Delfts Schaakforum DSC Forum Jeugd De slotronde van JCC: remise en nederlaag voor DSC Jeugdteam
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
Sofya Blanter Sofya Blanter is a Female
webcommissie
geregistreerd: 04-11-2008
aantal berichten: 66

De slotronde van JCC: remise en nederlaag voor DSC Jeugdteam Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Afgelopen zaterdag, op 5 februari, werd de slotronde gespeeld van de Jeugdclubcompetitie. De oorspronkelijke planning was dat de slotronde op 18 december plaats zou vinden, maar wegens weersomstandigheden moest het worden verplaatst.

De eerste ronde moest DSC-team tegen Spijkenisse 2. Het team was op papier zwakker dan wij, maar toch wisten ze een remise te bemachtigen.

Op bord 1 speelde Jan-Pieter met een loper en paard tegen een toren. Dat leek nog te houden voor zijn tegenstander, maar zonder dames op het bord was de winst uiteindelijk snel gehaald voor DSC.

Op bord 2 had Sofya een kleine ontwikkelingsvoorsprong opgebouwd, wat later in te ruilen viel voor twee pionnen en een mataanval, wanneer er maar twee torens en een loper van beide partijen op het bord stonden. Toen haar tegenstander een loper moest weggeven om mat te voorkomen, gaf die op.

Op bord 3 belandde Jordy in een eindspel met alleen maar pionnen en koning, waarbij zijn tegenstander een pion meer had. Hoewel er redelijk veel van die pionnen op het bord stonden, bleek het na wat afruilen niet meer te houden, en de partij resulteerde in nederlaag.

Op bord 4 had Marieke, die inviel voor Jason, een moeilijke stelling met toren, loper en paard voor beide spelers. Het probleem was een vrijpion van de tegenstander, die in een duppelpion-driehoek gedekt bleef hangen op de 6e rij. Hoewel Marieke wat betere kansen heeft gehad in het begin, aan het einde bleek die vrijpion doorslaggevend te zijn, omdat zijn promotie niet meer zonder heftige materiaalverlies te voorkomen was.

In de tweede ronde moesten we tegen Charlois spelen, die samen met Spijkennisse 1 om de tweede plaats streden. De eerste was allang door Pion gepakt, die met hun prijzen nog voor de einde naar huis waren gegaan, omdat ze een buy hadden. Wellicht daarom leek DSC hun nederlaag tegen Charlois niet zo zwaar te nemen. Bovendien waren we toen al vrij zeker van dat we niet gingen degraderen en dus ons hadden gehandhaafd in de promotieklasse.
De wedstrijd tegen Charlois eindigde in een 3-1. Alleen Jan-Pieter wist een winst te behalen op de eerste bord.

De foto's, gemaakt tijdens de wedstrijd, zijn hier te vinden:
https://picasaweb.google.com/chanteurdev...CLSR1s_u0cuPLQ#

06-02-2011 16:44 Sofya Blanter is offline Send an Email to Sofya Blanter Search for Posts by Sofya Blanter Add Sofya Blanter to your Buddy List
winfvdm winfvdm is a Male
DSC-forumgrootmeester
geregistreerd: 22-03-2002
aantal berichten: 1116

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Zoals op de KNSB-site nagegaan kan worden, is deze promotieklasse van de JCC behoorlijk sterk.
Compliment voor dit fraaie resultaat!

__________________
Als je de Dame bent in het schaakspel, sla dan maar flink om je heen
(Zie ook Rekenvout 125)

07-02-2011 10:38 winfvdm is offline Send an Email to winfvdm Homepage of winfvdm Search for Posts by winfvdm Add winfvdm to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller