Delfts Schaakforum DSC Forum Jeugd Naomi Snikkers wint C-categorie J. de Kluijvertoernooi
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
Untagonklik Untagonklik is a Male
dsc intern wedstrijdleider
geregistreerd: 07-03-2002
aantal berichten: 3279

Naomi Snikkers wint C-categorie J. de Kluijvertoernooi Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Afgelopen zaterdag is het J. de Kluijvertoernooi in Spijkenisse gehouden. Namens DSC deden Dolf Beltz (invitatie groep), Teus Slotboom (B-categorie), Naomi Snikkers en Annemarie Slotboom (C-categorie) en Tabitha Snikkers (D-categorie) mee. Het was een als vanouds sterk bezet toenooi.

Naomi Snikkers was lange tijd onverslaanbaar en behield tot aan de 5e ronde een 100% score. De zesde ronde verloor zij van haar rivaal Henk-Jan Evengroen, waardoor er weer vier deelnemers op gelijke hoogte stonden. Naomi hield het hoofd koel en won de laatste ronde, waar haar tegenstanders punten morsten. Zij werd eerste met 6 uit 7 in een veld van 29 deelnemers.

Dolf Beltz werd in de invitatiegroep 9e van de 12 deelnemers met 2½ punt. Hij was als laatste geplaatst. Teus Slotboom begon zijn dag goed met een mooie overwinning op Jonathan Tan, maar kon dit succes de rest van de dag niet prolongeren. Hij werd 5e van de 20 deelnemers.

Annemarie als eerste jaars C behaalde een mooie 13e plaats met 3½ uit 7. Tabitha Snikkers speelde een evenwichtig toernooi. In de 8ste ronde stond zij op een gedeelde eerste plaats. In de 9e ronde liet zij een punt liggen, waardoor ze vierde werd. Helaas besloot de wedstrijdleiding af te wijken van het eerder vastgestelde aantal ronden en werd ook ronde 10 gespeeld. Tabitha eindigde uiteindelijk op de 5e plaats met 6½ uit 10. Er waren 40 deelnemers in deze categorie.

Al met al een mooie schaakdag met uitstekende prestaties van de DSC spelers.

Verslag door Fer Snikkers

Zie voor eedere berichtgeving hier.

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Corniel on 15-04-2007 at 10:27.

15-04-2007 10:11 Untagonklik is offline Send an Email to Untagonklik Search for Posts by Untagonklik Add Untagonklik to your Buddy List
Dolf Dolf is a Male
DSC-verslaggever


geregistreerd: 19-10-2002
aantal berichten: 274

de Kleuver toernooi Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Even wat over mijn toernooi.
Deelnemersveld was sterk als je bekijkt dat ik met mijn 2085 als laatste geplaatst was.

Toernooi verliep echter wat ongelukkig voor mij, had meer ingezeten.

Eerste partij speelde ik tegen Tony Zhang. Na een kwal offer had ik goede compensatie maar liet me flessen door een onzichtbaar schaakje.
2e ronde simpel gewonnen van Lody Kuling. In het middenspel gaf hij in mindere stelling zijn dame weg.
3e ronde met wit tegen Rick Lahaye. Na een verkeerde berekening in het middenspel verloor ik een pion en werd bekwaam weggeschoven.
4e ronde goede partij tegen Fabian van Buuren. Stond straal gewonnen in het eindspel maar had te weinig tijd voor mat. Met nog 1 seconde te gaan maar zijn laatste stuk geslagen met remise.
5e ronde weggeschoven door Matthew Tan, geen kans gehad.
6e ronde mooie overwinning op Erik Both.
7e ronde tegen Christov Klein. Verloor in opening pion. Door actief tegenspel won ik pion terug en stond gewonnen in eindspel (T+L+2pi tegen T+P+1pi).
Echter ik had nog 1 minuut tegen 10 voor Christov. Nadat hij mijn remise aanbod afsloeg produceerde ik alleen nog slechte zetten en verloor. Hierdoor werd Christov kampioen en ik maar negende.
Qua TPR goed resultaat maar uiteindelijk niet echt tevreden. Het blijkt dat ik toch wat routine mis voor de rapid wedstrijden.

Schitterend resultaat voor Naomi die haar groep won. In die groep speelde ook de andere Beltz (mijn neefje) mee. Hij eindigde op 50 %.

15-04-2007 12:47 Dolf is offline Search for Posts by Dolf Add Dolf to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller