Delfts Schaakforum » Zoeken » Zoekresultaten » Hello Guest [login|register]
Overzicht van 1 tot 20 van 28 resultaten Pages (2): [1] 2 next »
schrijver bericht
Onderwerp: DSC-er Renier Giele wint geslaagd Delfts Scholieren Kampioenschap
Hans Groeneveld

Antwoorden: 2
Bekeken: 18386

Bedankje directeur Max Havelaarschool 12-06-2007 22:33 Forum: Jeugd

Bedankt voor het organiseren. De kinderen hebben het erg leuk gevonden en Jesse was erg trots op zijn tweede prijs. Tot volgend jaar


Groeten,

Dick van Konijnenburg

Onderwerp: DSC-er Renier Giele wint geslaagd Delfts Scholieren Kampioenschap
Hans Groeneveld

Antwoorden: 2
Bekeken: 18386

Verslag van een deelnemer 12-06-2007 22:31 Forum: Jeugd

Schaaktoernooi zaterdag 9 juni 2007

Het was erg leuk bij het schaaktoernooi. We begonnen ’s ochtends om half 11 te schaken. We waren in totaal met 28 kinderen. Er waren 5 kinderen van de Max Havelaar, dat waren Cornee, Malissa, Roel, Emma en ik. We speelden eerst 5 wedstrijden. Daarna was het pauze. Toen kwamen mijn vader, moeder en zusje even kijken. Toen is de grote groep in tweeën gesplitst. De eerste groep was de A-groep met de beste schakers. En de tweede groep was de B-groep. Daar zat ik in. Daarna heb ik 7 partijtjes gespeeld en daarvan 5 gewonnen. Het was heel spannend als ik een wedstrijd speelde, want ik kreeg het helemaal warm van binnen. Uiteindelijk ben ik tweede geworden! En toen heb ik een beker gewonnen. De beker was heel mooi!!!!!!!!! En toen voelde ik me heel blij.

Van Jesse Snip
Groep 5B

Onderwerp: DSC-er Renier Giele wint geslaagd Delfts Scholieren Kampioenschap
Hans Groeneveld

Antwoorden: 2
Bekeken: 18386

DSC-er Renier Giele wint geslaagd Delfts Scholieren Kampioenschap 11-06-2007 23:27 Forum: Jeugd

Op zaterdag 9 juni 2007 werd in een warm Denksportcentrum het jaarlijkse schaakkampioenschap voor basisscholieren uit Delft en Pijnacker gehouden. Bijna dertig kinderen streden om de titel "beste schaker van alle basisscholen in Delft en Pijnacker in 2007".

Prijswinnaars van 2007
Prijswinnaars van 2007

Reinier Giele won de hoofdgroep en mocht zich een jaar lang Basisscholenkampioen van Delft en Pijnacker noemen. Een uitgebreid verslag en de uitslagen staan hier.

Graag bedank ik Gerard Bilars en Gert-Jan Giele voor hun hulp tijdens dit toernooi.

Onderwerp: Begrafenis Gino Lobato
Hans Groeneveld

Antwoorden: 0
Bekeken: 13993

Begrafenis Gino Lobato 25-11-2006 15:59 Forum: Algemeen [DSC]

Gisteren is Gino begraven. Er waren heel veel mensen. Veel meer dan er in de aula van de begraafplaats konden. Onder hen waren, voor zover ik heb gezien, een aantal DSC-jeugdleden, -ouders en -jeugdleiders. Bijna vanzelfsprekend veel jongeren.

Het was een zeer emotionele begrafenis. Op vrijwel alle gezichten was het verdriet te lezen. Er werd veel gehuild. Door groepjes meiden, die bij elkaar troost zochten. Door stoer uitziende jonge kerels, die het vechten tegen de tranen hadden opgegeven. Door volwassenen, die dan meestal ook wel een troostende arm om hun schouders kregen.
Korte toespraken en gedichten werden afgewisseld met de muziek waar Gino van hield. Achtereenvolgens kwamen Gino's moeder, vrienden en vriendinnen en zijn vader aan het woord.

Op deze site heeft een aantal mensen typeringen van Gino gegeven als energiek, vrolijk en behulpzaam. Die beelden werden door zijn ouders en zijn vrienden bevestigd.

Nadat hij deze zomer zijn middelbare school had afgerond, had Gino gekozen voor een opleiding in de zorg bij de Mondriaan onderwijsgroep. Toen ik dat hoorde, dacht ik: "Zo typisch Gino, verder gaan in de zorg". Op het Mondriaan had hij de afgelopen weken met medestudenten allerlei plannen gemaakt voor projecten. Ook had hij een stageplaats geregeld voor hem en een paar medestudenten.
Met zijn vader zou hij dit weekend beginnen met het realiseren van de plannen voor zijn kamer.
Maar nog voordat dit alles van start kon gaan, kreeg een andere deel van zijn denken de overhand. Plotseling of al veel langer aanwezig, niemand lijkt het te weten. Zoals in ieders leven, waren er in dat van Gino ook kleine en grote minder leuke dingen aan te wijzen. Maar niemand lijkt te hebben verwacht dat deze rimpels tot deze grote overstroming zouden leiden, dat gerommel tot deze uitbarsting.

De dood van Gino heeft mij geraakt alsof het een familielid of een goede vriend betreft. Daar heb ik geen goede verklaring voor. Zijn innemende persoonlijkheid en de omstandigheden van zijn overlijden dragen daar zeker aan bij.

In ieder geval hebben we op een waardige manier afscheid van hem kunnen nemen.

Onderwerp: Gino Lobato overleden
Hans Groeneveld

Antwoorden: 10
Bekeken: 31367

Gino Lobato overleden 23-11-2006 00:59 Forum: Algemeen [DSC]

Met grote onsteltenis heeft ons het bericht bereikt dat voormalig jeugdlid Gino Lobato op 17 jarige leeftijd is overleden. Hij heeft ervoor gekozen zelf een einde aan zijn leven te maken. Gino heeft tot de afgelopen zomer meerdere jaren bij de jeugd van DSC geschaakt. We zullen hem herinneren als een enthousiaste, sociale vent, nooit te beroerd om een ander op te beuren of een jonger kind te helpen.


 

Gino geconcentreerd achter het bord

Afscheid
Donderdagavond is er gelegenheid om van Gino afscheid te nemen in het uitvaartcentrum Monuta, Emmastraat 11 in Rijswijk.

Uitvaart
Vrijdagochtend wordt Gino om 11 uur begraven op de begraafplaats St. Barbara, St. Barbaraweg 6 in Den Haag.

Verslag uitvaart
www.delftseschaaksite.nl

Onderwerp: Mooie prestaties DSC-ers bij NK tot 12 jaar
Hans Groeneveld

Antwoorden: 0
Bekeken: 15167

Mooie prestaties DSC-ers bij NK tot 12 jaar 27-05-2006 21:18 Forum: Jeugd

De DSC-ers hebben goede uitslagen gehaald bij het NK tot 12 jaar dat van donderdag 25 mei tot zaterdag 27 mei in Rijswijk werd gehouden. Meest in het oogspringend was de derde plek van dee 10-jarige Marco Kirana.

Bij de meisjes werden Tabitha Snikkers vijfde en Nancy Kirana zesde. Annemarie Slotboom (een leering die bij DSC stap 2 doet werd nummer 22. Alle 4 hartelijk gefeliciteerd.

Voor de volledige eindstand, wedstrijd- en sfeerverslagen, foto's, etc. ga naar: www.haagseschaakbond.nl

Onderwerp: Maartje de Jonge prolongeert titel tijdens Open Delfts Meisjeskampioenschap 2005
Hans Groeneveld

Antwoorden: 0
Bekeken: 15356

Maartje de Jonge prolongeert titel tijdens Open Delfts Meisjeskampioenschap 2005 06-12-2005 02:25 Forum: Jeugd

Op zondag 4 december 2005 heeft Maartje de Jonge tijdens het 6e keer het Open Delfts Meisjes­kampioenschap haar titel met succes verdedigd. In de inventatiegroep was ze oppermachtig: alleen in de laatste ronde stond ze een remise af om daarmee haar titel veilig te stellen.

Zie voor een uitgebreid verslag de toernooisite.

Onderwerp: DSC-meisjes eindingen in de top tijdens PK-HSB
Hans Groeneveld

Antwoorden: 5
Bekeken: 20029

DSC-meisjes eindingen in de top tijdens PK-HSB 15-11-2005 09:17 Forum: Jeugd

Bij het PK meisjes van afgelopen zondag hebben de DSC-meisjes goed gepresteerd. Bij dit HSB-toernooi waren in de verschillende leeftijdscategorieën plaatsen te verdienen voor het NK.
Op dit wat mager bezochte PK (een kleine 30 deelneemsters) waren 6 DSC-sters aktief.

In de jongste categorieën had DSC geen vertegenwoordigster. In de D-categorie (geboren na 1993) haalde Tabitha Snikkers met gemak de 1e plaats. Lys-Anne Sirks en Annemarie Slotboom stonden met een derde meisje zelfs na een "barrage" gedeeld op de tweede plek. Loting bracht uitkomst: Annemarie eindigde zo als 2e en Lys-Anne als 3e.

Bij de C-meisjes (geboren na 1991) heerste Naomi Snikkers. Zonder verliespunten op de 1e plek. Marieke Giele werd hier 8e (van de 10 deelneemsters).
Bij "de B" waren geen DSC-meisjes. En bij de A-meisjes (geboren na 1985) had Marianne Zelitchenko maar één mededingster. Marianne won na een beslissingswedstrijd.

Hiermee zijn Naomi en Tabitha Snikkers verzekerd van een plaats op het NK. In de A-categorie is dat dit jaar geen automatisme. Marianne moet nog voor een plaats vechten in een halve finale.

Tegelijkertijd nam "onze" Nancy Kirana bij de LeiSB deel aan het PK meisjes. Zij werd daar 1e bij de D's. Ook zij mag daardoor naar het NK.

Onderwerp: Jeugdcompetitie (8): Pittige strijd en discussie
Hans Groeneveld

Antwoorden: 0
Bekeken: 13989

Jeugdcompetitie (8): Pittige strijd en discussie 25-10-2005 00:37 Forum: Jeugd

De winnares van vorig seizoen tegen de koploper van nu, dat beloofde een spannende partij te worden. En dat was het ook, maar hij eindigde teleurstellend: in een discussie. En die discussie ging niet alleen over de afloop van deze partij, maar ook over het reglement van de jeugdcompetitie.
Wat was er gebeurd? Naomi was door haar klok gegaan en dus had Marco gewonnen. Maar was dat wel eerlijk gegaan? Had Marco Naomi niet door de klok "gedrukt" zonder nog echt voor de winst te gaan?
De waarheid zullen we niet te weten komen. Er was geen scheidsrechter bij om dit waar te nemen. Wat wel duidelijk werd is dat je - als je vindt dat er zoiets gebeurt - dat tijdens de wedstrijd bij de scheidsrechter moet claimen. Maar ja, wie is de scheidsrechter bij de interne jeugdcompetitie? Dat is niet formeel geregeld.
In de praktijk vragen we in zo'n geval aan Ted - die altijd wel ergens te vinden is - achteraf zijn licht over zo'n zaak te laten schijnen. Maar in dit geval was achteraf te laat.

En het reglement van de jeugdcompetitie? De "gewone" FIDE-regels met noteren en klok, maar met slechts 20 minuten per persoon per partij. En dat is voor veel jonge spelers al best lang. Op het noteren en heel soms op de klok maken we alleen een uitzondering voor de allerjongste spelers.

Het resultaat van 8 rondes jeugdcompetitie:

 naampuntenpartijenperc.stap
1Marco Kirana729 71006
2Teus Slotboom609 881,254
3Gino Lobato5265/66754
4Nancy Kirana4921/6757,136
5Jop van Roosmalen482 666,675
6Charlotte Hagerop van Eijs4761/3569,994
7Reinier Giele4675/6862,54
8Naomi Snikkers4485/65606
9Jacob Dekker4391/6856,254
10Tabitha Snikkers4292/34755
11Boris Versluis428 5603
12Marieke Giele3862/38504
13Jordy Krempel3751/2742,864
14Annemarie Slotboom3652/37502
15Sylvain van der Meer3635/65404
16Sofya Blanter3591/38502
17Johan van Veen3552/38504
18Wouter Schreuder3461/2641,664
19Andreas van Veen3421/6843,753
20Erik Bauer342 8503
21Lys-Anne Sirks341 7503
22Stefan Geskus3071/3837,52
23Thijmen Adema2951/3735,72
24Alex Liang2851/25501
25Roel Vos2851/2837,52
26Emiel Haakma2761/6837,52
27Sercan2751/2837,52
28Nils Stiekema2435/6728,562
29André Baak218 11001
30Aram Hassan2155/6401
31Sietze Bouman1641/3301
32Jan Ramond711/3301

Onderwerp: Roland gedeeld eerste bij Grand Slam
Hans Groeneveld

Antwoorden: 2
Bekeken: 20944

Roland ten Have gedeeld eerste bij Grand Slam 18-10-2005 20:16 Forum: Jeugd

Op maandag 17 en dinsdag 18 oktober is het eerste Grand Slam van het seizoen 2005 - 2006 gespeeld in het Denksportcentrum in Delft. Organisator was de Delftsche Schaakclub.

Een Grand Slam is een tweedaags toernooi over zes ronden (Zwitsers) voor de jeugd (tot 20 jaar). De bedenktijd is een uur pppp. Het heet een weekend-toernooi te zijn, maar het is net zo vaak door-de-weeks in een vakantie. Zo ook nu: in de herfstvakantie.

Niet minder dan 39 spelers (en -sters) namen eraan deel, vooral afkomstig uit de regio, maar ook van elders, zoals Bodegraven, Nieuwegein en Ede. Niet zo'n bijzonder groot aantal, maar de reden is waarschijnlijk gelegen in de vele andere toernooien en schaakactiviteiten die er deze weken voor de jeugd zijn.

Er werd gespeeld in twee, in grootte min of meer gelijke groepen, waarbij de grens kwam te liggen bij een rating van ongeveer 1400.

Dat leverde een mooi toernooi op: gezellig en sportief met vele mooie en spannende partijen. Na de partijen was er gelegenheid om deze te analyseren met behulp van de aanwezige jeugdtrainers. Daarvan werd ruimschoots gebruik gemaakt.

In de A-groep eindigde Roland ten Have (DSC), samen met twee broers Van der Knijff (Messemaker) op de eerste plaats. Arthur Pijpers en Rinze Mulders (Botwinnik) met 4 punten, evenals Jan-Pieter de Vries (DSC) en Lars Ootes met 3 1/2 punt vielen net buiten de prijzen.

In de B-groep moesten Alejandro Acuña (Messemaker) en Martijn Otten (Leiderdorp) de eerste plek delen. Derde werd daar Roger Meng (Botwinnik).

De hele uitslag van beide groepen staat hieronder.

Groep A:

 naamperc.puntenweerst.SB
1Roland ten Have75 422.016.0
2Reint van der Knijff75 421.515.0
3Kees van der Knijff75 421.014.3
4Arthur Pijpers662/3419.510.8
5Rinze Mulders662/3419.012.3
6Jan-Pieter de Vries581/3320.08.8
7Lars Ootes60 319.08.8
8Insik Byun50 320.09.0
9Marco Kirana50 317.57.5
10Arres Oudshoorn50 314.56.8
11Jos Best50 314.54.5
12Julian Overdam412/3219.07.0
13Maurice van Eijk412/3216.05.5
14Mario Terlouw331/3218.05.0
15Eva Gorter331/3218.04.3
16Hugo van Diepen331/3213.54.3
17Peter Ypma25 116.02.0
18Hans Crefcoeur10 115.01.5Groep B:

 naamperc.puntenweerst.SB
1Alejandro Acuña831/3523.018.8
2Martijn Otten831/3522.017.0
3Roger Meng80 420.013.3
4Stijn Gieben662/3421.512.3
5Jan Marco van der Poel662/3419.511.0
6Peter Alexander van der Poel662/3418.511.0
7Jan van Overdam581/3321.510.0
8Gavin Wallace60 321.09.3
9Kart Laan50 318.08.0
10Mitchell Wallace50 320.08.8
11Marc van der Ham40 320.06.3
12Jonathan de Heer40 317.06.3
13Maurice Manoch50 315.57.3
14Nancy Kirana50 315.55.0
15Allard van Hamersveld50 315.53.0
16Alexander Vierkant30 216.53.0
17Kasper Wijshoff412/3215.54.5
18Duhan Veldhoen30 215.53.0
19Duleen van Gunsteren331/3213.01.0
20Lukas Voskuil81/3016.50.3
21Jasmijn Voskuil81/3012.50.3


Naast de (geld-)prijzen voor de winnaars, waren er ook spektakelprijzen en een schoonheidsprijs. Dat volgens het deskundigenoordeel van de jury (bestaande uit de jeugdtrainers Dolf Meijer en Ted Barendse).

In de B-groep ging de spektakelprijs naar de partij tussen Lukas Voskuil en Alllard van Hamersveld.
In de A-groep was die prijs voor de partij tussen Jos Best en Marco Kirana.
Jos kreeg ook nog een prijs voor zijn briljante verdediging (16...Dd4+) tegen een koningsaanval van Maurice van Eijk.

Als minder serieus accent was er aan het begin van de vijfde ronde een toto en een remisespel, waarmee ook (lekkere) prijsjes te verdienen waren.

En de organisatie? Moe, maar voldaan.

Na het toernooi kwamen vele spelers (vooral de jongste) naar me toe om me een handje te geven, me te bedanken voor het toernooi en te beloven dat ze "de volgende keer weer komen".

Ik hou ze eraan.

Onderwerp: Deelnemers Grand Slam op 17 en 18 oktober
Hans Groeneveld

Antwoorden: 0
Bekeken: 4262

Deelnemers Grand Slam op 17 en 18 oktober 16-10-2005 13:18 Forum: Jeugd

De deelnemers aan het Grand Slam nr. 1 op 17 en 18 oktober 2005 in het Denksportcentrum in Delft zijn:

 naamclub
1Reint van der KnijffMessemaker
2Kees van der KnijffMessemaker
3Lars OotesAmersfoort
4Roland ten HaveDSC
5Rinze MuldersBotwinnik
6Hugo van DiepenBotwinnik
7Arres OudshoornOp eigen wieken
8Arthur PijpersBotwinnik
9Jos de BestOp eigen wieken
10Jan-Pieter de VriesDSC
11Marco KiranaLeiderdorp
12Mario TerlouwMessemaker
13Peter YpmaMessemaker
14Eva GorterOp eigen wieken
15Julian van OverdamBobby Fischer
16Hans CrefcoeurBelgische Park
17Jan van OverdamBobby Fischer
18Insik ByunVelo
19Alejandro AcuñaMessemaker
20Kart LaanLeiderdorp
21Roger MengBotwinnik
22Nancy KiranaLeiderdorp
23Martijn OttenLeiderdorp
24Jan Marco van der PoelLSG/Vastned R'dam
25Casper WijshoffOp eigen wieken
26Peter Alexander van der PoelLSG/Vastned R'dam
27Stijn GiebenHaagse Toren
28Mitchel WallaceASV Nieuwegein
29Gavin WallaceASV Nieuwegein
30Maurice ManochBotwinnik
31Alexander VierkantLeiderdorp
32Jonathan de HeerBobby Fischer
33Lukas VoskuilBodegraven
34Marc van der HamBotwinnik
35Jasmijn VoskuilBodegraven
36Allard van HamersveldHaagse Toren
37Maurice van EijkDe Cirkel
38Duleen van GunsterenOp eigen wieken
39Duhan VeldhoenOp eigen wieken

Onderwerp: Marco Kirana herfstkampioen bij de jeugd
Hans Groeneveld

Antwoorden: 0
Bekeken: 14833

Marco Kirana herfstkampioen bij de jeugd 11-10-2005 01:12 Forum: Jeugd

Volgende week is het herfstvakantie. Dat markeert de eerste periode van de interne competitie van de jeugd. En - hoewel geen officiele titel - je kunt zeggen dat Marco Kirana herfstkampioen is. Hij staat onbetwist aan de leiding na 7 ronden.
Hoewel, onbetwist? Zou de top van de ranglijst er niet heel anders uitgezien hebben, wanneer Naomi Snikkers niet meerdere weken had moeten missen door het EK? We zullen het nooit weten. Wel is zeker dat zij weer aan een sterke come-back bezig is. Ze steeg door winst op Jordy van de 8e naar de 4e plaats.
Tussen de beide 6e stappers Marco en Naomi staan erg knap twee 4e stappers op de 2e en de 3e plaats: Teus Slotboom en Gino Lobato.

Beste 5e stapper is Jop van Roosmalen op de 7e plaats. Jop streed vorig jaar het hele jaar mee om de eerste plaats. Zijn 7e plek nu bewijst mogelijk dat we dit jaar een sterke en brede top hebben, ondanks het "vertrek" van een paar spelers naar de senioren.

Verder vermeldenswaard: Boris Versluis is op dit moment de sterkste 3e stapper op de 12e plaats en Annemarie Slotboom staat bovenaan de 2e stap op nr. 15. Alex Liang is tot nu toe de beste 1e stapper in de competitie.

De stand tot aan de herfstvakantie:
 naampuntenpartijenperc.stap
1Marco Kirana641 61006
2Teus Slotboom520 778,574
3Gino Lobato4571/66754
4Naomi Snikkers4341/34756
5Jacob Dekker4245/6764,284
6Charlotte Hagerop van Eijs4151/3569,994
7Jop van Roosmalen4061/3666,675
8Nancy Kirana4025/66506
9Reinier Giele3792/3757,134
10Marieke Giele3662/3757,134
11Jordy Krempel360 6504
12Boris Versluis3585/65603
13Tabitha Snikkers334 366,675
14Andreas van Veen3231/37503
15Annemarie Slotboom3125/67502
16Sylvain van der Meer3091/25404
17Johan van Veen3052/37504
18Erik Bauer2901/27503
19Wouter Schreuder2861/6641,664
20Thijmen Adema2811/6641,662
21Sofya Blanter2751/3742,862
22Roel Vos2622/3742,862
23Lys-Anne Sirks2551/2641,663
24Emiel Haakma2531/3742,862
25Stefan Geskus2331/3728,562
26Nils Stiekema2261/3633,332
27Alex Liang2172/3437,51
28Sercan Kahved1951/2728,562
29Aram Hassan173 401
30Sietze Bouman1512/3201
31Jan Ramond571/6201


Na de herfstvakantie, op 24 oktober, gaan we verder.

Onderwerp: Jeugdcompetitie: Wederom een meisje aan de leiding
Hans Groeneveld

Antwoorden: 2
Bekeken: 17242

Jeugdcompetitie: Wederom een meisje aan de leiding 15-03-2005 00:13 Forum: Jeugd

Het onvermijdelijke is gebeurd. Jop stond vanaf het begin van de competitie dit seizoen aan kop. Lange tijd duldde hij niemand naast zich. Op een gegeven moment was zijn voorsprong zelfs zo'n 200 punten.

Maar vanaf januari doet Naomi mee. Om het voor iedereen een beetje leuk te houden mocht zij op een kleine 300 punten onder Jop beginnen. De eerste keer was nog een beetje onwennig en liet ze haar partij lopen. Daarna heeft ze geen partij meer verloren.
Jop daarentegen vond het kennelijk wat eenzaam aan de top en heeft wel 5 van de 7 laatste partijen verloren! En dat was teveel, zelfs voor de forse voorsprong die hij daarvoor had.

En nu voert Naomi dus de ranglijst aan. Gaat er dan net als vorig seizoen (Marianne) weer een meisje winnen? Er is er waarschijnlijk maar een die dat kan verhinderen en dat is Jop. Maar dan moet-ie wel weer gaan spelen, zoals-ie voor de jaarwisseling speelde.

Job staat dus op de tweede plaats, maar wordt ook al op zijn hielen gezeten door nummer drie: Gino. Het verschil is nog maar 30 punten. Als Gino zijn laatste partij niet had verloren van Yonne, had hij zelfs op de tweede plek gestaan. Gino laat als 4e stapper, drie 5e stappers achter zich. Twee daarvan volgen hem direct: Ben op wel heel korte afstand en Rick daar weer achter. Dan komt er weer een 4e stapper: Yonne. Maar dan zitten we wel al zo’n 200 punten achter Naomi.

Maken we de top 10 af, dan komen we achtereenvolgens nog tegen: Reinier, Sylvain, Marieke en Frederik.

Achter elkaar de top per stap (met punten):

5e stap:
Naomi 1737
Jop 1645

4e stap:
Gino 1613
Yonne 1513

3e stap:
Chris 1270
Yuran 1117

2e stap:
Martijn 1164
Boris 1105

1e stap:
Mees 821
Thijmen 773

De stand is nu ook te downloaden:
Stand jeugdcompetitie.

Onderwerp: Interne jeugd na ronde 23
Hans Groeneveld

Antwoorden: 0
Bekeken: 4276

Interne jeugd na ronde 23 02-03-2005 00:44 Forum: Jeugd

Ben is een verrassende speler. Hij verliest partijen, die hij gezien de stand in de competitie zou moeten winnen. En hij wint van mensen, die boven hem staan. Zo won hij een aantal weken terug van Naomi en versloeg hij vorige week Jop. En dat zijn wel de nummers twee en een van de lijst. Ben zelf staat nu vierde op luttele puntjes afstand van Gino op de derde stek.
Yonne is vijf en Rick zes. Dan volgen Marieke en Reinier, nog steeds vlak bij elkaar. Sylvain en Tabitha maken de top 10 kompleet. Tabitha verloor trouwens de eerste partij in de interne competitie (van de 5 die ze er nu gespeeld heeft).

De strijd om de stappenkampioenschappen:

Stap 5:
Jop 1612,5
Naomi 1544

Stap 4:
Gino: 1496,5
Yonne 1413,17

Stap 3:
Chris 1128,5
Yuran 1056,17

Stap 2:
Martijn 1002,17
Erik 995,83

Stap 1:
Mees 745,5
Tijmen 645,83

De stand is nu ook te downloaden:
Stand jeugdcompetitie.

Onderwerp: Begrafenis van Nico 't Hoen indrukwekkend
Hans Groeneveld

Antwoorden: 1
Bekeken: 21776

28-02-2005 19:53 Forum: Algemeen [DSC]

Volgens mij heeft Ted een erg goed beeld gegeven van de begrafenis van Nico.
De afgelopen dagen heb ik veel nagedacht over dingen, die daar gezegd zijn. Vooral de woorden van Inge hebben een onuitwisbare indruk gemaakt. Door wat ze zei en door de manier waarop ze het zei. Door haar tranen heen vertelde ze erg leuke dingen over en tegen Nico, grapjes zelfs. Vooral zijn (technische) onhandigheid moest het ontgelden. Als je er niet bij was komt dat misschien ongepast over, maar dat was het geen moment. Want geen moment liet ze ons twijfelen aan de grote liefde die ze voor Nico voelt en het vreselijke gat dat hij in haar leven achterlaat.
Indrukwekkend en vertederend. Bij de meeste mensen brandden de tranen in de ogen; bij velen druppelden ze over de wangen

Ik heb ervaren, dat het kan gebeuren, dat degene die het hardst troost nodig heeft, het meeste troost geeft.
Hoe gek het ook klinkt: deze begrafenis heeft mijn leven verrijkt.

Nico had al een goed plaatsje in mijn gedachten, maar door deze afscheidsviering en de vele dingen die over Nico verteld zijn, die ik niet van hem wist, is dat plaatsje alleen maar beter geworden. Ik ben hem sterker gaan missen, maar op een positieve manier.

Onderwerp: Interne jeugd: Jop wint weer; Naomi verrassend 2
Hans Groeneveld

Antwoorden: 0
Bekeken: 14612

Interne jeugd: Jop wint weer; Naomi verrassend 2 15-02-2005 00:52 Forum: Jeugd

Kennelijk moet je niet van Jop zeggen, dat-ie aan hett verliezen is (zoals ik twee weken geleden schreef). Prompt wint hij weer: vorige week van Reinier en deze week van Yonne. Jop verstevigt dus zijn eerste plaats.

Vier weken geleden meldden zich bij ons als nieuwe leden de zusjes Naomi en Tabitha Snikkers.
Op basis van haar verwachte sterkte werd Naomi op de zesde plaats gezet, onderaan de groep van vier spelers, die toen in de achtervolging waren op Jop. Haar eerste partij verloor ze nog (tegen Ben). Kennelijk moest ze nog even wennen.

Vanaf dat moment heeft ze alleen maar gewonnen: van Jop, Rick en Gino. Met als gevolg dat ze nu alleen op de tweede plaats staat met zo’n 150 punten achter op Jop. Maar Jop is gewaarschuwd.

Naomi staat zo’n 50 punten voor op het oorspronkelijke achtervolgende viertal: Yonne, Gino, Ben en Rick.

Tabitha werd 4 weken geleden minder sterk geacht dan haar zus Naomi. Ze werd ergens rond de 15e plaats in de ranglijst ‘gehangen’. Dat was beneden haar stand: in de vier ronden dat ze nu heeft meegedaan heeft ze alleen maar gewonnen. Resultaat: ze is nu in de achtervolging op het genoemde groepje van vier. Nog wel op flinke achterstand, maar ze komt eraan! Ze staat nu dus 7e. Wel op de hielen gezeten door Reinier en Marieke. Broer en zus Giele doen voor elkaar bar weinig onder.

De top 10 wordt gecompleteerd door Jordy Krempel, maar dan zitten we al wel op ongeveer 1100 punten. Ter vergelijking: Jop heeft er bijna 1600.

Nog even de tussenstand in de verschillende stappen:

stap 5:
Jop 1590
Naomi 1448

stap 4:
Yonne 1393
Gino 1390

stap 3:
Yuran 1050
Chris 1042

stap 2:
Erik 996
Martijn 919

stap 1:
Mees 690
Thijmen 651

De stand is nu ook te downloaden:
Stand jeugdcompetitie.

Onderwerp: Spanning terug in jeugdcompetitie
Hans Groeneveld

Antwoorden: 1
Bekeken: 16801

Spanning terug in jeugdcompetitie 01-02-2005 01:01 Forum: Jeugd

Met de jaarwisseling leek Jop van Roosmalen onbedreigd op de winst af te stevenen in de interne competitie van de jeugd, Hij stond toen bijna 200 punten voor op de toenmalige nummer 2: Yonne Groeneveld, die een groepje van 4 achtervolgers aanvoerde.
Nu staat Jop nog wel op de eerste plaats, maar zijn achterstand op de nummer 2 is geslonken tot minder dan 100 punten. In de 4 competitieronden, die er dit jaar alweer zijn gespeeld won Jop een keer van Yonne, speelde een keer remise tegen Gino Lobato en verloor van Rick Beekenkamp en Naomi Snikkers.

Ben Sedee hing met de jaarwisseling nog achteraan het groepje achtervolgers, maar is ongemerkt naar de tweede plek geslopen, op de voet gevolgd door Rick, Gino, Yonne en Naomi.

Na dat dringen om de tweede plaats is het even stil. Dan volgt op zo'n 100 punten in betrekkelijke eenzaamheid Reinier Giele. Nog weer 100 punten daaronder staat zijn zus Marieke.

Voor de volledigheid nog even de besten per stap, die strijden om de respectievelijke stapkampioenschappen:

Stap 5:
Jop van Roosmalen (1420,67)
Ben Sedee (1323)

Stap 4:
Gino Lobato (1300,17)
Yonne Groeneveld (1287)

Stap 3:
Chris Chandler (1000,67)
Jillian Groeneveld (937,83)

Stap 2:
Erik Bauer (885, 83)
Martijn Verbeij (885)

Stap 1:
Mees Westen (565,17)
Thijmen Adema (557,5)

Stand jeugdcompetitie.

Onderwerp: Zondag 30 januari PK-HSB meisjes
Hans Groeneveld

Antwoorden: 0
Bekeken: 14288

DSC Meisjes succesvol op PK HSB. 26-01-2005 01:50 Forum: Jeugd

Aan het PK-meisjes deden 4 DSC-meisjes mee.

Het kersverse DSC-lid Tabitha Snikkers kwam uit in de E en speelde in één poule met alle E's, F's, G's en H's. Toen ze 8 van de 9 ronden gespeeld had, had ze 8 partijen gewonnen. Maar er was nog een talentje met 8 uit 8: de H-speelster Olivia Meng van Botwinnik. Zij speelden in de laatste ronde tegen elkaar. En tegen het einde stond Tabitha zelfs een pion achter. Maar in twee zetten pakte ze eerst die pion terug en vervolgens een toren. Vlak voor de arbitrage was ze zo op materiaalwinst komen te staan. Dus besliste de arbiter in haar voordeel. Tabitha won de E en mag naar het NK !

In de D speelde DSC-ster Marieke Giele. Marieke moest beginnen tegen speelsters, die (zo bleek later) de beste van deze categorie waren. Ze kwam dus op achterstand. Maar in de tweede helft van de poule wist ze die aardig in te lopen. Met 4 uit 6 eindigde ze op een gedeelde 4e plaats (7e op weerstandspunten).

Omdat er maar twee B-speelsters waren, kwamen de C- en de B-speelsters uit in één poule. Bij de C speelde DSC-speelster Naomi Snikkers (inderdaad, de zus van Tabitha en ook kersvers DSC-ster). Naomi had tot de voorlaatste ronde alles gewonnen (6 uit 6). In de laatste partij gaf ze onnodig materiaal weg en ze verloor. Daarmee moest ze ook de eerste plaats afstaan aan Yvonne Ferrier van Vogelwijk. Naomi ging dus naar huis met de zilveren beker.

De 4e DSC-ster op dit PK was Marianna Zelitchenko, die uitkwam in de B. De ander B-speelster was Eline Korff de Gids van de Haagse Toren. Vóór de voorlaatste ronde hadden beide dames 3 punten uit 5 partijen. In de voorlaatste ronde speelden ze tegen elkaar. Marianne begon de partij niet goed en kwam op achterstand. Toch wist ze het nog spannend te maken. Uiteindelijk pakte ze zelfs haar tegenstandster in. Eline was in de laatste ronde vrij en eindigde dus met 4 uit 7. Marianne moest haar laatste partij dus minimaal remise spelen voor zekere winst. Ze ging evenwel voor totale duidelijkheid en won die laatste partij. Ook Marianne gaat dus naar het NK. Maar het knaagde wel een beetje dat ze twee keer van een "C-tje" had verloren, waar onder Naomi.

Onderwerp: DSC-ers op de HSB-pupillendag
Hans Groeneveld

Antwoorden: 0
Bekeken: 13738

DSC-ers op de HSB-pupillendag 26-01-2005 01:39 Forum: Jeugd

Op zaterdag 22 januari werd in de Haagse Bosbeskapel de jaarlijkse HSB-pupillendag gehouden. Ofwel de persoonlijke kampioenschappen in de leeftijdscategorieën E t/m H. Nog anders gezegd het PK voor iedereen geboren na 1994.

In ‘de E’ (geboren in 1995) startten twee DSC-ers: Lys-Anne Sirks en Reinier Giele tezamen met nog 14 andere HSB-kids. Reinier had een naam hoog te houden, want hij was vorig jaar (toen nog ‘F-je’) als eerste geindigd. Nu was het spelersveld duidelijk sterker. Reinier eindigde als 8e (4 uit 7) en Lys-Anne als 9e (3½ uit 7).

In de G-categorie (geboren in 1997) probeerde Andreas van Veen het DSC-vaandel hoog te houden. Vanwege het geringe aantal H-spelertjes (slechts 3) werden de G en de H samengevoegd tot een poule van 18 deelnemers. En onze Andreas ging met een ware beker naar huis: hij was 5e geworden bij de G's. Hij verdiende zo net niet een van de vier beschikbare plaatsen in zijn categorie voor het NK.

Onderwerp: Simultaan jeugd
Hans Groeneveld

Antwoorden: 6
Bekeken: 19617

Simultaan jeugd 29-08-2004 23:02 Forum: Jeugd

Op 23 augustus is het schaakseizoen voor de jeugd weer begonnen. Natuurlijk met de simultaan tegen de jeugd-clubkampioen van het vorige seizoen. Dat was Marianne Zelitchenko.

Om half zeven zag Marianne met lede ogen aan hoe de rijen tafels ter weerszijden steeds langer werden om het groeiende aantal tegenstanders een plek te geven. “Simultaan spelen is leuk”, moet zij gedacht hebben, “maar tegen 34 tegenstanders!” Met frisse moed of de moed der wanhoop, dat was aan haar niet af te lezen. Hoe dan ook, ze begon aan de klus.

En het waren niet alleen véél tegenstanders. Zij hadden zich ook nog eens voorgenomen, hoe jong en onervaren soms ook, zich niet zomaar gewonnen te geven. Waarom zouden ze ook? Het seizoen is net nieuw en je wilt er natuurlijk het beste van maken! En een kans om de clubkampioen te verslaan krijg je maar weinig.

Na een klein uur waren er nog maar twee partijen klaar. Beide winst voor de simultaangeefster. Om kwart voor acht zouden de senioren alweer staan te trappelen voor hun simultaan, dus werd besloten een “versneller” in te zetten. Jan-Pieter de Vries, de nummer 2 van de competitie 2003 – 2004 werd gevraagd en bereid gevonden Marianne op haar rondes langs de borden achterna te gaan. Met z’n tweeën gaat het misschien sneller, maar je moet wel het plan van je medespeler doorgronden.

Kortom, toen om kwart voor acht de zaal al vol liep met senioren én ouders, werd er op vrijwel alle borden nog geschaakt. Er moest dus gearbitreerd worden. Flauw natuurlijk, maar er zat niets anders op. Er werden snel drie arbitrageteams gevormd (een beoordelaar en een schrijver) en in no-time waren alle partijen beoordeeld en geteld.

Uitslag: 15 winst, 14 remise en 5 verlies. Ofwel 22 punten uit 34 partijen. Een mooi resultaat.
Eén ding staat vast: volgend jaar hebben we een andere jeugd-clubkampioen. Want Marianne doet komend seizoen mee met de interne van de senioren. Jan-Pieter en Roland trouwens ook. Dus liggen er kansen voor een nieuwe “generatie”.

Overzicht van 1 tot 20 van 28 resultaten Pages (2): [1] 2 next »

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller