Delfts Schaakforum DSC Forum Algemeen [DSC] Boekje bij Jubileum DSC 1 Stemmen - Gemiddelde waardering: 5.00 1 Stemmen - Gemiddelde waardering: 5.00 1 Stemmen - Gemiddelde waardering: 5.00 1 Stemmen - Gemiddelde waardering: 5.00 1 Stemmen - Gemiddelde waardering: 5.00
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
winfvdm winfvdm is a Male
DSC-forumgrootmeester
geregistreerd: 22-03-2002
aantal berichten: 1117

Boekje bij Jubileum DSC Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Geachte leden van DSC,

Op 17 devember 2020 zal het 125 jaar geleden zijn, dat de DSC werd opgericht. Om dat te vieren, is een Commissie in het leven geroepen, die bestaat uit (in willekeurige volgorde) Ted Barendse, Corniel Nobel, Willem-Jan van den Broek, Lucien van de Lisdonk en Kees van der Meer. Deze Commissie bereidt momenteel een aantal activiteiten voor dit Jubileum voor.

Een van die activiteiten is het opstellen en pubiiceren van een boekje. Het nu volgende is in de Commissie besproken en door middel van dit bericht leggen we u de huidige, voorlopige plannen en mogelijkheden voor.

Wij voelen niet voor een plechtige en plechtstatige foliant met ware feiten over DSC en haar historie. Dat is niet meer van deze tijd.

Wij willen een boekje opstellen over het schaken en met schaken verwante zaken bij schaken in het algemeen en schaken bij DSC in het bijzonder. Als werktitel hebben we momenteel 'De Grootmeesters van Delft! DSC (1895) in de afgelopen 25 jaar'.
Wij mikken op een boekje van bijvoorbeeld 50 bladzijden op B5-formaat, dat uitgereikt wordt aan de DSC-leden en mogelijk aan toekomstige leden, maar dat niet bedoeld is voor de verkoop (hoewel, misschien, enkele exemplaren - we zien wel).

Het boekje wordt opgesteld door van een sterke selectie van bijdragen uit de afgelopen 25 jaar van de leden van DSC in de DSC-media. DSC heeft tegenwoordig de Delftse Schaaksite, de voorgangers waren de papieren publicaties van Axxxioma en de voorgangers daarvan. Het boekje omvat dus een soort een bloemlezing.
We selecteren daarvoor kenmerkende, karakteristieke bijdragen uit de DSC-publicaties over schaken in het algemeen en schaken bij DSC in het bijzonder.
Sommige bijdragen kunnen voor ons doel zonder meer gebruikt worden. Andere bijdragen zullen aangepast moeten worden. Dat kan zoals in de wetenschap gebruikelijk is. Daar neemt de auteur uit bestaande bronnen datgene over dat voor zijn of haar doel relevant is, en men verwijst dan naar de originele publicatie (referentie). Dat doen wij dus ook, in ons geval naar de DSC-publicaties.

In het boekje wordt ook een beeld gegeven van DSC zelf. Dat spreekt. Het moet onder meer een overzicht bieden van bijvoorbeeld het aantal seniorleden en jeugdleden, het aantal schaakteams, de (jeugd-, snel-, ...) schaakkampioenen van de afgelopen 25 jaar. Ook wordt beknopt geschreven over de overgang van Trefcentrum naar de huidige schaakzalen, het samengaan met andere Delftse schaakverenigingen, de status van het topteam, en enkele fraaie partijen van clubleden worden gepresenteerd. De presentatie van DSC zelf bij dit jubileum is onontbeerlijk.

Toch zal het boekje meer aan het (helaas verscheiden) Matten doen denken dan aan een traditioneel schaakboek. Er zullen niet heel veel schaakdiagrammen in staan.

Indien u ideeen, aanvullingen en/of aanpassingen heeft, vernemen we dat graag. Als er eventueel bezwaren zijn, vernemen we dat niet graag, maar we willen toch graag dat u dat ons meldt!

Namens de Commissie,
KM

__________________
Als je de Dame bent in het schaakspel, sla dan maar flink om je heen
(Zie ook Rekenvout 125)

This post has been edited 2 time(s), it was last edited by winfvdm on 15-01-2020 at 15:29.

15-01-2020 15:23 winfvdm is offline Send an Email to winfvdm Homepage of winfvdm Search for Posts by winfvdm Add winfvdm to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller