Delfts Schaakforum DSC Forum Externe competitie DSC 4 wint uitwedstrijd van RSC-Belgisch Park 1
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
Upperdog Upperdog is a Male
webcommissie


geregistreerd: 06-02-2004
aantal berichten: 886

DSC 4 wint uitwedstrijd van RSC-Belgisch Park 1 Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

DSC4 heeft de uitwedstrijd tegen RSC-Belgisch Park met 3,5-4,5 gewonnen en is daarmee op 8 matchpunten uit 7 wedstrijden gekomen - promotie noch degradatie is nog mogelijk.

We speelden pas voor de tweede keer dit seizoen met onze basisploeg. Vertrouwen in een goede afloop was op zijn plaats want de uitwedstrijden worden dit jaar alle gewonnen (in tegenstelling tot de thuiswedstrijden die alledrie verloren werden...).

De start bij Kees van der Meer, Ivar de Hoogt, Jaap Flohil, Henrik Tamerus en Willem-Jan van den Broek was rustig (stukken goed neerzetten) maar bij Marco Anink, Diederik van Heijgen en Jan-Pieter de Vries ontstonden al in de openingfase de nodige verwikkelingen.

Toch was het bij Kees dat de eerste uitslag genoteerd kon worden: diens stelling was zodanig vervlakt dat remise daar op zijn plaats was.

We kwamen op voorsprong door Jan-Pieter die na avontuurlijk spel (waarbij wij ook kansen voor zijn tegenstander zagen) kon afwikkelen naar een eindspel van twee torens tegen een dame (naast voor elk nog een handvol pionnen). Dit werd vlekkeloos uitgespeeld door onze man!

Marco had vanuit de opening een mooie uitgangspositie voor koningsaanval (min of meer onschendbaar paard op g5 en half-open h-lijn. Na veel manoevreren bezweek zijn opponent aan deze druk en was het tweede Delftse winstpunt een feit.

Helaas voor ons mislukte Ivar's opening en werd hem daarna geen kans meer geboden - tussenstand 1,5-2,5 in ons voordeel. In de resterende partijen kwam het aan op de laatste minuten. De hectiek nam toe, mede doordat de Ichtuskerk geen aparte analyseruimte kent en de geluidsoverlast van analyserende spelers (op 2-3 meter afstand) bij het vorderen van de avond toeneemt.

Bij Diederik (op n meter van deze overlast) was het helemaal 'alle hens aan dek': ook nog tijdnood en twee-snijdende stelling waarin een fout z gemaakt is. Maar onze topscorer (nu 4 uit 6) hield zijn hoofd het koelst en scoorde een vol punt. Belangrijk omdat Willem-Jan zijn zorgvuldig opgebouwde voordeel met een grafzet had weggegeven en uiteindelijk het onderspit moest delven - 2,5-3,5 voor de onzen dus.

Jaap had zijn avond niet, had op aangeven van de teamleider bij een 0-0 stand remise afgeslagen, kon vervolgens geen voordeel bedingen en gaf tot overmaat van ramp in de dying seconds een vol stuk cadeau - 3,5-3,5 dus waarmee alle ogen op de partij van Henrik gericht waren. Deze had in het verre middenspel een pion buitgemaakt en hoewel vervolgens een (altijd remise?!) toreneindspel op het bord kwam wist hij dit voordeel uiteindelijk toch te gelde te maken, daarmee de teamwinst zekerstellend!

Partijfragment:D. Wareman - W.J. van den Broek, 9 maart 2015, stelling na 24. Lf4-c1

Hier zou 24. ... Pce3 zwart een mooi voordeel hebben gegeven: 25. Lxe3 Pxe3 26. Lxg6+ Kh8 27. Txf8 Dxf8 28. Dd3 Pc4 en 1) de pion op b2 gaat verloren, 2) zwart heeft een vrijpion, 3) zwart heeft het loperpaar. In plaats daarvan produceerde ik 24. ... Ld4+? en na 25. Pxd4 de grafzet cxd4?? (Pxd4 zou gelijk spel geven). Na de gespeelde zet volgde vernietigend 26. Pa2 (overzien) en hoewel ik hierna met Db6 en d3 nog enige compensatie vond moest ik aan het eind van de avond mijn tegenstander toch de handen schudden.

Gedetailleerde uitslag:

1. G. Milort - Kees van der Meer remise
2. R. Razvan - Ivar de Hoogt 1-0
3. B. Verbaan - Jaap Flohil 1-0
4. A. van der Toorn - Henrik Tamerus 0-1
5. P.H. Ingen Hoes - Jan-Pieter de Vries 0-1
6. A.Q. van der Zijden - Diederik van Heijgen 0-1
7. J.A. van der Zijden - Marco Anink 0-1
8. D. Wareman - Willem-Jan van den Broek 1-0

This post has been edited 3 time(s), it was last edited by Upperdog on 10-03-2015 at 12:41.

10-03-2015 01:40 Upperdog is offline Search for Posts by Upperdog Add Upperdog to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller