Delfts Schaakforum DSC Forum Interne competitie Archief Seizoen 2009-2010 Interne competitie (N10): Ciprian Padurariu doet goede zaken
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
Untagonklik Untagonklik is a Male
dsc intern wedstrijdleider
geregistreerd: 07-03-2002
aantal berichten: 3259

Interne competitie (N10): Ciprian Padurariu doet goede zaken Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Ciprian Padurariu heeft zeer goede zaken gedaan in de interne competitie. Zelf won hij moeizaam van Willem-Jan van der Broek, en hij zag de achtervolgers die in actie kwamen remise spelen. Kees van der Meer moest het punt delen met Hans Segers, en ook Kim Meulenbroek en Martin Glimmerveen tekenden de vrede.

Groep A
 wit zwartuitslag
1Ciprian Padurariu-Willem-Jan van den Broek1-0
2Hans Segers-Kees van der Meer½-½
3Kim Meulenbroek-Martin Glimmerveen½-½
4Ted Barendse-Hora Vlam1-0
5Gert Legemaat-Walter Anema1-0
6Bob Voogt-Arno Wiersma1-0
7Roland ten Have-Frans Palm1-0


In de B-groep won koploper Rob Smits een spectaculaire partij van Ton Vissers. Ook Roland ten Have won. Roland, die naar boven was ingedeeld, versloeg Frans Palm. Simon Dirkse speelde knap remise tegen Pieter Goossens.

Groep B
 wit zwartuitslag
1Rob Smits-Ton Vissers1-0
2Pieter Goossens-Simon Dirkse½-½
3Edgar Huisman-Martin Verolme0-1
4Cees Huygen-Jan van de Donk½-½
5Theo Rekveldt-Antoon Frehe1-0
6Bart Vlasblom-Arjan Drenthen0-1


In de C-groep kwamen de koplopers in verband met de externe competitie niet in actie. Kees Venema en Rob Scherpenisse deden hier goede zaken. Kees versloeg Gerrit Bussmann, en Rob was te sterk voor Jaap van der Heiden. Ook Jan Torenstra, die Ernst Hanewald versloeg, klom op de ranglijst.


Groep C
 wit zwartuitslag
1Gerrit Bussmann-Kees Venema0-1
2Rob Scherpenisse-Jaap van der Heiden1-0
3Ernst Hanewald-Jan Torenstra0-1
4Frans Smit-Leo Zuijdgeest1-0
5Kees van Beest-Dennis Berithoe1-0
6Joost de Gussem-Thomas de Groen1-0
7Gabe Hoekstra-Joop van Ham0-1De tussenstand van de interne competitie is te vinden op de webpagina van de interne competitie.

__________________
Doch dyn plicht en lit de lju mar rabje.

15-12-2009 03:13 Untagonklik is offline Send an Email to Untagonklik Search for Posts by Untagonklik Add Untagonklik to your Buddy List
Ted Ted is a Male
dsc voorzitter


geregistreerd: 19-12-2002
aantal berichten: 890

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Bedankt voor de altijd snelle uitslagen en stand, Arno!

Mijn partij tegen Hora Vlam leverde Hora (met zwart) in zijn standaardopening vrij snel na de opening gelijk spel op. Maar zoals bekend leveren niet alle partijen met gelijk spel ook remise op.
Dat bleek: na ruil van torens en een stel lopers stond er een lopereindspel op het bord waarvan de vraag was of ik dit zou winnen, of zou moeten berusten in remise. Uiteindelijk kwam mijn koning binnen en won ik.

Het antwoord op de vraag of Hora het had kunnen houden werd in de analyse na de partij niet gevonden. Hora was er in elk geval (in de analyse) wel heel dichtbij!

__________________
"Lord, save us from the people that think they have all the answers, for they know not the questions."

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Ted on 15-12-2009 at 10:43.

15-12-2009 10:41 Ted is offline Send an Email to Ted Search for Posts by Ted Add Ted to your Buddy List
Martin Martin is a Male
Penningmeester


geregistreerd: 17-03-2003
aantal berichten: 2102

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Bij de partij tussen Kim en mij is het evenwicht niet echt verbroken denk ik. Ik blokkeerde de witte opstoot f4 met ...f5, omdat ik bang was anders dichtgeschoven te worden. Heteen niet handig zou zijn daar ik de 'trotse' bezitter was van het loperpaar. Kim reageerde hier niet goed op; hij liet mijn loper gratis ontwikkelen (exf5 Lxf5). Hij had voor ogen mij een mindere structuur te geven met een isolani op e5, maar dit bleek op zich mee te vallen aangezien mijn stukken actiever stonden.
Helaas kon ik niet in het voordeel komen, en daar ik een afuil zag komen met een min of meer gelijk eindspel bood ik maar remise aan. Na enig nadenken werd dit aangenomen. In de analyse bleek dat Kim weliswaar wat anders van plan was, waardoor beide partijen nog wat kansen zouden krijgen, maar een gelijkspel was niet onterecht denk ik.

15-12-2009 11:22 Martin is offline Send an Email to Martin Search for Posts by Martin Add Martin to your Buddy List
 
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller