Delfts Schaakforum Ľ DSC Forum Ľ Jeugd Ľ Twee nederlagen voor DSC jeugdteam
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post ę vorig onderwerp | volgend onderwerp Ľ
Sofya Blanter Sofya Blanter is a Female
webcommissie
geregistreerd: 04-11-2008
aantal berichten: 66

Twee nederlagen voor DSC jeugdteam Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Op zaterdag 6 november werden de 4e en 5e ronde van de Jeugdclubcompetitie gespeeld, maar voor DSC waren ze helaas in twee nederlagen geŽindigd. Beide matches werden verloren met 3-1 voor de tegenstander.

De eerste ronde werd gespeeld tegen Spijkenisse 1.

Jan-Pieter (bord 1) had een stelling waarin na ruil van een van de pionnen de centrum volledig pionvrij bleef. De partij eindigde in remise.

Sofya (bord 2) had kwaliteit verloren door een vergevorderde paard, die binnen drie zetten met tempowinst een vork op twee torens maakte. Na wat afruilen en nog een pion te hebben verloren waren de vrijpionnen van de tegenstander niet meer te houden en ze gaf op.

Jordy (bord 3) had in zijn stelling door het afruilen tijdens een parallelle aanval op de dames een stuk weten te winnen, maar gaf hem verder in de partij weer weg. Uiteindelijk was het na veel afruilen in remise geŽindigd.

Jason (bord 4) had een pion achterstand in het eindspel, waarbij hij ook nog eens een dubbelpion had, die moeilijk te verdedigen viel. Uiteindelijk heeft hij verloren.

Daarbij was de eerste ronde geŽindigd met een uitslag van 3-1 verloren. Helaas voor DSC werd de tweede ronde niet beter gespeeld.

De tweede ronde werd gespeeld tegen Goes en begon meteen met een snelle nederlaag van Jordy. Die had een tactische truc over het hoofd gezien, waardoor hij binnen 10 zetten een toren achter stond, die door de dame van de tegenstander was opgesnoept. Er bleef niet veel over dan opgeven.

Gelukkig was de volgende winst wel voor DSC, want Jason won van zijn tegenstander. Jason stond een tijd in de partij een pion achter, maar wist hem keurig terug te winnen in het eindspel en de partij te winnen. Hij was ook de enige die in deze match punten wist te scoren.

Sofya verloor vlak nadat Jason won. Ze had een stelling uitgespeeld met twee pionnen in het centrum, waarvan ťťn voortdurend gepend en aangevallen stond. Uiteindelijk moest die pion weggeven worden omdat die niet meer te verdedigen viel en was er een vrijpion ontstaan die tegengehouden moest worden. Gebruik makend van die zwakte begon haar tegenstander een mat aanval, die uiteraard ook slaagde.

Jan-Pieter leek een tijd gelijk te staan met zijn tegenstander, maar uiteindelijk bleken zijn stukken allemaal een heel ongunstige positie te krijgen, waardoor het niet meer te winnen viel. In het eindspel gaf hij op.

Hierbij mocht DSC met twee nederlagen naar huis.

Foto's:
http://picasaweb.google.com/chanteurdeve...MTiw9_PqPeHkAE#

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Sofya Blanter on 07-11-2010 at 13:36.

07-11-2010 13:34 Sofya Blanter is offline Send an Email to Sofya Blanter Search for Posts by Sofya Blanter Add Sofya Blanter to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller