Delfts Schaakforum » Zoeken » Zoekresultaten » Hello Guest [login|register]
Overzicht van 1 tot 20 van 66 resultaten Pages (4): [1] 2 3 next » ... last »
schrijver bericht
Onderwerp: DSC'ers actief in Krakau (Polen)
Sofya Blanter

Antwoorden: 4
Bekeken: 1018

22-06-2022 16:57 Forum: Algemeen [DSC]

Dit was denk ik de meest rare toernooi voor mij. Aan de ene kant speelde ik echt goed aan het begin van de partij, met prachtige complexe en vooral winnende stellingen, waarbij de tegenstander vaak erbij zat als een zure peer en mijn clubgenoten al klaar waren om me te feleciteren. En binnen een paar zetten wist ik het telkens te verspelen in het laatste uur. Score: 1.5 uit 7.

Wellicht was het slaapgebrek, we gingen laat de stad in en kwamen laat terug. Wellicht te drukke agenda - twee partijen per dag, als beide 4 uur duren, kan strak uitvallen. Wellicht de hitte/airco contrast, buiten prachtig weer tot 31 graden, binnen de coole 20 graden, waar ik als koukleum een sjaal voor nodig had. Maar uitendelijk scoorde ik veel lager dan ik in de KNSB gewend was. Inclusief een stuk banaal weggeven tegen een 11-jarige jongen in de laatste partij.

Het was wel ontzettend gezellig. Verschillende restaurants, luxe hotel met een zwembad (waar uitgerekend ik geen gebruik van had gemaakt, maar veel goeds gehoord van Lucien), vriendelijke tegenstanders (met alle gebrekkige Engels en Pools erbij). Hoewel de resultaten tegenvielen, zou ik niet zeggen dat het voor niks was. In ieder geval hadden we Krakau een beetje gezien en wat internationale ervaring in Polen opgehaald.

Wat was er anders bij dit toernooi? Veel meer vrouwen, dan op NL toernooien. En geen aankondigingen in Engels. Wel een volle delegatie voor Duda, met toeters, bellen en een live monitor zelfs tijdens de partijen, net buiten de speelzaal. Glimlach

Nog was foto's (meer hier te vinden: https://photos.app.goo.gl/2ACU4daJZexoQkXw9)

Richard Oranje
Richard Oranje

Voor de eerste ronde opwarmen
Voor de eerste ronde opwarmen

Milan vd Heuvel
Milan vd Heuvel

Avondeten in het Krakau centrum
Avondeten in het Krakau centrum

Lucien vd Lisdonk
Lucien vd Lisdonk

Onderwerp: DSC's instagram en puzzel competitie
Sofya Blanter

Antwoorden: 1
Bekeken: 345

DSC's instagram en puzzel competitie 04-06-2022 11:13 Forum: Algemeen [DSC]

Hallo allemaal,

We zijn begonnen met uitbreiden van ons online aanweziheid en proberen wat nieuwe dingen uit, zowel online als hybride. We hopen dat het meer leden aantrekt en mensen meer mogelijkheden geeft om mee te doen aan DSC activiteiten of ze actief te volgen.

Instagram
Sinds gisteren heeft DSC een instagram account erbij:
www.instagram.com/delftscheschaakclub

Er zullen foto's van activiteiten, aankondigingen en allerlei schaakgerelateerd materiaal komen. Dus, ben je een instagram gebruiker? Subscribe!


Puzzelcompetitie
We willen ook schaakpuzzels op instagram posten. Dus hierbij openen we een schaakpuzzel-competitie. Elke partij gespeeld door een DSC-lid, of het nou snelschaak, rapid, lang tempo of online was, kan meedoen. Het is ok als je tegenstander geen DSC-lid is. Je mag zoveel puzzels opsturen als je wilt.

Bij het insturen graag je naam, de naam van de tegenstander en de positie in kwestie aangeven (positie mag in de vorm van een plaatje, mag ook in FEN formaat of een lichess link).

Puzzels kunnen worden opgestuurd naar onze IG mail:
instagram@delftseschaakclub.nl

Aan het einde van het jaar krijgt de mooiste puzzel een prijs. En het hele jaar door zullen we de ingestuurde puzzels op Instagram posten.

Onderwerp: DSC-K2 geeft punt weg tegen koploper Leiderdorp
Sofya Blanter

Antwoorden: 5
Bekeken: 1543

13-03-2022 19:14 Forum: Externe competitie

Heb mijn verslagje bij Lucien al ingeleverd, maar wilde even een diagrammetje posten, zodat mensen het mooie tactiek van mijn partij kunnen bewonderen. Winst was puur geluk, maar wel een mooie combo.

Onderwerp: Interne competitie N8: Hoe lang mogen we nog?
Sofya Blanter

Antwoorden: 25
Bekeken: 4393

02-12-2021 17:30 Forum: Interne competitie

Tjonge wat een heftige discussie. Persoonlijk geloof ik makkelijk dat "opzoeken met engine" of "opzoeken in database" wel makkelijke te spotten valt, maar opzoeken van openingszetten in een boek niet. Simpel omdat dat nog uit je hoofd te leren valt, maar in praktijk gewoon weinig voorkomt. Lijkt me lastig om dan aan te komen met een duidelijk "dit had die echt niet uit zijn hoofd kunnen weten". Op basis van tijd tussen de zetten?

Wat betreft de interne op zaterdag: ik begrijp beide partijen wel. Aan de ene kant we hebben heel veel besmettingen en misschien is het beter dat we de systeem niet extra overbelasten door iets wat normaal gesproken geschrapt zou zijn door de regels. Aan de andere kant, grote kans dat zo'n zaterdag dan weer niet lang doorgaat. Ik ben bijna van overtuigd dat we binnen een paar weken weer in een volle lockdown zitten, met alleen essentiele winkels. Net zoals we weer halve externe krijgen, en vorig jaar ging het ongeveer net zo goed aan toe.

Wat me wel een leuk idee lijkt is om een paar keer samen in discord/zoom samen te gaan kletsen. Een soort online bar. Vaste tijd, zodat je wel wat tijd kan vrijmaken, maar loop in, loop uit mentality. As in, wie eerder weg moet of later erbij wil, kan ook. Eventueel met een lichess blitz toernooitje voorgaande. Zeker niet hetzelfde als clubschaken en bar-gezelligheid, maar toen we samen kwamen om Arno, gaf dat wel een groot gevoel van samen zijn. En zware tijden vragen om creativiteit.

Onderwerp: Sparen voor DSC bij Plus! (5 september tot 13 november)
Sofya Blanter

Antwoorden: 4
Bekeken: 3925

12-09-2021 20:32 Forum: Algemeen [DSC]

Officieel uitgetest: als je online bij Plus koopt, en je kiest een Plus die in de lijst staat, krijg je ook sponsorpunten. Je kan dan kiezen tussen digitale of papier sponsortpunten.

Onderwerp: ChessFellow app voor schaakliefhebbers
Sofya Blanter

Antwoorden: 0
Bekeken: 1425

ChessFellow app voor schaakliefhebbers 31-08-2021 20:16 Forum: Algemeen [DSC]

Zoals beloofd tijdens de ALV, hierbij even kort de info over ChessFellow. ChessFellow is een schaakapp, dat een sociaal platform voor schakers en schaakliefhebbers opbouwt. Het idee is om clubschakers, online schakers, schaakfans en prof-schakers dichter bij elkaar brengen.

Hoe werkt dit?
- Je kan de app hier downloaden: https://chessfellow.app/
- Na de installatie kan je een profiel aanmaken, waar je o.a. kan aangeven wat je club is, je rating (of geschatte rating), je woonplaats, iets over jezelf en je doelen vertellen.
- Je kan ook in je profiel aangeven wat je zoal leuk vindt om te doen. Zo kan je aangeven dat je open staat voor lichess en/of chess.com challenges. Of koffie samen met schakers drinken. Of schaaktrainingen. Er zijn stuk of 50 verschillende opties, die als een soort mini-tag op je pagina verschijnen.
- Als je eenmaal een profiel hebt aangemaakt, dan kan je daarna je schaakervaringen delen. Bijvoorbeeld een partij die je net mooi gewonnen hebt. Of een leuk stukje over Giri die je gezien hebt. Of dat je van plan bent om met een toernooi mee te doen.
- Je kan challenges en vriendschapverzoeken sturen naar andere spelers. Helaas is er nog geen mogelijkheid om werkelijk een partij in de app te spelen, maar je kan wel een challenge accepteren, waarna de "challenger" een bericht krijgt. Via prive-berichten kun je dan afspreken welk tempo en op welke website (chess.com, lichess) er gespeeld wordt.
- Je kunt ook een zoekopdracht doen met een aangegeven afstand en filters op basis van bijvoorbeeld rating om te kijken wie er bij jou in de buurt ook van schaken houdt.

Ik moet meteen vertellen: de app is nog jong. Hij werd pas ergens in mei gelanceerd, en er zijn voorlopig weinig gebruikers. Sommige delen zijn nog in de bèta-fase, zoals de privé berichten, die wel werken, maar af en toe een beetje raar doen. Maar ik vind dat dat soort dingen gesteund moeten worden, zeker in beginfase, omdat er best veel online schakers en schaakbeginners op zitten die contact met clubschakers op prijs zouden stellen.

In de planning is om de app te verbeteren en vanuit ChessFellow toernooien, activiteiten en trainingen te organiseren. Door de coronacrisis is dat voorlopig nog beperkt, maar er zijn wel al wat dingen gedaan. De KNSB heeft een driejarig samenwerking aangegaan met ChessFellow, en de app is ook een handige manier om in deze onzekere pandemie tijden over nieuwe fysieke toernooien te horen. Bovenaan de app zit een toernooilijstje en een live ticker met schaaknieuws.

Hier kan men de bericht van KNSB erover lezen: https://www.schaken.nl/over-schaken/onli...ken/chessfellow

Als er nog vragen zijn, kun je altijd bij mij terecht, ik heb de app inmiddels redelijk onder de knie.

Onderwerp: OPROEP: ontbrekende uitslagen N4 t/m N10 (28 sep t/m 14 dec) gezocht!
Sofya Blanter

Antwoorden: 4
Bekeken: 1851

30-06-2021 20:48 Forum: Interne competitie

28 September 2020:
Willem-Jan van den Broek - Sofya Blanter 1-0

Onderwerp: Interne competitie N13: Gert Legemaat verovert koppositie
Sofya Blanter

Antwoorden: 5
Bekeken: 3344

18-06-2021 11:57 Forum: Interne competitie

Dank je Lars, schijnbaar zat het probleem bij het woord "Zo'n" op twee plekken in de commentaar.

Onderwerp: Interne competitie N13: Gert Legemaat verovert koppositie
Sofya Blanter

Antwoorden: 5
Bekeken: 3344

18-06-2021 07:20 Forum: Interne competitie

Leuke partij gisteren gehad:
Had een lange tijd geen lange partijen gespeeld en er eigenlijk bij neergelegd dat het lang gaat duren voor ik iets normaals op het boord kan produceren. Als je ook nog eens erbij doet dat gemiddelde openingsrepertoire in Duitsland sterk verschilt van die in Nederland (mensen spelen compleet andere dingen daar), had ik eigenlijk niet verwacht een normaal partij te winnen.

Was het bijna vergeten hoe nerveus men wordt als je denkt te winnen, maar toch niet zeker bent van je zaak en bang bent, dat de tegenstander nog een trucje uit de mouw haalt.

Maar wel een mooie combinatie op het eind en wel gewonnen, dus ik wil hem even delen.

Onderwerp: Clubicoon Arno Wiersma onverwacht overleden
Sofya Blanter

Antwoorden: 32
Bekeken: 15645

17-05-2021 14:01 Forum: Algemeen [DSC]

Hoorde het nieuws gisteren en het voelt verschrikkelijk aan. Arno was altijd de kern van DSC, iemand die er altijd was, die alles organiseerde en voor elke clublid uitkeek.

Hij was een persoon die het altijd voor elkaar kreeg om elke conflict zonder een spoor van agressie op een vriendelijke wijze op te lossen. Of het nou over schaakpartij ging die net niet goed afliep of een speler die zich niet netjes gedroeg tijdens een toernooi. Hij kon het allemaal aan. Vrijwilliger van het eeuw, ja zeker, maar ook een steunpilaar van deze club, een stille kracht die alles draaiend hield en die eerlijk om iedereen gaf.

Toen ik na een jaar pauze weer op de club was, wist ik zeker, dat wat er dan ook veranderd was in die tijd, Arno zou er zijn. Want DSC zonder Arno, dat bestaat gewoon niet... Nu wordt het dus anders. Zo onvorstelbaar. Arno we gaan je erg missen.

Onderwerp: 24 - 28 Mei: Bavaria Donau Cup
Sofya Blanter

Antwoorden: 5
Bekeken: 7663

24 - 28 Mei: Bavaria Donau Cup 25-01-2017 18:20 Forum: Toernooien & activiteiten

Van 24 tot 28 mei 2017 organiseert mijn schaakclub in Regensburg de Bavaria Donau Cup. Dit is in de week van Hemelvaart (donderdag 25 Mei) wat waarschijnlijk het aantal vakantiedagen dat men moet nemen vermindert.

Er zijn 7 ronden, er wordt gespeeld in een groep, tempo is 90 min voor eerste 40 zetten + 15 min rest van de partij, plus 30s per zet. Inschrijfgeld is 50 euro bij aanmelding tot en met 10 mei. Daarna 70 euro. Jeugd tot en met 18 jaar betaalt 30 euro, IM's en GM's gratis.
Toernooi is internationaal en wordt meegerekend voor de FIDE. Hoofdprijs is 500 euro en de 10 eerste plaatsen krijgen prijs. Er zijn ook diverse ratingprijzen, jeugdprijzen, seniorprijzen en damesprijzen.

Dit toernooi wordt voor de eerste keer georganiseerd dit jaar, hopelijk wordt het een jaarlijks event. Ik doe sowieso mee en zou het erg op prijs stellen als er een paar DSC'ers mee zouden doen.

Er zijn in principe een paar logeerplekken bij mij beschikbaar. Stuur me even een mailtje als je er een wil krijgen.

Meer info: http://donaucup.sc-bavaria.de/

Onderwerp: Foto's KNSB zaterdag
Sofya Blanter

Antwoorden: 1
Bekeken: 3580

Foto's KNSB zaterdag 11-01-2016 22:04 Forum: Externe competitie

Kon niet kiezen bij welke van de drie verslagen de foto's horen. Als het eigenlijk bij elke verslag gepost moest worden, kan ik dat ook doen.

Anyway, hier zijn de foto's genomen op 9 januari: Foto's

Als iemand een foto verwijderd wil hebben, laat het even weten. Graag daarbij de nummer van de foto vermelden.

Mijn excuses voor de overmaat aan warme kleuren van de restaurant foto's, ik krijg de witbalans echt niet recht met de verlichting daar.

Onderwerp: De film Pawn Sacrifce draait in januari in Filmhuis Lumen
Sofya Blanter

Antwoorden: 8
Bekeken: 9037

08-12-2015 17:36 Forum: Algemeen [DSC]

Jammer, zou leuk zijn. En ik mis al de viertallentoernooi...

Maar ja, ik kan natuurlijk niet een kalender vanuit Duitsland dicteren, he. Tong

Ik kan misschien wel bij KNSB-zaterdag komen kijken. Klopt het dat het een thuiswedstrijd is?

En bij Grand Prix ben ik sowieso.

Onderwerp: De film Pawn Sacrifce draait in januari in Filmhuis Lumen
Sofya Blanter

Antwoorden: 8
Bekeken: 9037

07-12-2015 15:44 Forum: Algemeen [DSC]

Oh, is er een mogelijkheid om het ergens op 7, 8 of 9 januari te plannen? Dan ben ik namelijk toevallig weer in Nederland. 10 januari moet ik alweer terug naar Duitsland.

Onderwerp: Weekend 18-20 september Offene Nittenauer Stadtmeisterschaft
Sofya Blanter

Antwoorden: 0
Bekeken: 4089

Weekend 18-20 september Offene Nittenauer Stadtmeisterschaft 05-08-2015 10:35 Forum: Toernooien & activiteiten

Van 18 tot 20 September organiseert TSV Nittenau de Offene Nittenauer Stadtmeisterschaft. Het toernooi is 5-rondig en vindt plaats in de stad Nittenau, wat in de buurt van Munchen en Regensburg (mijn huidige woonplaats) is. De inschrijfgeld bedraagt 15 euro.
Behalve de drie hoofdprijzen, zijn er ratingprijzen, een jeugdprijs, een seniorprijs en prijzen voor de beste "team" (4 deelnemers uit dezelfde club).

Persoonlijk was ik van plan om deel te nemen. Als er nog drie mensen mee willen doen, kunnen we in aanmerking komen voor de teamprijs.

Dus, als er mensen een weekendtoernooi in Duitsland willen spelen, hoor ik dat graag. Ook voor fans van Oktoberfest: die begint dit jaar op 19 September en duurt tot 4 oktober, dus je kan er makkelijk een paar dagen extra aan breien om van Oktoberfest-bier in Munchen te genieten.

In principe zijn er nog een paar logeerplekken bij mij thuis beschikbaar. Stuur me even een mailtje als je eentje wil krijgen.

Meer info: www.tsv-open.de

Onderwerp: Gert Legemaat wint eerste Grand Prix Rapid van 2015
Sofya Blanter

Antwoorden: 1
Bekeken: 9188

07-01-2015 11:37 Forum: Activiteiten

Arno, op de site van Grand Prix Rapid, bij de info, staat nu echt dat je alleen in de A-groep mag meedoen als je boven 1700 rating hebt:

Quote

Er wordt gespeeld in twee groepen:
- De A-groep voor spelers met een rating boven de 1700
- De B-groep voor spelers met een rating van 1700 of lager


Is er toch iets veranderd en is de A-groep niet meer open?

Onderwerp: Opa vertelt
Sofya Blanter

Antwoorden: 9
Bekeken: 8785

22-10-2014 12:58 Forum: Algemeen [DSC]

Quote

En inderdaad, op het laatst zeg ik dat ze weer aan de slag moet, want ze bereidt zich voor op het verdedigen van haar wereldtitel, en Magnus, de oude maestro, helpt haar daarbij als secondant.


En blijkbaar gaat de schaaktoekomst ook vrouwelijke wereldkampioenen kennen...

Onderwerp: Doet er iemand mee aan Moira-Domtoren Vierkampen in Utrecht?
Sofya Blanter

Antwoorden: 0
Bekeken: 3319

Doet er iemand mee aan Moira-Domtoren Vierkampen in Utrecht? 20-09-2014 13:55 Forum: Algemeen [DSC]

Vrijdag 26, dinsdag 30 september en vrijdag 3 oktober organiseert Moira-Domtoren de 52e Vierkampentoernooi. Het toernooi vindt plaats in Utrecht. Meer info:
http://52004087.swh.strato-hosting.eu/wo...kampentoernooi/

Heb daar nog nooit aan meegedaan, maar het is een van de weinige toernooien met normaal tempo die nog in september-oktober vallen.

Vraag: wil er iemand ook meedoen? Ik ben op zoek naar een paar mensen om een NS Groepsretour mee te delen.

Onderwerp: Zondag 23 februari Vermeer-toernooi (voor dames)
Sofya Blanter

Antwoorden: 0
Bekeken: 3636

Zondag 23 februari Vermeer-toernooi (voor dames) 08-02-2014 11:58 Forum: Algemeen [nationaal]

In verband met te weinig aanmeldingen gaat het Vermeertoernooi dit jaar helaas niet door. Onze excuses aan de deelneemsters.

Op zondag 23 februari organiseert de Delftsche SchaakClub voor de twaalfde keer het Vermeer-toernooi (voorheen Open Delfts Meisjeskampioenschap). Vele meisjes (en vrouwen en dames) zullen strijden om de titel en er samen een gezellige dag van maken.

Het toernooi wordt gespeeld in een drietal groepen. Er is geen leeftijds­grens voor de deelneemsters.

Zie de toernooisite: www.delftseschaaksite.nl/toernooi/vermeer.

Onderwerp: Schaaktoernooi basisscholen groot succes
Sofya Blanter

Antwoorden: 0
Bekeken: 2901

Schaaktoernooi basisscholen groot succes 02-02-2014 23:24 Forum: Jeugd

Op zondag 2 februari speelden maar liefst 14 teams van 6 basisscholen met in totaal 59 schakers om het kampioenschap van Delft en omstreken. De Max Havelaar 1 won overtuigend in poule A met 5,5 punt uit 6 wedstrijden. De Eglantier 2 won de B poule zonder een punt te laten liggen: 6 uit 6! De Max Havelaar haalde nog twee successen binnen: de meeste deelnemers van één school in 10 jaar (16 spelers) en bovendien werd Max 4 tweede in poule B.

De strijd om de tweede plaats in poule B was tot het allerlaatste moment spannend. Uiteindelijk eindigen 3 teams met 4 punten, waarvan de DSV de tweede plaats in de wacht sleepte met 15 bordpunten. De broedertwist tussen twee teams van de Johannesschool eindigde in het voordeel van Johannes 1: met een half bordpunt meer mochten zij de beker voor de 3e plaats mee naar huis nemen. De Johannes 2 keerde met lege handen maar opgeheven hoofd terug naar Pijnacker.

Het was een uitermate gezellig en sportief toernooi. De twee winnaars gaan 8 maart naar de halve finales van de Haagse Schaakbond. En voor wie het schaken naar meer smaakt: maandag van 18:30 tot 20:00 van harte welkom bij de Delftse Schaak Club aan de Zusterlaan in Delft. In april organiseert de DSC weer een toernooi, maar dan voor individuele schakers. Welke basisschoolleerling wordt kampioen van Delft?


Foto's: [link]

Overzicht van 1 tot 20 van 66 resultaten Pages (4): [1] 2 3 next » ... last »

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller