Delfts Schaakforum » DSC Forum » Externe competitie » DSC 1 blijft na winst mede aan kop!
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Martine Martine is a Female
DSC-lid


geregistreerd: 27-09-2009
aantal berichten: 11

DSC 1 blijft na winst mede aan kop! Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Op een zonnige zaterdag speelden we ronde 6 tegen Groninger Combinatie 2; een team dat op de 9e plek stond. Na een voorspoedige reis (en het mooie nieuwe station Delft gezien te hebben!) een lekkere bossche bol gegeten te hebben (Sebastiaan was jarig, en nam wat lekkers voor ons mee!) werden de klokken in werking gesteld.

De overwinning is eigenlijk nooit in gevaar geweest. Net voor de tijdcontrole vielen al behoorlijk wat uitslagen; Joram won een mooie (en korte) partij, Sebastiaan kon ook een punt noteren en Joost kon een halfje toevoegen aan het totaal. Helaas wist Arno zijn stelling (spelend met zwart) niet te keepen en verloor. Talitha had ondertussen een betere stelling op het bord getoverd, de winst zou nog wel even werken zijn. Totdat haar tegenstander plotseling door zijn vlag ging. Tussenstand: 3,5-1,5.

Na de tijdcontrole weer een rondje gemaakt. Matthieu (zie voor zijn partij zijn eigen analyse!) en Chiel stonden beiden gewonnen. Nadat eerst Matthieu het punt kon bijschrijven, volgde Chiel nog geen 15 minuten later met ook een punt en daarmee stelde hij meteen de 2 matchpunten veilig!

Resterende: een goede stelling van Marco (maar de vraag was of deze ook te winnen was) en een gelijke stelling van mij (Martine). Helaas had ik in tijdnood gigantische kansen gemist om te winnen (computer zegt -9, ik had zwart&) en maakte daarna nog een paar dramatische keuzes en verloor alsnog. Marco, overgekomen uit Zwitserland, maakte zijn partij mooi af en daarmee komt de eindstand op 6,5-3,5.

KC won hun match ook, waarmee bovenin niets aan de stand is veranderd. Nog drie spannende rondes zullen volgen. Over twee weken staat voor ons een uitwedstrijd (tegen Max Eeuwe) op het programma!

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Henrik on 09-03-2015 at 19:12.

08-03-2015 11:04 Martine is offline Send an Email to Martine Search for Posts by Martine Add Martine to your Buddy List
Matthieu Freeke
DSC-lid


geregistreerd: 14-10-2012
aantal berichten: 23

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Martin on 08-03-2015 at 14:36.

08-03-2015 11:51 Matthieu Freeke is offline Send an Email to Matthieu Freeke Search for Posts by Matthieu Freeke Add Matthieu Freeke to your Buddy List
winfvdm winfvdm is a Male
DSC-forumgrootmeester
geregistreerd: 22-03-2002
aantal berichten: 1123

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

DSC1 staat aan kop in de eerste klasse. Kans op promotie naar de Meesterklasse! Zo hoog heeft DSC1 nog nooit gestaan! Ik breng als aardigheid een stukje van een oud verslag van dit team in herinnering. Het betrof de wedstrijd HMC 2 - DSC1 in november 2012. Het is geschreven door een gerespecteerd clublid.

[knip]
Welnu, de feiten. Van ons team (9 man exclusief invallers) zijn reeds vier mensen afgestudeerd en staan twee mensen op het punt dat te doen. Verreweg de meesten hebben geen last (gehad) van langstudeerboetes of instellingsafhankelijk collegegeld, niet omdat ze zo kort stude(e)r(d)en maar omdat zij daarmee al in een ver verleden begonnen. Twee mensen zijn al aan hun tweede baan bezig of gaan daarmee binnenkort beginnen. We arriveerden gisteren met drie auto's in Den Bosch, waarmee we ruim boven het KNSB-gemiddelde zitten. Drie mensen uit het team wonen samen, een ander heeft dat ook al gedaan, er wordt niet meer aangeklooid en erop los gescharreld maar dates zijn serieus, de jongste is inmiddels ook op een leeftijd dat ze in de weekends stad en land afreist om te voldoen aan schoonfamiliale verplichtingen en de vragen "wanneer gaan jullie trouwen" en "wanneer willen jullie kinderen" worden tijdens het diner niet meer geschuwd. We lachen nog (te) hard om 'Mannen van een zekere leeftijd', maar ondertussen zien sommigen als een berg op tegen de leeftijd van 30, die met rasse schreden nadert. Een aantal teamleden brengt hun stem uit voor de Top 2000 (oud) en als ons stemgedrag representatief was geweest was niet Queen op 1 geëindigd maar The Who (met Baba O'Reilly - nog ouder). De teamcaptain slikt medicijnen tegen haaruitval, na het eten wil iedereen tegenwoordig "naar huis", de ontwikkelingen rond de inkomensafhankelijke zorgpremie en scheefwonen worden door sommigen met argusogen gevolgd, er wordt soms gepraat over huizen kopen en als klap op de vuurpijl verhuist er binnenkort iemand naar Zutphen.. We worden dus oud, al zitten sommigen nog in de ontkenningsfase.
Talent? Sommigen hebben nooit écht talent gehad, en de rest is de lift uitgesprongen op de etage van de tweede klasse KNSB. Nee, dan HMC 2. Vier jonge gassies, rating 2100 of even een terugval: dat zijn nou talentjes. Goed voorbereid, tactisch verschrikkelijk scherp, dat werk. Eén van hen ging mee eten en bleek vijftien, maar liefst twaalf jaar jonger dan de oudsten uit ons team. Dat talentvolle jeugdteam blijken wij dus niet te zijn, een studententeam zijn we ook bepaald niet meer en daarmee komen we in een identiteitscrisis: wat is DSC1 dan wel?

[knip]

Dames en heren,
Jullie kennen je eigen kracht en je échte talent niet. Ik neem mijn hoed voor jullie af!

__________________
Als je de Dame bent in het schaakspel, sla dan maar flink om je heen
(Zie ook Rekenvout 125)

This post has been edited 2 time(s), it was last edited by winfvdm on 09-03-2015 at 17:55.

09-03-2015 17:49 winfvdm is offline Send an Email to winfvdm Homepage of winfvdm Search for Posts by winfvdm Add winfvdm to your Buddy List
Upperdog Upperdog is a Male
webcommissie


geregistreerd: 06-02-2004
aantal berichten: 893

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Mooie overwinning en jammer van Martine met haar majestueuze loperpaar van wie ik de overwinning al geteld had.

Het schijnt dat de supportersbussen naar Enschede op 21 maart om 10 uur vertrekken - wel grondige fouillering en clubcard benodigd.

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Upperdog on 10-03-2015 at 12:48.

10-03-2015 12:48 Upperdog is offline Search for Posts by Upperdog Add Upperdog to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller