Delfts Schaakforum DSC Forum Externe competitie DSC-H8: Ervaring komt met de Jaren
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
Aad de Jong Aad de Jong is a Male
DSC-lid


geregistreerd: 08-02-2019
aantal berichten: 12

DSC-H8: Ervaring komt met de Jaren Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Maandag 30 september 2019 speelde het zestal van DSC8 een uitwedstrijd in de Zusterlaan tegen het jeugdteam DSC9. Het team van DSC8 bestaat grotendeels uit spelers van DSC8 van vorig jaar. Nieuw in ons team is Bart Van Cleef.

Op bord 3 was Ernst (met wit) helemaal in zijn element. Het snelle spel van de jeugd ligt hem wel. Ook dit keer was hij weer als eerste klaar, terwijl het toch geen wedstrijd is in tijd. Met een aantal goede combinaties wist hij het spel naar zijn hand te zetten. Uiteindelijk een licht aangeslagen jeugdspeler achterlatende, die duidelijk op meer had gehoopt.

Op bord 4 speelde Bart (met zwart) zijn eerste partij in ons team. Lang ging het gelijk op tegen de jeugdspeler, die met d4,c4,e4 opende. Een en ander resulteerde in een remise-aanbod, hetgeen werd verworpen. Pas aan het eind van de partij wist Bart de overhand te krijgen. Na een mooie combinatie te hebben opgezet dreigde de speler van DSC9 zowel zijn dame te verliezen als mat te gaan. Hij gaf op.

Ook op bord 5 verliepen de zaken voorspoedig. De speler van DSC9 verbaasde zich over het feit dat de partij tegen Joop (met wit) plotseling was afgelopen. Herhaling van zetten leverde voor beide spelers een punt op.

Op bord 2 speelde uw reporter Aad (met zwart) tegen een jongeman met inzicht in het spel. Ook hier ging het lang gelijk op. Halverwege viel de klok uit. Gelukkig hebben we een wedstrijdleider. In het middenspel raakte ik een pion raakte, die niet meer werd teruggewonnen. Een zeer dure pion bleek in het pionneneindspel. Deze partij ging verloren voor DSC8.

Op bord 6 won Bert (met zwart) overtuigend van een jonge speler met minder ervaring. Halverwege had Bert een paard en diverse pionnen voorsprong. De partij werd met gedegen spel in rustig tempo afgerond met winst voor Bert.

Op bord 1 voerde Jan (met wit) een titanengevecht uit met zijn tegenstander. Na de nodige zetten speelde Jan met D, 2xT tegen D,T, P,L. Aan het eind van de partij verkeerde zijn tegenstander in flinke tijdnood, dit in tegenstelling tot Jan. Een toren met enkele pionnen (in de stelling van Jan) bleek in het eindspel uiteindelijk toch meer waard te zijn dan het resterende stuk van zwart met pionnen.

Uitslag DSC9 DSC8 werd uiteindelijk 1,5-4,5.

03-10-2019 20:48 Aad de Jong is offline Send an Email to Aad de Jong Search for Posts by Aad de Jong Add Aad de Jong to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller