Delfts Schaakforum DSC Forum Jeugd Zondag 30 januari PK-HSB meisjes
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
Hans Groeneveld Hans Groeneveld is a Male
DSC-lid


geregistreerd: 08-09-2003
aantal berichten: 32

DSC Meisjes succesvol op PK HSB. Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Aan het PK-meisjes deden 4 DSC-meisjes mee.

Het kersverse DSC-lid Tabitha Snikkers kwam uit in de E en speelde in n poule met alle E's, F's, G's en H's. Toen ze 8 van de 9 ronden gespeeld had, had ze 8 partijen gewonnen. Maar er was nog een talentje met 8 uit 8: de H-speelster Olivia Meng van Botwinnik. Zij speelden in de laatste ronde tegen elkaar. En tegen het einde stond Tabitha zelfs een pion achter. Maar in twee zetten pakte ze eerst die pion terug en vervolgens een toren. Vlak voor de arbitrage was ze zo op materiaalwinst komen te staan. Dus besliste de arbiter in haar voordeel. Tabitha won de E en mag naar het NK !

In de D speelde DSC-ster Marieke Giele. Marieke moest beginnen tegen speelsters, die (zo bleek later) de beste van deze categorie waren. Ze kwam dus op achterstand. Maar in de tweede helft van de poule wist ze die aardig in te lopen. Met 4 uit 6 eindigde ze op een gedeelde 4e plaats (7e op weerstandspunten).

Omdat er maar twee B-speelsters waren, kwamen de C- en de B-speelsters uit in n poule. Bij de C speelde DSC-speelster Naomi Snikkers (inderdaad, de zus van Tabitha en ook kersvers DSC-ster). Naomi had tot de voorlaatste ronde alles gewonnen (6 uit 6). In de laatste partij gaf ze onnodig materiaal weg en ze verloor. Daarmee moest ze ook de eerste plaats afstaan aan Yvonne Ferrier van Vogelwijk. Naomi ging dus naar huis met de zilveren beker.

De 4e DSC-ster op dit PK was Marianna Zelitchenko, die uitkwam in de B. De ander B-speelster was Eline Korff de Gids van de Haagse Toren. Vr de voorlaatste ronde hadden beide dames 3 punten uit 5 partijen. In de voorlaatste ronde speelden ze tegen elkaar. Marianne begon de partij niet goed en kwam op achterstand. Toch wist ze het nog spannend te maken. Uiteindelijk pakte ze zelfs haar tegenstandster in. Eline was in de laatste ronde vrij en eindigde dus met 4 uit 7. Marianne moest haar laatste partij dus minimaal remise spelen voor zekere winst. Ze ging evenwel voor totale duidelijkheid en won die laatste partij. Ook Marianne gaat dus naar het NK. Maar het knaagde wel een beetje dat ze twee keer van een "C-tje" had verloren, waar onder Naomi.

This post has been edited 2 time(s), it was last edited by Corniel on 01-02-2005 at 09:53.

26-01-2005 01:50 Hans Groeneveld is offline Search for Posts by Hans Groeneveld Add Hans Groeneveld to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller