Delfts Schaakforum DSC Forum Algemeen [DSC] Begrafenis van Nico 't Hoen indrukwekkend
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
Ted Ted is a Male
dsc voorzitter


geregistreerd: 19-12-2002
aantal berichten: 877

Begrafenis van Nico 't Hoen indrukwekkend Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

De begrafenis van Nico ’t Hoen afgelopen zaterdag in Capelle aan de IJssel (daar is hij geboren en getogen) was een indrukwekkende aangelegenheid.Niet alleen door de vele positieve en verdrietige woorden die werden gesproken.
Het soort contact dat Nico met veel mensen had werd ook bevestigd door het grote aantal mensen dat de moeite genomen had om bij de plechtigheid en de begrafenis zelf aanwezig te zijn: ik schat dat er zo’n 400 waren. De kerk was in elk geval te klein om ze allemaal te kunnen laten zitten, ondanks de op het laatste moment nog extra neergezette stoelen.

De aanwezigen waren getuige van een lange dienst, die mooi was opgezet, en ondanks de droevige aangelegenheid positief was opgebouwd. De tekst van het laatste nummer van de dienst (Queen: “The Show Must Go On”) zegt wat dat betreft genoeg.

Aan die positieve opbouw droeg ook de oproep van broer Marco bij. Hij vroeg aan iedereen om een klein stukje van dat positieve van Nico in je eigen leven te gaan gebruiken, en daarmee de wereld een klein stukje beter te maken.
En vriendin Inge maakte grote indruk door in een emotionele toespraak die ondanks alles was doorspekt met humor te laten horen hoe belangrijk zij en Nico voor elkaar waren.
Ondanks de lengte van de dienst (ruim twee uur) bleef dan ook iedereen.

Dat de familie na de begrafenis nog uren het geduld en de tijd nam om van iedereen persoonlijk afscheid te nemen was even indrukwekkend, maar al lang geen verrassing meer.

Het was de afsluiting van een begrafenis geheel in de stijl van Nico, een stijl waarop wij allen jaloers waren, maar die gelukkig ook anderen beheersen.

Ted Barendse

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Corniel on 30-03-2005 at 09:22.

28-02-2005 11:52 Ted is offline Send an Email to Ted Search for Posts by Ted Add Ted to your Buddy List
Hans Groeneveld Hans Groeneveld is a Male
DSC-lid


geregistreerd: 08-09-2003
aantal berichten: 32

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Volgens mij heeft Ted een erg goed beeld gegeven van de begrafenis van Nico.
De afgelopen dagen heb ik veel nagedacht over dingen, die daar gezegd zijn. Vooral de woorden van Inge hebben een onuitwisbare indruk gemaakt. Door wat ze zei en door de manier waarop ze het zei. Door haar tranen heen vertelde ze erg leuke dingen over en tegen Nico, grapjes zelfs. Vooral zijn (technische) onhandigheid moest het ontgelden. Als je er niet bij was komt dat misschien ongepast over, maar dat was het geen moment. Want geen moment liet ze ons twijfelen aan de grote liefde die ze voor Nico voelt en het vreselijke gat dat hij in haar leven achterlaat.
Indrukwekkend en vertederend. Bij de meeste mensen brandden de tranen in de ogen; bij velen druppelden ze over de wangen

Ik heb ervaren, dat het kan gebeuren, dat degene die het hardst troost nodig heeft, het meeste troost geeft.
Hoe gek het ook klinkt: deze begrafenis heeft mijn leven verrijkt.

Nico had al een goed plaatsje in mijn gedachten, maar door deze afscheidsviering en de vele dingen die over Nico verteld zijn, die ik niet van hem wist, is dat plaatsje alleen maar beter geworden. Ik ben hem sterker gaan missen, maar op een positieve manier.

28-02-2005 18:53 Hans Groeneveld is offline Search for Posts by Hans Groeneveld Add Hans Groeneveld to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller