Delfts Schaakforum Ľ DSC Forum Ľ Jeugd Ľ DSC jeugdteam verliest van sterke Pion en wint van Messemaker 2
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post ę vorig onderwerp | volgend onderwerp Ľ
Sofya Blanter Sofya Blanter is a Female
webcommissie
geregistreerd: 04-11-2008
aantal berichten: 66

DSC jeugdteam verliest van sterke Pion en wint van Messemaker 2 Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Het jeugdteam van DSC heeft bij de gecombineerde 2e en 3e ronde van de jeugdclubcompetitie 2 matchpunten binnengehaald tegen Messemaker met 3½-½. Helaas kon het niet tegen sterke Pion op, de wedstrijd eindigde met ½-3½ verloren.

Het eerste ronde, die tegen Pion werd gespeeld, begon al snel met de verlies van Jason (bord 4), zijn tegenstander was blijkbaar te sterk voor hem, de partij was snel afgelopen.

Jordy (bord 3) had een moeilijke stelling waarin die een stuk achter kwam te staan wegen een mogelijk aftrek­schaak. Daarna bleek echter dat, omdat zijn tegenstander zijn koning ergens een tiental zetten terug had laten vallen en fout teruggezet, dat de partij vanaf dat moment weer herspeeld moest worden. Het heeft echter niet geholpen en hij verloor uiteindelijk met een materiaal­achterstand.

Sofya (bord 2) had een stelling die telkens verdedigd moest worden tegen de dreigingen van de tegenstander. Er was weinig ruimte in de stelling voor zwart, waardoor ze wat zwakke punten liet ontstaan waar ze uiteindelijk aan mat ging.

Jan-Pieter (bord 1) had een lange moeilijke partij uitgespeeld, waarin een toren tegenover twee stukken stond. Uiteindelijk na veel afruilen was het toch besloten om remise te houden.

Na de moeizame eerste ronde, mocht het team tegen de wat zwakkere Messemaker. Die bleken wat inderdaad minder sterk te zijn, wat voor wat vervrolijking in de stemming zorgde.

Jason was weer al eerste geŽindigd, maar deze keer wel gewonnen. In het eindspel had die een dame tegenover een toren en twee pionnen van de tegenstander. Maar hij wist echter het goed af te wikkelen en de pionnen terug te winnen, en de partij als winner te beŽindigen.

Jordy eindigde als tweede, met een remise. De eindspel was zo ver uitgespeeld, dat het een paard tegenover een paard en nog niet ver genoeg gevorderde pion werd.

Sofya had een partij gespeeld met pionnen, twee torens en een dame, want de lichte stukken werden redelijk snel afgeruild. Door twee pionnen te winnen, en alles behalve een toren af te ruilen, werd een stelling bereikt met drie vrijpionnen en een toren, die stapsgewijs de koning tegen de rand aandrukten, terwijl de andere koning aan de a-vleugel waakte voor de vrijpion van de tegenstander. Toen er ook nog een extra vrijpion ontstond door onnauwkeurigheid van de tegenstander, gaf die op, met 1 min over op de klok.

Jan-Pieter speelde een partij met heleboel tactiek, die niet eens de 35 zetten mocht halen en bleef bij het middenspel. Zijn tegenstander ging door de vlag op de 34e zet, 1 zet voordat die een extra half uur erbij kreeg. Daarbij werd de tweede ronde gewonnen met 3½-½.

De foto’s gemaakt tijdens de wedstrijd, zijn hier te vinden:
picasaweb.google.nl/chanteurdevent/

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Corniel on 17-10-2010 at 09:30.

16-10-2010 19:46 Sofya Blanter is offline Send an Email to Sofya Blanter Search for Posts by Sofya Blanter Add Sofya Blanter to your Buddy List
Bas van Oudheusden Bas van Oudheusden is a Male
actief DSC-lid


geregistreerd: 24-11-2008
aantal berichten: 51

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Mooi verslag Sofya.
Voor wat betreft de (gewonnen) partij tegen Messemaker: het verslag vanuit het perspectief van de verliezende partij kan gelezen worden op: www.messemaker-1847.nl/topjeugd/Off-dayABjeugdteam.htm
Daar wordt nog uitgebreid ingegaan op de partij die door Jason werd gewonnen.

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Bas van Oudheusden on 18-10-2010 at 15:37.

18-10-2010 15:33 Bas van Oudheusden is offline Send an Email to Bas van Oudheusden Search for Posts by Bas van Oudheusden Add Bas van Oudheusden to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller