Delfts Schaakforum » DSC Forum » Externe competitie » DSC7 kopje onder tegen DD 6
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Rene Poots Rene Poots is a Male
DSC bestuur
geregistreerd: 05-10-2005
aantal berichten: 198

DSC7 kopje onder tegen DD 6 Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

DD 6 was gisterenavond met 4.5 bordpunten net te sterk voor het 7e, dat door een aantal uitglijders de boot miste. Zonder zwarte pieten te willen uitdelen was het jammer dat er op verschillende borden onnauwkeurigheden in het spel kropen. Een gunstiger uitslag had dan wellicht in het verschiet gelegen.

Weer had het 7e twee invallers nodig. Adriaan ter Mors verving de wegens familieomstandigheden verhinderde Antoon Frehe en Vashissh Sukul moest de wat met zijn gezondheid kwakkelende verslaggever zien te doen vergeten.
Dat deed hij trouwens met verve. Zijn tegenstander klaagt na opgave dat hij slecht heeft gespeeld, maar eerder gaat de eer naar Vashis, die kleine onnauwkeurigheden van zijn tegenstander secuur afstraft. Eerst één en daarna nog één pion verovert en een gewonnen eindspel afdwingt.
Adriaan vergaat het minder goed. Hij komt wat minder uit de opening, ziet zijn koningsvleugel wat verzwakken en moet opgeven als zijn tegenstander met al zijn stukken op de koning gericht binnen komt vallen. Verlies is niet meer te voorkomen.
Rob Scherpenisse helpt zijn tegenstander op bord 7 pardoes aan een open b-lijn, waar zijn koning toevallig ook ongedekt en mede aangevallen door de dame in zijn uppie staat te koukleumen. Mat in één is het gevolg.
Lito staat beter als hij een beetje onnauwkeurig de vijandelijke dame toegang verschaft tot zijn koningsvleugel. De aanval lijkt nog te keepen als hij ook pardoes een toren plus mat in één in de etalage zet.
Zo staat het 3-1 voor DD, maar er is nog hoop.

Herman Zonderland heeft de moeilijkste tegenstander van de avond. De heer Tesselaar is blind en moet geholpen worden met het verzetten van zijn stukken. Dit levert een aaneenschakeling van kleine incidenten, verontschuldigingen en correcties op vanwege het verkeerd indrukken van de klok, het vergeten een stuk te verzetten of andere zaken die niet helemaal volgens de regels van het spel verlopen. De beide heren lossen het echter allemaal in een sportieve geest op.
Herman is bezig aan een opzienbarende reeks. Met vier uit vier is hij de best scorende speler in de tweede klasse. Ook zijn score in de interne was nog nooit zo succesvol. Gisterenavond maakt hij koelbloedig gebruik van een onachtzaamheid van zijn tegenstander, zet een achterstand om in een voorsprong, slaat gedecideerd een remiseaanbod af en knoopt zijn tegenstander keurig op.

Arzhang Davazdahemami heeft al snel een flinke tijdsachterstand. Alhoewel hij positioneel niet slecht staat, wordt deze hem fataal. Een onnauwkeurigheid kost hem een vol stuk; een achterstand die hij niet meer te boven komt.
Daarmee staat het 4-2, wat impliceert dat wij geen half punt meer kunnen verliezen.
Coen Leentvaar speelt een gedegen partij. Hij wint een vol stuk in het middenspel en alhoewel het vervolg van de partij nog enige aandacht vereist, wikkelt hij deze toch secuur naar winst af.
Jan van der Donk kan een omissie in het middenspel slechts rechttrekken tot remise. Op het punt staand overlopen te worden, lijkt hij door dames af te ruilen een vrijpion te krijgen. Maar zijn tegenstander laat zich niet in de luren leggen en wikkelt af naar een remisestand. Met herhaling van zetten haalt hij het benodigde half puntje binnen.
Jammer dat de nauwkeurigheid deze keer op cruciale momenten net ontbrak. Achteraf bezien heeft er mijns inziens minimaal een gelijk spel ingezeten en is er op veel borden goed en degelijk gespeeld.

This post has been edited 2 time(s), it was last edited by Rene Poots on 09-12-2014 at 13:11.

09-12-2014 12:57 Rene Poots is offline Send an Email to Rene Poots Search for Posts by Rene Poots Add Rene Poots to your Buddy List
Zonderland Zonderland is a Male
clubfotograaf
geregistreerd: 13-04-2004
aantal berichten: 287

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Mooi verslag van de wedstrijd René. Het wordt nog lastig in deze poule. Botwinnik heeft nu ook een partij gewonnen. Gelukkig hebben wij een mooi aantal bordpunten.

__________________
www.zonderland.nl Prodent

09-12-2014 15:39 Zonderland is offline Homepage of Zonderland Search for Posts by Zonderland Add Zonderland to your Buddy List
Lito van Reede
forumlid


geregistreerd: 16-03-2010
aantal berichten: 16

In de verdrukking en er niet uitgekomen Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Lito van Reede on 09-12-2014 at 22:03.

09-12-2014 21:56 Lito van Reede is offline Send an Email to Lito van Reede Search for Posts by Lito van Reede Add Lito van Reede to your Buddy List
Adriaan ter Mors Adriaan ter Mors is a Male


geregistreerd: 18-05-2006
aantal berichten: 67

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Er zijn van die avonden achter het schaakbord wanneer je, om het zacht uit te drukken, niet erg blij bent met je spel, en helaas was afgelopen maandag zo'n avond.

In de opening manoeuvreerde ik me in een positie waarvan ik had kunnen weten dat die me niet lag, maar er was nog van alles om te spelen, zeker omdat mijn tegenstander zijn koning in het midden liet. Ik gaf echter zonder reden mijn g-pion weg (ik heb niet voor niets tweemaal de pepermolen 'gewonnen'), en enkele zetten later nog een pion en daarmee de stelling/partij: h6 liet Dg6+ toe, waarna minimaal e6 zou vallen, en vermoedelijk de rest van de stelling ook.

Mijn excuses voor dit optreden.

11-12-2014 16:52 Adriaan ter Mors is offline Send an Email to Adriaan ter Mors Search for Posts by Adriaan ter Mors Add Adriaan ter Mors to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller