Delfts Schaakforum » DSC Forum » Externe competitie » DSC1 wint met 6-4 van Venlo
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Legemaat Legemaat is a Male
clubkampioen


geregistreerd: 17-08-2004
aantal berichten: 207

DSC1 wint met 6-4 van Venlo Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Hebben we met deze winst nog kans op promotie naar de Meesterklasse? Misschien als er een wonder gebeurt. Met nog 2 ronden te gaan staan we 1 mp en de nodige bordpunten achter op de 2 koplopers die 5-5 speelden tegen elkaar.

Maar over de wedstrijd. Gelukkig deden onze kanonnen Joost en Chiel weer mee. Ze zijn buitengewoon op dreef dit seizoen en wonnen ook dit keer allebei. Wat mij betreft eeuwig zonde dat ze er tegen de Stukkenjagers (vorige wedstrijd) niet bij konden zijn. Wie weet wat er anders had kunnen gebeuren....

Van de wedstrijd tegen Venlo heb ik weinig meegekregen opgeslokt als ik was door mijn eigen partij. Op het laatst waren er nog 3 partijen aan de gang bij een stand van 4-3. Lisa en ik stonden verloren en Chiel leek te gaan winnen. Chiel won inderdaad en Lisa verloor inderdaad. 5-5 lag in het verschiet. Maar toen de verrassing: door "infinite resistance"toe te passen en vanwege de tijdnoodproblemen van mijn tegenstander WON ik. Dus werd het 6-4.

Verder laat ik onze mensen zelf aan het woord:
Bord 1. Chiel:
Mijn tegenstander verspeelde veel tijd in de opening door met zijn loper om te spelen via Lg5-h4-g3, waarna ik met zwart al snel goed kwam te staan. In een stelling met tegengestelde rokades bouwde ik een sterke aanval op, maar de afwerking was onnauwkeurig. In de tijdnoodfase lukte het me niet om de vernietigende klap uit te delen, en ik moest dameruil toestaan. Het resterende einspel (met pluspion voor mij) bleek echter nog steeds lastig te verdedigen voor wit doordat ik met de pion op g3 en loper op f2 zijn toren op g2 in bedwang kon houden.

Bord 2. David:
In een Maroczy bleven alle stukken op het bord en het was wachten tot het ging ontbranden. Toen dat inderdaad gebeurde ging zwart in de fout en stond ik ontzettend goed. In tijdnood miste ik echter een mat op de onderste rij en verloor ik zelfs.

Bord 3. Matthieu:
Ik speelde een variant van het Spaans die ik voor het laatst in 2001 speelde. In de opening haalden mijn tegenstander en ik de zetvolgorde door elkaar. Hoe het ook zij; uiteindelijk kwamen we in een tabiya terecht. Vanaf daar werd foutloos gespeeld naar remise. Een nagenoeg foutloze partij.

Bord 4. Joost:
Mijn tegenstander koos in een Najdorf voor een ongelukkige Pe5-c4 manoeuvre, waarna ik tijd, ruimte en een pion won. Hoewel zwart op een gegeven moment nog wat rommelkansen leek te hebben, heb ik het voordeel niet meer uit handen gegeven.

Bord 5. Sjoerd:
In een bogo-indisch kreeg ik het loperpaar en probeerde die te behouden. Dat kostte zoveel tijd, dat wit zich goed kon positioneren en dat bracht mij de nodige problemen. Ik verloor een pion. Won die even later wel terug, maar door deze afwikkeling kreeg mijn tegenstander een winnende vrije c-pion.

Bord 6. Lisa:
Ik kreeg een interessante Frans partij, waarbij ik meer ruimte had en m'n tegenstander een slechte zwartveldige loper, maar wel het loperpaar. Ik probeerde de stelling gesloten te houden, maar dat lukte niet, waarna ik zwaktes overhield en het loperpaar van m'n tegenstander te sterk was waardoor ik een belangrijke pion verloor. We wikkelden nog af naar een voor mij verloren toreneindspel, dat m'n tegenstander goed naar winst voerde.

Bord 7. Ted (onze invaller voor Dennis):
Ik speelde een correcte remise met zwart. Ruilvarianten zijn meestal niet geschikt om op winst te spelen en dat bleek na 26 zetten weer. Beiden hebben de stelling 3x herhaald en toen was het duidelijk.

Bord 8. Gert:
Ik speelde mijn lijfvariant met de bekende shuffle en kwam goed te staan. Tenminste dat dacht ik, mede omdat mijn tegenstander zeeėn bedenktijd verbruikte. Tussen de 30e en de 40e zet speelde ik tamelijk planloos terwijl mijn tegenstander ondanks groeiende tijdnood krachtig op kwam zetten. Zo krachtig dat ik rond de 40e zet een pion verloor bij zeer slechte stelling. Voor de rest zie begin van verslag.

Bord 9. Smaranda:
Ik heb met zwart tegen Neuer Thomas gespeeld. Na 10 zetten kwam ik terecht in een soort Hedgehog pionstructuur met g3 en zonder e4 voor wit. Er was geen duidelijk plan voor wit of voor zwart. Ik probeerde langzaam mijn stelling te verbeteren. Wit had altijd een kleine +/=, maar hij was te verlegen. Wit durfde geen plan aan met a4-a5 of met f4-e4. Na het moedige h4-h5 en het ruilen van de h-pion voor de f-pion kreeg het zwarte paard van g6 een sterk veld op e5. Daarna kreeg zwart meer ruimte op de damevleugel met b5-b4 en ook in het centrum met d5. Na zet 30 stond zwart al beter (-+ volgens Stockfish). Op zet 34 dacht wit te diep na en had zijn tijd verbruikt. Nog een punt voor DSC1!

Bord 10. Bobby:
Ik kwam goed uit de opening. Een toren van mijn tegenstander raakte ingesloten, waarna hij niet beter had dan een stuk tegen 2 pionnen te geven. Ik kreeg een sterke koningsaanval, die ik wist te bekronen met een winnend paardoffer.

Tot slot de individuele uitslagen:

1. Van Oosterom (2368) - Orlov (2492) 1-0
2. Van Kerkhof (2362) - Strijbos (2328) 0-1
3. Freeke (2331) - Nabuurs (2299) remise
4. Michielsen (2409) - Smith (2263) 1-0
5. Plukkel (2259) - Welzel (2213) 0-1
6. Hortensius (2177) R. van Gool (2217) 0-1
7. Barendse (2125) - Busch (2135) remise
8. Legemaat (2219) -H. van Gool (2139) 1-0
9. Padurariu (2155) - Neuer (2129) 1-0
10. Voogt (2170) - Fehmer (2082) 1-0

This post has been edited 6 time(s), it was last edited by Legemaat on 13-03-2018 at 12:00.

11-03-2018 18:17 Legemaat is offline Search for Posts by Legemaat Add Legemaat to your Buddy List
Ted Ted is a Male
dsc voorzitter


geregistreerd: 19-12-2002
aantal berichten: 931

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

"Op het laatst waren er nog 3 partijen aan de gang bij een stand van 4-4. Lisa en ik stonden verloren en Chiel leek te gaan winnen"

Spelen we tegenwoordig met 11 borden in de eerste klasse?

__________________
"Lord, save us from the people that think they have all the answers, for they know not the questions."

12-03-2018 12:30 Ted is offline Send an Email to Ted Search for Posts by Ted Add Ted to your Buddy List
Legemaat Legemaat is a Male
clubkampioen


geregistreerd: 17-08-2004
aantal berichten: 207

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Scherp Ted! Het was dus 4-3
Ik heb het aangepast. Glimlach

__________________
Homo Caļssapiens

12-03-2018 13:16 Legemaat is offline Search for Posts by Legemaat Add Legemaat to your Buddy List
Ted Ted is a Male
dsc voorzitter


geregistreerd: 19-12-2002
aantal berichten: 931

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Voor een verslag van Venlo zie www.venlose-sv.nl/index.php?id=857

__________________
"Lord, save us from the people that think they have all the answers, for they know not the questions."

13-03-2018 10:58 Ted is offline Send an Email to Ted Search for Posts by Ted Add Ted to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller