Delfts Schaakforum » DSC Forum » Externe competitie » Seizoen 2005-2006 » DSC6 komt net tekort tegen Haagse Toren 2
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Untagonklik Untagonklik is a Male
dsc intern wedstrijdleider
geregistreerd: 07-03-2002
aantal berichten: 3251

DSC6 komt net tekort tegen Haagse Toren 2 Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

DSC6 heeft met de kleinst mogelijk cijfers verloren van Haagse Toren twee. In de uiterste tijdnoodfase kon de laatste partij niet meer worden gewonnen, waardoor de nederlaag een feit was.

Nadat de partijen van Albert Kemeling (gelijke stelling) en Jan van de Donk (zetherhaling) in remise waren geëindigd, kwam DSC6 op achterstand. Sidney Cadot ging ten onder op het derde bord. Toen het vervolgens ook mis ging op bord 1 met Rens Sliedrecht, zag het er niet best uit. Gelukkig wist Edgar Huisman door een mooie combinatie zijn betere stelling in winst om te zetten.

Toen Ted van der Berg materiaalverlies leed en in tijdnood kwam was het eerste matchpunt voor Haagse Toren binnen. Amro Elkenawy stond op bord acht echter zeer goed, op bord vijf was het erg spannend bij Pepijn Kenter. Zeker toen zijn tegenstander niet koos voor eeuwig schaak (en daarmee de twee matchpunten) maar voor de winst ging.

Amro had een dreigende vrijpion, een kwaliteit meer, en meer tijd, maar liet zich een toren ontfuntselen... om niet veel later een stuk terug te winnen. Uiteindelijk wist hij met veel pijn en moeite, en na remise te hebben afgeslagen, de vis op het droge te brengen.

Bleef over de partij van Pepijn. Nadat Pepijn uit eeuwig schaak-mogelijkheden was gelopen door de dames te ruilen, kreeg hij een paard-eindspel met een pion meer. Waarschijnlijk had hij het ergens wel beter kunnen spelen, maar in vliegende tijdnood wist zijn tegenstander zijn paard tegen de laatste zwarte pion te ruilen, waarmee remise een feit was.

Het zesde blijft daarmee onderin de eerste klasse B bivakkeren. De laatste ronde tegen DD5 wordt crusiaal.

__________________
Doch dyn plicht en lit de lju mar rabje.

07-03-2006 20:57 Untagonklik is offline Send an Email to Untagonklik Search for Posts by Untagonklik Add Untagonklik to your Buddy List
 
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller