Delfts Schaakforum DSC Forum Externe competitie KNSB-bekerteam van DSC verliest van Spijkenisse
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
Ted Ted is a Male
dsc voorzitter


geregistreerd: 19-12-2002
aantal berichten: 890

KNSB-bekerteam van DSC verliest van Spijkenisse Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Op vrijdag 5 april heeft het bekerviertal van DSC verloren in en van Spijkenisse. Daarmee ligt het uiteraard uit de nationale bekerstrijd.

Dat het een spannende strijd zou worden was al snel duidelijk: op drie van de vier borden ontstond al snel een scherpe strijd. Zo offerde Joost Michielsen op bord 1 zijn dame tegen toren, licht stuk en wat pionnen. En Joost Ruitenburg (bord 2) en Ted Barendse (bord 4) gooiden er beiden een pion tegenaan voor initiatief. Allen Gert had een rustige stelling, helaas geen sprankje voordeel.

De twee Joosten waren als eerste klaar. Joost M had blijkbaar zijn vrijponnen kunnen gebruiken, en had gewonnen. Joost R had te weinig teruggekregen voor zijn pion, en verloor.

De strijd werd dus op de laatste borden gestreden. Gert stond vanuit de opening onder zware positionele druk, maar hield stand, en zijn tegenstander wist er niet door te komen.
En Ted kreeg na een fout van wit een prachtige stelling op het bord, maar kon ook niet de beslissende combinatie maar niet vinden. Toen hij later met enige pionnen minder ook nog verzuimde om gebruik te maken van een eeuwig schaakmechanisme stond hij slecht, en verloor zelfs nog.

Er werd dus niet foutloos gespeeld, verre van dat. Gert's tegenstander maakte een fout waarna Gert een winststelling kreeg. Helaas maakte ook gert een fout, waarna er een theoretische remisestelling met een loper meer op het bord kwam (een vesting dus).

Daarmee was Spijkenisse door.

__________________
"Lord, save us from the people that think they have all the answers, for they know not the questions."

08-04-2019 16:07 Ted is offline Send an Email to Ted Search for Posts by Ted Add Ted to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller