Delfts Schaakforum DSC Forum Externe competitie DSC3 verliest laatste ronde
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
Pieter Goossens
DSC-lid
geregistreerd: 06-12-2006
aantal berichten: 43

DSC3 verliest laatste ronde Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Zaterdag 25 april was de laatste ronde,van DSC3, uit tegen Overschie en het ging om de keizer z'n baard, want beide teams konden niet promoveren en niet meer degraderen. We wilden met de fiets gaan maar aanhoudende regen deed ons anders besluiten.
Onno Verbaken (zijn broer trouwde) en Martin Glimmerveen (invaller in 2e) ontbraken en daar voor in de plaats waren er Ricardo Slaa en Henrik Tamerus. Prima invallers: ze zorgden samen voor de helft van de punten. U begrijpt al dat het niet goed afliep

De eerste die klaar was was Lucien van Lisdonk. Een nieuwtje op de 8e zet in een messcherpe slavische partij is op ons nivo vaak geen verbetering. Dat was ook dit keer het geval. Roland ten Have speelde remise. Hij stond wat minder de hele partij maar er was niet veel aan de hand.
Pieter Buzing had met zwart in het frans zijn c pion geruild voor wits e pion. In principe een goede ruil. Na een toch nog wilde partij trok hij de vis aan het einde op het droge en stond het weer gelijk.
Pieter Goossens deed twee echt hele slechte zetten. De eerste werd door de tegenpartij niet vollledig benut maar de tweede, toen het alweer haast gelijk stond, wel. Evert van den Hooven verloor ongeveer gelijktijdig, maar dat ging op een hemeltergende, tranentrekkende manier. Hij stond de hele tijd beter tot veel beter. Hij liet zich echter piepelen in een toreneindspel. Na zo'n partij zou ik me voortaan op het bridgen werpen, maar Evert, de bikkel, had het meteen na de wedstrijd alweer over ons kroegloperstoernooi in mei.
Henrik Tamerus kreeg met zwart de ruilvariant van het damegambiet tegen. Je speelt met zwart heel gedrongen, hebt haast geen spel en het wordt maximaal remise.Voor mij was dat een reden om het damegambiet helemaal vaarwel te zeggen. Henrik deed het soepel en ging fluitend op remise af.
Ricardo Slaa speelde gedegen, stond de hele tijd wat beter, maar werd naar mijn idee een handje geholpen met de voorbarige breekzet c5. De rest kun je aan Ricardo over laten.
Hans Stam pakte in de Samisch variant van het koningsindisch de pion op c5. Dit wordt door de specialisten niet aangeraden. Hans vindt het niet erg om te verdedigen, maar dit was teveel van het goede. Na een lang en slopend ziektebed begaf de witte koning het.

Het seizoen werd afgesloten bij de chinees op de brabantse turfmarkt. We hadden het niet verdiend, maar het was heeeeel aangenaam.
Mijn eettip: Lamskoteletten kun je beter bij de griek eten.


Overschie 1 - DSC3 5-3

Segers - Hans Stam 1-0
Ochtman - Pieter Buzing 0-1
Fokkink - Ricardo Slaa 0-1
Brandenburg - Lucien van Lisdonk 1-0
Verbeek - Roland ten Have 1/2-1/2
Feelders - Pieter Goossens 1-0
Looijmans - Evert van der Hooven 1-0
krop - Henrik Tamerus 1/2-1/2

__________________
"There are no mistakes, just happy accidents" - Bob Ross

This post has been edited 2 time(s), it was last edited by Henrik on 28-04-2015 at 09:21.

26-04-2015 08:56 Pieter Goossens is offline Send an Email to Pieter Goossens Search for Posts by Pieter Goossens Add Pieter Goossens to your Buddy List
Henrik Henrik is a Male
kroegloper
geregistreerd: 29-03-2002
aantal berichten: 711

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

en het verslag van de tegenstander:

Eerste team vloert DSC Delft

Eindelijk zijn we er dan in geslaagd een team van DSC Delft op de knien te krijgen. Zaterdag 25 april ontving ons 1e team de meest gevreesde tegenstander, t.w. DSC Delft 3. Waarom de meest gevreesde? Omdat we zover we ons kunnen herinneren steeds in het stof moesten bijten maar nu werden de rollen omgekeerd.

Was dat omdat er in de 9e en laatste ronde van het seizoen 2014-2015 niet veel meer op het spel stond of het feit dat we nu eens thuis speelden of het weer? Wie het weet mag het zeggen maar het liep als een trein en DSC Delft 3 dolf het onderspit.

Dit verslag is mede gebaseerd op wat ik zag tijdens het inbrengen van de partijen in Fritz maar de diepgaande analyse moet nog plaatsvinden.

Erik Brandenburg (wit, bord 4) speelde zijn geliefde systeem. Mogelijk is het niet de meest secure manier om op winst te spelen maar hij heeft er veel ervaring mee en de meeste tegenstanders kennen slechts de naam. Ook nu kwam zwart zeer snel in moeilijkheden en moest als eerste het hoofd buigen (1-0).
Overigens een saillant detail: Erik speelde vorige seizoen in Delft, ook toen met wit, tegen dezelfde tegenstander en won toen ook.

Ronald Verbeek (5) werd op vrijdagavond gecharterd om de plaats van Maurits, die verstek moest laten gaan, in te nemen en deed dat voortreffelijk. De speelwijze van de witspeler begrijp ik niet helemaal of helemaal niet maar Ronald zat er niet mee, kwam prachtig uit de startblokken en kwam al snel overleggen of een remisebod gepast was. Dat leek mij een prima idee want ik wist dat er een gat gaapte van ruim 300 ratingpunten tussen de beide heren en dan is een half natuurlijk nooit weg (1-).

Hierna werd bleef het een flinke poos heel stil. Je kon de hersens horen kraken. Omdat de tegenstander van Henri Krop (8) zeer veel bedenktijd gebruikte zag ik Henri vaker wandelen dan ooit. Henri kwam voordelig uit de opening maar ergens verzandde dat en restte hem niets anders dan in remise te berusten (2-1).
Ook Henri speelde tegen dezelfde tegenstander als vorig seizoen in Delft en ook toen remise.

Henk Ochtman (2) zal zo langzamerhand wel nachtmerries hebben van DSC Delft. Vorig seizoen speelde hij tegen een supertalent van 15 of 16 jaar en die jonge dame legde hem over de knie en mag als beloning nu in Rotterdam-1 meedoen. Deze keer trof hij geen talentje maar een geroutineerde speler die met het Ochtmaniaans van Henk geen consideratie toonde. Net toen ik dacht dat Henk toch iets had bereikt toonde de Delftenaar aan dat het allemaal niets voorstelde. Jammer voor Henk, weer nul op het rekest (2-2).

Cor Feelders (6) speelde weer zijn bekende systeem en ik meende bepaalde stellingsbeelden te herkennen, een dj vu zullen we maar zeggen. Eerst baalde hij dat het onvermijdelijk was om de dames te ruilen, al vond Fritz dat in de gauwigheid helemaal niet zo slecht, en een uurtje later kwam hij bij mij met de mededeling dat hij een remisebod had gekregen en de vraag of hij dat mocht aannemen en tevens hoe groot het ratingverschil was. Nadat ik meldde dat hij 87 ratingpunten meer had beende hij weg en sloeg het bod af. Zoals zo vaak bij Cor ging het daarna een stuk beter en op de 39e zet capituleerde zijn tegenstander (3-2).

Hierna daalde rust weer over Overschie en restte weer het gekraak. De stilte werd verbroken door de opgave aan bord 7 waar Karel Looijmans de zwarte troepen aanvoerde. Hij was bepaald niet lekker uit de opening gekomen, gaf dit keer geen pion weg maar stond bijzonder gedrongen. Door voorzichtige manoeuvres wist hij het tij te keren en hoewel het er misschien nog niet naar uit zag, wist hij dat het evenwicht hersteld was. Nadat de tijdcontrole gepasseerd was schoot wit een bok en konden de houtjes in de doos (4-2).

Robbert Fokkink (3) was de gelederen komen versterken en dat ging aanvankelijk best goed maar ergens rond de 28e zet ontglipte de stelling hem en speelde hij een verloren partij. Dat wit er niet in slaagde echt door de zwarte verdediging te breken toont de kracht van Robbert. Bij het inbrengen van deze lange partij, hij hield het tot de 71e zet vol, zag ik Fritz een score van slechts +0,28 aanwijzen (maar dat was bij zeer geringe diepte) en misschien heeft Robbert de veilige haven gemist; nu ging het zoals hij en ik al 40 zetten lang vreesden (4-3).

Het slot, letterlijk, want hij was als laatste klaar, was voor Albert Segers (1). Ook Albert trof dezelfde tegenstander als vorig seizoen met een uitslag in mineur.
Uiteraard had Albert zich voorbereid op deze partij en hij kwam dus nu ook beter beslagen ten ijs. Al snel verwierf hij voordeel maar het kostte veel moeite die vis op het droge te krijgen, zeker omdat er lopers van ongelijke kleur op het bord resteerden. Maar dit was weer eens zon geval dat dit feit onvoldoende voor remise was. Albert klaarde de klus in alle rust en vervolgens was DSC Delft 3 geveld (5-3).

30-04-2015 12:39 Henrik is offline Send an Email to Henrik Homepage of Henrik Search for Posts by Henrik Add Henrik to your Buddy List Add Henrik to your Contact List AIM Screenname: n/a YIM Screenname: n/a
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller