Delfts Schaakforum DSC Forum Externe competitie Geen promotie voor Promotie?
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
Richard Richard is a Male
DSC-forummeester
geregistreerd: 02-11-2003
aantal berichten: 953

Geen promotie voor Promotie? Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Het 3e KNSB team heeft in Zoetermeer een geenszins geflatteerde 4-4 geboekt tegen Promotie.

Vooraf was de positie van 1e bordspeler toebedeeld aan vervolgens Ted, Marin, Richard en uiteindelijk Eric Biemans.
Biemans: ik was totaal niet onder de indruk van Bernard Bannink zijn spel. Eric speelde dan ook soepeltjes remise tegen zijn op papier sterkere tegenstander.

Het tweede bord was voor Pieter Buzing. Die tegen oud DD-er Maarten van Zetten een goed pot speelde maar remise moest toestaan.

Wim Kortis had dit seizoen nog geen partij gewonnen en daar kwam tegen Promotie verandering in. Veel heb ik niet meegekregen maar naar verluidt een prima partij.

Walter speelde naar eigen zeggen niet goed. Toen ik keek leek zijn damevleugel in te storten dus dat zal wel de oorzaak zijn geweest.

Peter Lode kwam ook niet goed te staan en moest ook het onderspit delven. Dit werd gecompenseerd door Jouke die het koningsgambiet tegen kreeg, hier zich op had voorbereid en een prima stelling kreeg en deze in stijl verzilverde.

3-3 dus en mij werd verteld dat Jan Peter goede kansen had tegen een andere oude DD-er Arie Werksma. Nog steeds een sterke speler want ondanks materieel voordeel wist hij Jan Peter een halfje te ontfutselen.

Ik speelde zelf tegen Henk Noordhoek. De laatste keer was 20 jaar geleden bij Tata. Ditmaal leek ik Henk middels een paar goede zetten in het middenspel omver te kegelen zo dachten wij allebei. De K.O. kwam echter niet en zat er ook niet in achteraf. Henk had die even later wel uit kunnen delen maar trok zijn stukken terug na 1 pion gesnoept te hebben. Door actief spel wist ik er een dameeindspel van te maken waarbij Henk achteruit gedwongen werd. De zetten werden vele malen herhaald maar remise was hier onvermijdelijk.

4-4. Door de overwinning van Rijswijk staat Rijswijk nu aan kop. Gevolgd op 1 MP door Promotie. Wij staan er 3 achter op Rijswijk met nog 2 ronden te gaan. Normaliter is onze rol nu uitgespeeld voor dit seizoen.

This post has been edited 3 time(s), it was last edited by Untagonklik on 18-03-2019 at 01:47.

17-03-2019 22:46 Richard is offline Search for Posts by Richard Add Richard to your Buddy List
Ted Ted is a Male
dsc voorzitter


geregistreerd: 19-12-2002
aantal berichten: 918

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Nette uitslag mannen, tegen een op papier sterkere tegenstander, en dan ook nog zonder jullie (in deze wedstrijd beoogde) kopman (die helaas geen potten kon breken in Groningen)...

__________________
"Lord, save us from the people that think they have all the answers, for they know not the questions."

18-03-2019 12:11 Ted is offline Send an Email to Ted Search for Posts by Ted Add Ted to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller