Delfts Schaakforum DSC Forum Externe competitie Opnieuw winst voor DSC-K3
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
Lucien van de Lisdonk Lucien van de Lisdonk is a Male
DSC-verslaggever


geregistreerd: 21-04-2005
aantal berichten: 278

Opnieuw winst voor DSC K3 Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Het 3e DSC team heeft ook de 2e ronde van de KNSB competitie weten te winnen. Met 4,5-3,5 werd Sliedrecht 1 thuis verslagen. De winstpunten werden vooral aan de onderste vier borden gehaald.

Hieronder de commentaren van de spelers over hun eigen partij.

Timo

Mijn tegenstander behandelde de complicaties wat beter dan ik en wikkelde netjes af naar een gewonnen eindspel. Wat hij vervolgens soepel afmaakte.

Wim

Ik stond iets minder na de opening en miste op zet 11 een opgelegde kans op minstens gelijk spel. Daarna nog veel onnauwkeurigheden en een unforced error. Om stukverlies te vermijden, gaf ik enkele pionnen. Het resulterende eindspel was vervolgens kansloos.

Mark
Mijn tegenstandster zag een paardvork over het hoofd in de opening, waardoor zij meteen verdrukt kwam te staan. Daarna heb ik mijn voordeel niet meer weg gegeven. Uiteindelijk kon ik een mat aanval beginnen toen de zwarte dame naar a5 ging en niet meer kon helpen met verdedigen. Jammer genoeg miste ik de directe aanval met idee Pxh7, Td3, Th3 omdat ik te veel op verdedigen van mijn koning was gefocust. Gelukkig zag ik later ook mijn aanval kansen en ging het alsnog mat.

Pieter

Hoe vaak gebeurt het dat opa en kleinzoon naast elkaar in een team zitten? Ik speelde tegen de kleinzoon en kwam lekker uit de opening en won een pion. Toen er een ongelijk lopereindspel dreigde moest ik er, om serieuze winstkansen te houden, nog even een aanval uitpersen. Mijn tegenstander verdedigde niet goed en liet een fraaie matcombinatie toe.

Jouke

Ik kwam met zwart met een kleine ontwikkelingsvoorsprong en waarschijnlijk ook een betere pionnenstructuur uit de opening, maar zag een dubbele aanval over het hoofd. Met passief verdedigen zou ik mijn voordeel kwijt raken. Ik koos daarom een pion ongedekt te laten en te claimen dat de pion vergiftigd was. Zoals ik het speelde was de compensatie echter onvoldoende, en besloot ik korte tijd later een remise-aanbod te accepteren.

Walter

Ik kwam slecht uit de opening en moest keepen met zetten als 11.Pc4-b2 en 13.Pf3-e1. Zwart speelde het onnauwkeurig en na 18.Pb2xd1 stond wit een keal voor. Het werd even gevaarlijk toen zwart nog een stuk offerde voor 2 verbonden vrijpionnen. Ik offerde mijn plus toren tegen 2 pionnen voor een eenvoudig gewonnen eindspel.

Kim

Mijn potje mondde na een rustig begin uit in een complex eindspel. Daarin had ik wat voordeel en dat werd omgezet in het beslissende halfje.

Lucien

Ik kwam met wit iets beter uit de opening en met tegengestelde rokades ontstond er een scherpe stelling. Daar verzuimde ik de beste zet te spelen en leverde ik zomaar een pion in. Daarna speelde ik een alles-of-niets paardoffer. Gelukkig koos mijn tegenstander niet voor de beste voortzetting waardoor ik mijn pion terug won. Had hij wel voor de beste zet van zwart gekozen dan had ik opgegeven.... Het toren eindspel was daarna potremise.

Hieronder de persoonlijke resultaten;

Kortis, W. (Wim) 2140 - Mijnster, C.M. (Niels) 2115 0 - 1
Bottema, T. (Timo) 2073 - Pool, W.H. (Wim) 2004 0 - 1
Meulenbroek, K. (Kim) 2144 - Leij van der, A. (Arjan) 2010 -
Lisdonk van de, L.J.P.A. (Lucien) - 2023 Rekom van, R. (Robert) 1994 -
Buzing, P.C. (Pieter) 2068 - Klein, J.A. (Jorik) 1873 1 - 0
Anema, W.J. (Walter) 2012 - Klein, J.A. (Hans) 1944 1 - 0
Gosliga van, J.S. (Jouke)- 1852 Stoker, M. (Martijn) 1642 -
Breton, M.R. (Mark) 1644 -Verheij, D. (Dana) 1808 1 - 0

This post has been edited 2 time(s), it was last edited by Lucien van de Lisdonk on 08-11-2019 at 11:39.

03-11-2019 10:13 Lucien van de Lisdonk is offline Send an Email to Lucien van de Lisdonk Search for Posts by Lucien van de Lisdonk Add Lucien van de Lisdonk to your Buddy List
Lucien van de Lisdonk Lucien van de Lisdonk is a Male
DSC-verslaggever


geregistreerd: 21-04-2005
aantal berichten: 278

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

http://www.schakendsliedrecht.nl/2019/11...spit/#more-9532

04-11-2019 22:01 Lucien van de Lisdonk is offline Send an Email to Lucien van de Lisdonk Search for Posts by Lucien van de Lisdonk Add Lucien van de Lisdonk to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller