Delfts Schaakforum » Nationaal » Toernooien & activiteiten » Jan-Willem de Jong wint ONSSSK
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Untagonklik Untagonklik is a Male
dsc intern wedstrijdleider
geregistreerd: 07-03-2002
aantal berichten: 3258

Jan-Willem de Jong wint ONSSSK Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Het vierde Open Nederlands Studenten Snelschaak Kampioenschap is ten prooi gevallen aan Jan-Willem de Jong. Hij bleek 7 concurrenten in de finalepoule de baas.

Het toernooi werd gespeeld via 3 voorronden volgens het Amsterdams systeem. Daarna werden de 24 deelnemers verdeeld over 3 finalegroepen.

Uiteindelijk bleef Jan-Willem de Jong de directe concurrentie (in de vorm van Jeffrey van Vliet en Rob Schoorl die gedeeld tweede werden) een half puntje voor. Beste DSC-er in het deelnemersveld was Marten Wortel, die dus niet succesvol bleek in het verdedigen van zijn titel. Hij werd uiteindelijk vierde.

Voor de uitslagen en eindstand zie de site van het ONSSSK.

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Corniel on 19-05-2005 at 12:56.

11-05-2005 20:36 Untagonklik is offline Send an Email to Untagonklik Search for Posts by Untagonklik Add Untagonklik to your Buddy List
Corniel Corniel is a Male
webcommissie
geregistreerd: 28-01-2002
aantal berichten: 4378

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Ook dit jaar werd door W.I.S.V. 'Christaan Huygens', verbonden aan de faculteit EWI (Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica) van de TU Delft, weer het Open Nederlands Studenten Snel Schaak Kampioenschap, georganiseerd. De MatCH, de denksportcommissie, verantwoordelijk voor onder andere alle schaakgerelateerde activiteiten, had op 11 mei twee zaaltjes gereserveerd in het hoofdgebouw van de TU.

Vanaf 11 uur konden mensen zich inschrijven, en de eerste deelnemer die arriveerde was zelfs dusdanig vroeg dat deze aanbood te helpen met het opzetten van alle schaakborden. In het uur dat volgde kwamen de deelnemers langzaam binnendruppelen. Toen om iets over 12, de geplande begintijd, het aantal deelnemers leek te stagneren op 20, begon het toernooi met een openingstoespraak door de voorzitter van de MatCH, Vincent de Boer, en enkele regel-gerelateerde mededelingen door de arbiter van de dag, Arno Wiersma. In de enkele minuten die dat kostte kwamen er echter nog vier deelnemers haastig binnenlopen, zodat het speelschema opnieuw gemaakt werd voor 24 deelnemers.

De eerste drie ronden werd er gespeeld in 6 poules van 4, die na elke ronde van 3 partijen (5 minuten per persoon per partij) steeds opnieuw werden ingedeeld. Enkele MatCH-leden maakten van de eerste tweede ronden gebruik om de lunch voor te bereiden, die tussen de tweede en de derde ronde geserveerd werd. Na de lunch was het dus tijd voor de derde ronde, aan het begin waarvan de organisatie even verbaasd stond te kijken naar een compleet lege tafel. Een poule van vier deelnemers had namelijk voor die ronde onderling remise afgesproken voor alle partijen, om zeker te zijn van gezamenlijke plaatsing in de uiteindelijke hoogste finalegroep.

Een korte pauze na de derde ronde gaf de organisatie tijd om de 3 finalegroepen van 8 deelnemers te bepalen. Ook daarin werd weer een halve competitie gespeeld, zodat na zeven ronden de eindstand kon werden opgemaakt. De deelnemers kregen in de tussentijd een presentatie van Schaakacademie.nl.

Bij de prijsuitreiking waren relatief veel prijswinnaars niet meer aanwezig en deze verliep daarom vrij snel. Desondanks werd het grootste deel van de prijzen uitgereikt, waaronder een introductielidmaatschap van Schaakacademie.nl voor de als laatst geëindigde deelnemer, medailles voor de eerste drie plaatsen van elke finalegroep, geldprijzen oplopend tot 100 euro in de finalegroep en diverse spellen voor de andere groepen.

Na afloop van het toernooi vertrok een deel van de deelnemers nog naar de /Pub (het faculteitscafé), later gevolgd door een deel van de organisatie, die terug kan kijken op een mooi evenement met, net als vorige jaren, een groot aantal zeer sterke spelers.

Namens de MatCH,
Sander Koning

__________________
stukken in het gras

ik zag stukken in het gras - en paarden grazen
en een zwarte dame
ik hoopte - dat jij het was

19-05-2005 12:55 Corniel is offline Send an Email to Corniel Homepage of Corniel Search for Posts by Corniel Add Corniel to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller