Delfts Schaakforum » Zoeken » Zoekresultaten » Hello Guest [login|register]
Overzicht van 1 tot 20 van 3151 resultaten Pages (158): [1] 2 3 next » ... last »
schrijver bericht
Onderwerp: Promotie 1 veel te sterk voor DSC-H3
Corniel

Antwoorden: 0
Bekeken: 397

Promotie 1 veel te sterk voor DSC-H3 22-02-2023 17:59 Forum: Externe competitie

Afgelopen maandag heeft Promotie 1 het kampioenschap in de HSB 1B zo goed als veiliggesteld. Dit team was veel en veel te sterk voor DSC-H3. We wisten slechts één punt te vergaren.

Na wat gehaast om op tijd de speellocatie te bereiken - de Europalaan bleek opgebroken, en Google Maps wist van niets - stonden we in no-time op achterstand; Rob Smits miste een bekende openings­val en verloor op zet zes een stuk.

Net te veel later werd het 1-1 nadat David Boersma’s tegenstander opgaf. Het zou ons enige punt van de avond blijken.

Op dat moment stond Tom Brokhuizen op bord al hopeloos verloren. Hij had een pion in de opening verloren, en stond zeer passief. Zijn tegenstander ruilde van alles af, snoepte al doende nog twee pionnen op. Tom gaf dan ook niet veel later op: 2-1.

De andere borden beloofden op dat moment niet veel beter. Een aantal stonden nog gelijkwaardig, de meeste minder, en het tijdverbruik was ook niet ons voordeel.

Op bord zeven had Corniel een bekend stuk­offer gespeeld in de opening. Zwart verdedigde zich lange tijd goed, zodat een goed tot gewonnen eindspel wachtte. Door een foutje van zwart had Corniel alsnog (groot) voordeel kunnen pakken, maar dat mistte hij. Zijn verbonden vrijpionnen waren vervolgens goed om de boel te rekken, maar ook niet meer dan dat: 3-1.

Arnt Veenstra stond lange tijd redelijk maar had al wel enige concessies moeten doen. Met opkomende tijdnood klapte zijn stelling definitief in elkaar en won zijn tegenstander in de aanval: 4-1.

Kasper Uithofs stelling gaf lange tijd hoop. Zijn tegenstander had weliswaar meer ruimte, maar de stelling gaf goede kansen op remise. In een goed getimede afruil van wit echter, brak Kaspers pionnen­keten. De toen kwetsbare koning van Kasper zorgde voor de 5-1.

Adriaan ter Mors op bord zes had een pion gesnoept in de opening. Zijn tegenstander had deze geofferd en er meer dan voldoende compensatie voor. Adriaan gaf zijn rokade op in de hoop de boel bij elkaar te houden, maar wit bleef vorderingen maken. In de afwikkeling had Adriaan kunnen winnen: zijn tegenstander pakte de verkeerde loper beet, maar Adriaan hield het niet aan “Aanraken is zetten#"#, waarna hij de dame had kunnen winnen. Zeer sportief, en ik denk dat meerdere schakers dat niet gedaan zouden hebben. 6-1.

Op bord een zwoegde Bob Voogt. Lange tijd ging het redelijk gelijk op, maar zijn tegenstander wist in een complex toren­eindspel Bob in de problemen te brengen. Langzaam maar zeker werd de positie slechter en slechter, en uiteindelijk was de vrijpion niet te stoppen en moest ook Bob het hoofd buigen: 7-1.

Het ratingverschil was gemiddeld ruim 170 punten, dus dat we zouden verliezen was niet echt een verrassing, toch was 7-1 wel heel erg ongelukkig. Het is niet anders. We staan nog steeds tweede, en ik denk dat ook een prima resultaat zou zijn als we daar aan het einde van het seizoen ook nog staan.

Onderwerp: Interne Competitie V1: Tot de nok toe vol!
Corniel

Antwoorden: 1
Bekeken: 853

15-02-2023 13:44 Forum: Interne competitie

Mijn partij tegen Albert was zo'n drama dat ik er niet van wens te delen. In de opening had ik een goede plus die ik vrij snel verprutste. Daarna zag ik spoken en verloor ik een ongelijk-loper­eindspel, daat objectief verloren was, maar waar ik een goede remisekans zag en niet speelde. Spoken...

Onderwerp: Interne competitie N15: Ted Barendse, Shandijean Shindi en Martin Verolme Najaarskampioenen!
Corniel

Antwoorden: 1
Bekeken: 742

08-02-2023 17:03 Forum: Interne competitie

Ik krijg vaak de opmerking dat ik wel erg snel speel, en ik moet toegeven dat ik idd de neiging vaak niet kan onderdrukken om (te) snel te spelen. Afgelopen maandag heb ik dat niet gedaan.

Ik heb niet het idee dat m'n partij hiervan beter werd (of slechter), wel dat ik veel later thuis kwam. Aan het einde van de partij had ik nog 7 minuten op de klok, mijn tegenstander 1.

Enfin, zoals Lars al zei, mijn tegenstander is een schaker met veel potentie. In de opening maakte hij een fout (die ik niet afstrafte), en slechts door een zeer ongelukkige blunder van zijn zijde kreeg ik - toen remise de enige logische uitkomst leek - alsnog een kans, die ik wel pakte.

Onderwerp: Interne Competitie N14: Kees van der Meer slaat toe!
Corniel

Antwoorden: 2
Bekeken: 998

31-01-2023 11:53 Forum: Interne competitie

Het was leuk om te zien dat Albert zijn weg naar de club heeft teruggevonden. Onze eerste partij speelden wij in 2001. Het was als ik het wel heb Alberts eerste partij op de club. Ik probeerde met zwart actief op de damevleugel te spelen, en voor ik er erg in had drong Albert met een paard een dame binnen op de koningsvleugel.

Ook in de ontmoetingen die later volgenden was het vaker Albert dan ik die won, en ik was er dan ook op voorrand niet gerust op:

Onderwerp: Interne Competitie N13: Nieuwe en terugkerende gezichten
Corniel

Antwoorden: 3
Bekeken: 1028

24-01-2023 15:30 Forum: Interne competitie

@Lars: Willen...

In mijn partij - zoals Lars schreef - haalde Wytze de volgorde van zetten door elkaar. Dat was in principe genoeg aan mijn zijnde. Ik gaf dubbelschaak (afrekker met paard), en zwart zette daar een paard voor. Geen van beide had door dat dit het schaak niet ophief, ook niet in de analyse...

Daarna ging ik er goed voor zitten. Toch blijkt dat ik toren­eindspelen maar slecht begrijp. Daar liet ik het slippen. Gelukkig voor mij, greep Wytze mis, en won ik toch.

Onderwerp: Interne Competitie N12: De haven in zicht
Corniel

Antwoorden: 2
Bekeken: 995

17-01-2023 21:31 Forum: Interne competitie

Gisteren werd ik er na wat geklooi in de opening van mijn zijde genadeloos hard afgeschopt door Shandijean Shindi. U bent allen gewaarschuwd: deze schaker gaat nog vele overwinningen boeken op onze club.

Onderwerp: DSC-H3 met meer geluk dan wijsheid langs Schaakmat Westland 2
Corniel

Antwoorden: 1
Bekeken: 725

DSC-H3 met meer geluk dan wijsheid langs Schaakmat Westland 2 10-01-2023 10:04 Forum: Externe competitie

Toen DSC-H3 met 8-0 uitpakte tegen Scheve Toren werd ons verslag arrogantie verweten. Dit verslag zal u daar niets van aantreffen; wij waren op voorhand verre van overtuigd dat we zouden winnen, en ook op de avond zag het er geen moment uit dat het een wandeling door het park zou worden, zoals de Britten menen te zeggen.

De avond begon overigens voorspoedig. Rob Smits won in no time van zijn tegenstander, en niet veel later zette Corniel Nobel de 2-0 op het bord.De onoplettende toeschouwer zou kunnen denken dat het een makkelijke avond ging worden, zeker nadat Arnt Veenstra fraai afwikkelde naar een gewonnen toren­eindspel wat hij met een pionoffer verzilverde.

De rest van de borden gaf echt reden tot zorg. Veel zorg. Tom Broekhuizen had een ingewikkelde Siciliaan op het bord waarbij hij de koning van zijn tegenstander onder vuur nam. Echter zijn eigen koning stond nog in het midden en dat was een complicerende factor. In een verwoede poging de boel te forceren liet hij zijn dame vangen, en niet veel later gaf hij op: 3-1.

Alle andere borden leken in het voordeel van de gasten uit het Westland. Kasper Uithof was was ergens een kwaliteit verloren, David Boersma stond niet heel lekker, en had heel weinig tijd over, Jouke van Goslinga had een complexe stelling waarbij zijn tegenstander de betere structuur leek te hebben, en Adriaan stond min of meer met zijn rug tegen de muur. Met de beste wil van de wereld kon ik daar geen anderhalf punt in zien voor ons.

Het was Jouke’s tegenstander die als eerste toesloeg; zijn koning stond wellicht op de tocht, maar die van Jouke nog meer. Middels een fraaie combinatie dreigde hij een kwaliteit te winnen met een röntgen­schaakje. Jouke vond nog wel wat tegenspel, maar niet genoeg: 3-2.

Bij de overige borden was de situatie er niet beter op geworden. Alhoewel? Wat zag mijn oog? Stond Adriaan een kwaliteit voor? Dat veranderde de zaak. Zijn tegenstander had kennelijk mis gegrepen want niet alleen had hij een kwaliteit ingeleverd, Adriaan had zich ook weten te bevrijden. Hij wist middels een dreigende aanval een afruil van de dames af te dwingen en het resterende eindspel was niet moeilijk meer. Zijn tegenstander ging echter door de vlag voor Adriaan dat moest bewijzen: 4-2.

Twee partijen over, met zinderende tijdnood (een maal in ons voordeel, een in ons nadeel). David (met enorme tijdnood) had in het middenspel een kleine kwaliteit geofferd voor twee pionnen. Dat leek leuk, maar het viel in praktijk tegen. Zwart kreeg het actievere spel, wan in rap tempo pionnen terug, en was duidelijk aan de winnende hand toen David in tijdnood ook nog in een paardvork ging staan die hem zijn toren koste: 4-3.

Alle ogen waren nu gericht op Kasper. Zijn tegenstander had net als David enorm weinig tijd (op een gegeven moment nog 20 seconde) en dat maakte dat zijn stelling - ondanks de kwaliteit meer, nog enige hoop bood. Toen Kasper echter een vrijpion verspeelde zagen de meesten het somber in, dat was zijn belangrijkste troef.

Gelukkig voor ons greep Frans Vreugdenhil (Kapsers tegenstander) mis in tijdnood. Hij verloor een stuk, dat Kasper terug offerde om twee pionnen van wit op te snoepen. Het resterende eindspel met twee gedekte randpionnen voor zwart plus loper tegen randpion en toren voor wit hield hij vervolgens eenvoudig op remise.

Dit was niet met de hakken over de sloot, dit was tot het middel er in, en er vervolgens door de tegenstander uitgetrokken worden. Hopelijk gaat de volgende wedstrijd iets soepeler. (Is zeker beter voor mijn gezondheid)

Onderwerp: Interne competitie N8: Lekker rommelen op het bord
Corniel

Antwoorden: 1
Bekeken: 1209

29-11-2022 15:14 Forum: Interne competitie

Naast dat ik samen met André van der Weijde wedstrijdleider was (vooral het aanschouwen van DSC8 was niet goed voor de bloeddruk) speelde ik ook nog een potje tegen Cock.

Ik ben blij dat ik nu ook weer wat punten heb gepakt in de B-groep, want degraderen doe ik toch liever niet.

Onderwerp: Interne Competitie N7: Timo Bottema dicht bij leiding A-groep
Corniel

Antwoorden: 2
Bekeken: 1527

15-11-2022 21:46 Forum: Interne competitie

Hoewel ik eigenlijk altijd goed scoor tegen René Poots had ik vanavond op voorhand niet veel vertrouwen in. Ik speel wisselvallig, en ben uit vorm. Mijn lage stand in de B-groep is daar het concrete bewijs van.

In de opening was ik op zet drie tot de conclusie gekomen dat ik op zet twee misschien iets anders had willen proberen. Helaas. Daarvoor was het nu te laat. Ik probeerde wat, en kwam met een duidelijk mindere stelling uit de eerste 14 zetten:René heeft goede kansen gehad op meer dan hij kreeg. Het was allemaal niet heel goed, maar wellicht wel vermakelijk. En het volle punt was voor mij in ieder geval een goede troost.

Onderwerp: DSC-H3 met groot machtsvertoon langs Scheve Toren 2
Corniel

Antwoorden: 3
Bekeken: 1355

14-11-2022 16:28 Forum: Externe competitie

@Han Nicolaas: Ik geef toe dat de formulering: "Was de verwachting dat" beter was.

In dit geval begonnen ook de tegenstanders (inclusief hun arbiter) dat ze er weinig heil in zagen. En, ja, soms gaat de ratingfavoriet onderuit. Maar met 300 punten verschil op dit niveau, waarbij de rating­zwakste geen enkel jeugdig lid in de gelederen heeft, is dat hoe zeg je dat. Niet zo waarschijnlijk.

Onderwerp: DSC-H3 met groot machtsvertoon langs Scheve Toren 2
Corniel

Antwoorden: 3
Bekeken: 1355

DSC-H3 met groot machtsvertoon langs Scheve Toren 2 12-11-2022 11:02 Forum: Externe competitie

Op voorhand was er de hoop op een (grote) overwinning. Met een krachtverschil uit te drukken in 300 Elo-punten per bord, was het derde het ook wel een beetje aan haar stand verplicht. Het werd zelfs clean sweep; alle partijen werden gewonnen.

Als eerste was Bob Voogt klaar. Bob kwam goed uit de opening en kon vrij vroeg xf7 doen. Zijn tegenstander durfde die niet te pakken, waarna hij een pion achterstond in een zeer slechte stelling. Bob maakte dit soepel uit.

Niet lang daarna haalde Rob Smits het tweede punt binnen. Hij had een mooie koningsaanval opgezet, en zijn tegenstander had verzuimd zijn stukken mee te laten doen, waardoor de zwarte koning machteloos was.

De derde overwinning was ook al met wit. Corniel speelde tegen een fervent De Leeuw speler. Ogenschijnlijk had hij niet zoveel bereikt, totdat zwart iets actiefs probeerde. Corniel had echter goed gerekend en gezien dat zwart geen velden voor zijn dame over zou houden. Hierop moest zwart een paard geven om dame-verlies te voorkomen; niet veel later was de 0-3 een feit.De 0-4 was Shindijean Shindi. Hij materiaal geofferd voor aanval, en wit had verzuimd dit te neutraliseren; om vervolgens met een kwaliteit meer waarschijnlijk een vol punt binnen te halen. Shindijean hield vervolgens de druk op de ketel en wist met actief spel te winnen.

Adriaan ter Mors stelde de overwinning definitief veilig. Hoe precies is me ontgaan. Daarom laat ik de speler zelf aan het woord:

“Ik had vrijdag een vrij saai damegambiet. Toen het centrum zich opende had ik eigenlijk mij d5 pion moeten verliezen, maar mijn tegenstander zag het niet of durfde het niet aan. Daarna had ik initiatief, zonder daar heel veel mee te bereiken, totdat plots mijn tegenstander zijn loper liet insluiten.” Dat maakte 0-5.

Kasper Uithof had een stelling met tegengestelde rokades op het bord. Zijn tegenstander bleek echter weinig, en hij veel koningsaanval te hebben. Dat het nog zo lang duurde lag vooral aan zijn tegenstander die bijna al zijn tijd opgebruikte voor hij mat ging: 0-6.

Arnt Veenstra had een hectische pot die voor mij persoonlijk slecht te doorgronden was. Zijn grote troef was een verre vrijpion op de a-lijn. Zijn tegenstander had daar te weinig oog voor, waarna Arnt in de afwikkeling een toren won ten koste van zijn vrijpion. Een prima ruil. Niet veel later zette Arnt ook nog fraai mat: 0-7.

David Boersma voelde de druk om als laatste dan ook maar te winnen. Hij leek met zwart niet echt iets bereikt te hebben, al stond ie ook niet slechter. Met behendig manoeuvreren echter wist hij een kleine kwaliteit te winnen. Hierna bleek hij duidelijk de betere speler en in no time wist hij een verre vrijpion te creëren die niet zonder verder materiaal verlies te stoppen was. Zijn tegenstander gaf op en de 0-8 was een feit. Scheve Toren 21483-DSC-H317770-8
1Sutrisno, A. (Agus)1624-Voogt, B. (Bob)19600-1
2Reiding, R. (Rob)1595-Boersma, D.J. (David)18000-1
3Perrels, P. (Piet)1576-Smits, R.C.M. (Rob)17620-1
4Rutten, G. (Gerard)1444-Veenstra, A.H. (Arnt)17240-1
5Bergers, W. (Wim)1556-Nobel, C. (Corniel)17810-1
6Stelwagen, F. (Frank)1449-Mors ter, A.W. (Adriaan)17170-1
7Wilms, I.R.G. (Ivo)1362-Uithof, K. (Kasper)18000-1
8Smit de, S. (Stijn)1256-Shindi, S. (Shandijean)16730-1

Onderwerp: De Delftsche Schaakclub op de radio!
Corniel

Antwoorden: 3
Bekeken: 1454

30-10-2022 19:51 Forum: Het koffiehuis

Ik vond het vermakelijke radio. De kwaliteit van de presentatoren... Mwah.

Onderwerp: Interne Competitie N5: Oud-voorzitter op dreef
Corniel

Antwoorden: 3
Bekeken: 2125

18-10-2022 13:54 Forum: Interne competitie

Na 3 slechte potjes in de interne met even zoveel terechte nederlagen sta ik stijf onderaan in de B-groep. Tot mijn verrassing gold dit ook voor mijn gewaardeerde en doorgaans degelijke tegenstander Hugo van der Laan.

Hij speelde lange tijd duidelijk beter dan ik, maar verslikte zich in een rommelkansje dat ik vond. Hierdoor kreeg ik - tegen de krachtsverhoudingen in, een vol punt te veel.

Onderwerp: DSC-H5 wint nipt van Botwinnik 2
Corniel

Antwoorden: 2
Bekeken: 2880

13-05-2022 14:44 Forum: Externe competitie

Ook mooi dat wij (DSC-H3) een maal verloren, en wel van Botwinnik 2. Grijns

Onderwerp: DSC-H3 overtuigend kampioen na overwinning DD 3
Corniel

Antwoorden: 12
Bekeken: 5825

13-05-2022 09:03 Forum: Externe competitie

Quote

Originally posted by Henk van den Belt
In seizoen 2005/2006 degradeerde DSC6 naar de HSB tweede klasse.
In seizoen 2006/2007 promoveerde DSC6 naar de HSB eerste klasse.
In seizoen 2007/2008 degradeerde DSC6 naar de HSB tweede klasse.
In seizoen 2008/2009 promoveerde DSC6 naar de HSB eerste klasse. Of is DSC6 misschien DSC-H4.

In seizoen 2006/2007 promoveerde DSC5 naar de HSB promotieklasse.
In seizoen 2013/2014 promoveerde DSC5 naar de HSB promotieklasse.

In seizoen 2010/2011 DSC4 kampioen van HSB
In seizoen 2011/2012 degradeerde DSC4 naar de HSB promotieklasse
In seizoen 2012/2013 promoveerde DSC4 naar de KNSB competitie


Ik denk dat het weinig nuttig is dit soort vergelijkingen te maken. Toen ik in het seizoen 1999-2000 extern ging spelen voor DSC speelde ik het het zesde, dat was toen het laagste team. Een aantal jaar later (ik weet niet precies wanneer) speelde ik ook in het zesde, maar had DSC11 teams. En nu HSB- en KNSB-competitie parallel lopen zijn zelfde eerste teams niet meer te vergelijken.

Onderwerp: DSC-H3 overtuigend kampioen na overwinning DD 3
Corniel

Antwoorden: 12
Bekeken: 5825

12-05-2022 21:32 Forum: Externe competitie

Quote

Originally posted by Martin
Dit vraagt om een diagrammetje!
Gefeliciteerd, heren!

Staat er nu!

Onderwerp: DSC-H3 overtuigend kampioen na overwinning DD 3
Corniel

Antwoorden: 12
Bekeken: 5825

DSC-H3 overtuigend kampioen na overwinning DD 3 10-05-2022 10:14 Forum: Externe competitie

DSC-H3 heeft gisteren middels een overtuigende 6-2 overwinning op DD 3 (de enige overgebleven concurrent) HSB 2B gewonnen. Met 30½ bordpunt uit 5 wedstrijden (dus 6,1 bordpunt gemiddeld per wedstrijd) was het team duidelijk een maatje te groot voor de rest.

De kampioenen van DSC-H3
De kampioenen van DSC-H3


Henk van den Bos speelde zijn tweede partij voor het derde. Hij won in het middenspel een pion, forceerde een vrijpion, en won zonder noemenswaardige problemen: 1-0.

Teamleider Corniel Nobel bracht de stand op 2-0. Hij won vroeg een kwaliteit, maar als het niet voor het missen van een mat-in-1 was, had het nog een stuk langer kunnen duren.


Jorick Laan speelde een stelling waarbij zijn tegenstander zijn koning de veiligheid dacht te vinden in het midden van het bord, terwijl Jorick lange rokade speelde. In de beschietingen die volgden bleek echter dat de pionnen storm richtings Joricks koning vrij ongevaarlijk waren, terwijl Jorick langzaam maar zeker het witte centrum openbrak. Dit was genoeg voor winst. 3-1.

Ahmad Diab Diaz speelde met wit een geweldige partij. In het middenspel overklaste hij zijn tegenstander volledig, hij liet een stuk hangen, kwam binnen op de h-lijn en zette zijn tegenstander fraai mat: 4-1.Tom Broekhuizen stelde het kampioenschap veilig. In een voor de toeschouwer bizarre stelling met tegengestelde rokade en meerdere stukken van beide spelers op velden die op zijn minst ongebruikelijk waren, wist Tom een koningsaanval op te zetten. Helemaal nauwkeurig leek dit niet te gaan, maar zijn tegenstander wist het in ieder geval niet te pareren, waarna de 5-1 binnen was.

Als een-na-laatste was Sofya Blanter klaar. In het later middenspel van tegen stond ze een pion voor. Via een combinatie won ze nog een pion, en wikkelde af naar een loper­eindspel van ongelijke kleur. Met secuur spel wist ze dit te winnen: 6-1.


Arnt Veenstra worstelde de hele avond. Vroeg in de opening leverde hij een pion in, waarna hij bleef knokken. Zijn tegenstander echter ruilde langzaam maar zeker de meeste stukken af, snoepte nog een pion mee, en kwam een dubbel-loper eindspel uit. De twee pionnen extra kon Arnt niet meer stoppen: 6-2.

Individuele resultaten
Door de naweeën van de pandemie en de daarmee behorende team-samen­stellingen, speelden maar liefst 14 spelers 1 of meerdere wedstrijden voor dit team. Zeven van scoorden 100% en 10 scoorden beter dat je op basis van hun rating mocht verwachten.

 speleraan.pt%bordW-Werel.tpr
1Corniel Nobel55,0100%5,41,1240,2251934
2Jorick Laan33,0100%2,30,6640,2212055
3Henk van den Bos22,0100%2,00,3730,1862021
4Lars Visser22,0100%2,00,2650,1332140
5Sofya Blanter11,0100%2,00,2780,2782012
6Herman Zonderland11,0100%7,00,3260,3261733
7Christophe Rebreyend11,0100%8,00,2990,2991724
8Jouke van Goslinga32,583%1,00,3810,1271960
9Tom Broekhuizen32,583%4,70,7990,2661884
10Ahmad Diab Diaz43,075%5,50,7390,1851789
11Brent Dusseldorp32,067%5,3-0,109-0,0361731
12Arnt Veenstra52,550%5,8-1,249-0,2501574
13Alexander Bruschke21,050%2,5-0,551-0,2751572
14Rob Smits41,025%6,0-2,110-0,5281392

Onderwerp: Zaterdag 2 juli NK Condichess in Zoetermeer
Corniel

Antwoorden: 1
Bekeken: 2109

28-04-2022 14:03 Forum: Toernooien & activiteiten

Hmm, volgens mij klopt het niet dat dit het enige toernooi is waarbij je mag rennen. We hebben ook de Chess Run. Maar goed, wellicht dat ik mee doe.

Onderwerp: DSC-H3 onderuit tegen Botwinnik 2
Corniel

Antwoorden: 0
Bekeken: 2188

DSC-H3 onderuit tegen Botwinnik 2 14-04-2022 22:55 Forum: Externe competitie

DSC-H3 heeft haar ongeschonden status niet kunnen vasthouden. In Zoetermeer werd met 3½-4½ verloren van Botwinnik 2. Door deze Nederlaag moet er nu gewonnen worden van DD 3 in de laatste wedstrijd.

Teamleider Corniel Nobel gaf het goede voorbeeld. Hij won met zwart in 20 zetten nadat hij vanuit een goede positie met een combinatie een vol stuk won.Het was echter toen al duidelijk dat het geen makkelijke avond ging worden. Op bord acht stond invaller Christophe Rebreyend een stuk achter in een rommelige stelling, een aantal spelers stond wat gedrukt, en de meeste DSC-ers hadden meer tijd gebruikt dan hun tegenstanders.

De volgend partij die afgelopen was, was die van Rob Smits. Er leek niet zoveel aan de hand in het dame-toren-eindspel, waarin in Rob een pionnetje meer had. Totdat hij f2-f3 speelde; Na g5 was er een dubbele matdreiging: zowel op g2, als via e4, waarna mat achter de paaltjes of mat op f1 het alternatief volgde. En toen was het 1-1.

Enkel ongelukkig waren we niet. Het werd 1-2 voor ons doordat Christophe’s tegenstander met een stuk meer (nog steeds) mat-in-1 miste.

Het duurde enigde tijd tot Ahmad Diab Diaz als vierde klaar was. Hij stond lange tijd onder druk, en dat brak hem uiteindelijk op: 2-2.

Niet veel later won Jorick Laan zijn partij. Op bord een had hij met wit een leuke pot gespeeld waarbij hij een kleine kwaliteit had tegen een pion, maar actiever spel, en een veiligere koning. In de tijdnood van zijn tegenstander wist hij dat mooi om te zetten in winst. Het was nu 2-3, maar de resterende borden gaven weinig hoop op een overwinning, en nauwelijks meer op gelijkspel.

Brent Dusseldorp stond tegen de onderste rij aan gedrukt een stelling met dame+loper en twee pionnen meer voor zijn tegenstander, waarvan eentje dicht bij promotie. Hij probeerde nog middels een stukoffer eeuwig­schaak opties af te dwingen, maar dat mocht niet baten: 3-3.

Tom Broekhuizen stond de hele avond niet echt slechter, maar ook winst zat er ook nimmer in. In een stelling met ongelijke lopers koos hij uiteindelijk voor zetherhaling: kamikaze ging noch hem, noch het team helpen: 3½-3½.

Als laatste was Arnt Veenstra klaar. Hij stond lange tijd prima, maar verloor ergens een kwaliteit. Dat leek gezien de compensatie op zich goed te verdedigen (zij het lastig), maar in tijdnood greep hij mis, verloor een vol stuk, en dus de partij, en daarmee de match: 4½-3½.

Hopelijk kunnen we thuis tegen DD 3 het kampioenschap toch opeisen: winnen is voldoende.

Onderwerp: DSC-H5 verliest met grote cijfers van Lierse 1
Corniel

Antwoorden: 4
Bekeken: 4380

09-04-2022 11:00 Forum: Externe competitie

Spijtig voor DSC-H5. Met 4½ bordpunt uit 3 wedstrijden gaat het duidelijk niet lekker. Jullie moeten nog tegen Botwinnik 2 en Schaakhuis 2 die het ook nog niet heel goed hebben gedaan, wellicht dat jullie daar nog wat (bord)punten kunnen pakken.

Overzicht van 1 tot 20 van 3151 resultaten Pages (158): [1] 2 3 next » ... last »

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller