Delfts Schaakforum » Zoeken » Zoekresultaten » Hello Guest [login|register]
Overzicht van 1 tot 20 van 64 resultaten Pages (4): [1] 2 3 next » ... last »
schrijver bericht
Onderwerp: Interne Competitie N14: Gert najaarskampioen, Wytze en Ferdinand winnen hun groep
Tom Broekhuizen

Antwoorden: 11
Bekeken: 1003

06-02-2024 12:50 Forum: Interne competitie

Quote

Originally posted by Corniel
Nu Henk zijn blik publiekelijk op deze partij heeft laten schijnen, vond ik het tijd om ook mijn analyze te te delen. Ik ben niet helemaal tevreden over het afronden van mijn partij (ik had Db6 eerder gezien, maar in de haast toen het voor het eerst kon gemist), en ik denk dat de stelling waarin wit de fout in gaat, wel is waar prima te verdedigen is voor wit, maar heel veel aanknopingspunten biedt voor zwart, en niet voor wit, waardoor ik denk dat de kansen voor zwart dan al duidelijk groter zijn.

Enfin, hier dus mijn analyze:Mooie aanval Corniel!

Onderwerp: DSC-H4 verslaat DD 3 met drie invallers
Tom Broekhuizen

Antwoorden: 1
Bekeken: 401

DSC-H4 verslaat DD 3 met drie invallers 05-02-2024 13:47 Forum: Externe competitie

Afgelopen dinsdag mocht het vierde het opnemen tegen DD 3 in het nationale schaakgebouw. Wij speelden met de invallers Arjen, Ahmad en Léon. Dit had in ieder geval deels te maken met hun afwijkende clubavond, maar gelukkig wisten ze dit thuisvoordeel niet om te zetten in matchpunten.

Wytze op het tweede bord was met zwart het eerste klaar, en nog wel met een gunstig resultaat: “Op bord 2 speelde ik voor de eerste keer het Benko gambiet in een klassieke partij, die in 22 zetten was afgelopen. Ik speelde een variant die mijn tegenstander niet kende en na een paar langzame zetten waren de twee lange diagonalen open. Nadat het centrum opende was de druk van zwart te groot en kon wit de nederlaag niet voorkomen.”

Toen ik bij Wytze keek, zag ik een koning die voor de pionnen was beland en die door dame en toren kon worden matgezet. Dit zal wel het resultaat zijn geweest van de lange open diagonalen.

Hierna had Léon op het 8e bord met zwart een snelle remise. Dit was zijn eerste externe competitie wedstrijd, waardoor het toch een extra uitdaging was.

Toen Rob op het 3e bord misgreep, kreeg DD misschien nog even hoop, maar op de andere borden stonden we bijna allemaal veel beter: “In een gelijke stelling geef ik in totale schaakblindheid een volle dame weg.”

Jan bracht ons hierna via het zevende bord weer op voorsprong: “Op bord 7 mocht ik met wit proberen mijn eerste externe partij te winnen. Mijn tegenstander antwoorden mijn e4 met een Frans verdediging. Wetende dat ik daar normaal niet zo goed tegen speel besloot ik een agressieve variant te spelen, het papa-ticulat gambiet. Mijn tegenstander was hier niet van op de hoogte waardoor hij al vroeg moest gaan denken en niet de meest accurate zetten koos. Dit leverde een licht voordeel op in de opening. Dat voordeel wist ik helaas bijna uit handen te geven door niet op tijd te rokeren maar gelukkig maakte mijn tegenstander daar geen gebruik van. Uiteindelijk door wat agressieve pionnen naar voren te schuiven en 2 sterke lopers wist ik de match naar me toe te trekken.”

Het papa-ticulat gambiet ken ik persoonlijk geloof ik als het/een Reti gambiet.
Ik denk dat kort hierna Arjen klaar was op het eerste bord. Uw verslaggever heeft niet veel meegekregen van zijn partij. Toen ik een keer snel keek, leek hij een goede stelling te hebben (in een Svesnikov?) en gelukkig wist hij dat te verzilveren.

Met twee punten voorsprong moest Adriaan in Remise berusten: “Ik had een vrij rustige partij met wit. In het eindspel dacht ik dat ik ging winnen, mijn tegenstander dacht dat ik ging winnen, maar zijn eeuwig schaak dreiging was sterker dan ik had voorzien.#'"# Persoonlijk dacht ik ook de hele tijd dat Adriaan, die naast mij zat, ging winnen.

Ahmad was als volgende klaar: “Ik had over het algemeen een oninteressante en slechte partij (waar ik een beetje salty over ben). Mijn tegenstander (met wit) speelt 1.d3. Het verraste me, maar ik realiseerde me al snel dat dit een home brewopening is, zoals ik het noem. Een openingssysteem dat de speler thuis heeft geperfectioneerd en waarvan je moet hopen dat je niet in de val trapt. Ik merkte dit toen hij de rest van de openingszetten bijna blitzde. Terwijl ik onaangeroerd uit de opening kwam, gaf ik mijn tegenstander precies wat hij wilde, een klein en langzaam positioneel voordeel waar hij slim gebruik van maakte. Kudo’s voor hem.#'"#

Was het soms een soort Konings-Indische aanval? “Is meer een reversed philidor voor wit met 2.f3 ... 3. c3 ... 4.a4 en 5.e4.”

Uw verslaggever stond op het 4e bord ondertussen al ruime tijd gewonnen, maar Hans hield het nog lange tijd vol: “Voor de tweede keer in drie jaar mocht ik het met de zwarte stukken opnemen tegen Hans Smallenbroek. Omdat ik geen zin had om hetzelfde te spelen, besloot ik te improviseren. Het werd een interessante partij, maar misschien had ik beter voor iets kunnen gaan wat ik beter kende. Mijn tegenstander speelde nl. door ervaring een stuk sneller en als hij het nog beter had gekend dan had hij ook een paar vroege fouten kunnen afstraffen.
Nadat ik de opening had overleefd deed hij op de 25e zet een voor de hand liggende zet die helaas een fout bleek te zijn. Daarna kon ik de partij naar me toe trekken, maar ik had eerst nog wel veel minder tijd. In het eindspel had mijn tegenstander stukverlies kunnen voorkomen, maar ik had dan een belangrijke pion met een winnende stelling kunnen krijgen.”
Hieronder een deel van de partij:Dit beëindigde de wedstrijd met 5-3 waarmee we een concurrent voor degradatie achter ons hebben gelaten.

Onderwerp: Interne Competitie N14: Gert najaarskampioen, Wytze en Ferdinand winnen hun groep
Tom Broekhuizen

Antwoorden: 11
Bekeken: 1003

31-01-2024 21:47 Forum: Interne competitie

Quote

Originally posted by Corniel
Ik stel mijn analyse nog even uit. Het schijnt dat er binnenkort een analyse van van derde hand geplaatst wordt. Sorry Lars.

Het viel mij op dat er meerdere mensen heel erg bezig waren met mijn (toen nog mogelijke) promotie. Ik had dat eigenlijk helemaal niet zo. Ik denk dat dit komt om dat in mijn hoofd de A-groep het terrein is voor 2000+-ers, en op af en toe een goede dag na, voel ik me daar in lange partijen niet thuis.

Maar goed, we gaan het maar weer eens proberen. Ik heb er niet veel vertrouwen in dat ik me zal kunnen handhaven, maar wie weet valt het mee.


In ieder geval kunnen we weer met z'n drieën tegen elkaar spelen in de A.

Onderwerp: Interne Competitie N14: Gert najaarskampioen, Wytze en Ferdinand winnen hun groep
Tom Broekhuizen

Antwoorden: 11
Bekeken: 1003

30-01-2024 14:17 Forum: Interne competitie

Als je alleen gaat sleutelen aan verliespartijen in de hogere groep, dan krijgt zo'n partij mogelijk toch iets van een vrije worp. Ik zou dan een correctiefactor op winst-en verliespartijen doen, dan is het tweeledig.

Onderwerp: Interne Competitie N14: Gert najaarskampioen, Wytze en Ferdinand winnen hun groep
Tom Broekhuizen

Antwoorden: 11
Bekeken: 1003

30-01-2024 09:47 Forum: Interne competitie

Nog een kleine aanvulling. Ik denk niet dat het beginnen van de values van de B halverwege de A te veel is, aangezien er veel A groep spelers zijn die geen geldige score hebben en er ook een aantal zijn die het onderspit hebben moeten delven van Wytze of mij.

Verder is de raketprijs voor spelers die twee keer achter elkaar een groep winnen. Ik zou in aanmerking kunnen komen voor de jojo-prijs, aangezien ik van de A naar de B naar de A ben gegaan.

Onderwerp: Interne Competitie N14: Gert najaarskampioen, Wytze en Ferdinand winnen hun groep
Tom Broekhuizen

Antwoorden: 11
Bekeken: 1003

30-01-2024 09:11 Forum: Interne competitie

Allereerst felicitaties aan de andere acht groepswinnaars. Helaas heb ik toch wat kritische noten te kraken. Om te beginnen wil ik herhalen dat de lage opkomst voor de 14e en laatste ronde ook deels valt te verklaren doordat het volgens mij pas na de 13e ronde bekend werd dat de 15e reglementaire laatste ronde niet gespeeld zou worden.

Verder heb ik wat opmerkingen over de eindstand in de B poule. Wytze en ik hebben beide een aantal partijen in de A gespeeld en deze tellen ook mee voor de B-poule. Op dit moment lijkt het er zeer sterk op dat de gescoorde value punten in de A rechtstreeks meetellen voor de B; Wytze stond op de voorlaatste stand zelfs nog op de lijst van de A groep. Alleen geeft dit een vertekend beeld, omdat zelfs de degradanten van de A een hogere value waardering hebben dan de promovendi van de B. Ik kan me herinneren dat een eerdere wedstrijdleider mij vertelde dat partijen in de A golden als remise tegen jezelf, als je won. Al lijkt me dat ook wat rigoureus.

Als ik de scores nareken dan kom ik op 1278.67 voor Wytze tegen 1226.25 voor mij. Dit is op een normalisatiefactor na nagenoeg hetzelfde als de 844.7 tegen 803.5 die op de eindstand te vinden is. Om een betere vergelijking te maken tussen ons twee heb ik ook de een score berekend op basis van de daadwerkelijke eindscores van onze tegenstanders en dan kom ik op 3613.85 - 3336.0 in mijn voordeel.

Ik wil dan ook vragen om een herberekening van de eindstand, omdat de huidige manier een vertekend beeld geeft. Het hangt er nu nl. maar net vanaf hoe vaak je in de A speelt en tegen wie. Mijn suggestie zou zijn de value punten niet zomaar vanaf de onderkant van de A door te nummeren naar de B, maar de hoogste values van de B halverwege die van de A te laten beginnen.

Onderwerp: Partijanalyse 15 januari 2024/ Patrick Roeleveld-Alexander Bruschke 0-1"The suicidal Queen"
Tom Broekhuizen

Antwoorden: 1
Bekeken: 479

29-01-2024 16:24 Forum: De Stelling

Mooie pot en goede analyse!

Onderwerp: Interne Competitie N12 en N13: Het voorjaar is nakende
Tom Broekhuizen

Antwoorden: 4
Bekeken: 1045

28-01-2024 23:12 Forum: Interne competitie

Op de site stond nog 15 ronden. Wie weet hadden mensen daar op gerekend. Maar voor mij lijkt het wel aardig uit te komen met 14 ronden.

Onderwerp: Interne Competitie N12 en N13: Het voorjaar is nakende
Tom Broekhuizen

Antwoorden: 4
Bekeken: 1045

RE: Interne Competitie N13: Het voorjaar is nakende 28-01-2024 16:59 Forum: Interne competitie

Mooie overwinning Corniel.

Quote

Originally posted by Lars Visser
De een-na-laatste ronde van de najaarscompetitie stond op het programma. De promotie- en degradatieplekken zijn nog verre van zeker dus er viel het nodige te bepalen (..)


Lars, was dit niet de twee-na-laatste ronde? Het regelement zegt dat het najaar 15 ronden heeft en het voorjaar is dan de rest. Wat is de stand eigenlijk? Misschien wel zo sportief om nu al te zeggen dat ik maandag liever niet intern speel, omdat ik dinsdag met het 4e tegen DD 3 speel.

Onderwerp: Partijanalyse 18-12: Tom v Veelen-Michel v Baal/Harrie Jekkersvariant v h Hollands
Tom Broekhuizen

Antwoorden: 2
Bekeken: 1131

06-01-2024 10:36 Forum: De Stelling

Thumbs up, doet het kennelijk niet op het forum.

Onderwerp: Partijanalyse 18-12: Tom v Veelen-Michel v Baal/Harrie Jekkersvariant v h Hollands
Tom Broekhuizen

Antwoorden: 2
Bekeken: 1131

06-01-2024 10:36 Forum: De Stelling

M

Onderwerp: Partijanalyse van 11 december: twee partijen uit de B-groep De lange witte Réti-diagonaal
Tom Broekhuizen

Antwoorden: 2
Bekeken: 813

14-12-2023 13:32 Forum: De Stelling

Hier ga ik van het weekend zeker nog even naar kijken.

Onderwerp: Interne Competitie N11: Wytze sorteert voor op promotie
Tom Broekhuizen

Antwoorden: 1
Bekeken: 852

12-12-2023 11:32 Forum: Interne competitie

Willem en ik hadden de enige remise van de avond. Ook een prestatie Tong

Onderwerp: DSC-H4 verliest derde keer op rij met mininiem verschil
Tom Broekhuizen

Antwoorden: 2
Bekeken: 757

09-12-2023 18:19 Forum: Externe competitie

Ik vrees toch dat ik minder geluk had. Ik maakte een fout en die werd onmiddellijk afgestraft zonder dat ik nog een herkansing kreeg. Het was ook de derde partij die ik tegen een moderne verdediging verloor in een seizoen tijd, dus daar moet ik nog eens wat op verzinnen.

Onderwerp: Interne Competitie N9: 14/24
Tom Broekhuizen

Antwoorden: 1
Bekeken: 1100

21-11-2023 12:49 Forum: Interne competitie

Rene speelde in zijn bekende Jobava Londen system de karakteristieke g4 breekzet. Helaas wist hij niet het juiste vervolgplan te vinden waar ik dankbaar gebruik van maakte. Het werd een onkenmerkend wilde Londense partij waarin wit helaas de misstap in de opening niet meer te boven kwam. Hieronder is de link naar een lichess analyse:
https://lichess.org/study/MGfpysmi

Onderwerp: Interne Competitie N5: De opmars van de Secretaris duurt voort
Tom Broekhuizen

Antwoorden: 2
Bekeken: 10405

17-10-2023 15:48 Forum: Interne competitie

@Henk, ah ok ik dacht dat je het andere paard bedoelde, dan zag ik dit:

Onderwerp: Interne Competitie N5: De opmars van de Secretaris duurt voort
Tom Broekhuizen

Antwoorden: 2
Bekeken: 10405

17-10-2023 13:38 Forum: Interne competitie

@Henk, het is inderdaad even kijken naar Pcxe4 maar uiteindelijk slaat wit een stuk meer op weg naar h8 dan zwart o.w.n. h1. @Lars, zijn er ook partijen van René's zegetocht?

Onderwerp: DSC-H4 verliest openingwedstrijd van Promotie 2
Tom Broekhuizen

Antwoorden: 1
Bekeken: 7132

05-10-2023 14:16 Forum: Externe competitie

In de eerste wedstrijd van H4 tegen Promotie 2 eerste mocht ik het met wit opnemen tegen Stephan Kooiman. Het werd een zeer theoretisch duel (voor 16-1700) in de Berlijnse muur, dat uiteindelijk vooral op tijdsmanagement werd beslist. De link hieronder verwijst naar een Lichess studie met een analyse van de partij (en de Berlijnse muur).
https://lichess.org/study/YUQhR0eT
Het team verloor uiteindelijk met 5-3, ondanks o.a. een winstpartij van Rob tegen een 1900, maar het leek er nog lang op dat het minstens 4-4 ging worden.
Ik laat de Lichess studie open staan tot volgende week.

Onderwerp: Interne competitie N3: We barsten uit onze voegen
Tom Broekhuizen

Antwoorden: 1
Bekeken: 4936

Partijverslag 6e bord HSB 4 04-10-2023 15:11 Forum: Interne competitie

In de eerste wedstrijd van H4 tegen Promotie 2 eerste mocht ik het met wit opnemen tegen Stephan Kooiman. Het werd een zeer theoretisch duel (voor 16-1700) in de Berlijnse muur, dat uiteindelijk vooral op tijdsmanagement werd beslist. De link hieronder verwijst naar een Lichess studie met een analyse van de partij (en de Berlijnse muur).
https://lichess.org/study/YUQhR0eT
Het team verloor uiteindelijk met 5-3, ondanks o.a. een winstpartij van Rob tegen een 1900, maar het leek er nog lang op dat het minstens 4-4 ging worden.
Ik laat de Lichess studie open staan tot volgende week.

Onderwerp: Gert Legemaat scoort 85% in clubkampioen simultaan
Tom Broekhuizen

Antwoorden: 3
Bekeken: 14841

27-08-2023 15:07 Forum: Activiteiten

Hierbij mijn partij tegen Gert op lichess: Gert-Tom
Op de 25e en 26e zet miste Gert een tactische wending waarna ik een kans had.

Overzicht van 1 tot 20 van 64 resultaten Pages (4): [1] 2 3 next » ... last »

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller