Delfts Schaakforum » DSC Forum » Jeugd » Vier DSC-ers in voorronde HSB PK-CD
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Bas van Oudheusden Bas van Oudheusden is a Male
actief DSC-lid


geregistreerd: 24-11-2008
aantal berichten: 51

Vier DSC-ers in voorronde HSB PK-CD Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Vier DSC-ers speelden op zondag 31 oktober in Wassenaar in de voorronde van het HSB PK in de categorieën C (t/m 14 jaar) en D (t/m 12 jaar).
Roel Vos en Jason van Oudheusden hadden zich aangemeld voor C (geboortejaar 1997/1998) en Teun van der Klugt en Ida Vos voor D (1999 en later).
Bij de inschrijving kreeg Teun te horen dat hij (en ook enkele andere D-spelers) vrijgesteld kon worden van de D-voorronde en mee mocht spelen in de C categorie.
De achtergrond hiervan was dat, in tegenstelling tot eerdere jaren, de finales van PK-C en PK-D niet meer tegelijkertijd worden gehouden (net als bij de NK), zodat goede spelers zich dus zo voor beide finales zouden kunnen plaatsen.
Met de definitieve indeling speelden er nu 19 deelnemers in de C categorie en 29 in de D categorie: aardig wat meer dan vorig jaar (toen: 16 in C en 21 in D)
Van elke groep zouden de eerste tien doorgaan naar de finales in januari, samen met de direct geplaatsten.

Teun kon dus redelijk relaxed aan het schaken, met de wetenschap dat hij tenminste de plaatsing voor de D-finale al op zak had, maar voor de anderen was het werken voor de kost.
Helaas greep Jason net naast een finaleticket, door met 4.5 uit 9 op de 11e plaats te eindigen; evenveel matchpunten als de als 10e geplaatste, maar met minder weerstandspunten.
Roel en Teun eindigden op de 14e en 15e plaats, met elk 4 uit 9. In de D-categorie eindigde Ida met 2.5 uit 10 op de op één na laatste plaats.
Dit betekent daarmee dat alleen Teun doorgaat en wel naar de D-finale op 29 en 30 januari.

01-11-2010 13:17 Bas van Oudheusden is offline Send an Email to Bas van Oudheusden Search for Posts by Bas van Oudheusden Add Bas van Oudheusden to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller