Delfts Schaakforum » DSC Forum » Interne competitie » Archief » Seizoen 2009-2010 » DSC3 begint met forse nederlaag
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Lucien van de Lisdonk Lucien van de Lisdonk is a Male
DSC-verslaggever


geregistreerd: 21-04-2005
aantal berichten: 277

DSC3 begint met forse nederlaag Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

DSC3 is het seizoen begonnen met een forse nederlaag. Het Arnhemse ASV 2 was met 1½-6½ te sterk. De punten aan DSC-zijde kwamen op naam van Seth van der Vegt (overwinning) en Pieter Goossens (remise).

Op het eerste bord was het Ricardo Slaa die een kwal voor een pion offerde en daarbij genoeg initiatief verkreeg. Helaas ging het bij hem in de tijdnood-fase mis en verknalde hij zijn mooie stelling.

Op bord twee speelde Lucien van de Lisdonk een partij met een stelling die hem wel lag en waarbij hij thematisch een aanval voorbereidde. Een pion-offer leidde de dame af van haar koning, zodat deze niet meer zou mee kunnen verdedigen. Helaas overzag hij een dame-vs twee torens-ruil waarmee direct de angel uit de aanval werd gehaald. Daarna bleek de onderste rij van wit erg zwak en belandde er nog meer wit materiaal noodgedwongen in het doosje. Verlies dus.

Op bord drie speelde voorzitter Willem-Jan van den Broek een partij die hij meestal met wit op het bord weet te toveren. Dit keer tegen een opponent met 200 ratingpunten meer. Geen makkie dus...
Wit ging op de damevleugel tekeer, en zwart op de koningsvleugel. Uiteindelijk bleek de witte opmars sterker dan de zwarte en konden we alweer een nul noteren.

Henrik Tamerus op bord vier wist weer in zijn favoriete opening te komen, maar werd geconfronteerd met een niet-alledaagse tegen-actie van zwart. Na tegen­gestelde rokades werd het een tactisch spel waarbij de half-open h-lijn in het voordeel van zwart bleek. Zeker na een minder sterke zet van Henrik kon zwart combineren en een gewonnen stelling bereiken. Opgave wit.

Op het vijfde bord kwam Pieter Buzing in een hem bekende stelling, met een sterke controle over de damevleugel. Zijn tegenstander kreeg daarentegen de controle over de koningsvleugel en creeerde heel fraai aanvalskansen tegen de zwarte monarch. Uiteindelijk werd dit Pieter fataal en konden we de vijfde nul noteren.

Pieter Goossens op bord zes wist ons van de hatelijke nul af te houden door een (volgens mij solide) remise te spelen. Beide partijen kenden een dubbelpion en hadden weinig andere aanknopings­punten; een halfje leek me dan ook terecht.

Op het zevende bord zat Seth van der Vegt die de eretreffer voor DSC3 scoorde. Als ik het goed heb gezien offerde hij een pion voor behoorlijk actief spel en gaf dat uiteindelijk de doorslag.

Op het laatste bord speelde Kees Voorberg met wit en ging hij voor een aanval op koningsvleugel; het centrum kwam (daardoor?) redelijk in handen van zijn tegenstander. Of dit uiteindelijk de reden voor de zwarte winst was, weet ik niet. Feit is wel dat hier de 6e nul voor ons werd aangetekend.

Maar we laten ons niet uit het veld slaan; de volgende ronde tegen ASC laten we zien wat we kunnen! We moeten uit Alphen a/d Rijn 2 matchpunten meenemen. Dat lijkt me niet onmogelijk...

Individuele uitslagen
 DSC31995-ASV 220451½-6½
1Ricardo Slaa2100-Koert van Bemmel20740-1
2Lucien van de Lisdonk1978-Sjoer van Roosmalen20600-1
3Willem-Jan van den Broek1935-Leon van Tol21390-1
4Henrik Tamerus1983-Theo Jurrius20260-1
5Pieter Buzing2052-Frank Schleipfenbauer20570-1
6Pieter Goossens1975-Fred Reulink2060½-½
7Seth van der Vegt1966-Pascal Losekoot19941-0
8Kees Voorberg1968-Daan Holtackers19490-1

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Corniel on 28-09-2009 at 17:14.

28-09-2009 10:19 Lucien van de Lisdonk is offline Send an Email to Lucien van de Lisdonk Search for Posts by Lucien van de Lisdonk Add Lucien van de Lisdonk to your Buddy List
Corniel Corniel is a Male
webcommissie
geregistreerd: 28-01-2002
aantal berichten: 4378

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Bedankt voor je verslag Lucien. Ik heb ze even samengevoegd.

__________________
stukken in het gras

ik zag stukken in het gras - en paarden grazen
en een zwarte dame
ik hoopte - dat jij het was

28-09-2009 17:15 Corniel is offline Send an Email to Corniel Homepage of Corniel Search for Posts by Corniel Add Corniel to your Buddy List
Lucien van de Lisdonk Lucien van de Lisdonk is a Male
DSC-verslaggever


geregistreerd: 21-04-2005
aantal berichten: 277

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

En hierbij het verslag van deze wedstrijd, maar dan door Arnhemse bril bekeken:

zondag 27 september 2009
DSC3 - ASV 2 1½-6½
ASV 2 is het seizoen begonnen met een eclatante 1½-6½ zege op het derde team van DSC uit Delft. In dat team speelde afgelopen seizoen onze ASV-er René van Alfen nog en aan de uitslag te zien werd hij node gemist. Theo Jurrius bracht ASV 2 op voorsprong. Na dameruil kreeg hij ineens een koningsaanval tegen Henrik Tamerus. Ook Léon van Tol won zijn partij. Willem Jan van den Broek had niets in te brengen tegen het actieve stukkenspel van de ASV-er. Koert van Bemmel bracht ASV 2 na kwaliteitswinst tegen Ricardo Slaa op 0-3. Rond de tijdcontrole vielen de volgende punten. Frank Schleipfenbauer was tegen Pieter Buzing iets minder uit de opening gekomen. Toch vond onze vice-voorzitter mogelijkheden om een een koningsaanval op te zetten. En die bracht de zege. De 0-5 kwam van Sjoerd van Roosmalen. Tegen Luciën van de Lisdonk manoeuvreerde Sjoerd van Roosmalen handig met drie stukken tegen de dame. Het goede stukkenspel bracht ook hier de zege. Even deed de thuisploeg iets terug. Pascal Losekoot offerde tegen Seth van der Vegt een kwaliteit, maar dat leverde uiteindelijk geen rendement op. In het eindspel werd Pascal Losekoot uitgeteld. Captain Daan Holtackers drukte zijn tegenstander Kees Voorberg helemaal weg, waarna een koningsaanval besliste. Fred Reulink had tenslotte in het eindspel tegen Pieter Goossens nog wel een klein voordeeltje. De routinier nam echter genoegen met remise.

29-09-2009 23:18 Lucien van de Lisdonk is offline Send an Email to Lucien van de Lisdonk Search for Posts by Lucien van de Lisdonk Add Lucien van de Lisdonk to your Buddy List
Corniel Corniel is a Male
webcommissie
geregistreerd: 28-01-2002
aantal berichten: 4378

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Quote

ASV 2 is het seizoen begonnen met een eclatante 1½-6½ zege op het derde team van DSC uit Delft. In dat team speelde afgelopen seizoen onze ASV-er René van Alfen nog en aan de uitslag te zien werd hij node gemist.

Theo Jurrius bracht ASV 2 op voorsprong. Na dameruil kreeg hij ineens een koningsaanval tegen Henrik Tamerus.

Ook Léon van Tol won zijn partij. Willem Jan van den Broek had niets in te brengen tegen het actieve stukkenspel van de ASV-er.

Koert van Bemmel bracht ASV 2 na kwaliteitswinst tegen Ricardo Slaa op 0-3. Rond de tijdcontrole vielen de volgende punten.

Frank Schleipfenbauer was tegen Pieter Buzing iets minder uit de opening gekomen. Toch vond onze vice-voorzitter mogelijkheden om een een koningsaanval op te zetten. En die bracht de zege.

De 0-5 kwam van Sjoerd van Roosmalen. Tegen Luciën van de Lisdonk manoeuvreerde Sjoerd van Roosmalen handig met drie stukken tegen de dame. Het goede stukkenspel bracht ook hier de zege.

Even deed de thuisploeg iets terug. Pascal Losekoot offerde tegen Seth van der Vegt een kwaliteit, maar dat leverde uiteindelijk geen rendement op. In het eindspel werd Pascal Losekoot uitgeteld.

Captain Daan Holtackers drukte zijn tegenstander Kees Voorberg helemaal weg, waarna een koningsaanval besliste.

Fred Reulink had tenslotte in het eindspel tegen Pieter Goossens nog wel een klein voordeeltje. De routinier nam echter genoegen met remise.


In Arnhem zijn ze klaarblijkelijk niet van de enters. Knipoog

__________________
stukken in het gras

ik zag stukken in het gras - en paarden grazen
en een zwarte dame
ik hoopte - dat jij het was

30-09-2009 09:42 Corniel is offline Send an Email to Corniel Homepage of Corniel Search for Posts by Corniel Add Corniel to your Buddy List
 
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller