Delfts Schaakforum » Zoeken » Zoekresultaten » Hello Guest [login|register]
Overzicht van 1 tot 20 van 568 resultaten Pages (29): [1] 2 3 next » ... last »
schrijver bericht
Onderwerp: DSC-H1 kampioen van de HSB
Sander

Antwoorden: 5
Bekeken: 1725

Thumb Up! 15-05-2022 21:55 Forum: Externe competitie

Goed werk! Gefeliciteerd!

Onderwerp: Live partijen Prinsenstadtoernooi
Sander

Antwoorden: 2
Bekeken: 1218

16-04-2022 20:58 Forum: Toernooien & activiteiten

Helemaal top die relay. Leuk om te volgen nu ik een bye heb.

Onderwerp: DSC-K2 geeft punt weg tegen koploper Leiderdorp
Sander

Antwoorden: 5
Bekeken: 1574

17-03-2022 16:18 Forum: Externe competitie

Hier ook het verslag van Leiderdorp:

https://www.svleiderdorp.nl/index.php?op...d=37&Itemid=383

Onderwerp: Online voorjaarscompetitie - Programma en tussenstand
Sander

Antwoorden: 1
Bekeken: 3534

06-02-2022 20:06 Forum: Interne competitie

Count me in!

Onderwerp: Online najaarscompetitie - Programma en tussenstand
Sander

Antwoorden: 8
Bekeken: 5795

15-12-2021 21:53 Forum: Interne competitie

Quote

Originally posted by Zonderland
Hoi Sander,

Dank voor je oplettendheid, ik zal het aanpassen, voorzover jij dat niet al gedaan hebt, dat heb ik nog niet gezien.


Als je het mij vraagt heeft Tjerk het al aangepast. Zelf kan ik dat niet. Knipoog

Onderwerp: Interne competitie N8: Hoe lang mogen we nog?
Sander

Antwoorden: 25
Bekeken: 4450

02-12-2021 18:39 Forum: Interne competitie

Quote

Originally posted by Sofya Blanter

Op basis van tijd tussen de zetten?


Dit is inderdaad 1 van de belangrijke indicatoren. Glimlach En ook een reden dat valsspelen in correspondence partijen veel lastiger te detecteren is dan in een normale lange partij.

Quote

Originally posted by Sofya Blanter

Wat me wel een leuk idee lijkt is om een paar keer samen in discord/zoom samen te gaan kletsen. Een soort online bar. Vaste tijd, zodat je wel wat tijd kan vrijmaken, maar loop in, loop uit mentality. As in, wie eerder weg moet of later erbij wil, kan ook. Eventueel met een lichess blitz toernooitje voorgaande. Zeker niet hetzelfde als clubschaken en bar-gezelligheid, maar toen we samen kwamen om Arno, gaf dat wel een groot gevoel van samen zijn. En zware tijden vragen om creativiteit.


Hier kan ik me alleen maar volmondig bij aansluiten. Goed idee.

Onderwerp: Interne competitie N8: Hoe lang mogen we nog?
Sander

Antwoorden: 25
Bekeken: 4450

02-12-2021 11:44 Forum: Interne competitie

Quote

Originally posted by Martin
Daarnaast deel ik niet jouw vertrouwen dat cheaters altijd gevonden worden. Dat gebeurt in mijn ogen alleen als je het er heel dik bovenop legt.


Altijd zou een redelijk onwetenschappelijke claim zijn. (Dat geldt trouwens evengoed voor OTB.) Wel denk ik dat het vermogen van schaakservers in het algemeen (Lichess is hierin bepaald niet bijzonder) om cheaters te spotten vele malen krachtiger is dan de meeste mensen denken. In een heel groot deel van de gevallen ligt het er helemaal niet dik bovenop en is het zelfs voor de spelers op de server fundamenteel onmogelijk om te zien. Toch worden ze gepakt.

Bij je partijen een boekje of database erbij pakken, af en toe een stelling door een engine halen en dan toch 'opzettelijk' hier en daar gewoon spelen, al dat soort trucjes werken totaal niet. Je moet wel heel briljant zijn in het nadoen van een normale menselijke speler om ermee weg te komen.

Overigens is wat ik hier zeg ook niet geheel op basis van mijn ervaringen vanaf de buitenkant. Ik heb ook een aantal jaren in nauw contact gestaan met mensen op schaakservers die actief betrokken zijn bij het 'vangen' van cheaters. Het is echt ongelofelijk hoe veel die kunnen zien. Dat gaat veel verder dan een partij met een engine analyseren en dan zeggen 'hee, dit is wel verdacht nauwkeurig'.

Ik kan me hier best kwaad om maken, omdat het idee dat cheaten schering en inslag is in langere time controls ronduit schadelijk voor de reputatie van online schaak, en in mijn ogen onterecht schadelijk. Bovendien is het nauwelijks zo dat cheaten minder voorkomt in bullet en blitz, ook een veel voorkomend idee. Het is in alle categorieen betrekkelijk zeldzaam, en in alle categorieen lastig om mee weg te komen. (Wie denkt dat dit peanuts is: ga dit vooral proberen.)

Ik snap heel goed dat mensen spelen op echte borden leuker vinden, dat vind ik zelf ook. (!!!) Maar ik wil wel benadrukken dat als we beter niet op echte borden kunnen spelen dat er dan wel een echt alternatief is. Dat alternatief wordt, in mijn beleving, veel te makkelijk aan de kant geschoven. En voornamelijk op basis van onderbuikgevoelens.

Onderwerp: Interne competitie N8: Hoe lang mogen we nog?
Sander

Antwoorden: 25
Bekeken: 4450

01-12-2021 17:55 Forum: Interne competitie

Quote

Originally posted by Upperdog

Ik stel voor dat zij die zichzelf ook vóór 17 uur een lockdown voorschrijven niet verwachten dat ook anderen zich deze gestrengheid opleggen!


Dat lijkt me een onredelijke karikatuur van wat ik zeg.

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Dit is niet "OTB community vs online community". Als iedereen verstandig omgaat met de huidige situatie zou er ook geen noodzaak zijn voor de overheid om de keuzes voor je te maken. Die noodzaak is er helaas nu wel, en dat ligt niet aan de door jou genoemde minderheid.

En voor alle duidelijkheid: "verstandig omgaan met de huidige situatie" betekent niet dat je jezelf een lockdown moet opleggen. Er zijn veel mogelijkheden tussen jezelf volledig opsluiten en constant de grenzen van wat wettelijk gezien nog mag opzoeken. We hebben hier allemaal een verantwoordelijkheid in. Niet alleen voor onszelf, maar juist ook voor iedereen om ons heen.

Deze zomer kon het, even. Maar momenteel zitten we met een record aantal besmettingen en ziekenhuizen waarin geplande zorg wordt uitgesteld en er een code zwart dreigt. Dit is niet het moment om je eigen vrijheid belangrijker te vinden.

Onderwerp: Interne competitie N8: Hoe lang mogen we nog?
Sander

Antwoorden: 25
Bekeken: 4450

01-12-2021 14:29 Forum: Interne competitie

Quote

Originally posted by Richard
online schaken is prima voor snelschaak maar niet voor serieuze partijen (zelfs niet voor rapid). als je kijkt wie er online schaken speelt er geen enkele club-topper mee . waarom niet ? Omdat er alle gelegenheid is tot valsspelen. Pak gerust je openingsboeken/ database/ chessbase erbij.


Je wilt niet weten hoe snel de laatste persoon die dat dacht in de DSC online competitie geband was. (Door Lichess, niet door de wedstrijdleider.)

Wat je hier zegt werkt in de praktijk echt niet. Het is een (hardnekkig) fabeltje. Het is nagenoeg onmogelijk om daarmee weg te komen. (Om nog maar te zwijgen van hoe triest het is om dat te proberen tegen clubgenoten, of die daar op voorhand van te verdenken.)

Quote

Originally posted by Richard
Als ik het goed zie Sander heb je geen enkele partij Intern op de club gespeeld dit seizoen maar wil degene die wel (1x per week) willen spelen en dat volgens de regels willen doen dit niet toestaan.


Dat klopt. Met de gemiddelde drukte op de club op maandag vind ik dat volstrekt onverantwoord. (En niet alleen, maar wel mede vanwege mijn persoonlijke gezondheidssituatie.) Ik speel overigens wel KNSB competitie, maar alleen als daar ook wordt gecontroleerd op QR codes en de drukte beperkt is. Als die nu wordt stilgelegd lijkt me dat volledig terecht, en moeten we dat niet gaan uitleggen als een uitnodiging om daar buitenom maar wat te organiseren. Dat is nadrukkelijk niet het doel van die maatregelen.

Let wel: dit is niet "laat iedereen nou toch voor zichzelf die keuzes maken". Je neemt die risico's niet alleen voor jezelf, maar ook voor de persoon die voor je in de rij staat bij de supermarkt. Sta daar even bij stil.

Overigens, om de bal dan maar te kaatsen: ik constateer dat je nog nooit serieuze partijen online hebt gespeeld. Maar toch meen je deze mensen wel impliciet te kunnen betichten van valsspelen. Niet heel fraai.

Quote

Originally posted by Richard

Als we niet zouden schaken op zaterdag middag ipv maandag avond dan gaan we met zijn allen naar de mall of Netherlands of iets anders wat wel open mag. (bioscoop/theater)


Two wrongs don't make a right. Dat je het mag betekent niet dat je het zou moeten doen. Je hoeft jezelf niet op te sluiten op zolder om verstandige keuzes te maken, dat doe ik ook niet. Je denkt veel te veel in extremen.

Onderwerp: FIDE World Championship
Sander

Antwoorden: 4
Bekeken: 831

01-12-2021 14:25 Forum: Algemeen [DSC]

We staan in de startblokken voor de 5e partij. Te volgen via:

https://lichess.org/broadcast/world-ches...game-5/H8H4enOL

Twitch van chess.com:

https://www.twitch.tv/chess

De stream van chess24:

https://www.youtube.com/watch?v=SPvOzcNlm9U

En vast nog wel meer. Enjoy!

Onderwerp: Online najaarscompetitie - Programma en tussenstand
Sander

Antwoorden: 8
Bekeken: 5795

01-12-2021 12:38 Forum: Interne competitie

Er staan wat kleine voutjes in deze tabellen. Het moet, volgens mij, zijn:

Groep A - Stand

 Groep A123456789101112Totaal
1Sander van Gennip 1......1............1115 
2Arjan Drenthen0 1...............0.........1 
3Simon Broos...0 111...1............4 
4Louis Trautwein......0 000,5............... ½
5Edgar Huisman0...01 1..................2 
6Herman Zonderland......010 0,5...............1½
7Simon Dirkse.........0,5...0,5 10.........2 
8René Poots......0.........0 ...10...1 
9Shandijean Shindi...1............1... ......13 
10Wybe Sierksma0..................0... 0...0 
11Adrian Sanz0..................1...1 13 
12Jan van de Donk00..................0...0 0 


(Correctie op Sanz - van de Donk)

Groep B - Stand

 Groep B12345678910Totaal
1Adri Albregtse ............011...13 
2Wim Meijer... ......10,511...3½
3Gijs Zonderland...... 001...1......2 
4Marnix Paul......1 1...0......12 
5Jan Torenstra...010 0,5............1½
6Hans Hendriks10,50...0,5 ............2 
7Dolf Mulder00...1...... ...0...1 
8Joop van Ham0...0............ 011 
9Eelke Poots...0............11 13 
10Annegreeth Pieper0......0.........00 0 


(Correctie op Poots - Mulder)

De autistische kant van mijzelve zag wat getalletjes die niet over de diagonaal gespiegeld zijn. Glimlach

Onderwerp: Interne competitie N8: Hoe lang mogen we nog?
Sander

Antwoorden: 25
Bekeken: 4450

01-12-2021 11:11 Forum: Interne competitie

Quote

Originally posted by Martin

Quote

Originally posted by Richard
voorstel wordt in bestuur besproken


Ik zit zelf een beetje in dubio trouwens. Het mag, en op zich kunnen we - als de animo niet overweldigend is - redelijk ruim gaan zitten. Alleen ergens druist het wel in tegen de geest van de regels. Dit zou bij wijze van spreken extra contacten opleveren. Hoe zien jullie dat?


Dit ben ik wel met je eens. Het gaat in de basis om het beperken van de risico's, en niet om het je aan de regels houden an sich. Die regels zijn een steuntje in de rug, maar het gaat er vooral om dat mensen in hun dagelijks leven geen risico's nemen die ze niet hoeven te nemen, in plaats van binnen de regels alsmaar de grenzen opzoeken.

De geest van de regels is dat er minder grote samenscholingen van mensen zijn. Niet dat ze worden verplaatst naar een ander moment op de dag. Het zal dat virus weinig uitmaken wanneer we spelen. Als we het moeten hebben van 'misschien is er weinig animo en dan kan het wel' dan zijn we feitelijk zelf een tweedeling aan het creeren.

En laten we vooral niet vergeten dat wij nou toevallig het soort sport beoefenen waarvoor fysiek ontmoeten niet strikt noodzakelijk is. Op fysieke borden spelen is leuker, maar laten we over dat punt nou ook niet moeilijker doen dan nodig is: we kunnen onze clubactiviteiten ook prima online houden. Ik heb zelf dan ook niet veel begrip voor mensen die van mening zijn dat schaken op fysieke borden is, of helemaal niet. Laten we nou toch blij zijn dat wij echte alternatieven hebben, en die ook omarmen.

Carlsen, Firouzja, So, Nakamura, en niet te vergeten Giri, de grote helden van onze sport, hebben laten zien dat dat ook anders kan. Waarom zouden wij hun voorbeeld niet volgen? Het enige dat nodig is is denken in mogelijkheden, in plaats van in problemen.

Kortom, mijn advies zou zijn: maak een duidelijke keuze, en ga daar volledig achter staan. Niet de ene helft van de club dit en de andere helft van de club dat. We zijn 1 heel grote club, niet een verzamelijk groepjes.

Onderwerp: FIDE World Championship
Sander

Antwoorden: 4
Bekeken: 831

28-11-2021 00:53 Forum: Algemeen [DSC]

Quote

Originally posted by Mark Bas de Leur
Ook lijkt het me leuk om een partij te bespreken via discord oid.


Je weet hoop ik de Discord van DSC te vinden? Glimlach

https://discord.gg/fp3CzwJ3JC

Onderwerp: Open schaaktoernooi op 27 november a.s. op TU Delft
Sander

Antwoorden: 7
Bekeken: 1566

24-11-2021 22:59 Forum: Algemeen [DSC]

Quote

Originally posted by Mark Bas de Leur
Is het voor DSC leden ook verplicht om lid te zijn van X, of is dat niet nodig aangezien DSC mede organisator is van het evenement?


Open toernooi, dus ik ga er vanuit dat iedereen mee mag doen en dat een lidmaatschap ergens van niet nodig is.

Onderwerp: DSC-K3 verliest nipt van Sliedrecht 1
Sander

Antwoorden: 2
Bekeken: 2250

12-10-2021 19:09 Forum: Externe competitie

Er staat nu ook een verslagje op de site van Sliedrecht:

http://www.schakendsliedrecht.nl/2021/10...winning-streak/

Mijn eigen partij gaat de boeken in als 1 van de saaiste die ik ooit heb gespeeld. Maar voor wie toch geinteresseerd is:

https://lichess.org/0LUU8022

Onderwerp: Check You Later organiseert schaaktoernooi op de Markt
Sander

Antwoorden: 2
Bekeken: 2090

25-09-2021 21:13 Forum: Het koffiehuis

Kunnen er niet ergens in Delft wat (vaste) schaaktafels worden geplaatst? Lijkt me geweldig en past goed bij Delft.

Zoiets dus:

Onderwerp: Online najaarscompetitie - Programma en tussenstand
Sander

Antwoorden: 8
Bekeken: 5795

12-09-2021 16:06 Forum: Interne competitie

Count me in! Glimlach

Onderwerp: Spannende stellingen in Nimzo-Indische vakantievariant
Sander

Antwoorden: 3
Bekeken: 3019

Thumb Up! 18-08-2021 17:51 Forum: Activiteiten

Ik was 1 van de toeschouwers van het bovenstaande, en dat was inderdaad genieten. Glimlach

Onderwerp: Online Voorjaarscompetitie gewonnen door Lars Visser (A) en Varun Choudary (B)
Sander

Antwoorden: 3
Bekeken: 2732

Thumb Up! 10-07-2021 11:28 Forum: Interne competitie

Mijn hartelijke felicitaties voor Lars. Terechte winnaar!

En inderdaad, superbedankt Tjerk voor het organiseren hiervan!

Onderwerp: Online Voorjaarscompetitie - Finale A en B (R7 - LAATSTE RONDE): 28 t/m 30 juni
Sander

Antwoorden: 2
Bekeken: 1819

01-07-2021 22:47 Forum: Interne competitie

In een gelijk paardeindspel tegen Simon gegokt en verloren. Nee!

Was waarschijnlijk gewoon remise, maar ik heb het geforceerd.

https://lichess.org/yHINnV11

Overzicht van 1 tot 20 van 568 resultaten Pages (29): [1] 2 3 next » ... last »

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller