Delfts Schaakforum » Zoeken » Zoekresultaten » Hello Guest [login|register]
Overzicht van 1 tot 20 van 530 resultaten Pages (27): [1] 2 3 next » ... last »
schrijver bericht
Onderwerp: Goede ervaring bij Gent Open
Henrik

Antwoorden: 3
Bekeken: 3805

25-07-2023 00:02 Forum: Toernooien & activiteiten

Volgend jaar hopelijk weer met een grote DSC afvaardiging!

Onderwerp: DSC-H2 is kampioen
Henrik

Antwoorden: 3
Bekeken: 5348

10-03-2023 13:14 Forum: Externe competitie

Gefeliciteerd kampioenen!

Onderwerp: Stefan Bekker en Michelle de Liefde winnen Open Delfts Doorgeefschaakkampioenschap
Henrik

Antwoorden: 2
Bekeken: 4285

24-06-2022 15:42 Forum: Toernooien & activiteiten

Uhm, er was geen tiebreak, maar een finale met 3 teams. Daar wonnen in de eerste partij Stefan&Michelle van Ted&Richard met 2-0 zoals hierboven prachtig beschreven. Daarna Speelden Ted&Richard tegen Lucien&mij en dat eindigde in 1-1. De laatste, beslissende, wedstrijd was dus Stefan&Michelle tegen Lucien&mij. Die eindigde in 1-1, waardoor Stefan&Michelle dus de winnaars zijn.

Niet dat het er echt toe doet, maar goed Glimlach

Onderwerp: DSC-H3 overtuigend kampioen na overwinning DD 3
Henrik

Antwoorden: 12
Bekeken: 12213

14-05-2022 08:59 Forum: Externe competitie

Zo zie je maar weer Henk, het kan raar lopen Glimlach

Hoe dan ook felicitaties voor DSC-H3!

Onderwerp: DSC-H1 kampioen van de HSB
Henrik

Antwoorden: 5
Bekeken: 8386

14-05-2022 08:58 Forum: Externe competitie

Gefeliciteerd!

Onderwerp: DSC-H1 verslaat Rijswijk
Henrik

Antwoorden: 2
Bekeken: 7393

09-04-2022 11:36 Forum: Externe competitie

En nu een half bordpunt achter, kan nog een spannende laatste ronde worden Glimlach

Onderwerp: Interne competitie N8: Hoe lang mogen we nog?
Henrik

Antwoorden: 25
Bekeken: 13413

29-11-2021 14:36 Forum: Interne competitie

Quote

Originally posted by Richard
Hangt van KNSB af en tegenstanders 18 december denk ik


Dat sowieso, we wachten het geduldig af

Onderwerp: Interne competitie N8: Hoe lang mogen we nog?
Henrik

Antwoorden: 25
Bekeken: 13413

29-11-2021 14:36 Forum: Interne competitie

Quote

Originally posted by Upperdog
Ik pleit voor doen doorgaan KNSB competitie (aanvang 11 uur) op 18 december - met medegebruik van benedenruimte en wellicht met 3 i.p.v. 4 teams om niet te dicht op elkaar te zitten.

Op 4 (of 5) en 11 (of 12) december interne competitie is op zich een leuk idee.


Het vierde is vrij die ronde.

Onderwerp: Clubicoon Arno Wiersma onverwacht overleden
Henrik

Antwoorden: 32
Bekeken: 28750

16-05-2021 17:58 Forum: Algemeen [DSC]

Rust in vrede Arno. We missen je nu al

Onderwerp: DSC-K5 ten onder in Schiedam
Henrik

Antwoorden: 1
Bekeken: 7676

05-11-2018 16:28 Forum: Externe competitie

En het verslag van de tegenstander:

Quote


Fianchetto 1 wint van DSC Delft 1 in de 5e klasse van de KNSB

Ons zaterdag team heeft vandaag weer gewonnen, maar vanzelf ging dat niet.

Bij Kees werd al na een paar zetten een Loper geoffert op f7. Hij vond de weerlegging niet en verloor na een lange, voortdurende aanval van zijn tegenstander.

Gelukkig wist Ben Riksen de stand even later weer gelijk te trekken met winst via combinatiespel rond een promoverende pion.

Jaco van Leeuwen en Bela Hlavaj kwamen goed terug uit een wat mindere stand en wisten ook te winnen.

Erik en René stonden ondertussen iets minder, maar er bleef goede hoop op een resultaat.

Guido kwam goed uit een ouderwetse Ben Oni opening en wist te winnen.

Daarna verloren Erik en René toch.

Bij gelijke stand moest de partij van Martin van der Hidde nu de beslissing brengen.

Zijn aanval liep liep echter vast en ook hij kwam in de tijdnoodfase minder te staan.

In een soort wanhoopsaanval offerde hij veel en met twee Torens minder wist hij zijn tegenstander tot ieders verrassing toch mat te zetten.


En nog een linkje naar een analyse van het eind van de partij van Kees: https://schaakverenigingmaassluis.blogsp...itdrukking.html

Onderwerp: DSC-K3 verliest regioderby van Rijswijk
Henrik

Antwoorden: 2
Bekeken: 8025

05-11-2018 16:22 Forum: Externe competitie

en het verslag van de tegenstander:

Quote


Rijswijk 1 wint fortuinlijk van DSC3

Zonder Stijn, die belangrijker verplichtingen had, dus met Frans, traden we tegen een compleet DSC3 aan. Van te voren moeilijk in te schatten, altijd een lastige tegenstander DSC en dat bleek al snel te kloppen. Na zo’n twee uur spelen scoort Alfonso zijn standaard remise. Hij heeft met zwart de witte opstelling met c5 en e5 bestreden en heeft in deze omgekeerde Siciliaan na zo’n zet of 20 een prettige stelling. Nadat de lichte stukken zijn geruild en wit ook nog de dames gaat ruilen, wordt de vrede getekend. Het ziet er verder niet goed uit, Rob moet een latente koningsaanval gaan pareren en wit begint daar met 16. g4 ook daadwerkelijk aan. Michael heeft een moeilijk te beoordelen stelling, Jelle staat gedrukt heeft een slechte loper en verliest twee pionnen. Thomas had een gelijke stelling maar komt na een vervelende tussenzet in een slecht eindspel terecht. Alexander heeft een prettige stelling en ruime compensatie voor zijn geofferde pion. Frans had een sterke opening, maar zijn veel tijd gebruikende tegenstander vindt het goede tegenspel en wint een stuk, een nederlaag lijkt plotseling onafwendbaar. Ook bij Roel is het mis, zijn tegenstander heeft een pion gewonnen en heeft de veel betere stelling. Het lijkt af te gaan op een ruime nederlaag.

Maar binnen een kwartier kantelt de wedstrijd. Frans heeft met zijn stuk minder een aantal lastige dreigingen tegen de witte koningsstelling en ook de witte loper op c1 loopt gevaar. Al zoekende naar een doeltreffende verdediging gaat wit door zijn vlag. Roel deelt in ons fortuin want met Pxh5 heeft hij een correct stukoffer. Aanname betekent verlies van een ongedekte toren op de onderste lijn, bij weigering heeft wit herhaling van zetten! Waar ik dus rekende op twee nullen hadden we opeens 1,5 punt in de tas.

Michael wint daarna in een goed uitgevoerde aanval en brengt ons op 3-1.

Thomas verliest het op het bord gekomen pionneneindspel op instructieve wijze, waardoor de spanning enigszins terugkomt. Het lukt Rob daarna om met behulp van zijn sterke loperpaar het zijn tegenstander zo lastig te maken dat wit , ondanks twee pionnen voorsprong, moet berusten in zetherhaling.

Alexander scoort daarna in een goed gespeeld eindspel het volle punt waarmee de stand op 4,5-2,5 komt!

Jelle heeft inmiddels 1 pion teruggewonnen en weet het toreneindspel met 3 tegen 2 pionnen op een vleugel makkelijk remise te houden. Eindstand 5-3 dus, een fortuinlijke ontsnapping vandaag!

Onderwerp: DSC-K3 slaat hard toe tegen LSG 4
Henrik

Antwoorden: 1
Bekeken: 6901

12-10-2018 11:43 Forum: Externe competitie

En het verslag van de tegenstander:

Quote


De eerste thuiswedstrijd van het seizoen is voor het vierde er één geweest om snel te vergeten. In het Denksportcentrum waar liefst 6 teams van LSG thuis speelde werd er kansloos verloren van DSC3 met 1,5 – 6,5.

We waren ook deze ronde weer compleet waardoor Alisha de kans werd geboden het eens te proberen in de 2e klasse waar LSG 2 een invaller zocht voor de thuiswedstrijd tegen DSC2. Een fraai debuut in de 2e klasse voor Alisha door een zeer knappe overwinning met zwart op Martine Middelveld die op de getalsladder Elo toch zo’n 400 puntjes meer heeft. Van harte Alisha! Aangezien ook het derde tegen DSC (4) speelde konden we wel spreken van een echte massakamp over 24 borden.

Nyuk Lyn kreeg op bord 8 een draak voorgeschoteld wat een loeischerpe stelling opleverde. Ik dacht nog gunstig dat mat zetten kunnen we wel overlaten aan de jeugd tenslotte. Zijn tegenstander bleek net iets doortastender waardoor hij de aanval overnam en de witte koning geen kans liet (0-1).

Ernst aan bord 1 kreeg een gambietje voorgeschoteld, nam het niet aan en leek optisch een leuke speelstelling te hebben. Beide heren waren echter zeer voorzichtig aan het opereren en na wat heen en weer geschuif werd tot remise besloten (0-5–1,5).
Robert, met zwart aan bord 5, had duidelijk maar voor 3 rijen betaald waardoor er wat passief op de onderste rijen werd gemanoeuvreerd. De witten stukken kwamen als een tsunami de zwarte stelling binnengedrongen en opgave was onvermijdelijk (0,5-2,5).

Stefan aan bord 4 had in de opening veel tijd nodig om het juiste plan te vinden. Net op het moment dat ik dacht dat wit een zeer kansrijke stelling had waarbij de koning van zijn tegenstander wat op de tocht stond kwam er een mindere zet onder tijdsdruk waardoor zijn tegenstander de dames kon ruilen en een gewonnen eindspel overhield (0,5-3,5).

Linda had op bord 2 de gehele partij een prettige stelling met een duidelijk ruimtevoordeel. Het koste wel veel tijd om het initiatief te behouden. In tijdnood ging Linda voor een pionwinst maar dit bleek teveel van goede. Zwart kreeg tegenspel tegen de witte koning die werd opgejaagd waarna mat niet meer te voorkomen was (0,5-4,5).
Timo verloor op bord 6 2 pionnen in het middenspel maar wist de zaken nog wel zo complex te maken dat het lastig bleef. Zijn tegenstander verdedigde het onder tijdsdruk echter vakkundig waardoor de materiaalachterstand uiteindelijk de doorslag gaf (0,5-5,5).

Chi Yun had op bord 7 een spannende partij. Ondanks korte rokade kwam hij met g5 op de proppen dat voor beide partijen leuk spel opleverde. Na een langdurige strijd moest Chi Yun helaas toch zijn meerdere erkennen (0,5-6,5).

Wedstrijd dus allang verloren maar de laatste wedstrijd was toch vooral nog van belang om wel de massakamp van DSC te winnen. In een rustige partij kreeg ondergetekende een wat prettiger spelend eindspel dat langzaam maar zeker werd gewonnen. De tegenstander had nog een geinige truc bedacht meer die kon weerlegd worden waarmee de eindstand werd 1,5-6,5.

Felicitaties aan Delft voor deze fraaie verdiende overwinning. We zullen leren van de gemaakte fouten, om te beginnen het nooit meer afstaan van Alisha, en sterker terugkomen!

Onderwerp: DSC-K4 en LSG 3 in evenwicht
Henrik

Antwoorden: 2
Bekeken: 8393

12-10-2018 11:17 Forum: Externe competitie

En het verslag van de tegenstander:

Quote


Er zat meer in.
Afgelopen zaterdag speelde we gelijk tegen het 4e van DSC Delft. Er had meer ingezeten gezien de gewonnen stellingen die niet gewonnen werden en de gelijke stelling die werd verloren. Alleen Marcel Wubben kwam goed weg met remise.

Patriek Tromp leek een rustige partij te gaan spelen die lang in balans zou blijven totdat zijn tegenstander een standaard trucje met een ingesloten dame (na Lc7) toe liet. Dit kostte hem zijn pion op d5 en stelling. In het vervolg wist Patriek zijn plusje steeds verder uit te bouwen en zonder verder in de problemen te komen rondde hij met een leuke combinatie af.

Thomas Thissen had een Scandinaviër op het bord. Omdat wit alles goed deed, besloot hij lang te rokeren naar een open koningsstelling. Wit viel hem voortvarend aan en offerde wat pionnen. Die at Thomas op. Hij ging niet mat en won dus.

Jorgen Henseler speelde een Scheveninger met zwart, waarin wit voor een weliswaar bekend pionoffer koos op e5, maar niet bekend in zijn stelling. Hij kon op drie manieren een kwaliteit offeren om het initiatief te grijpen en koos niet voor de meest kansrijke variant. Hij kwam toch gewonnen te staan, maar zijn tegenstander wist in de complicaties het hoofd koel te houden en Jorgen zag niets beter dan een herhaling van zetten.

Jan Hellenberg kwam gelijk uit de opening en dat bleef een tijdje zo. Hij dacht dat een loperoffer op g4 niet kon en speelde zijn Dame naar e3 in plaats van naar h4. Het offer was dus wel goed en dat koste hem een pion en vooral de stelling. Volkomen kansloos speelde hij nog een tijdje door maar nog een zeker pionverlies en een dreigend mat en totaal geen compensatie deden hem opgeven.

Bart van den Bosse deed 28 goede zetten zonder enig tegenspel voor zwart. Daarna verzuimde hij een kansrijk kwaliteitsoffer te spelen waardoor zwart langdurig op de pijnbank plaats had kunnen nemen. In de tijdnoodfase die volgde deed hij een aantal mindere zetten wat na afruil van lichte stukken en een aanval die net niet doorsloeg resulteerde in een verloren eindspel. Hier had duidelijk meer ingezeten.

Geconfronteerd met wat hoogbejaarde LSGers het TheunisStellingBetonSysteem noemen counterde Marcel Wubben te vroeg in het centrum. Zijn telefoon zag het na afloop nog wel een beetje zitten. In de praktijk verloor hij 2 pionnen met compensatie en dat had veel erger kunnen zijn. De witspeler had bijna hetzelfde idee hoe het verder moest als de zwartspeler zodat er nog voor de 40e zet een ongelijk lopereindspel ontstond. Dat bleek vrij eenvoudig remise te zijn zodat hij met een blauw oog wegkwam.

In zijn eerste KNSB partij sinds 2004 had invaller Jan Tolenaar na achtendertig zetten een veelbelovende stelling. Hoewel niet in tijdnood gaf hij wel een pion weg. Dankzij een sterke toren op de zevende rij kon hij snel naar remise afwikkelen.

Via een Siciliaan ontstond er bij Marcel Mol een stelling met Franse trekjes, waarin zwart erg gedrongen stond. Uiteindelijk wist Marcel zich los te wurmen, en kwam zelfs een kwaliteit voor te staan. In tijdnood van zijn tegenstander, gaf hij deze weer terug. Wits een-na-laatste zet voor de tijdcontrole had hem de partij moeten kosten, maar Marcel wikkelde foutief af, en zo kon wit ontsnappen met eeuwig schaak.

Onderwerp: DSC-K5 verliest met 3,5 - 4,5 (maar wint eigenlijk met 5,5 - 4,5)
Henrik

Antwoorden: 4
Bekeken: 10327

07-10-2018 14:25 Forum: Externe competitie

Ik denk dat ie zo moet zijn? Je had de L van loper in plaats van de B van Bishop.

Onderwerp: DSC3 wint van Boven IJ en klimt naar vierde plaats
Henrik

Antwoorden: 8
Bekeken: 13354

10-04-2018 09:38 Forum: Externe competitie

Vier invallers trouwens. Walter Anema viel ook in. De 4 invallers hebben dus meer punten gehaald (2.5) dan de basis 4 (2). Volgende keer 8 invallers?

Onderwerp: DSC2 kampioen
Henrik

Antwoorden: 8
Bekeken: 14067

DSC2 kampioen 07-04-2018 15:53 Forum: Externe competitie

Door een overwinning op de Baronie, is DSC2 niet meer te achterhalen door de concurrentie. Daarmee is DSC2 de kampioen van klasse 3F van de KNSB en promoveert zij naar de 2e klasse!

DSC2 kampioen
DSC2 kampioen


Op papier kon het eigenlijk nauwelijks meer misgaan, toen wij met een voorsprong van 3 matchpunten en een sloot bordpunten naar Breda reisden om in een bejaardentehuis aan te treden tegen De Baronie, die nog onder de degradatiestreep stonden. Toen wij eenmaal de horde van de elektronische buitendeur waren gepasseerd - een systeem waarvan de traagheid goed matchte met de bewoners van de speellocatie - gingen wij van start in een soort minibibliotheek die als speelzaal diende, en waarin de thermostaat binnen zich met een slordige 25 graden bij wijze van spreken had aangepast aan het prachtige lenteweer buiten.

Martin verloor in het Frans wat tempi, wat resulteerde in een stelling waarin de zwartspeler eigenlijk zo ongeveer alles had bereikt wat je met zwart in het Frans wilt bereiken. Toen deze plots met een remiseaanbod kwam, nam Martin dit dan ook dankbaar aan, mede ingegeven door het feit dat hij niet helemaal fit achter het bord was verschenen.

Onno kreeg een ongebruikelijke Siciliaan op het bord waarin beide spelers een deel van hun damevleugel geruime tijd onontwikkeld lieten. Onno was net wat handiger en won ergens een pionnetje. Zijn stukken stonden ook net wat handiger, en nadat zijn tegenstander de eigen koningstelling had verzwakt, wist Onno hier gebruik van te maken en de winst definitief naar zich toe te trekken.

Joram kreeg een prettig plusje uit de opening nadat zijn tegenstander hem gratis het loperpaar cadeau deed zonder dat hier noemenswaardige concessies tegenover stonden. Hij kreeg vervolgens nog wel een grote tijdsachterstand nadat hij veel tijd spendeerde aan het kiezen tussen twee verschillende veelbelovende voortzettingen. Joram koos uiteindelijk de meest complexe van de twee, wat na onhandig reageren van zijn tegenstander leidde in een positioneel overwegende stelling waarin ongeveer alle zwarte stukken slecht stonden. Stukverlies was al bijna onvermijdelijk, en dat zijn tegenstander ervoor koos om nog heel lang door te spelen, kon aan het eindresultaat van de partij niks meer veranderen.

Talitha kreeg een klein plusje uit de opening in de vorm van een licht ruimtevoordeel. Dit resulteerde uit eindelijk in een ver middenspel met dame plus loperpaar tegen dame plus paardenpaar. In tijdnood zette haar tegenstander de paarden niet handig neer, waardoor ze niet meer konden bewegen en elkaar moesten blijven dekken. Dit resulteerde in stukwinst voor Talitha, waardoor wij nog maar een halfje van het kampioenschape verwijderd waren.

Toen Jan-Pieter doorkreeg dat hij of Martine het beslissende puntje kon binnenslepen, ging hij er eens goed voor zitten om haar voor te blijven. Na pionwinst in het vroege middenspel reageerde Jan-Pieter niet goed op een poging tot complicaties van de witspeler, waardoor hij al zijn voordeel verloor en een stelling overhield die hem in de vooruitberekening meer aanstond dan toen deze daadwerkelijk op het bord verscheen. Jan-Pieter wist zijn tegenstander desondanks te overspelen en bereikte een ongelijk lopereindspel met pluspionnen, wat hij naar winst wist te voeren toen zijn tegenstander niet profiteerde van wat foutjes in de afronding.

De buit was dus binnen, en Martine gaf de overwinning nog wat extra glans door eveneens een puntje binnen te halen. Ze won al snel een pion en stond eigenlijk de hele partij op voordeel, maar liet op een gegeven moment onnodig een aanval op haar koningsstelling toe. Het leek er in de analyse op dat haar tegenstander op één moment een winst miste gebaseerd op een aardig matmotief met alleen loper plus pion, maar toen de witspeler deze kans aan zich voorbij liet gaan, besliste Martines vrije a-pion de partij in haar voordeel.

Op het scorebord was inmiddels dus de fraaie stand van 5½-½ verschenen, maar op basis van de stand op de resterende twee borden was het niet de verwachting dat wij hier nog punten aan zouden gaan toevoegen. Sebastiaan vergat in een Philidor om h3 in te lassen, maar bereikte desondanks een prettige stelling. Langzaam maar zeker verloor hij echter de controle op de stelling en bereikten de stukken van zijn tegenstander mooie velden. Zonder precies aan te kunnen geven waar het exact misging, werd hij jammer genoeg onder de voet gelopen.

Sten kon na een onzorgvuldige zetvolgorde van zijn tegenstander een gemakkelijke stelling uit de opening krijgen. Hij wilde echter een positioneel valletje plaatsen, maar miste hierbij een afwikkeling waarbij hij zelf positioneel aangekrant kwam te staan. Zijn tegenstander was bezig mat te gaan zetten en dit lukte goed, maar op het moment suprême ruilde deze opeens dames in plaats van de beslissende matcombinatie uit te voeren. De resulterende stelling was alsnog erg goed voor de witten, maar Sten maakte er het beste van en wist zelfs een pionnetje te snoepen. Toen hij echter de kans miste om ook de witte a-pion te veroveren, kreeg wit weer de overhand. Ondanks wat technische onnauwkeurigheden wist zijn tegenstander het eindspel toch in zijn voordeel te beslissen, waarbij de vermaledijde witte a-pion ervoor zorgde dat Sten op één tempo verloor.

Buiten op het terras van het bejaardentehuis was het in het zonnetje goed toeven, en al zonnebadend werden deze laatste resultaten afgewacht, in de wetenschap dat het kampioenschap binnen was. Wij treurden dan ook niet te lang over deze laatste uitslagen, en togen onder het warme lentezonnetje naar de binnenstad van Breda om in een plaatselijk restaurant ons kampioenschap te bezegelen met een gezellige maaltijd. Aangezien Jan-Pieter zich op het laatste moment wist in te houden, ontsnapte onze teamleider Talitha aan een nat pak in de fontein, en zo keerden wij allen weer veilig huiswaarts.

Over twee weken kunnen wij het nog eens dunnetjes over doen, als wij thuis de slotronde spelen. Aangezien er voor zowel ons als voor onze tegenstander niets meer op het spel staat, vlogen in het restaurant suggesties over tafel als een opstelling op volgorde van BMI en meer van dat soort grappen. Wie weet wat onze teamleider uit de hoge hoed weet te toveren. En dan volgend jaar op naar de tweede klasse.

Persoonlijke uitslagen:

 De Baronie1979-DSC221222½-5½
1Willem van der Linden1924-Joram op den Kelder22830 - 1
2Frank van der Put2245-Sten Goes22241 - 0
3Rob van Berkel1983-Sebastiaan Smits21611 - 0
4Rens Oomen2030-Onno Verbaken21120 - 1
5Carlos Hemmers1904-Martin Glimmerveen2046½-½
6Frank de Jong1930-Jan-Pieter Vos20800 - 1
7Arno Slagboom1877-Talitha Munnik20030 - 1
8Sebastiaan Dijksman1936-Martine Middelveld20690 - 1

Onderwerp: DSC9 handhaaft zich in de tweede klasse HSB
Henrik

Antwoorden: 3
Bekeken: 9593

06-04-2018 13:30 Forum: Externe competitie

Keurig seizoen hoor mannen!

Onderwerp: DSC4 kampioen van de HSB
Henrik

Antwoorden: 10
Bekeken: 15290

05-04-2018 18:24 Forum: Externe competitie

Verslag toegevoegd. Hopelijk klopt het een beetje Glimlach

Onderwerp: DSC4 kampioen van de HSB
Henrik

Antwoorden: 10
Bekeken: 15290

05-04-2018 00:19 Forum: Externe competitie

Dat verslag zal ik nog wel schrijven maar niet nu Glimlach

Kampioenen!

Onderwerp: DSC4 kampioen van de HSB
Henrik

Antwoorden: 10
Bekeken: 15290

DSC4 kampioen van de HSB 05-04-2018 00:00 Forum: Externe competitie

DSC4 heeft haar laatste wedstrijd van het seizoen met 7-1 gewonnen van RSC-Belgisch Park 1. Het duel der Zoetermeerse concurrenten Botwinnik 1 en Promotie 2 eindigde in een gelijkspel; DSC4 werd daarmee de nieuwe kampioen van de HSB!

Ashwin aan bord 8 was als eerste klaar. Hij won pion na pion en toen hij er 4 of 5 voor stond en de meeste stukken geruild waren vond zijn tegenstander het genoeg. (1-0)

Henrik op 7 was als tweede klaar. Na een optisch lastige opening (wat stiekem erg mee viel) werd afgewikkeld naar een vrijwel gelijkstaand eindspel en werd de vrede getekend. (1,5-0,5)

Kees op bord 2 had een iets prettigere stelling, maar zag geen winstplan. Zijn remise aanbod werd geaccepteerd. (2-1)

Ted, op het eerste bord, kreeg remise aangeboden en mocht die van mij ook aannemen als hij dat zelf wilde, maar besloot door te spelen vanwege een net iets prettigere stelling en een groot tijdvoordeel. Enkele zetten later verloor hij een kwal tegen een pion door 'de enige truc in de stelling' over het hoofd te zien. Toch had hij redelijke compensatie door een vrije e-pion, actieve stukken en actieve koning. Hij won ook nog een pionnetje terug en nadat de tegenstander al een tijdje op increment speelde was het ineens afgelopen: hij liet zijn toren vorken. (3-1)

Jaap speelde voor het eerst sinds september weer eens mee en bleek het nog niet te zijn verleerd. Hij stond de hele partij prettig, won uiteindelijk een kwaliteit en toen de tegenstander ook nog zijn vrijpion ging verliezen had hij genoeg gezien. (4-1)

Invaller Willem-Jan (bord 5) revancheerde zich voor de nederlaag in zijn vorige invalbeurt. Hij won een kleine kwaliteit, leek het zichzelf nog wel wat onnodig moeilijk te maken, maar won uiteindelijk toch gedecideerd. (5-1)

Daarmee was de overwinning binnen en gingen zo'n beetje alle ogen naar de wedstrijd Botwinnik-Promotie2. Als Botwinnik niet zou winnen zouden wij kampioen worden. Alleen waren daar vrijwel alle borden nog bezig, dus er viel nog weinig over te zeggen behalve dat het spannend ging worden.

Peter (bord 6) wist intussen een slecht tot verloren pionnen eindspel te winnen met een prachtige dubbele doorbraak. (6-1)

Als laatste was Invaller Jan nog bezig op bord 3. Hij had in het middenspel een pion gewonnen, maar het leek nog niet makkelijk om dat in winst om te zetten. Toen richting het einde een 2e pion werd buit gemaakt en de nodige stukken geruild, bleek dat geen probleem meer. (7-1)

Intussen waren er nog steeds 6 borden bezig bij de andere wedstrijd. De verwachtte uitslag zat rond de 4-4, maar in de laatste uitvluggerfase weet je het nooit. Ineens waren er in rap tempo 5 borden afgelopen en stond Botwinnik met 4-3 voor. Gelukkig voor ons stond het laatste bord verloren, en werd na nog een minuut of 5 inderdaad de 4-4 door Promotie2 gemaakt. Daarmee werden we dus de (voorlopig) laatste kampioen van de HSB die daardoor naar de 3e klasse KNSB promoveert!

Al met al was het een prachtig seizoen, met 3 ploegen die erg aan elkaar gewaagd waren. Daardoor bleef het dus ook tot en met de laatste ronde en zelfs het laatste bord spannend.

Alle teamgenoten, invallers en tegenstanders bedankt!

Gedetailleerde uitslag:

 DSC41965-RSC-Belgisch Park18457 - 1
1Ted Barendse2125-Sherief El-Sayad20931 - 0
2Kees van der Meer1984-Gerard Milort2055½-½
3Jan Bosma1985-Cor Kanters20181 - 0
4Jaap Flohil2003-Hans van der Zijden18321 - 0
5Willem-Jan van den Broek1880-Ton van der Zijden17771 - 0
6Peter Lode1878-Aat van der Toorn17111 - 0
7Henrik Tamerus1897-Peter Ingenhoes1801½-½
8Ashwin Kumar--Herman Lucas14691 - 0


DSC4 kampioen
DSC4 kampioen

Overzicht van 1 tot 20 van 530 resultaten Pages (27): [1] 2 3 next » ... last »

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller