Delfts Schaakforum » DSC Forum » Externe competitie » DSC3 boekt nette overwinning op Souburg in wedstrijd om des keizers baard
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Pieter Buzing Pieter Buzing is a Male
DSC-verslaggever


geregistreerd: 13-12-2004
aantal berichten: 280

DSC3 boekt nette overwinning op Souburg in wedstrijd om des keizers baard Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Na de nederlaag tegen Philidor Leiden twee ronden terug stond er voor het derde team niets meer op het spel, hooguit de eer. Vorige ronde werd die eer enigzins verspeeld door een nederlaag tegen de hekkensluiter, dus het derde had wat goed te maken. Dit lukte gisteren uitstekend door een nette overwinning op Souburg, op papier het sterkste team in de klasse. Dat beide teams daarbij licht verzwakt opkwamen deed daar weinig aan af.

Tegen Souburg stond er voor beide ploegen niets meer op het spel, maar dat zag je er niet aan af. De helft van de partijen was na de tijdcontrole nog bezig en Pieter Goossens ging zelfs voor de 100 zetten.

Zelf was ik (Pieter B) voor de verandering als één van de eersten klaar. Mijn tegenstander had blijkbaar zijn dag niet zo en raakte van de regen in de drup.

Wegens het doorschuiven van Onno naar DSC2 mocht Martin op het topbord aanschuiven. Hij ging een moeilijke middag tegemoet, maar hield een eindspel met een pion minder knap remise.

Hans op bord twee had een indrukwekkend ruimtelijk overwicht en voerde de druk langzaam op. Hoewel zijn tegenstander zich objectief gezien geen zorgen hoefde te maken (en waarschijnlijk zelfs beter stond) maakte hij het zichzelf erg moeilijk en ging zelfs in alle verwarring door zijn vlag.

Invaller Arno (dank!) speelde een taaie pot waarin hij een kwaliteit offerde voor twee pionnen. Dat had nog een derde pion kunnen worden als Arno iets beter had opgelet op het eind. Maar beide partijen konden leven met een remise.

Ivar speelde als altijd erg creatief en ging er vol in. Ik wil zeker niet de indruk wekken dat ik er ook maar iets van begreep, maar ik vermoed dat de Souburger zich niet gek liet maken en gewoon iets scherper was.
Over Roland maakte ik me een beetje zorgen toen hij zijn loper op a2 begraven had. Maar met actief spel trok hij toch het initiatief naar zich toe. Volgens mij gingen op het eind alle stukken eraf en dus: remise.
Evert en zijn oppo waren in een lange worsteling rondom een isolani verzeild geraakt. Ik vermoed dat beide partijen vonden dat er voor hun meer in had gezeten. Toch een half punt voor elk.

En dan Pieter G: in het middenspel had hij eerst een pion en daarna een kwaliteit buitgemaakt. Toen ging hij er even op zijn gemak voor zitten om dit naar winst te voeren. Door stugge verdediging van zijn tegenstander koste het veel moeite om vooruitgang te boeken. En rond zet 70 gaf Pieter zelfs een kwaliteit terug. Gelukkig had hij zijn extra h-pion nog. Toen zwart met zijn koning de verkeerde kant op liep was het klaar: 5-3 in totaal.

Individuele Uitslagen:
 DSC32002-Souburg20055 - 3
1Martin Glimmerveen2086-FM René Tiggelman2286½-½
2Hans Stam2083-Robin Bosters20461 - 0
3Arno Wiersma1916-Jeroen Hekhuis2119½-½
4Pieter Buzing2068-Roeland Alders19431 - 0
5Ivar de Hoogt1996-Bert Henderikse19910 - 1
6Roland ten Have2044-Max Toetenel1846½-½
7Evert van der Hooven1922-Corné Boogaard1891½-½
8Pieter Goossens1903-Henrik Westerweele19171 - 0

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Corniel on 12-04-2015 at 18:22.

12-04-2015 10:37 Pieter Buzing is offline Send an Email to Pieter Buzing Search for Posts by Pieter Buzing Add Pieter Buzing to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller