Delfts Schaakforum » DSC Forum » Externe competitie » DSC5 onstnapt tegen Raadsheer-Corbulo 1 met gelijkspel
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Torenstra jr. Torenstra jr. is a Male
Oud-lid
geregistreerd: 29-11-2002
aantal berichten: 1718

DSC5 onstnapt tegen Raadsheer-Corbulo 1 met gelijkspel Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

DSC5 ontsnapte in de uitwedstrijd bij Raadsheer Corbulo met een 4-4 gelijkspel.

Ontsnappen uit het speellokaal was best lastig. Het verzorgingshuis waar Raadsheer Corbulo speelt neemt het binnenhouden van haar bewoners kennelijk zeer serieus: deuren overleggen daar met elkaar of ze voor deze of gene wel of niet opengaan, en wanneer.

De avond begon niet goed voor DSC. René Weerts schoot uit de startblokken, maar begon te voortvarend en verloor op zet 8 pardoes een volle loper, waarna ook nog de dames geruild werden.
René ging de rest van de partij proberen hier remise van te maken, en wonderwel lukte dat. In een eindspel T-TP met pionnen ging René pionnetjes ruilen, en zijn tegenstander zag het niet meer zitten en gaf remise.

Coen Leentvaar verging het beter. Coens loper landde al snel op f7, waarna zijn tegenstander steeds meer materiaal moest lozen om niet mat gezet te worden. Een snel punt was het gevolg.

Invaller Kees Korving probeerde het de hele avond, maar de remise was een terechte uitslag.

Jan Frissen speelde zijn tweede partij voor DSC, maar maakte zijn teamleider blij door te komen overleggen bij een remiseaanbod van zijn tegenstander. Toen Jan aangaf dat hij gewonnen stond, was de keuze voor de teamleider niet moeilijk. Uiteindelijk kwam het punt dan ook naar DSC.

René Torenstra kreeg in zijn favoriete opening door zijn tegenstander de slechts mogelijke zet die geen materiaal verliest gepresenteerd. Het gevolg was grote ontwikkelingsvoorsprong, ruimtevoordeel en het gehele centrum. Het vervolg duurde te lang, en na een diepe danktank bezocht te hebben volgde een zet die pardoes een pion verloor en daarmee de partij.

Halana Vlaming speelde haar eerste partij voor DSC, en er waren veel overeenkomsten met de partij naast haar van Diederik van Heijgen.
Diederik kreeg in het Konings-Indisch de Saemischaanval over zich heen. Halana voerde die juist uit, al stond bij haar de pion op c2 in plaants van c4.
Diederik kwam na zijn ...Pe8, een zet die vaak gespeeld wordt, maar niet in die stelling, in grote problemen en moest alle zeilen bijzetten om g4, h4 en h5 en het openen van de h-lijn te overleven. Dat lukte vooralsnog, maar ten koste van een slechte stelling die niet meer te keepen was.
Halana's tegenstander pakte het beter aan. Er ontstond een toreneindspel met gelijk materiaal, maar Zwart wist zijn vrijpion een troef te maken, waarbij tijdnood ook een rol ging spelen. Uiteindelijk ging Halana door de vlag.

Arno was in kerststemming en bedacht een opening die een beetje aan een kerstboom deed denken: twee pionnenketens richting centrum die voor massa's ruimte zorgden. Zwart kon zich niet bewegen, rokkeerde toch lang en kreeg een pionnenstorm en zware stukken over zich heen. De lichte stukken van Zwart konden niet samenwerken en Arno won.

Door dit gelijkspel zakt DSC5 naar de tweede plek in HSB 1b.

 Raadsheer Corbulo 11671DSC517574-4
1M.B. Kamar1904-A.A. Wiersma18560-1
2J.J.H. Scholten1854-D. van Heijgen18331-0
3B.J. van Deelen1740-H. Vlaming17961-0
4J.J. van Harten1746-R. Torenstra17551-0
5H.T. Hylkema1701-J.G.H. Frissen17140-1
6E.F. Nitzsche1468-C. Korving1695½-½
7J.A. de Vries1209-C.C.W. Leentvaar17100-1
8D. Ploeger1749-R.J. Weerts1694½-½
 

04-12-2016 12:52 Torenstra jr. is offline Homepage of Torenstra jr. Search for Posts by Torenstra jr. Add Torenstra jr. to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller