Delfts Schaakforum » DSC Forum » Interne competitie » Interne Competitie N5: Oud-voorzitter op dreef
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Lars Visser Lars Visser is a Male
DSC bestuur


geregistreerd: 12-03-2020
aantal berichten: 225

Interne Competitie N5: Oud-voorzitter op dreef Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Er werden maandag 18 partijen gespeeld in de interne competitie. Daarnaast speelden DSC6 en DSC8 externe partijen tegen Promotie 3 en Wassenaar 1. Voor de vijfde week op rij zat het Denksportcentrum dus gezellig vol.

In de A-groep debuteerde Ismaël Woudt, een jeugdige speler met veel talent wiens ratinggrafiek de afgelopen periode veel overkomsten vertoont met de formule y=x. Zijn rating van 2056 bleek net een maatje te klein voor Ted Barendse die na een goed begin van het seizoen nu stijf bovenaan de A-groep staat. Wellicht doet onze oud-voorzitter weer een greep naar het clubkampioenschap dit jaar?! Jouke, die maandag in 3 verschillende landen was stapte haast direct uit het vliegtuig de speelzaal binnen. Met een gezond kleurtje van zijn vakantie en een paar-dagen-baardje nam hij het op tegen vermoeidheid en Kees van der Meer en wist weg te komen met een halfje. Theo Rekveldt deed voor het eerst dit seizoen weer mee aan de interne en bewees in de A-groep thuis te horen door Rob Smits te verslaan. Henk van den Belt had de witte stukken tegen Richard Oranje die na een slechte start van het seizoen vrijwel onderaan de A-groep bungelde. Richard bewees zichzelf een dienst door een goede partij te schaken en hoewel het einde van de partij plotseling kwam toen Henk en toren in liet staan was dit zeker mede door de druk die Richard op Henk zijn stelling had gezet.

A-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Ismaël Woudt-Ted Barendse (J)0-1
2Jouke van Gosliga-Kees van der Meer½-½
3Lars Visser (J)-Erik Both0-1
4Theo Rekveldt-Rob Smits (J)1-0
5Henk van den Belt-Richard Oranje0-1
6Henrik Tamerus-David Boersma½-½


In de B-groep was er een directe strijd tussen de twee koplopers. Sumit Ganguly had wit tegen Ed Eveleens maar kon het symbolische voordeel van de witte stukken niet verzilveren. Ed ging er zelfs vandoor met het hele punt en staat zo met een ongeslagen score van 4-0 bovenaan de B-groep. Shandijean Shindi is jong en hongerig om promotie te maken naar de A-groep. Hij verschalkte Victor van der Kloet in zijn weg omhoog en staat nu tweede in de B-groep. Ook nieuwe voorzitter Henk Stipdonk is bezig met een goede campagne. Tegen René Weerts won hij een aantal pionnen en schoof hij daarna soepel de partij uit. Collega bestuurslid René Poots had een moeilijke kluif aan André van der Weijde. De koning van René was gestrand in het centrum en bleek vatbaar voor tactische dreigingen die René materiaal kostten. René bleef het nog lang proberen maar moest uiteindelijk in een hopeloos verloren pionneneindspel opgeven. Jeugdspeler Mats Borgen, waarvan ik eerst nog twijfelde of ik hem in de c- of b-groep in moest delen, liet zien dat de hij zich prima thuisvoelt in de b-groep door Tom Stoek te verslaan. Corniel Nobel kwam na een atypisch slechte start voor hem eindelijk van de 0 af ten koste van Hugo van der Laan. Bekijk vooral het commentaar van Corniel hieronder.

B-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Sumit Ganguly-Ed Eveleens0-1
2Shandijean Shindi-Victor van der Kloet (J)1-0
3Gerard Bilars-Edgar Huisman0-1
4Henk Stipdonk-René Weerts1-0
5René Poots-André van der Weijde0-1
6Jan van den Bolt-Kees Korving0-1
7Martin Verolme-Eric Wagter1-0
8Tom Stoek-Mats Borgen0-1
9Hugo van der Laan-Corniel Nobel0-1


De C-groep was rustig door een aantal afmeldingen en het extern spelen van DSC8. Ernst Hanewald, die tot maandag onverslagen was was ingedeeld tegen Thomas Bredewoud die ook sterk begonnen was aan de najaarscompetitie. Ik heb helaas geen details van de partij gezien maar Thomas kwam als overwinnaar uit de bus en heeft zich nu samen met Ernst genesteld in de kop van de C-groep. Nieuw gezicht Youri Zwarts nam het op tegen Bernard Bot maar had het erg lastig. Youri raakte vroeg materiaal kwijt en moest daarna lijdzaam toezien hij de zwarte stelling ontmanteld werd.

C-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Ernst Hanewald-Thomas Bredewoud0-1
2Jose Soto García-Bert van der Willik1-0
3Bernard Bot-Youri Zwarts1-0
4Wim Meijer-Simon Dirkse0-1


Voor de stand van de interne competitie zie: tussenstand

This post has been edited 4 time(s), it was last edited by Lars Visser on 19-10-2022 at 12:21.

18-10-2022 13:28 Lars Visser is offline Send an Email to Lars Visser Search for Posts by Lars Visser Add Lars Visser to your Buddy List
Corniel Corniel is a Male
webcommissie
geregistreerd: 28-01-2002
aantal berichten: 4460

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Na 3 slechte potjes in de interne met even zoveel terechte nederlagen sta ik stijf onderaan in de B-groep. Tot mijn verrassing gold dit ook voor mijn gewaardeerde en doorgaans degelijke tegenstander Hugo van der Laan.

Hij speelde lange tijd duidelijk beter dan ik, maar verslikte zich in een rommelkansje dat ik vond. Hierdoor kreeg ik - tegen de krachtsverhoudingen in, een vol punt te veel.

__________________
stukken in het gras

ik zag stukken in het gras - en paarden grazen
en een zwarte dame
ik hoopte - dat jij het was

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Corniel on 19-10-2022 at 08:27.

18-10-2022 13:54 Corniel is offline Send an Email to Corniel Homepage of Corniel Search for Posts by Corniel Add Corniel to your Buddy List
Lars Visser Lars Visser is a Male
DSC bestuur


geregistreerd: 12-03-2020
aantal berichten: 225

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Ik speelde met wit tegen Erik Both en na een mislukte opening was het duidelijk zwart die de touwtjes in handen had. De stelling was continu min of meer in de balans maar met een vervelende druk voor zwart. Ik had tot nu nauwkeurig gespeeld en hoewel ik andere keuzes had kunnen maken die ongetwijfeld tot een makkelijkere remise hadden geleid was ik best tevreden met mijn spel.

In deze stelling dacht ik een remise-eindspel gezien te hebben en ik speelde dan ook 39.c6. Na 39...bxc6 40.dxc6 Pb8 41. Pd5 Pxc6 42. Le2+ Kg5 43. Pxc7 Pxa5 had ik een belangrijke beslissing.
Ik speelde 44.Pxa6???? en na 44...Lxa6 45.Lxa6 dacht ik eenvoudig remise te maken door uiteindelijk mijn pion op e4 op te geven en die tijd te gebruiken om de h4 pion te winnen. Erik manoeuvreerde zijn paard echter en ik realiseerde me pas toen hij uiteindelijk Pf4 speelde dat ook mijn g2 pion kwetsbaar was en ik kon direct opgeven.

44.Lxa6 Lxa6 45. Pxa6 Kf4 46. Pc5 had geleid tot een eindspel waar zwart geen progressie kan boeken en dat in remise zou moeten eindigen.

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Lars Visser on 18-10-2022 at 14:49.

18-10-2022 14:43 Lars Visser is offline Send an Email to Lars Visser Search for Posts by Lars Visser Add Lars Visser to your Buddy List
Tom Broekhuizen Tom Broekhuizen is a Male
actief DSC-lid
geregistreerd: 24-11-2015
aantal berichten: 72

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Mooie partijen. Corniel ik geloof dat er op het einde een deel van je commentaar wegviel, maar het was me al duidelijk. Lars, wat voor opening had je? Konings-Indisch?

19-10-2022 08:23 Tom Broekhuizen is offline Send an Email to Tom Broekhuizen Search for Posts by Tom Broekhuizen Add Tom Broekhuizen to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller