC-forumgrootmeester
geregistreerd: 15-03-2002
aantal berichten: 1355

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

De eerste klasse. Het opstapje naar het hoogste regionale platform. Vlaggenschepen van de wat kleinere clubs die hun eer hoog willen houden kruisen de degens met tweede en derde teams van 'de grote jongens', die hun sterke spelers een zo hoog mogelijk extern podium willen bieden.

Duidelijk is na 3 ronden dat in klasse 1B slechts Schaakhuis 1 en Botwinnik 2 voor de titel zijn uitgespeeld, na 3 nederlagen. Schaakhuis 1 blijkt voorlopig de dupe van nateligheden in haar enige administratie. Hun spelers winnen wel, maar wanneer zij nog niet zijn aangemeld bij de HSB levert dat geen punten op.
En dat betekent dat na 3 rondjes, totaal onnodig, het degradatiespook om de hoek komt kijken.

DSC6 en DD 5 staan voorlopig veilig in de middenmoot,
maar hen wachten nog de cruciale wedstrijden met SH 1 en Botwinnik 2; niets is beslist.

Het kampioenschap lijkt vooralsnog tussen de 2 ratingfavorieten, DSC4 en het eerste van RSC/BP te gaan, maar ook zij hebben beide al een gelijkspel moeten toestaan. HT 2 en RHC/Arena 1 liggen op de loer.

In klasse 1A is de gang van zaken helemaal bizar.
Waar het eerste van de Kroegschakers uit Den Haag keihard faalt, heeft het tweede in 1A de koppositie gepakt, samen met ratingzwakste Pomar 1.

Tot nu toe draait het seizoen voor Rijswijk 2 uit op één grote nachtmerrie. Na in de openingsronde een nipte nederlaag te hebben geleden tegen Pomar 1, ging het ook tegen Botwinnik 3 fout, en ook van SH 2 werd niet gewonnen. Resultaat is de rode lantaarn.

Het ambitieuze studententeam van DSC5 zag op dat moments plots zijn kans schoon. Voor Rijswijk 2 had men vrees, maar de andere kans kon men met wat gezonde bluf toch wel aan?!
Na een drama tegen HO 1 volgde er een strak herstel met winst op DD 4, en een 1-0 voorsprong -dmv een vooruitgespeelde partij- op Pomar. Deze voorsprong was echter toch niet genoeg voor de overwinning, en dankzij het 4-4 gelijkspel houden Pomar 1 en SH 2 de beste kansen op de titel.

Beiden hebben 2 matchpunten voorsprong op de achtervolgende teams, zoals DSC5, HO 1 en WSC 3, maar niets is zeker in deze klasse.
Dat belooft nog wat voor de slotronde in april.

__________________
Van iedereen kan je wat leren; doe dat dus ook.

17-12-2005 21:31 Marco is offline Send an Email to Marco Search for Posts by Marco Add Marco to your Buddy List
Marco Marco is a Male
DSC-forumgrootmeester
geregistreerd: 15-03-2002
aantal berichten: 1355

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Koert, zie hier het verslag voor de HSB-website.

Jij weet dit stukje vast wel van hier naar de desbetreffende plaats te dirigeren.

__________________
Van iedereen kan je wat leren; doe dat dus ook.

17-12-2005 21:32 Marco is offline Send an Email to Marco Search for Posts by Marco Add Marco to your Buddy List
 
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller