Delfts Schaakforum DSC Forum Interne competitie Interne competitie N9: De eerste clubmiddag
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
Martin Martin is a Male
Penningmeester


geregistreerd: 17-03-2003
aantal berichten: 2212

Interne competitie N9: De eerste clubmiddag Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Voor het eerst ooit (neem ik aan) heeft DSC een clubmiddag gehad. Noodgedwongen, door de avondlockdown, maar het was best prettig. Het is lekker rustig schaken, anders dan het gehaast om maandagavond op tijd te komen etcetera. Daar staat tegenover dat veel mensen op zaterdag vaak andere dingen te doen hebben. Al met al leverde dit toch een mooie opkomst op van 17 schakers, waaronder 1 bezoeker, die meteen lid is geworden van de club! (Welkom, Toon!)

In de A-groep waren er 3 partijen, waaronder koploper Richard Oranje, die vermoedelijk graag wilde profiteren van deze clubmiddagen. Echter, uw verslaggever hield Richard na een interessante partij op remise. Richard offerde thematisch een pion, dacht na over een stukoffer, maar durfde het niet aan. Ik drong Richard terug, pakte het initiatief en won een pion. Daarna maakte ik echter een fout en belande in een dameeindspel met een pion minder. Mogelijk verloren, gezien de vrijpion van Richard, maar ik wist het te keepen. Wellicht is deze partij nog een diagrammetje of fragmentje waard.

Verder won Henk van David, doordat David door zijn vlag ging. Volgens mij stond hij aanvankelijk wel beter, maar daar koop je niks voor. Rob Smits won van Ed Eveleens in de counter. Rob zijn koning stond de hele tijd in het midden en werd opgejaagd. Maar uiteindelijk wist Ed de doorbraak niet te vinden, hij offerde nog een stuk en een pion, maar dat materiaal zag hij niet meer terug.

 Wit-ZwartUitslag
1Richard Oranje-Martin Glimmerveen-
2Henk van den Belt-David Boersma1-0
3Ed Eveleens-Rob Smits0-1


In de B-groep waren 2 partijen. Cock Hazeu won - voor mij enigzins verrassend - van Jan van de Donk in wat voor mij een heel mooie partij leek. Ik heb niet alles gezien, maar in het middenspel had Cock op de onderste rij een stuk van Jan gepend en ging daarna voor mijn gevoel op geduldige wijze eerst de mogelijkheden van Jan inperken. Wellicht een fragmentje waard, Cock?

Verder maakte Quirine Langeveld haar debuut in de B-groep. Het is nog niet zo lang geleden dat ze haar debuut maakte in de C-groep en bang was dat de tegenstanders te sterk zouden zijn, maar ze heeft duidelijk meer in haar mars. Hugo van der Laan wist net na de opening met handige ruil een pionnetje buit te maken, maar dat bleek niet voldoende. Quirine zette zijn pionnen zoveel mogelijk vast, en activeerde haar torens uitstekend. Ik zag niet hoe Hugo voortgang zou moeten maken, en inderdaad, het werd een gelijk toreneindspel. Goed verdedigd!

 Wit-ZwartUitslag
1Cock Hazeu-Jan van de Donk1-0
2Hugo van der Laan-Quirine Langeveld-


In de C-groep waren er ook 3 partijen, waarin telkens wit won. Tom Stoek won van Willem de Koster. Tom had een paard op het sterke veld c6, maar Willem speelde daar omheen en verdubbelde zijn torens op de f-lijn. De partij eindigde pardoes met het wegblunderen van een stuk, begreep ik. Tom verstevigde daarmee de leiding in de C-groep.

Van de overige 2 partijen heb ik weinig van gezien: Freek Scholten won heel snel van Milan van den Heuvel en Matteo Rebosolan won ook redelijk snel van Ernst Haneweld. Tenslotte speelde debutant Toon van Buitenen nog een officieus potje tegen Milan en behaalde meteen een remise.

 Wit-ZwartUitslag
1Tom Stoek-Willem de Koster1-0
2Freek Scholten-Milan van den Heuvel1-0
3Matteo Rebosolan-Ernst Hanewald1-0


De tussenstanden zijn hier te vinden: dsc/intern.

This post has been edited 6 time(s), it was last edited by Tjerk on 12-12-2021 at 16:46.

12-12-2021 13:25 Martin is offline Send an Email to Martin Search for Posts by Martin Add Martin to your Buddy List
Toon van Buitenen Toon van Buitenen is a Male
forumlid
geregistreerd: 15-12-2021
aantal berichten: 2

Hoera Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Ja leuk,

Schaken, ik kende de meeste aanwezigen niet, maar de wedstrijdindeling maakte de namen duidelijk. Gezellig gesproken met jullie penningmeester Martin. Over zeilen en engineering...
Bier smaakte ook prima. inschrijfformulier ingevuld, laat dat schaken maar beginnen. Ik train op lichess.

15-12-2021 08:59 Toon van Buitenen is offline Send an Email to Toon van Buitenen Homepage of Toon van Buitenen Search for Posts by Toon van Buitenen Add Toon van Buitenen to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller