Delfts Schaakforum DSC Forum Externe competitie DSC-H1 verslaat Promotie 1
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
Bob
actief DSC-lid


geregistreerd: 10-05-2009
aantal berichten: 80

DSC-H1 verslaat Promotie 1 Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

De 4e wedstrijd van het 1 team was tegen Promotie 1, een team dat vecht voor handhaving. Ons team was op volle oorlogssterkte.

Als 1e was Kees klaar. De stelling was de hele tijd in evenwicht, remise was dan ook de uitslag. Jan speelde een prima partij. Zijn tegenstander ging met wit vroeg voor de aanval, maar na een paar onnauwkeurigheden won Jan een pion en het loperpaar. Zijn lopers waren in een open stelling gericht op de koning. Na 24 zetten gaf wit het op. Ricardo wist een koningsaanval op te zetten. Zijn tegenstander kon het niet houden, dus pakte Ricardo het volle punt. Na een onnauwkeurige reactie op een rustige zet van Teds tegenstander had Ted geen voordeel na de opening. Met enkele zwakke pionnen in de stelling van zijn tegenstander bleek na massale stukkenruil dat deze flink onder druk stond. Bijna al zijn pionnen waren zwak, Ted moest na een eventuele pionwinst alleen oppassen dat zijn tegenstander niet te actief werd. Dat lukte wonderwel. Toen hij geen pion maar een kwal ging verliezen, gaf hij terecht op.

Onze topspeler Enrico speelde tegen de ijzersterke heer Bannink. De opening van Enrico was erg slecht en pas tegen het einde van het middenspel koos zijn tegenstander voor een verkeerd plan, waardoor Enrico weer spel kreeg. Vervolgens kwam hij in een gewonnen eindspel en speelde dit goed. Alleen aan het einde gaf hij een kwaliteit weg en had daardoor maximaal remise. Toen ging zijn tegenstander door de vlag. Bob had het moeilijk, hij stond constant onder druk. Hij verdedigde zich goed en sleepte een remise uit het vuur. Met nog 2 partijen te gaan stonden we 5-1 voor, het ging alleen nog maar om de bordpunten. Bram kwam goed uit de opening, maar koos het verkeerde plan en nam daar ook nog eens teveel tijd voor. Uiteindelijk bereikte hij een eindspel waarin hij weliswaar een pion voor stond, maar zijn tegenstander had zeer actieve stukken. Weer later werd het een toreneindspel met een pion voor zijn tegenstander en 2 voor Bram, maar de pion van zijn tegenstander was wel veel verder. Het was wel te houden, maar in gierende tijdnood deed Bram het fout. Martin had na de opening een klein voordeel, maar in het middenspel ging het mis en verloor hij een stuk. Het eindspel was kansloos.

Zodoende won ons 1e deze wedstrijd met 5-3. Tot nu toe zijn alle wedstrijden gewonnen en is ons team op kampioenskoers met een voorsprong van 2 matchpunten op onze concurrenten Schaakmat Westland 1 en Schaakhuis 1.

14-01-2020 23:38 Bob is offline Send an Email to Bob Search for Posts by Bob Add Bob to your Buddy List
winfvdm winfvdm is a Male
DSC-forumgrootmeester
geregistreerd: 22-03-2002
aantal berichten: 1123

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Ik heb een zet lang kunnen winnen. Net zoals gisteren Jorden van Foreest een zet lang had kunnen winnen van Carlsen, en Lucas een zet lang had kunnen winnen van de Duitse jonge IGM Keymer, had ook ik een zet lang kunnen winnen. Ik pakte een kwaliteit in plaats van even na te denken, een pion te pakken en de dreiging in de stelling te houden. Het zal aan de atmosfeer hebben gelegen. Snif.

__________________
Als je de Dame bent in het schaakspel, sla dan maar flink om je heen
(Zie ook Rekenvout 125)

15-01-2020 09:16 winfvdm is offline Send an Email to winfvdm Homepage of winfvdm Search for Posts by winfvdm Add winfvdm to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller