Delfts Schaakforum » Zoeken » Zoekresultaten » Hello Guest [login|register]
Overzicht van 1 tot 20 van 109 resultaten Pages (6): [1] 2 3 next » ... last »
schrijver bericht
Onderwerp: Rijswijk 3 – DSC-H4, 22 Februari 2022
Antoon Frehe

Antwoorden: 1
Bekeken: 3349

27-02-2022 17:57 Forum: Externe competitie

Henk mailde me met de vraag of ik in wilde vallen bij de uitwedstrijd tegen SG Rijswijk 3. Mijn laatste partij was in november 2019 tegen Scheve Toren. Ik vroeg me zelf ook af of ik ooit weer eens achter het bord in plaats van het scherm zou zitten. SG Rijswijk is wel mijn oude club dus ik dacht misschien is dit het moment.

Onderwerp: DSC-H6 Een mooie score bij het "Haeghsche"
Antoon Frehe

Antwoorden: 4
Bekeken: 9458

20-02-2020 22:56 Forum: Externe competitie

Een mooi verslag Lito, zo heb ik het ook beleefd.

NaIk speelde hier 19.Tc1 waarna zwart de fraaie combinatie 19...Lxd4 20.Dxd4 Pf3+ 21.gxf3 Dg5+ uit de hoed toverde en ik mn toren op c1 verloor en een betreurenswaardige stelling over hield. Zwart speelde lekker door. Mijn hele verdediging was gebasseerd op trucjes en het aanbieden van zoveel mogelijk keuzes. Maar zwart maakte langzaam maar zeker vorderingen. Na 39.Ke3f4 stond het zo.Zwart had op de 38e zet h6h5 gespeeld waardoor mijn paard op e4 mogelijk naar g5 kan met eventueel een vork na Te8+. Dan moet dat paard niet gepend staan vandaar 39.Ke3f4. Er volgde: 39...d1Q 40.Rxd1Rxa2?? Zwart kon van alles doen maar die a pion slaan op dit moment was niet oke. 41.Rd8+ Kf7 42.Ng5+ Ke7 43.Nxe6 Kxe6 44.Rb8 en ik was uit direct gevaar.

Onderwerp: DSC-H6 boekt heerlijke overwinning
Antoon Frehe

Antwoorden: 5
Bekeken: 8929

17-10-2018 11:59 Forum: Externe competitie

Van harte gefeliciteerd mannen!

Onderwerp: Haeghe Ooievaar 2 - DSC9, 3,5-4,5
Antoon Frehe

Antwoorden: 7
Bekeken: 12139

ontsnapt 08-02-2018 12:57 Forum: Externe competitie

Wat René schrijft klopt. Ik ontsnapte ter nauwernood. Wat René niet schrijft is dat hij zelf zijn tegenstander binnen no-time-at-all had verslagen. Welliswaar met een vork die je maar een paar keer in je carriere tegenkomt, maar toch. Anyway, in het eindspel besteedde ik gewoon te weinig tijd om te kijken waar zwart mee bezig was. En juist tijd had ik genoeg. Voor ik er erg in had stond ik verloren maar zwart maakte het niet af en dus gaf ik nog niet op.Toen zwart hier paard c3 speelde dacht ik even dat het moment was gekomen om op te geven maar na een kleine pauze realiseerde ik me dat dit nu net een van de weinige zetten was die het voor zwart verprutsen. Er volgde:

32... Nc3+ 33.Nxc3 Kxc3 34.f4! Kb3 35.Kd3 Kxa3 36.Kc3 Ka4 37.Kc4! Ka3 38.Kc3 Ka4 1/2-1/2

Onderwerp: DSC9 geen cliche
Antoon Frehe

Antwoorden: 5
Bekeken: 11324

Redelijk soepel. 16-12-2017 12:59 Forum: Externe competitie

Ik speelde met wit tegen Rein de Ruiter. We stelden onszelf aan elkaar voor alsof we onbekenden waren. Niet zo heel lang geleden speelde ik ook tegen hem maar wanneer was dat? Eenmaal thuis kwam er snel duidelijkheid. Het was tijdens een invalbeurt bij DSC8. Dat was een lastige maar uiteindelijk erg prettige partij. Zie hier het verslag van die partij.

Vanavond ging het iets soepeler. De opening kwam mij volkomen onbekend voor. De enige houvast was gezond verstand. Ik was best tevreden dat ik weer eens een opening zonder kleerscheuren had overleefd toen zwart op de 12e zet een vrij dubieuze keuze maakte. Er zat vast een plan achter maar ik kon het niet ontdekken. Mogelijk dat hij aanstuurde op volledige afruil. Maar ook dan zou wit wel beter staan in mijn optiek.

Onderwerp: DSC9 geen cliche
Antoon Frehe

Antwoorden: 5
Bekeken: 11324

Op verzoek van Edgar. 16-12-2017 10:21 Forum: Externe competitie

Onderwerp: Schaakmat Westland 4 - DSC9, 3-5
Antoon Frehe

Antwoorden: 2
Bekeken: 8840

01-11-2017 17:18 Forum: Algemeen [DSC]

Mijn tegenstander, Vincent Kuyvenhoven, speelde met zwart en probeerde er een franse partij van de te maken. Dat frans ligt mij niet zo dus ik kies vaak de afruilvariant. Het nadeel is dat er dan vaak een wat saaie stelling ontstaat waar maar met moeite iets van te maken is. Mij lukt dat in ieder geval maar weinig maar ik ben gewoon te lui om dat frans eens goed te gaan bekijken. De partij als geheel was dus niet superspannend maar er zaten wel een paar interessante momenten in.

Antoon Frehe - Vincent KuyvenhovenNa zwarts 6... Bg4. Bijna automatisch veplaatste ik hier mijn loper van c1 naar g5. In mijn anti-frans spel gaat die loper vrijwel altijd naar g5 en vaak ook naar h4 en daarna naar g3. Ik verwachtte dat dat nu ook zo zou gaan. De opzet in het diagram is echter net even anders dan ik gewend ben en ik voelde dat er iets niet pluis was. Mijn hand had de loper, die inmiddels op g5 stond, nog niet losgelaten. Klopt dit wel? Wacht even. Slaat wit nu niet eerst het paard op 7... Bxf3 ? Onwillekeurig dacht ik terug aan mijn eerste en enige interne partij waar ik een vergelijkbare situatie had. En waar ik me verrekende. En waar het me een zet of 3 kostte voordat ik in de gaten had dat ik een stuk achter stond. Wat te doen? Mijn hand had de loper nog vast en ik kon hem natuurlijk niet vasthouden terwijl ik alles nog eens rustig ging bekijken. Of misschien ook wel? Toch terug naar c1 dan eventjes? En wat zou mijn tegenstander daarvan vinden want ik zit nu al 30 seconden in een pose terwijl ik niet weet wat wijsheid is? Moet ik die terugtrek actie begeleiden met de melding aan mijn tegenstander dat ik wel degelijk van plan was een loperzet te gaan doen? En dat ik niet iets anders ging doen? Anders zegt hij er misschien wat van. En mag ik eigenlijk wel tegen hem praten? Volgens de regels mag je, geloof ik, een nog niet losgelaten stuk even terug zetten, als je er daarna maar wel een zet mee doet. Ondertussen blokkeerde mijn hand een goed uitzicht op de stelling. Iets wat ook al weer gedachtes bij mij opriep. Ik vrees dat mijn bijgedachten hier een te prominente plaats innamen want na nog een kleine pauze liet ik de loper op g5 los.

Het is alsnog een blunder. Maar tijdens de partij heb ik het nooit geweten. Het is mogelijk dat mijn tegenstander dacht dat ik iets zag wat hij niet zag want hij sloeg niet op f3. Pas thuis zag ik het. En wel meteen natuurlijk.Na mijn 11. Bh4-g3. Hier had ik een poosje zitten dubben of ik de loper naar g3 zou spelen of dat ik nog even zou wachten op g7-g5. De andere zet waaraan ik dacht was lange rochade. Nadat ik de loper op g3 had gezet zag ik vrijwel onmiddelijk zwarts volgende zet 11... Qe6+ en mijn koning moet een stapje opzij. Da's lekker dom want nu wordt het iets moeilijker voor de torens. En zwart speelde inderdaad 11... Qe6+ en ik 12. Kd1. Gevoelsmatig voelde het als een positionele blunder maar de computer wordt er niet echt warm of koud van. De waardering voor de stelling is niet lager dan als ik eerst 11. 0-0-0 had gespeeld. Tot mijn redelijke opluchting volgde er een kleine ruil waardoor mijn koning eenvoudig naar c2 kon. 12... Bxd3 13. Qxd3 0-0-0 14. Kc2. En nu vond ik mijn kleine misstap erg meevallen. Ook omdat ik de e-lijn kon gaan veroveren. Helaas had ik daar verderop niet zo veel aan. Of het moet zijn dat zwart in ieder geval niet in zn eentje de e-lijn had.Na zwarts 18... Nf5. Zwart had net remise aangeboden en eerlijk gezegd voelde ik er wel voor om dat aan te nemen. Het is altijd een beetje lastig om de Herman van het bord te halen om een remiseaanbod te bespreken. Maar ja, je bent teamleider en dat heeft zo zn nadelen. Maar het antwoord wist ik eigenlijk wel. We stonden achter en de meeste andere borden stonden niet op winst. Het was dus logisch om door te spelen. Terug aan het bord mompelde ik, met een nog net verstaanbare verontschuldiging aan mijnn tegenstander, dat we door zouden spelen. Ik kon niet inschatten of hij er blij mee was

Maar wat nu? Als het geen remise mag worden dan moet ik in ieder geval net doen alsof ik op winst speel. Het staat ongeveer gelijk schatte ik in. Een afruil van de zware stukken op de e-lijn leek me niet handig als ik op winst speelde. Aan de andere kant, het is nauwelijks te voorkomen dat zwart wel gaat afruilen op de e-lijn. Ik besloot dat initiatief in ieder geval aan hem over te laten. Mijn enige andere plan was eigenlijk om een zet te doen waar zwart in ieder geval over na zou moeten denken. Met mijn zet 18.Nh4 dacht ik dat te kunnen bereiken. Optimaal leek mij iets als 18.Nh4 Bxg3 19.Nxf5 Qxf5 20.Qxf5 gxf5 21.hxg3 of anders 18.Nh4 Nxh4 19.Bxh4 Bxh2 20.Bxf6 Rf8 21.Rxe8+ Rxe8 22.g3. Ik snapte wel dat deze zetjes niet zomaar zouden komen maar ik zag ook geen leeuwen en beren op de weg. Zwart heeft in ieder geval weer wat om over na te denken.

Thuis schoot mijn computer meteen naar -3 na mijn 18.Nh4, en wel vanwege zwarts antwoord: 18... Nfxd4! Compleet niet gezien in mijn overwegingen. Gelukkig zag zwart het tijdens de partij ook niet.De zware stukken zijn inmiddels toch van het bord en de enige poging die ik zag was om met mijn damevleugel pionnen naar voren te gaan. En dat was inmiddels redelijk gelukt. Mijn laatste zet hier was 31.bxc4. In mijn vooruitberekingen eerder had ik bedacht dat 31... bxc4 32.Nxc4 Nxc4 33.Kxc4 redelijk gunstig voor mij was. Nu zag ik pas dat zwart hier ook 31... b4 heeft en een vrijpion kan creeeren. Die moet dan weer gestopt worden en dat was in strijd met mijn plan om langzaam met paard, pion en koning naar voren te kruipen. Jammer. Maar ook nu ruilde zwart gelukkig toch met 31... bxc4. Thuis zag ik echter dat 31... b4 helemaal niet zo ernstig was al ik dacht tijdens de partij. Na het gespeelde 31... bxc4 32.Nxc4 Nxc4 33.Kxc4 dacht ik de zwarte a-pion op te kunnen halen maar het bleek even later niet meer nodig.Na mijn zet 36.a4. In deze stelling speelde zwart 36... f5. Ik ben blijkbaar niet de enige die gekke zetten doet want dit is meteen uit. Nog even kijken of ook de pion op h7 viel. Dat was zo want ik zag niet hoe zwart mijn paard zou kunnen vangen. Na 37.Nxg5+ Kf6 38.Nxh7+ Kg6 39.Nf8+ Kf6 40.Ne7+ gaf mijn tegenstander op.

Onderwerp: Interne competitie (N3): Hans Stam te sterk voor Bob Voogt
Antoon Frehe

Antwoorden: 5
Bekeken: 12447

Wedstrijdritme 11-10-2017 21:35 Forum: Seizoen 2017-2018

Het was al weer even geleden dat ik een echte partij speelde. Mijn wedstrijdritme was zoek. Ik zit thuis teveel op het net bij chess24 te schaken en dat is toch wel anders. Sneller vooral.

Ik werd ingedeeld Wytze Jonkerman die zijn eerste partij bij ons op de club speelde. Het werd een spannende pot waarbij ik al snel tegen een grote zelf aangebrachte achterstand aan keek. In het begin speelde ik op vluggertjes tempo, dacht niet goed na en vond al snel dat ik de onstane stelling nog nooit eerder had zien ontstaan uit mijn standaard schotse opening.Ik had hier net 14. Bg5 gespeeld. Mijn vluchtige gedachte hierachter was dat ik even snel de toren op d8 kon pennen. Hij kon toch niet nemen op d5 want ik win dan in ieder geval een kwaliteit, en oke, hij kan dan op c3 slaan maar die sla ik terug. 14... Nxd5 15. Bxd8 Nxc3 16. bxc3 Rxd8. En dan heb ik welliswaar een knullig pionnenstructuur maar wel de kwaliteit. En ik was dus erg benieuwd of hij zijn dame naar e6 zou spelen of iets anders zou vinden. Zwart sloeg echter gewoon wel op d4 en zonder verder te kijken dan mijn neus lang sloeg ik dus op d8. En nog ging er geen belletje rinkelen.Pas toen deze stelling was bereikt en ik tevreden zat na te denken over een goed plan begon ik wat te missen. Eerst was ik alleen een beetje in verwarring. Daarna ging ik eens tellen. Euh, hij heeft een dame, toren en twee lichte stukken. Ik heb een dame en twee torens. Wacht eens, was dat mijn bedoeling? Moest ik niet nog een stuk hebben? Het duurde even voordat het echt tot me doordrong. Holy fuck. Wat heb ik gedaan? Tsjonge-jonge zeg. Lekker knullig. En nu heb ik ook nog eens mn pionnenstructuur links opgegeven. Na enige schuldbelijdenis aan mezelf probeerde ik het beste ervan te maken. De troef die ik heb zijn de twee torens. Nog niet compleet wanhopen dus.

Even later staat het zo.Er is hier een pionnetje te winnen met 23. Qc5, maar mijn pionnetjes op a2 en a3 zijn ook een beetje zwak. Toch ging ik er maar voor, al was het alleen maar omdat ik na verdere afruil mogelijk alvast met een toren op de 7e rij sta. En als ik dan 25. Rc7 speel kan ik misschien met tempo de d-lijn ook voor mn tweede toren claimen. Als zwart dan niet op de een of andere manier blokkeert komt ook mn tweede toren naar de 7e rij. Dan maak ik tenminste nog een kans op remise. Het is in ieder geval een plan.Mijn tweede toren is niet via de d, maar via de b-lijn naar de 7e rij gegaan. Dat kon omdat zwart de b-lijn met zijn toren verliet om over de a-lijn mijn a2 pion aan te vallen.

Maar nu. Mijn hele plan was er opgericht om de torens op de 7e rij te krijgen in de hoop in eeuwig schaak. Na zwarts laatste zet, 39... Nc4, kan ik echter nog niet slaan op f7 i.v.m. een paardvork op e6. En een schaakje op g7 gaat dan ook niet omdat die gedekt staat door de loper op d4. Anders had ik misschien nog wel gekozen om een van de torens te ruilen tegen zijn toren en twee pionnen met 31. Rf7 Ne6 32. Rg7+ Kf8 33. Rxa7. Of zoiets. Daarnaast staat mijn eigen koning ook niet bepaald lekker. Moet ik daar dan eerst wat mee? Of kan ik beter 31. e5 spelen om het paard op c4 te verhinderen de vork te geven op e6? Het onderbreekt ook mooi de lijn van de zwarte loper op d4 naar g7. Ik was echter wel bang voor de schaakjes op mijn koning. Ik ging ervan uit dat zwart eigenlijk wel meteen schaakjes moet geven omdat ik anders meteen inderdaad meteen remise heb. Dus even flink rekenen aand 31. e5 Ne3+ 32. Ke2 Rxc2+ 33. Kd3 Rc3+ en dan? Toen ik eenmaal zag dat ik na nu ook veld d4 had besloot ik het erop te wagen. 31. e5 dus.

Mijn escape met de koning ging precies zoals berekend. Ik kon de volgende stand bereiken.Remise kan ik nu nemen als ik wil. Ik zag nu overigens ook dat ik misschien zelfs wel beter sta. Wat te doen? Aan ene kant was ik eigenlijk best blij en tevreden dat ik dit had weten te bereiken en ik wilde niet hebberig zijn. Aan de andere kant zat ik me suf te rekenen op zoek naar een geforceerde winst. Daarvoor had ik eigenlijk nog een tempo nodig. Maar als ik geen koningszet doe, en geen schaak geef, dan speel zwart 36... Bxe5+ en daar kon ik niet mee leven. Veel te ingewikkeld. Dus als ik niet meteen remise afdwing, dan moet ik een koningszet doen. Ik ging ervoor alhoewel ik niet zag hoe ik daarna wel een winstweg zou hebben.

Na het gespeelde 36. Kd5 Ne3+ een laatste dilemma. Moet ik met de koning naar c6 of e6? Ik koos na lang nadenken voor c6. Ik dacht dat ik dan controle zou hebben over b6 waar zwarts zijn toren via b4 graag naar toe wil spelen leek mij. Als mn koning dan op e6 staat is dat schaak een stuk lastiger.

Maar eerlijk gezegd, zat ik er dit moment wel helemaal doorheen. Ik zag domweg geen geforceerde winst en koos een paar zetten later voor geforceerde remise voordat het uit de hand zou lopen.

In de nasleep kreeg ik van verschillende mensen te horen dat zij ook dachten dat het remise was. Ik was echt blij met die bevestiging alhoewel ik toch het gevoel had dat het te winnen moest zijn. Ik durfde het dus ook niet zo snel in de computer te stoppen om te kijken hoe dat laatste stukje dus wel moest. In ieder geval heb ik een paar dagen geleefd in de veronderstelling dat het pakken van
de remise een goede keus was.

Onderwerp: DSC7 doet punt cadeau aan DSC9
Antoon Frehe

Antwoorden: 1
Bekeken: 8020

reactie om de lees button te krijgen 06-10-2017 17:35 Forum: Externe competitie

reactie om de lees button te krijgen

Onderwerp: DSC9 kampioen HSB 3B 2016-2017
Antoon Frehe

Antwoorden: 14
Bekeken: 17933

15-03-2017 12:59 Forum: Externe competitie

(Op verzoek van Edgar hierbij zijn partij.)

Zoals ik al intuitief dacht was mijn torenoffer op zet 22 Txc6! goed. Helaas miste ik in prachtige stand de simpele winst op zet 26 Tf2! Waarna zwart niets meer heeft. Ik speelde Lxg6 en het werd remise. Ook shredder geeft een remise achtige stand aan. Toch vind ik dat ik tot zet 26 een heel goede partij speelde! Jammer maar we zijn kampioen!!!!

Onderwerp: DSC9 behaalt nuttige overwinning op DD 7
Antoon Frehe

Antwoorden: 14
Bekeken: 19503

De Ruiter - Huisman 09-02-2017 18:31 Forum: Externe competitie

Op verzoek van Edgar bij deze zijn partij:

Onderwerp: DSC9 behaalt nuttige overwinning op DD 7
Antoon Frehe

Antwoorden: 14
Bekeken: 19503

Frehe - Engelen 08-02-2017 14:07 Forum: Externe competitie

Inderdaad René, altijd een klein feestje om bij DD te spelen. In het begin van mijn partij zat ik er nog niet lekker in en door onoplettendheid verloor ik een pion. Mijn tegenstander kon die wel behouden maar dacht er misschien iets te licht over waardoor hij op zijn beurt de pion weer verloor en ik eigenlijk best een prima stelling kreeg. Lang heb ik plezier gehad van mn pion-loper combinatie op a4 en b5. Dat moet zwart toch een beetje pijnlijk hebben gevonden na zijn pion voorsprong.
Thanks Henrik en Martin voor het fixen.

Onderwerp: DSC9 toch nog ruim langs Schaakcombinatie HTV 4
Antoon Frehe

Antwoorden: 2
Bekeken: 8705

18-01-2017 19:09 Forum: Externe competitie

Mijn snelle overwinning had ik niet helemaal aan mijzelf te danken. Ik vermoed dat mijn tegenstander niet helemaal geconcentreerd was anders maak je die blunder niet. Zelfs niet op ons nivo, en nog fris aan het begin van de partij. Hij kon het zelf ook niet helemaal verklaren.

Dit is de stelling na mijn 7e zet. Ik speelde met zwart.Mijn tegenstander speelde hier 8. Lb5 . Het kostte me een seconde of 5 voor ik zag dat 8... Da5+ meteen een stuk wint. Je verwacht het gewoon niet. Hierna zijn we nog doorgegaan tot zet 28. Vrijwel alle stukken werden geruild en ik hield dus gewoon een stuk extra over. Toen ook de pionnen zouden gaan vallen vond mijn tegenstander het welletjes.

Voldoende tijd dus om daarna nog rustig de andere partijen te volgen. Reuze spannend inderdaad. Het was helemaal nog niet zo zeker dat we ook als team zouden winnen. Ik heb me verbeten hier en daar, en verwonderd, en ook erg genoten. Heel fraai vond ik de laatste zetten van Bert. Het komt niet zo vaak voor dat je zo heerlijk je tegenstander mat kunt zetten. Wat me ook opviel in de partij van Bert is dat er een moment was dat ALLE velden op de h-lijn bezet waren. Dat was toen ik voor het eerst ging kijken en ik vroeg me heel even af waarom al die geslagen stukken op de rand van het bord stonden.

Onderwerp: Nieuwe PGN-viewer
Antoon Frehe

Antwoorden: 4
Bekeken: 11488

12-01-2017 15:50 Forum: Over de Delftse SchaakSite

Een goede zaak dat het nu in html5 kan en dat flash langzaamaan steeds verder in de vergetelheid raakt. Ik weiger al geruime tijd om mensen te helpen die mij vragen hoe ze flash weer aan de praat krijgen op hun pc. Nadeel voor mezelf was dat ik mn eigen analyses op de website nooit goed kon checken en dat ik stiekem, als niemand het zag, ff achter iemands oude windows pc kroop om te checken of het bordje er nog een beetje uitzag. Nu silverlight nog weg, en dan ben ik helemaal tevreden.

Onderwerp: Interne competitie (N10): Wit begint en zwart wint
Antoon Frehe

Antwoorden: 2
Bekeken: 10176

Weer tegen Paul en weer met Wit 13-12-2016 23:10 Forum: Seizoen 2016-2017

Eerder dit seizoen speelde ik ook tegen Paul. Dat was in een externe partij van DSC8 tegen DSC10 geloof ik.Ik had toen ook wit en de partij begon precies zoals vanavond. Op de een of andere manier kwam ik prima uit de opening en ik dacht dat het een makkelijke avond zou worden maar ik vergiste me. Om te beginnen had ik veel meer tijd nodig dan Paul. Aan een plan om mijn materiële voorsprong om te zetten in winst ontbrak het me en feitelijk liet ik Paul heel ver komen in zijn tegenspel. Er was een moment dat ik dacht nog te zullen verliezen maar een wending die we beiden gemist hadden redde mijn avond.

Onderwerp: DSC9 laat half bordpunt aan DSC11
Antoon Frehe

Antwoorden: 1
Bekeken: 7506

27-10-2016 22:18 Forum: Externe competitie

Ik speelde op bord 2 met wit tegen Paul van Riet. Altijd een beetje weird om in de externe tegen een clubgenoot te spelen.Het werd een vrij korte partij. Direct vanuit de opening kreeg ik een serieuze aanval die meteen de beslissing bracht.

Paul verspeelde nogal wat tempo's met zijn dame en liep daardoor snel achter in ontwikkeling. Ik denk dat hij niet helemaal op zn hoede was en misschien te snel speelde anders was t allemaal vast moeizamer gegaan.

Onderwerp: DSC8 begint seizoen uitstekend tegen DSC10
Antoon Frehe

Antwoorden: 3
Bekeken: 9230

11-10-2016 11:13 Forum: Externe competitie

Misschien had Koos Swanink mijn volgende zet, 21. Bxc5, over het hoofd gezien waarmee mijn voordeel aanzienlijk wordt. Ik ging er echter nog niet vanuit dat het meteen gewonnen was maar Koos' antwoord, 21... Rfc8, laat wel meteen mat in 3 toe. Ook wel eens leuk want hoe vaak krijg je dat nou?

Onderwerp: DSC7 redt het net niet tegen Schaakhuis 4
Antoon Frehe

Antwoorden: 7
Bekeken: 13874

22-09-2016 12:06 Forum: Externe competitie

Ik zit ook niet op Facebook en ik denk er niet aan om daar verandering in te brengen.

Onderwerp: DSC7 redt het net niet tegen Schaakhuis 4
Antoon Frehe

Antwoorden: 7
Bekeken: 13874

21-09-2016 21:06 Forum: Externe competitie

En grappig dat zelfs de schrijver op de website van het schaakhuis niet eens de namen kent van de eigen spelers op bord 7 en 8. Ik snap wel dat dat plaatje op hun site direct van de haagse schaakbond komt maar dat had toch wel even kunnen worden aangepast.

Onderwerp: DSC8 wint met 6-2 van DD 7
Antoon Frehe

Antwoorden: 3
Bekeken: 13829

17-12-2015 10:31 Forum: Externe competitie

Quote

Originally posted by Corniel
@Antoon Ik denk dat de stelling net voordat je tegenstander een K#T-zet doet ook al heel goed is voor wit. Ik zou geneigd zijn te zeggen dat het wel eens winnend zou kunnen zijn. Je hebt een mooie vrijpion, een sterk loperpaar en geen echte zwaktes.

Ik denk dat dat je gelijk hebt. Mijn computer geeft ook iets van slightly better. Meestal schat ik mijn stelling iets pessimistischer dan objectief noodzakelijk. Zeker tijdens de partij zelf.

Overzicht van 1 tot 20 van 109 resultaten Pages (6): [1] 2 3 next » ... last »

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller