Delfts Schaakforum » DSC Forum » Externe competitie » Seizoen 2005-2006 » DSC4 wint met ruime cijfers van Haagse Toren
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
René van Alfen René van Alfen is a Male
actief forumlid


geregistreerd: 01-03-2002
aantal berichten: 92

DSC4 wint met ruime cijfers van Haagse Toren Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Het vierde heeft de wedstrijd tegen het tweede van Haagse Toren overtuigend met 6-2 gewonnen.

Al snel stond de eerste uitslag op het scoreformulier. René van Alfen was via zetverwisseling in een variant van de Draak terechtkomen die hij niet helemaal vertrouwde, en koos voor een grootscheepse afruil met remise na een uurtje spelen (½-½).

Op bord 7 had Rob Smits een goede stelling verkregen na een mindere openingsopzet van zijn tegenstander en ook Sander van Gennip aan bord 5 had een materiele plus. Filip Borst aan bord 1 bestreed de Fransman van zijn tegenstander met de Chatard-Aljechin aanval en gaf twee lichte stukken tegen een toren en 2 pionnen, maar had daarmee de zwarte stelling in zijn greep. Bart Meulemans aan bord twee leek na een Reti opening niet minder te staan, en Pieter Quist was met licht voordeel uit de opening gekomen. Op de overige twee borden was er ook niet veel aan de hand voor de onzen. Simon Broos had een solide opzet gekozen en Theo Rekveldt leek iets minder te staan, maar ook niet meer dan dat.

DSC komt op voorsprong als Sanders tegenstander te nadrukkelijk op een paardvork aanstuurt, maar daarbij overziet dat een gepend stuk een slechte verdediger is (1½-½).

De tegenstander van Theo heeft inmiddels een kwaliteit geofferd voor koningsaanval, maar zet verkeerd voort en komt ook nog eens in tijdnood. Theo mist legio kansen om het sneller uit te maken, maar het resultaat staat vast (2½-½).

Haagse Toren doet wat terug als Pieter zich, inmiddels weer in tijdnood gekomen, verrekent en vanuit een remiseachtig toreneindspel afwikkelt naar een verloren pionneneindspel (2½-1½). Filip heeft de onnauwkeurigheden van zijn tegenstander prima uitgebuit en weet met zijn torens de zwarte stelling binnen te dringen waarna het pleit beslecht is (3½-1½).

Rob, die onnodig een kwaliteit heeft ingeleverd, is bezig een eindspel van K+2P+3pi tegen K+T+2pi te winnen. Hij wikkelt af en houdt een paard en h-pion over. Met de winst voor het oprapen hapert Rob even en draait een paar rondjes voordat hij ziet hoe de koning uit de hoek verdreven moet worden of daar mat gaat (4½-1½).

Bart en zijn tegenstander zijn beide in de laatste 7 minuten aangekomen als Bart nog steeds een pion achterstaat, maar enige compensatie heeft door zijn actief opgestelde stukken. Zijn tegenstander wil niet het onderste uit de kan halen en de remise is een feit (5-2).

Simon Broos staat ondertussen op winst, na een aanval van wit vakkundig te hebben opgevangen. Met een paar pionnen meer weet hij de zware stukken te ruilen en de overtuigende zege is een feit (6-2).

This post has been edited 2 time(s), it was last edited by René van Alfen on 11-02-2006 at 11:39.

10-02-2006 01:49 René van Alfen is offline Send an Email to René van Alfen Homepage of René van Alfen Search for Posts by René van Alfen Add René van Alfen to your Buddy List
Corniel Corniel is a Male
webcommissie
geregistreerd: 28-01-2002
aantal berichten: 4384

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Een uigebreid verslag: daar houden wij van!

__________________
stukken in het gras

ik zag stukken in het gras - en paarden grazen
en een zwarte dame
ik hoopte - dat jij het was

15-02-2006 12:54 Corniel is offline Send an Email to Corniel Homepage of Corniel Search for Posts by Corniel Add Corniel to your Buddy List
 
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller