Delfts Schaakforum » DSC Forum » Interne competitie » Archief » Seizoen 2017-2018 » Interne competitie (V12): Titelstrijd wordt in laatste ronde beslist
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Untagonklik Untagonklik is a Male
Erelid
geregistreerd: 07-03-2002
aantal berichten: 3279

Interne competitie (V12): Titelstrijd wordt in laatste ronde beslist Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

In de A-groep zal de strijd om het clubkampioenschap pas in de laatste ronde worden beslecht. Koploper Bram van der Velden kwam niet in actie. Bob Voogt, die op de tweede plaats stond, wist echter niet te profiteren. Bob verloor van Ted Barendse, in een partij waarin hij na het middenspel nooit echt kans op een beter resultaat had. De nummer drie, Gert Legemaat, profiteerde maar half van de afwezigheid van Bram. Gert speelde remise tegen Willem-Jan van den Broek. Dat betekende weliswaar dat hij de achterstand op Bram reduceerde tot enkele punten, maar hij ging Bram niet voorbij. Ted passeerde Bob nipt op de ranglijst en staat nu derde. Deze vier spelers hebben nog een kans op de titel. Ook Richard Oranje, die vijfde staat, heeft nog een kleine kans op het kampioenschap. Richard wist door hard te knokken Jan Bosma te verslaan in een partij die pas na middernacht eindigde. De achterstand van Richard op de koppositie is echter wat groter.

A-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Ted Barendse-Bob Voogt1-0
2Willem-Jan van den Broek-Gert Legemaat½-½
3Richard Oranje-Jan Bosma1-0
4Tjerk Albregtse-Norbert Harmanus½-½
5Rob Smits-Henk van den Belt1-0
6Adriaan ter Mors-Simon Broos0-1
7Arend Bosma-André van der Weijde1-0


In de B-groep veranderde niets in de top; de top-4 kwam niet in actie. Victor van der Kloet deed goede zaken door Jan Frissen te verslaan, en heeft daardoor de derde plek weer in het vizier. Kees Venema boekte een knappe overwinning op Corniel Nobel. Mark Jol, die vorige week debuteerde met een overwinning, moest deze ronde zijn meerdere erkennen in Brent van Dusseldorp.

B-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Victor van der Kloet-Jan Frissen1-0
2Corniel Nobel-Kees Venema0-1
3Kees Korving-Jan van der Kolk1-0
4Brent van Dusseldorp-Mark Jol1-0
5Eric Wagter-René Poots0-1
6Gerard Bilars-Cock Hazeu1-0


In de C-groep verzekerde Gerard Bilars zich van een plaatsje bij de eerste drie door Cock Hazeu te verslaan. Ferdinand Schreuder versloeg Bart van Cleef, en krijgt daardoor de derde plek weer in het vizier. Bart moet afhaken in de strijd om de promotieplaatsen. Chris van Vliet pakte zijn tweede overwinning in de interne, en dat ging ten koste van Jan Torenstra. En Gabe Hoekstra mocht in de voorlaatste ronde van de competitie zijn eerste volle punt bijschrijven.

C-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Bart van Cleef-Ferdinand Schreuder0-1
2Herman Zonderland-Paul van Riet1-0
3Khaled Elsandel-Ernst Hanewald1-0
4Jan Torenstra-Chris van Vliet0-1
5Jan Bouke Tiersma-Gabe Hoekstra0-1


De tussenstand van de interne competitie is te vinden op de webpagina van de interne competitie.

__________________
Doch dyn plicht en lit de lju mar rabje.

19-06-2018 02:11 Untagonklik is offline Search for Posts by Untagonklik Add Untagonklik to your Buddy List
Upperdog Upperdog is a Male
Coordinator HSB competitie


geregistreerd: 06-02-2004
aantal berichten: 942

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Gert en ik spelen meestal mooie partijen die zelden in remise verzanden. Gisteravond had ik de gehele partij een betere stelling maar na 40 zetten zonder al te grote fouten moest ik in een puntendeling berusten; mijn remisepercentage liep daarmee op tot een voor mij ongekende 35% (normaal slechts 10-20%).

Op de 9e zet offerde Gert een pion waarvoor hij iets te weinig compensatie leek te hebben; in het diagram hieronder heb ik zojuist een pion (op h3) teruggeven in ruil voor een betere stelling:In plaats van 21. Le3 (waarna het voordeel te beperkt bleek) had ik hier 21. Lf4! met goede winstkansen kunnen spelen.

Toen Gert en ik na afloop onze partij gingen analyseren hadden Richard en Jan samen nog zo'n 12 minuten op de klok staan; na afloop van onze analyse zo'n drie kwartier later waren dat er nog 8. Toen zij tegen half een (!!) klaar waren kwam de aap uit de mouw: de heren hadden zich een increment van 30 i.p.v. 10 seconden toebedeeld...

19-06-2018 11:02 Upperdog is offline Search for Posts by Upperdog Add Upperdog to your Buddy List
Ted Ted is a Male
DSC Erelid


geregistreerd: 19-12-2002
aantal berichten: 951

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Bob en ik speelden weer een spannende partij. Ik had na de opening helemaal niets, het was dat Bob een pionnenruil aanging die me vrijer spel en een open lijn opleverden. Maar het zal niet de eerste keer zijn geweest dat Bob een te enthousiaste aanval van mij met een tegenaanval counterde, dus ik moest oppassen!

Toen hij ook nog eens zijn dame op a7 buitenspel zette was het tijd voor mij om een koningsaanval te beginnen. Bob reageerde niet goed op een bajonetaanval (g2-g4). In plaats van agressief te reageren ging hij terug, en dat was het begin van het einde. Ik opende wat lijnen rond zijn koning, waarna die geforceerd mat ging.

De strijd om het kampioenschap is weer spannend!

__________________
"Lord, save us from the people that think they have all the answers, for they know not the questions."

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Ted on 21-06-2018 at 11:17.

19-06-2018 14:39 Ted is offline Send an Email to Ted Search for Posts by Ted Add Ted to your Buddy List
 
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller