Delfts Schaakforum Ľ Nationaal Ľ Toernooien & activiteiten Ľ Jan-Pieter de Vries en MichaŽl van Liempt winnen groep D bij het Open NK Rapid
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post ę vorig onderwerp | volgend onderwerp Ľ
Remkius Remkius is a Male
forumbeheerder
geregistreerd: 15-03-2002
aantal berichten: 50

Jan-Pieter de Vries en MichaŽl van Liempt winnen groep D bij het Open NK Rapid Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Gisteren werd in Vlaardingen het Open NK rapid gehouden. Hier waren ook diverse DSC'ers actief (en ik als oud-DSC'er). De meest aansprekende prestaties waren van Jan-Pieter de Vries en MichaŽl van Liempt, die samen de D-groep wonnen met 7½ punt.

Met meer dan vierhonderd deelnemers verdeeld over vijf groepen was het behoorlijk druk in de sporthal die dienst deed als speelzaal. Dat er zovel deelnemers op af komen is niet verwonderlijk als je ziet wat je krijgt voor het inschijfgeld (5 euro) dat betaald moet worden, een ruim gevulde prijzenpot, ook in de lagere groepen, gratis koffie en theeen ook nog consumptiebonnen voor de lunch (drie broodjes + soep).

Vanwege de slechte bereikbaarheid met het OV had ik besloten op de fiets te gaan (kwart voor acht vertrekken is best vroeg). Toen ik in de speel zal aankwam hoorde ik echter dat er een pendelbusje reed tussen de zaal en het dichtstbijzijnde treinstation ...

Dan nu het schaken, ik moet zeggen dat ik vooral op mjin eigen partijen heb gelet over de andere DSC'ers kan ik niet zoveel vertellen. Ik speelde in de C-groep en zo af entoe zag ik groepsgenoten Marco, Martin en Renť bij in de buurt zitten. Hieruit kon ik concluderen dat zij ongeveer op de zelfde koers lagen als ik. Na een nederlaag in de eerste ronde kon ik gaan scoren, vijf pounten in de volgende zes potjes. Ik speelde behoorlijk wiselvallig, maar ik had het geluk aan mijn zijde, met als hoogte punt een partij waarin ik met twee stukken achter en een gaten kaas stelling als nog weet te winnen (altijd leuk zo'n wanhoops aanval met je laatste stukken). Met nog twee ronden te gaan had ik nog kans op een goede klassering, maar helaas moest ik in beide ronden de meerdere erkennnen in mijn tegenstanders met een plek in de middenmoot als teleurstellend resultaat voor mij.

Na het beindigen van mijn partij ben ik nog even gaan kijken bij de top borden in mijn groep, waar Renť (bord 1) en Marco (bord 3) nog zaten te zweten. Helaasw verloren zij beiden, Renť zag niet hoe hij zijn aanval kon om zetten in winst en wikkelde af naar een toreneindspel waarin hij een toren wag gaf. Marcoliet zich mt zetten in een stelling waar beide koningen niet lekker stonden.

Het was inmiddels al dik over zessen en ik vond het hoog tijd om naar huis te gaan dus ben weer op de fiets gestapt om na vijf minuten in een heveige regenbui te belanden, wellicht een passend einde van de schaakdag.

De resultaten:
Groep B
 naampunten
17Jan Willem Weenink
17Jan Willem van den Broek
40Kim Meulenbroek

Groep C
 naampunten
7Marco Anink6
7Renť van Alfen6
31Remko Moerkerken5
31Martin Glimmerveen5

Groep D
 naampunten
1Jan Pieter de Vries
1MichaŽl van Liempt
12Olivier Marincic6
62Simon Dirkse4
62Bram Beijer4


Klik op deze link voor de complete eindstanden.

This post has been edited 2 time(s), it was last edited by Corniel on 03-10-2005 at 10:56.

02-10-2005 12:08 Remkius is offline Send an Email to Remkius Search for Posts by Remkius Add Remkius to your Buddy List
Untagonklik Untagonklik is a Male
dsc intern wedstrijdleider
geregistreerd: 07-03-2002
aantal berichten: 3281

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Ik heb de scores even opgezocht. Jan-Pieter de Vries heeft de D-groep gewonnnen! Zijn 7½ punt waren genoeg voor een gedeelde eerste plaats met een andere DSC-ers: MichaŽl van Liempt (Ja MichaŽl, ik ben het trema niet vergeten).

Ik heb het stukje van Remko licht aangepast: in de titel de prestaties van Jan-Pieter en MichaŽl toegevoegd en deze ook in de eerste alinea van het stukje erbij gezet.

__________________
Doch dyn plicht en lit de lju mar rabje.

03-10-2005 08:48 Untagonklik is offline Send an Email to Untagonklik Search for Posts by Untagonklik Add Untagonklik to your Buddy List
Martin Martin is a Male
Penningmeester


geregistreerd: 17-03-2003
aantal berichten: 2184

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Tsja, goed gespeeld, slechte score.

Het begon ronde 1 al goed: Beide door de vlag, waarbij ik L+2p tegen niets had. Tegenstander beweerde dat zijn vlag eerder gevallen was, maar ik dacht dat ik ruim minder tijd had, dus keek niet.

Later ook nog een keer een positioneel totaal gewonnen stelling verloren. En een minimaal-remise-eindspel-met-kansen op vlag verloren. Ook een verloren stelling omgezet in remise-toreneindspel, en dat nog bijna te winnen, maar op vlag opnieuw te verliezen.

03-10-2005 09:35 Martin is offline Send an Email to Martin Search for Posts by Martin Add Martin to your Buddy List
Mark Mark is a Male
DSC-verslaggever


geregistreerd: 08-09-2003
aantal berichten: 132

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Bovenstaande link verwijst naar de einduitslag van vorig jaar.
Die van dit jaar staat wel vrijwel op dezelfde plaats, er hoeft alleen een 4 veranderd te worden in een 5.

__________________
"I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work."

03-10-2005 10:48 Mark is offline Send an Email to Mark Search for Posts by Mark Add Mark to your Buddy List
Corniel Corniel is a Male
webcommissie
geregistreerd: 28-01-2002
aantal berichten: 4412

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Tanx Mark.

__________________
stukken in het gras

ik zag stukken in het gras - en paarden grazen
en een zwarte dame
ik hoopte - dat jij het was

03-10-2005 10:57 Corniel is offline Send an Email to Corniel Homepage of Corniel Search for Posts by Corniel Add Corniel to your Buddy List
Jan Willem Jan Willem is a Male
forumlid


geregistreerd: 15-05-2003
aantal berichten: 18

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Ook nog een reactie van mij, al is het wat laat.
Was een leuk toernooi waarbij ik (eindelijk) weer eens goed speelde. Weet niet of het nou kwam door mijn underdog-positie (was een van de allerlaagste ratings in mijn groep met mijn 1856) of door de frisse fietstocht die ik op (forum-)advies van Arno naar Vlaardingen had gemaakt (mooie tocht trouwens door midden-delftland langs het kanaal), maar het ging lekker. Mijn resultaten waren uiteindelijk:
Winst tegen: Stefan Pick Bianca Muhren Willem Boekman
Remise tegen: Bas Kommer Han Schut Alexander Hilverda Dťsiree Hamelink Willem Moene
Verlies tegen: Dimitri Koudinow

In mijn groep speelden ook Willem-Jan v/d Broek (dacht in de laatste ronde tegen hem te moeten spelen maar dat was dus zijn bijna naamgenoot Willem Broekman; erg verwarrend allemaal) die evenveel punten scoorde als ik, en qua tpr ook boven zijn rating uitsteeg en Kim Meulenbroek die ongeveer volgens zijn rating scoorde en precies 50% scoorde.
Leuk toernooi al met al, met een goede catering voor weinig geld (vandaar waarschijnlijk dat al die delftse studenten de moeite hadden genomen zo vroeg hun bed uit te komen), met als enig negatief puntje een de veel te lange tijd tussen laatste ronde en prijsuitreiking.

__________________
Een vriendelijke groet,
Jan Willem

16-10-2005 20:23 Jan Willem is offline Send an Email to Jan Willem Homepage of Jan Willem Search for Posts by Jan Willem Add Jan Willem to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller