Delfts Schaakforum » DSC Forum » Externe competitie » Seizoen 2002-2003 » DSC 9
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Thread is closed
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Marco Marco is a Male
DSC-forumgrootmeester
geregistreerd: 15-03-2002
aantal berichten: 1355

DSC 9 Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Er is weer nieuws omtrent DSC9, het jeugdteam.
Dit team zal volgende week vrijdag de confrontatie aan moeten gaan met Tijdnood 4. Inzet: een promotie naar de derde klasse.
Nu blijkt dat bij winst promotie verzekerd is, we zijn niet meer afhankelijk van uitslagen van derden. Vol goede moed, en met 3 sterke invallers treden wij onze plaatsgenoten tegemoet.
Weet DSC9 in de hel van Tijdnood het hoofd koel te houden en de overwinning weg te slepen?
Komt allen op vrijdag 4 april aanmoedigen! De derby van Delft heeft Uw steun nodig!Rockend Koel

__________________
Van iedereen kan je wat leren; doe dat dus ook.

28-03-2003 16:26 Marco is offline Send an Email to Marco Search for Posts by Marco Add Marco to your Buddy List
Marco Marco is a Male
DSC-forumgrootmeester
geregistreerd: 15-03-2002
aantal berichten: 1355

Promotie!! Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

DSC9 is gepromoveerd!! Het mag dan geen kampioenschap heten, maar zo voelt het wel aan. DSC9 heeft gisteravond bij onze grote vrienden van Tijdnood een zwaarbevochten 5-3 overwinning behaald en is zodoende het 3de externe team van DSC dat promoveert, met DSC1 dat weldra nog zal volgen.

Vrijdag 4 april was de grote dag voor de schakertjes van DSC9. Na de eerste kans op promotie gemist te hebben tegen RSC/BP, er werd met 3-5 verloren terwijl een gelijkspel toereikend was, moest er nu gewonnen worden in de hel van Tijdnood.
De HSB had echter op die dag en het daaropvolgende weekend een trainingskamp georganiseerd. En daar werden Jan-Pieter en Mariana verwacht. Bovendien had Reinout eveneens andere verplichtingen, net als vaste invaller Thijs Willemsen.
Logischerwijze probeerden wij deze 3 vooruit te laten spelen. Dit viel echter niet in goede aarde bij de ons allen zeer wel bekende heer Ciro Bonanno, die daarop antwoordde met een soort van 'lekker puh'-reactie.
Kortom, ik kon gaan zoeken naar vervanging. Gelukkig had ik nog even de tijd, de wedstrijd zou pas over 2 weken plaatsvinden.
In Martin Glimmerveen, een nieuw lid dat nog niet extern voor DSC heeft gespeeld, Ralf Heersma, een lid dat dit seizoen niet heeft geschaakt, en Isabelle Hagerop van Eijs, een speelster die bij aanvang van het seizoen niet voor een team was opgegeven voor een team, werden 3 uistekend capabele invallers gevonden. Misschien kan je het zelfs versterking noemen...
De maandag tevoren bleek echter dat ik geen van driën op mocht stellen!
De HSB vond het wat al te gek dat Martin bij zijn oude club Leiderdorp promotieklasse LeiSB had gespeeld en nu in de 4de klasse van de HSB wilde uitkomen, Isabelle was reeds uitgekomen voor DSC6&7 en was derhalve niet meer speelgerechtigd voor DSC9 en Ralf was allang
geen lid meer!
Gelukkig had ik deze keer 9 mensen klaarstaan, ongeveer een unicum, maar dat betekende wel dat Ben Sedee meteen in kon springen.
De andere 2 plekken werden ternauwernood ook nog opgevuld: door Jan Jaarsma, samen met mij teamleider, maar voor de gelegenheid dus playing captain, en Thomas Cornelissens, een oud-lid en vriend van mij, die wellicht volgend jaar wel weer lid wordt en nu op woensdag nog even versneld is opgegeven als lid, zodat hij ook daadwerkelijk mocht spelen.
Het gedoe met KNSB-nummers was pas een uur voor de wedstrijd klaar, maar uiteindelijk waren de voorbereidingen in ieder geval tot een goed einde gebracht.
Eenmaal aangekomen bij het Denksportcentrum zag ik hoe zich daar ik 6 DSC-spelers bevonden, en Thomas was met mij meegekomen. Ben kwam even later binnen, zodat we om 19.30 8 man op konden stellen. Buiten de 8 spelers waren ook Joost, Martin en Diederik op mijn uitnodiging aanwezig, en naast de vader van Berend kwam ook Arno namens binnenwandelen. DSC had aldus een flinke supportersschare meegebracht. Omdat Tijdnood om half 8 nog niet op volle sterkte was, werd er nog even gewacht, maar rond 19.40 werden dan toch alle klokken aangezet. Aan de kant van Tijdnood waren er toen 4 borden bezet.
Aan bord 1, 6 en 7 zaten jeugdleden van Tijdnood tegen resp. Arnoud, Ben en Rick te spelen, op bord 5 moest Owen het tegen een senior opnemen. Het eerste punt werd al pijlsnel opgetekend, Rick won gemiddeld één stuk per 5 zetten. Arnoud kon even later de dame opsluiten van het sterkste jeugdlid van Tijdnood, en zodoende stond het alweer 2-0.
Inmiddels waren ook de lege borden bevolkt. Mevrouw Bonanno was de tegenstander van Roland aan bord 2, en ook Thomas kon een zware beproeving tegemoet zien in de persoon van de heer Zitha, rating 1400. Thomas heeft zelf een rating nabij de 1100, dus dat werd bikkelen!
Aan bord 8 tenslotte zat Jan Jaarsma. Tegenover hem nam een Italiaan plaats, die vlak voor de wedstrijd nog speelgerechtigd was verklaard; zijn eerdere partijen voor Tijdnood waren namelijk allemaal in een reglementaire nederlaag omgezet. En wat is nu een Italiaan die geen Italiaans speelt? Hiermee wil ik overigens absoluut niet zeggen dat wij allemaal Hollands moeten spelen!
In ieder geval sloeg wit in het Italiaans tweepaardenspel met zijn paard op f7, nadat Jan met zijn paard op d5 had genomen. Jan wachtte een zware avond.
Owen had tegen zijn relatief sterke tegenstander zijn pion achterstand weliswaar goedgemaakt, maar liet even later zijn loper pennen. Aangezien het eindspel van T+T+L+veel pionnen voor Owen verder moest zonder loper, werd al snel aansluitingstreffer gescoord: 2-1.
Eindelijk had intussen ook Berend iemand aan zijn bord zien verschijnen. Mevrouw Petrone-Rensen wist zich echter raad met het frisse, actieve spel van Berend, en op een gegeven moment stonden alle witte stukken bijeen gepakt op de lijnen c t/m f en de velden 1 t/m 3. Later pakte Berend ook nog eens wat materiaal mee, de voorsprong werd aldus vergroot tot 3-1.
Ben had inmiddels een stuk buit gemaakt. Deze voorsprong was even later geslonken tot een kwaliteit, en wat later zag ik dat hij ons een toreneindspel voorschotelde. Waar was de kwal gebleven? Maar goed, dat eindspel wist hij dan wel weer te winnen, zodat we bij een 4-1 stand ons steeds minder zorgen gingen maken.
Vooral omdat Roland mevrouw Bonanno op een leuke penning met stukwinst had getrakteerd, moest alles toch wel goedkomen?! Analyserend in de bar bereikte ons echter het bericht dat Roland verloren had. Mevrouw Bonanno had een matanval langs de h-lijn gelanceerd, en die was Roland te machtig geworden.
Die 4-2 stand bood echter opeens geen enkele zekerheid meer. Teneinde te promoveren moest er gewonnen worden, en dan hadden we nog echt minstens een halfje nodig. Jan was de variant met Pxf7 slechts met pionverlies uitgekomen, had die pion weer teruggewonnen, maar uiteindelijk werd de druk van de witte torens en loper op d5, zijn geïsoleerde pion, hem teveel. Toen deze vesting viel drukte wit snel door en stond het 4-3.
En toen hing alles af van Thomas. Thomas had tot nu toen een nagenoeg foutloze partij laten zien, maar had daar wel veel tijd voor nodig gehad. Inmiddels was er een eindspel bereikt waarin hij over een pionnetje meer beschikte, maar over veel minder tijd. En met de dames op het bord, vergezeld van een zwart loperpaar en aan witte zijde een paard en loper, was er nog steeds bijzonder nauwkeurig spel vereist.
Zwart had echter geen plan. Of eigenlijk wel, dat bestond namelijk uit het niet ruilen van de dames, teneinde het nog zo ingewikkeld mogelijk te houden, en Thomas te vlaggen. Dat hij na de grafzet g4?? met de loper op e4 kon nemen met winst (wit zou de dame moeten geven om niet mat te staan), of met de dame even later zowel h4 als g4 met schaak mee kon nemen, waarna de witte stelling compleet in zou storten, bezorgde ons een vreselijk hoge bloeddruk, maar gelukkig, hij zag het niet. Maar zijn tactiek bleek toch te werken...de dames waren nog steeds niet geruild en Thomas had inmiddels minder dan een minuut op de klok. Thomas had echter nog een aftrekschaakje met de loper op c4, waarna zwart geheel vrijwillig met de koning niet naar f8, maar naar h8 liep. Na dit aftrekschaakje stonden echter zowel de loper als het paard, dat de loper dekte, in. Dus er zou ook nog een stuk verloren gaan. Maar Thomas had nog één kans. Want wat bleek, als Thomas met de dame op h5 zou nemen stond zwart pardoes mat. En zwart kon noch deze pion dekken, noch iets, zelfs in 2 zetten, op de h-lijn plaatsen!
Helaas. Zwart had nog wel Df2 met schaak en dame-afruil. En Thomas had nog maar 20 seconden...nouja, je kan het in ieder geval proberen: De2 dus. Zwart zou echter het instaande paard kunnen slaan, of op d5 nemen, en dan is het mat. Maar hij heeft nog meer dan 20 minuten, dus hij zal vast wel even goed rondkijken, zich realiserend dat de enige manier waarop hij nog kan verliezen mat is. Zelfs groot materiaalverlies zou hem niet meer kunnen deren. Zwart beweegt zijn hand richting het bord...

Lxd5 ?? Lach Draaiend hoofd Lach


Dxh5 MAT !!!
Rofl Goed zo! Rockend


Bij deze uitroep keken wij naar de DGT naast het bord van Thomas. Deze toonde dat hij nog over 13 seconden beschikte. Een promotie door middel van de golden goal in de blessuretijd. En wij maakten er met z'n allen nog een lange nacht van ...

[ALIGN=justify]Koel Rockend
[/ALIGN]

__________________
Van iedereen kan je wat leren; doe dat dus ook.

05-04-2003 15:37 Marco is offline Send an Email to Marco Search for Posts by Marco Add Marco to your Buddy List
Martin Martin is a Male
Penningmeester


geregistreerd: 17-03-2003
aantal berichten: 2221

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Wat heet blessuretijd ... de scheidsrechter had het fluitje al in zijn mond ;-)

07-04-2003 12:28 Martin is offline Send an Email to Martin Search for Posts by Martin Add Martin to your Buddy List
 
Thread is closed
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller