Delfts Schaakforum DSC Forum Externe competitie Seizoen 2011-2012 Wanprestatie DSC3 zonder consequenties
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
jpfox jpfox is a Male
DSC-verslaggever


geregistreerd: 22-01-2008
aantal berichten: 382

Wanprestatie DSC3 zonder consequenties Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

In de laatste ronde van de KNSB-competitie toonde DSC3 weer eens aan KNSB-onwaardig te zijn. Een collectieve wanprestatie leidde tot 3-5 verlies tegen Charlois Europoort 2. Slechts doordat Dordrecht haar sportieve plicht vervulde tegen Overschie, wist het derde zich te handhaven.

Ondanks het aanwezige degradatiegevaar waren twee mensen de wedstrijd vergeten. Een kon nog bijtijds worden opgetrommeld, voor de ander kon Henrik met een half uur achterstand invallen.

Ook op de borden liet het derde niet blijken zin te hebben. Ciprian blunderde een gewonnen stelling weg, Hora gaf een zekere remise uit handen, Lucien offerde te lichtvaardig het halve bord en er was toen geen mat, JP en Ricardo wisten enkele honderden punten ratingvoordeel niet uit te buiten en Henrik blunderde op zet 40 zijn stelling weg. Lichtpuntjes waren Pieter en Ivar, die wel geconcentreerd hun punt wisten te pakken.

Snel vergeten dit seizoen!

22-04-2012 02:42 jpfox is offline Send an Email to jpfox Search for Posts by jpfox Add jpfox to your Buddy List
Lucien van de Lisdonk Lucien van de Lisdonk is a Male
DSC-verslaggever


geregistreerd: 21-04-2005
aantal berichten: 289

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Het verslag van JP wil ik graag nuanceren.
Ten eerste is DSC3 zeker niet KNSB-onwaardig. Het team was te wisselvallig; een periode van goede resultaten en een mooie stand in de subtop na 6 ronden werd afgesloten met drie nullen. Noem het 'massale vormcrisis'. Gelukkig bleek dit uiteindelijk niet fataal; we hebben ons gehandhaafd! Dat was aan het begin van het seizoen het belangrijkste doel.
Ten tweede een opmerking over mijn nederlaag gisteren. Mijn tegenstander kende de opening helaas veel beter dan ik; hij had zich toevallig onlangs nog urenlang bezig gehouden met het Frans vleugelgambiet voor zwart en de enige manier gevonden om het voor zwart speelbaar te krijgen. Hij offerde eerst een kwal en later een loper om een mataanval op te zetten. Fraai gespeeld; ik speelde daarna puur op de schwindel en gaf toen inderdaad nog materiaal weg. Op hoop van zegen...
Ik vind het wel in- en intriest dat Roland en Ciprian de wedstrijd vergeten waren! Ongelooflijk; wat een betrokkenheid.... Hierdoor moest Henrik plotseling invallen; een half uur minder op de klok; mentaal totaal niet voorbereid en weg rol van non-playing captain optreden... Uiteindelijk brak het tekort aan tijd hem op en gaf hij op zet 40 een pion weg. Complimenten aan Henrik voor zijn bereidheid op het laatste moment in te vallen!
Ook complimenten aan Pieter Buzing die zijn invalbeurt waar maakte en zijn partij voor DSC3 won! Ook Ivar bleef doorspelen met als enig doel; winnen. Dat lukte hem uiteindelijk ook. Voor JP en Ricardo was een halfje het maximaal haalbare, is mijn inschatting. En Ciprian liet het alweer op het einde liggen. Enorm zonde!

Gelukkig waren er in onze klasse twee teams echt niet KNSB-waardig (De Willige Dame en Overschie) en zijn we er in gebleven. Voor volgend seizoen zal er een team moeten staan dat niet alleen schaaktechnisch maar ook mentaal (verantwoordelijkheidsbesef!) in orde is.
Gelukkig hebben we nog tot begin september om zo'n team samen te stellen. Ik ben er van overtuigd dat we er in slagen zo'n team te formeren.

De uitslagen:

1. Padurariu,C.(Ciprian) 2215 Middelkoop,M.(Mathieu) 2079 0 - 1
2. Buzing,P.C.(Pieter) 2096 Leer,J.M.(John) 2073 1 - 0
3. Vlam,H.P.(Horatio) 2143 Staal,J.(Jaap) 2137 0 - 1
4. Lisdonk van de,L.P.J.A.(Lucien) 2028 Canedo jr.,J.M.(Jesus) 1929 0 - 1
5. Vos,J.P.(Jan-Pieter) 2014 Kirana,N.(Nancy) 1792 ½ - ½
6. Slaa,R.(Ricardo) 2095 Ottenhof,S.(Sascha) 1867 ½ - ½
7. Hoogt de,I.(Ivar) 1922 Osinga,A.(Angelique) 1676 1 - 0
8. Tamerus,H.A.(Henrik) 1902 Dulk,A.J.(Ton) 1921 0 - 1

22-04-2012 10:24 Lucien van de Lisdonk is offline Send an Email to Lucien van de Lisdonk Search for Posts by Lucien van de Lisdonk Add Lucien van de Lisdonk to your Buddy List
Lucien van de Lisdonk Lucien van de Lisdonk is a Male
DSC-verslaggever


geregistreerd: 21-04-2005
aantal berichten: 289

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

En hieronder het uitgebreide verslag van de tegenstander.

Quote

zondag 22 april 2012
CE II voldoet sportieve plicht

Zaterdag 21 april 2012, de laatste ronde. Voor CE II geen druk, wel voor DSC III. Vandaag hadden wij 2 invallers nodig, aangezien Kresna zijn kunsten mocht vertonen in het 1e en Peter eindelijk kon uitslapen na zijn nachtdienst. Angelique en Nancy waren de invallers.

Het verloop van de wedstrijd verliep als volgt:
Matthieu (1) tegen Ciprian Paduraria. Matthieu moest erg lang wachten op zijn tegenstander, omstreeks 5 over half 2 kwam Ciprian de speelzaal ingelopen. Het is dat de wedstrijd 10 minuten later begon, dat scheelde iets in tijd. Nu kwamen de zetjes van Ciprian redelijk vlotjes uit zijn mouw en in mum van tijd was de achterstand ingelopen en qua stelling stond Matthieu iets minder. Het eindspel was spannend, Matthieu moest zijn loper geven voor een vrijpion, hopend dat zijn pionnenwals voor de winst kon zorgen. Waar heel Delft het punt al rekende voor Ciprian, was het Matthieu die het volle punt binnenhaalde.

Jaap (3) tegen Hora Vlam. De score van Jaap tegen Hora is niet echt goed. 1 overwinning pas in de schaakcarriere van Jaap, het aantal nederlagen wilde Jaap niet zeggen. Jaap ging er goed voor zitten (Hora ook) en wat er volgde was een mooie partij. Jaap had mooie druk op de damevleugel van Hora, een mooie paard in het centrum en nog mooier was de pion op f5 (toren er achter). Ik heb helaas niet de gehele partij kunnen volgen, maar opeens feliciteerde iedereen Jaap. Hora was zo verbouwereerd van zijn nederlaag (quote: hoe kan ik een potremisestelling uit handen geven) dat hij even later tegen een glazen deur aanliep: een enorm kabaal en veel welgemeende vloekwoorden was het gevolg.

Jesus (4) tegen Lucien van de Lisdonk. Lucien investeerde veel tijd in de partij, bij Jesus was het allemaal bekend. Een torenoffer op f3, je paard inlaten staan op h6. Na de korte rochade van Jesus werd het paard wel gemept. Lucien dacht:, een kwaliteit voorsprong en een dubbelpion op de h-lijn, korte rochade.. Dat is kat in het bakkie. tsja, in feite stond Lucien gewoon slechter (bood remise aan, maar Jesus had het gezien) en het duurde niet lang eer Jesus het verdiende punt binnenhaalde. Een 3-0 voorsprong en de druk voor de overige spelers van DSC was voelbaar.

Nancy (5) tegen Jan-Pieter Vos. Nancy wilde graag invallen, aangezien zij bij DSC speelt. Beide investeerde veel tijd in het de partij en Nancy speelde schitterend. Gezien de stand moest J-P op winst spelen en dat in een remisestelling. Nancy hield makkelijk stand en J-P moest berusten in de remise. Een puike prestatie voor Nancy.

Angelique (7) tegen Ivar de Hoogt. Angelique had de dag ervoor in Eurodisney doorgebracht en kwam rond middernacht terug in Nederland. Gelukkig kon zij voldoende nachtrust nemen en waren Andre en Marjolein zo vriendelijk om haar voor deur af te zetten. Angelique zette de partij prima op, opening en middenspel is goed. Het eindspel was echter niet besteed aan haar. Ook vanwege de tijdnood. Zij raakte een 2-tal pionnen op de damevleugel kwijt en ook op de koningsvleugel ging het mis. Het paard van Ivar was doortastener dat die van Angelique. Een incident was de klok (in tijdnood). Ivar drukte de klok in, de tijd bleef lopen bij Ivar. Toen ramde Ivar de klok in en ging de klok op zwart. Tsja.. wedstrijd leider kwam erbij, ieder nog 5 minuten (1e tijdscontrole). Na de tijdscontrole bleef Angelique hopen, maar het mocht niet baten.

Sascha (6) tegen Ricardo Slaa. Sascha kwam niet zo best uit de opening (is niet het sterkste punt) en Ricardo had goede druk op de stelling. Het wachten was op het doorbraak. Die kwam maar niet, Sascha snoepte de pion op b2 en na de dameruil was de angel uit het spel. Al was het oppassen met de paarden van Ricardo, na ruil van 1 der paarden was het makkelijker om remise te maken, al speelde beide op winst. Ricardo speelde nog een ultieme winstpoging, maar met een randpion ging dat niet lukken. Voor de poorten van de hel zullen we maar zeggen.

John (2) tegen Pieter Buzing. John had niet het beste spel, al kwam er bij de analyse leuke varianten naar voren. John blunderde zijn dame weg, mede door het harde tikken op de klok bij andere borden. Met het loperpaar en een aantal pionnen tegen het torenpaar en een aantal pionnen probeerde John nog iets te maken van de partij. Toen de tegenstander eerst de ene toren offerde voor een loper en later de andere toren voor de loper hied Pieter een gewonnen pionneneindspel over.

Ton (8) tegen Henrik Tamerus. In feite moest Ton tegen Roland ten Have spelen, maar die kwam niet opdagen. Ondanks meerdere e-mails de afgelopen week dacht Roland dat hij over 2 weken moest spelen. Onbegrijpelijk dat dit voorkomt. Henrik als non-playing captain naar speler, de non-playing captain werd overgenomen door de non-playing captain van DSC1. Ton speelde een Ton Dulk partij, Caro Can. Rustig en kalm opzetten. Ton kreeg een remise-aanbod, toen was er nog geen enkele uitslag te bekennen. John zei doorspelen. Ton speelde door, kreeg meer grip op de partij en creerde een vrijpion. Henrik zag op een gegeven moment er geen heil meer in en gaf op.

Een 3-5 overwinning tegen op papier een hele sterke tegenstander (2052 gemiddeld tegen 1934 van ons). Voor DSC kwam het verlossende telefoontje uit Dordrecht, Overschie had verloren. DSC gered, Overschie degradeerd.
Wij hebben onze sportieve plicht gedaan en het komend seizoen zie ik met vertrouwen tegemoet.

De dag werd afgesloten bij een prima chinees (China Garden, een aanrader) met delegaties van CE I en CE III. Tevens een dank voor alle spelers en invallers en ook heel belangrijk de supporters (Merci Andre en Marjolein).
Sascha (TL CE II)

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Corniel on 22-04-2012 at 15:42.

22-04-2012 10:30 Lucien van de Lisdonk is offline Send an Email to Lucien van de Lisdonk Search for Posts by Lucien van de Lisdonk Add Lucien van de Lisdonk to your Buddy List
Richard Richard is a Male
DSC-forummeester
geregistreerd: 02-11-2003
aantal berichten: 966

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

altijd lastig tegen jesus, lucien. MEt een pion meer maakt wellicht fischer remise. Maar van harte met de handhaving. Snel vergeten dit seizoen en volgend jaar beter

22-04-2012 10:43 Richard is offline Search for Posts by Richard Add Richard to your Buddy List
Martin Martin is a Male
Penningmeester


geregistreerd: 17-03-2003
aantal berichten: 2210

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Qua rating een deprimerende uitslag, maar gelukkig gered.


Ter nuancering trouwens: Ik had trouwens de indruk dat Ciprian de wedstrijd niet vergeten was, maar gewoon laat was? Toen ik hem (om 13:15) belde zei hij meteen "sorry, ik ben nog thuis".

Nou weet ik niet of dat dat nou zoveel beter is, maar denken dat de wedstrijd over 2 weken is.... Pff, je zal maar door zoiets degraderen.

22-04-2012 15:33 Martin is offline Send an Email to Martin Search for Posts by Martin Add Martin to your Buddy List
 
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller