Delfts Schaakforum » DSC Forum » Externe competitie » Seizoen 2011-2012 » DSC 10 wint van WSC 8
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Sofya Blanter Sofya Blanter is a Female
webcommissie
geregistreerd: 04-11-2008
aantal berichten: 69

DSC 10 wint van WSC 8 Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Ondanks het feit dat één van de spelers op het laatste moment wegens ziekte zich heeft afgemeld voor de wedstrijd, boekte DSC10 gisteren een prachtige overwinning tegen WSC 8. Met 4-2 was er maar één bord die een punt weggaf, voor de rest alleen maar overwinningen.

De wedstrijd moest gespeeld worden in Naaldwijk, waar we met volle moed aankwamen met een melding dat één bord van DSC helaas leeg moet blijven. Het begon dus met 1-0 voor WSC.

Dat belemmerde de DSC-spelers echter niet, want al snel heeft Ernst Hanewald (bord 5) zijn tegenstander mat gezet op een heel mooie wijze: Met een toren op de 6e rij, koning van de tegenstander op h5, koning van Ernst op h3, een loper op c1 en twee pionnen, waarvan één matgevend, op h4 en g4. En hoewel Ernst toen al een toren, een loper en een paard voorstond, gaf zelfs zijn tegenstander toe dat het matbeeld niet ordinair was.

Op bord 2 had Karel Vandenberghe inmiddels een prachtige mataanval neergezet, met twee torens op de 7e rij en een dame die allemaal op dezelfde pion keken, die toch erg dicht bij de koning was.

Op bord 3 had de invaller Aad de Jong een kwaliteit gewonnen in ruil voor een pion en een dubbelpion in zijn stuctuur. Dat opende wel een aantal lijnen voor Aad en gaf hem een stelling met meer initiatief.

Op bord 4 belandde Joop van Ham in een lastige eindspel met een loper minder. Ergens had hij een paard geofferd, maar de offer bleek helaas niet te werken, waardoor hij materiaal achter kwam te staan.

Op bord 1 speelde Sofya Blanter tegen een blinde speler, wat op zich opmerkelijk en leerzaam was wegens het benoemen van lange notatie en hardop praten tijdens de partij als haar tegenstander even verkeerd had "genoteerd" (hij gebruikte een voice recorder), maar de partij zelf was een redelijke tijd gelijk.

Al snel na de overwinning van Ernst, hadden Karel en Aad hun partijen gewonnen, zoals ook vanuit de stelling te verwachten viel, en Sofya won een kwaliteit wegens een ingesloten toren. Bij Joop werd het helaas niet beter qua stelling, maar hij bleef wel lang doorspelen. Het stond inmiddels 1-3 voor DSC en we hadden genoeg aan remise om te winnen.

Op bord 1 werkte de dame van Sofya's tegenstander zich inmiddels flink in de nesten. Aangevallen door een pion had die maar twee keuzes: of weggaan en zichzelf laten insluiten wegens gebrek aan velden, of die pion slaan (wat de tegenstander ook deed) maar wel een mat toelaten omdat die dan niet meer te dekken viel. Helaas zag de tegenstander de mat over het hoofd, en moest twee zetten later de partij verliezen. Hiermee werd de overwinning van DSC vastgesteld.
Op bord 4 vocht Joop nog een tijd door, maar kon het helaas niet remise houden en verloor.

Een tweede overwinning voor DSC10, een goede start en voortzetting.

 WSC8 DSC10Uitslag
1A.N.G. Groot-Sofya Blanter0-1
2A. Oomes-Karel Vandenberghe0-1
3M. Oomes-Aad de Jong0-1
4J.C.M. van der Knaap-Joop van Ham1-0
5F.J. Boers-Ernst Hanewald0-1
6J.B. Tiersma-(Reglementair)1-0R


De foto's gemaakt tijdens de wedstrijd zijn hier te vinden:picasaweb.google.com

This post has been edited 2 time(s), it was last edited by Corniel on 01-11-2011 at 12:21.

01-11-2011 12:11 Sofya Blanter is offline Send an Email to Sofya Blanter Search for Posts by Sofya Blanter Add Sofya Blanter to your Buddy List
Corniel Corniel is a Male
webcommissie
geregistreerd: 28-01-2002
aantal berichten: 4426

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Bedankt voor het mooie en snelle verslag! Hulde ook voor het resultaat. Glimlach

__________________
stukken in het gras

ik zag stukken in het gras - en paarden grazen
en een zwarte dame
ik hoopte - dat jij het was

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Henrik on 02-11-2011 at 14:43.

01-11-2011 12:23 Corniel is offline Send an Email to Corniel Homepage of Corniel Search for Posts by Corniel Add Corniel to your Buddy List
 
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller