Delfts Schaakforum » DSC Forum » Externe competitie » Seizoen 2013-2014 » DSC6 verliest van Rijswijk 3
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Mark Breton Mark Breton is a Male
DSC-lid


geregistreerd: 13-03-2013
aantal berichten: 19

DSC6 verliest van Rijswijk 3 Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Met een zeer goede voorbereiding waar we om 4 uur 's middags nog niet zeker wisten of we compleet zouden zijn konden we op het laatst toch nog met 8 spelers uit eigen team naar Rijswijk, en hadden we ook dit keer geen invallers nodig.
Theo Rekveldt kon dit keer jammer genoeg niet mee spelen, maar de inmiddels weer fitte Cees Huygens was er wel bij.

Na vorige rondes op meerdere borden remise werd aangenomen of zelfs aangeboden zonder overleg was van te voren afgesproken dit keer te vechten voor de winst.

Op bord 1 speelde ik zelf, helaas maakte ik een blunder. Inplaats van het berekende stuk winst verloor ik een pion, en na het snel dicht schuiven van het centrum kwam ik zeer slecht te staan.

Op bord 2 speelde Simon Broos een Siciliaanse variant. Hij kwam een pion voor tegen, maar er was compensatie door dat de zwarte koning vast kwam te staan op d8. Dit leverde wat problemen op, en koste uit eindelijk een kwaliteit waarna zijn tegenstander remise aanbood. Met een ruime tijds voorsprong lied Simon zijn tijd lopen om te kijken hoe het bij de rest verliep.

Op bord 3 speelde Bart Vlasblom. Na de vorige keren steeds met zwart te moeten spelen, waar hij over had gezegd dit niet te kunnen door gebrek aan openings kennis, wou hij het graag wit proberen. En hij wisselde dus met Albert Kemeling, die daardoor op bord 8 met zwart mocht. Helaas bleek dat de opening met wit ook niet voldoende was, en kwam na een zet of 10 al verloren te staan. Hij speelde nog lang door, maar op den duur moest hij het toch opgeven.

Op bord 4 speelde Kees Korving, hier ging het gelijk op.

Op bord 5 ging het erg goed met Gerard Bilars. Na een uur spelen kwam hij op een pion voorsprong. Deze voorsprong gaf hij niet weg, en na nog een uur was het een stuk geworden. Daarna duurde het niet lang meer voor zijn tegenstander op gaf.

Op bord 6 speelde Cees Huygens een leuke partij. Hij voorkwam rokade van zijn tegenstander, en de koning kwam open in het midden te staan. Dit ruilde hij af tot een toren eindspel met een pion meer.

Op bord 7 speelde René, die tot nu toe het best scoorde voor DSC6. En ook deze partij ging het erg goed voor hem. Hij pakte het hele centrum en won op den duur een pion. Later kwam hij dacht ik zelfs een volle toren voor, maar toen ik een kwartier later nog een keer keek was de voorsprong verdwenen en bood zijn tegenstander remise aan. Dit weigerde hij, vechtend voor de eerste winst van DSC6 dit seizoen.

Op bord 8 speelde Albert een leuke partij, waarbij hij kort rokeerde en zijn tegenstander lang. Daarna wist hij met een mooie truc zijn tegenstander te verrassen en een stuk te winnen. Dit resulteerde in een snelle winst.

Zo stond het dus richting het einde van de match 1-1 in stand, stond ik zelf straal verloren, Cees en Gerard gewonnen en op de rest gelijk. Het zag er dus goed uit voor DSC.

Simon moest nu wel remise aannemen, ivm de grote hoeveelheid tijd die inmiddels verstreken was. Gerard won zijn partij, en ik verloor. Zo stond het dus 2,5 -2,5 en was er nog steeds niets aan de hand.
Helaas ging het echter helemaal mis met Cees, die zijn toren gebruikte om te verdedigen waar een aanvallende keuze waarschijnlijk tot een winst had geleid. Toen Cees en zijn tegenstander allebei een dame haalde bleek Cees echt onder uit te gaan, en zo kwam het dus tot 3,5 -2,5.

René speelde nog steeds voor de winst, en sloeg opnieuw remise af. Kees dacht daar in tegen alleen aan zich zelf, en bood met een pion meer en een lichte tijdsvoorsprong remise aan zonder overleg. Hierdoor stond het dus 4-3 en daarna werd de einstand van 5-3 bereikt doordat René te ver door was gegaan in zijn opoffering voor het team.

Na de match was er duidelijk ook geen zin of tijd meer voor gezelligheid. Terwijl ik nog een handtekening moest zetten bij de uitslag was de rest van het team verdwenen, dus kon mijn bevindingen niet verifiëren. Ik hoop dus dat alles klopt wat ik heb geschreven.

In elk geval verloren we dus uit tegen Rijswijk, en staan we nu gedeeld laatste, terwijl vooraf DSC6 als titel kandidaat werd gezien!

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Mark Breton on 19-02-2014 at 13:16.

19-02-2014 12:54 Mark Breton is offline Send an Email to Mark Breton Search for Posts by Mark Breton Add Mark Breton to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller