Delfts Schaakforum » Zoeken » Zoekresultaten » Hello Guest [login|register]
Overzicht van 1 tot 20 van 79 resultaten Pages (4): [1] 2 3 next » ... last »
schrijver bericht
Onderwerp: DSC-K1 verliest van BSG
Bob

Antwoorden: 2
Bekeken: 1183

DSC-K1 verliest van BSG 04-04-2022 22:01 Forum: Externe competitie

Op 2 april speelde ons 1e zijn 7e wedstrijd van het seizoen uit tegen het Bussums Schaak Genootschap, een team met degradatiezorgen. Ons 1e stond 1e, dus zou het misschien kampioen worden, maar een paar teams hadden een wedstrijd minder gespeeld en de krachtsverschillen in deze poule zijn klein. We begonnen de wedstrijd met 4 invallers: Vincent, Ana, Lars en Hans.

De partij van Lars was al afgelopen voor hij goed en wel begonnen was. Bij het betreden van het gebouw had Lars zijn telefoon in zijn tas gestopt, maar niet gecontroleerd dat hij ook op stil stond. Dat kostte na een half uur spelen een heel duur punt toen de telefoon, voor de 2e keer, afging. De stelling op het bord was een wat oudere hoofdvariant van de Benoni en Lars zijn oppo IM Frans Borm stond op het punt een interessant plan te spelen wat zeker geleid had tot een strategisch complexe partij.

Gert kwam met wit matig uit de opening. In het middenspel liet hij een gedekte vrijpion toe in de hoop hem goed te blokkeren en dat hij dan later zwak zou worden. Echter het ging snel mis. De oppo manoevreerde beter met zijn stukken. Toen Gert een zeer sterke horizontale damezet van hem over het hoofd zag, was het gelijk kritiek. Gert kon het tij niet meer keren en moest na nog wat gespartel opgeven.

Ted speelde een voor hem nieuwe zwarte opening na 1.d4 en bracht zijn oppo direct aan het denken. Na zo'n 15 zetten stond het ongeveer gelijk, met een iets prettiger stelling voor Ted. Uit armoede offerde wit een pion in ruil voor vage tegenkansen, en daar reageerde Ted helaas niet goed op. Een kwaliteitsoffer van Ted's kant leverde een lastige stelling op, waarin wit alle kansen had. Enkele zetten later was het uit.

Bob maakte op de 14e zet een grote strategische fout. In kansloze stelling maakte hij een blunder en na 29 zetten was het beslist.

Na een solide begin verloor Vincent een pion door een tactische zet op f5. Vincent kon met zijn witte pion op de 6e rij met een actievere stelling druk uitoefenen, zodat hij uiteindelijk zijn pion terugwon. Hij kwam actiever te staan maar niet genoeg om beslissend voordeel te behalen. Uiteindelijk resulteerde dit na 3x dezelfde stelling in een automatische remise, wat een terechte uitslag was omdat geen enkele speler in de 3 uur durende partij een groter voordeel behaalde, een behoorlijk resultaat voor de jonge Duitse invaller tegen een ervaren en hoger ingeschatte oppo uit Bussum. Daarmee was een tussenstand bereikt van 4,5 - 0,5 voor BSG.

Richard A. speelde op bord 3 tegen Jesper de Groote. De opening werd een rommeltje, Richard A. moest uitkijken dat hij niet snel werd overlopen. Het leek alsof hij een koningsaanval over zich heen kreeg, maar dat viel uiteindelijk mee. Toen hij uiteindelijk ging aanvallen sneed die als een mes door de boter en won hij ineens verrassend snel.

FM Joost had op bord 2 zwart tegen Henk van der Poel. Henk offerde een pion in de opening in ruil voor ontwikkelingsvoorsprong en wat druk op Joosts stelling. In het middenspel miste Henk een mogelijkheid de pion terug te winnen met gelijke stelling en een eindspel met zware stukken resulteerde met nog steeds de extra pion voor Joost. Na dameruil en wat onnauwkeurige zetten van wit, wist Joost met een toren de witte stelling binnen te komen en na wat pionnen te snoepen konden de stukken in de doos.

Hans had zwart in een gesloten opening (1.d4,d5; 2.Pc3,Pf6). Wit ging nog voor de voltooiing van zijn ontwikkeling in de aanval. Zijn g- en h-pion werden snel opgespeeld in combinatie met een aanval op c7 met zijn loper op f4 en paard op b5. Maar hij ruilde daarbij zijn witte aanvalsloper tegen zijn collega van zwart. Hiermee was het gif uit de aanval verdwenen en kon zwart de witten terugdringen. In de witte stelling kwamen alle zwakke velden die de aanval had achtergelaten pijnlijk aan het licht. Zeker nadat de dame werd teruggedreven met opnieuw een verzwakkende pion zet. Nadat zwart de verzwakte velden met zijn stukken had bezet stortte de witte stelling met een kleine combinatie in.

Na een vreemde opening (1.e4 e6 2.Pc3 Lb4 3.Dg4 Pf6 4. Dg7x) mocht Richard O. pion g7 ophalen met wit en stond prima na wat gedwongen zetten. Het ontbreken van d4 en d5 helpt wit. In het middenspel raakte Richard O. langzaam de draad kwijt en zijn oppo kwam terug in de partij. Hij bood meermaals remise aan, echter gezien de achterstand zou Richard O. moeten winnen en Ana remise maken. Toen dat laatste er niet meer in zat werd in totaal gelijke stelling tot remise besloten.

Ana blunderde en verloor een pion. Ze kwam in een verloren eindspel terecht met passieve stukken en slechte pionnenstructuur. Ana verweerde zich kranig, maar moest helaas in een nederlaag berusten.

Daarmee was de eindstand bepaald op 6-4 voor BSG. De kans op degraderen is klein, want ons 1e heeft nu 7 matchpunten en de bordpunten zijn gunstig. Het speelt de volgende ronde tegen Krimpen aan den IJssel thuis op 23 april.

Onderwerp: Clubicoon Arno Wiersma onverwacht overleden
Bob

Antwoorden: 32
Bekeken: 15044

19-05-2021 16:39 Forum: Algemeen [DSC]

Ik herinner mij Arno als iemand waar ik grote waardering voor had, iemand met een heel prettige persoonlijkheid. Ik zal hem zeker missen. Heel veel sterkte aan zijn familie, vrienden en leden van de club.

Onderwerp: DSC-K2 ontsnapt (niet) met winst
Bob

Antwoorden: 1
Bekeken: 5704

09-03-2020 19:13 Forum: Externe competitie

Leuk verslag!

Onderwerp: DSC-H1 verslaat Promotie 1
Bob

Antwoorden: 1
Bekeken: 5055

DSC-H1 verslaat Promotie 1 14-01-2020 23:38 Forum: Externe competitie

De 4e wedstrijd van het 1 team was tegen Promotie 1, een team dat vecht voor handhaving. Ons team was op volle oorlogssterkte.

Als 1e was Kees klaar. De stelling was de hele tijd in evenwicht, remise was dan ook de uitslag. Jan speelde een prima partij. Zijn tegenstander ging met wit vroeg voor de aanval, maar na een paar onnauwkeurigheden won Jan een pion en het loperpaar. Zijn lopers waren in een open stelling gericht op de koning. Na 24 zetten gaf wit het op. Ricardo wist een koningsaanval op te zetten. Zijn tegenstander kon het niet houden, dus pakte Ricardo het volle punt. Na een onnauwkeurige reactie op een rustige zet van Teds tegenstander had Ted geen voordeel na de opening. Met enkele zwakke pionnen in de stelling van zijn tegenstander bleek na massale stukkenruil dat deze flink onder druk stond. Bijna al zijn pionnen waren zwak, Ted moest na een eventuele pionwinst alleen oppassen dat zijn tegenstander niet te actief werd. Dat lukte wonderwel. Toen hij geen pion maar een kwal ging verliezen, gaf hij terecht op.

Onze topspeler Enrico speelde tegen de ijzersterke heer Bannink. De opening van Enrico was erg slecht en pas tegen het einde van het middenspel koos zijn tegenstander voor een verkeerd plan, waardoor Enrico weer spel kreeg. Vervolgens kwam hij in een gewonnen eindspel en speelde dit goed. Alleen aan het einde gaf hij een kwaliteit weg en had daardoor maximaal remise. Toen ging zijn tegenstander door de vlag. Bob had het moeilijk, hij stond constant onder druk. Hij verdedigde zich goed en sleepte een remise uit het vuur. Met nog 2 partijen te gaan stonden we 5-1 voor, het ging alleen nog maar om de bordpunten. Bram kwam goed uit de opening, maar koos het verkeerde plan en nam daar ook nog eens teveel tijd voor. Uiteindelijk bereikte hij een eindspel waarin hij weliswaar een pion voor stond, maar zijn tegenstander had zeer actieve stukken. Weer later werd het een toreneindspel met een pion voor zijn tegenstander en 2 voor Bram, maar de pion van zijn tegenstander was wel veel verder. Het was wel te houden, maar in gierende tijdnood deed Bram het fout. Martin had na de opening een klein voordeel, maar in het middenspel ging het mis en verloor hij een stuk. Het eindspel was kansloos.

Zodoende won ons 1e deze wedstrijd met 5-3. Tot nu toe zijn alle wedstrijden gewonnen en is ons team op kampioenskoers met een voorsprong van 2 matchpunten op onze concurrenten Schaakmat Westland 1 en Schaakhuis 1.

Onderwerp: DSC-K1 wint van Stukkenjagers
Bob

Antwoorden: 1
Bekeken: 4908

DSC-K1 wint van Stukkenjagers 15-12-2019 18:26 Forum: Externe competitie

In de 4e ronde speelde ons 1e tegen Stukkenjagers. Dat team speelde vorig seizoen nog in de Meesterklasse. Een paar jaar geleden verloor ons 1e dik van ze, maar deze keer waren ze een stuk zwakker.

Chiel op bord 1 speelde tegen iemand met een relatief hele lage rating, het was duidelijk dat Stukkenjagers voor een taktische opstelling hadden gekozen. Hij stond materiaal voor, zijn tegenstander had geen compensatie en Chiel wist snel te winnen.
Nadat Gert probleemloos uit de opening gekomen was, waren na 22 zetten alle lichte stukken geruild. Zijn tegenstander offerde vervolgens 2 pionnen voor aanval. Maar Gert wist al zijn dreigingen en trucs te omzeilen en mocht vlak na de tijdcontrole het volle punt incasseren.
Joost M kwam dit keer prima uit de opening en dacht met c4 voordeel te halen. Waarschijnlijk was dit ook het geval, maar de stelling was verraderlijker dan hij had verwacht. Na een aantal redeijke zetten kon hij op een gegeven moment afwikkelen naar een eindspel met wat voordeel. Hij koos echter voor een kwaliteitsoffer, weigerde daarna een directe remisevariant en had zelfs kunnen verliezen. Zijn tegenstander gaf echter de kwaliteit terug, waarna de vrede werd getekend.
Dennis kreeg een Nijlpaard tegen zich. Hij kwam al snel met f5 waar zijn tegenstander niet goed mee om wist te gaan en gaf noodgedwongen een dame tegen 2 lopers en een pion. Dennis wist wat materiaal te ruilen en nadat de stelling open brak was het snel voorbij.
FM Joost kreeg tegen Luuk Baselmans met wit de Tromposky op het bord. Joost ruilde loper voor paard, kreeg isolanie op d4, maar had inmiddels zo'n 4 extra tempi te pakken. De vele (mat)dreigingen werden door Luuk gepareerd door dame tegen toren + loper te geven. Na een nieuwe onnauwkeurigheid van Luuk kreeg Joost een vrije h-pion die niet te stoppen was.
In een spannende partij met spel op beide vleugels won de tegenstander van Bram een kwaliteit in de tijdnoodfase. Hij deed toen alleen een paar onhandige zetten, waardoor Bram lastige druk bleef houden en zelfs beter kwam te staan. Na een fout van zijn tegenstander was het meteen uit.
Marijn kreeg met zwart een KID op het bord. Hij probeerde langzaam de zwarte velden te pakken. Zijn tegenstander kreeg hiervoor wel meer controle over de witte velden. Na een mislukt trucje kwam Marijn materiaal achter te staan en was de partij al snel over.
Ted had na een wat vreemd uitziende openingsopzet de betere stelling. In het neerzetten van zijn stukken overzag hij een simpele wending die hem een pion en de stelling kostte. Zijn tegenstander speelde het netjes uit.
Bob speelde de opening prima en stond iets beter. Nadat hij een taktische wending had overzien, kwam hij toch in de moeilijkheden. In de tijdnoodfase gaf hij een pion prijs. Na het ruilen van de torens ontstond een lastig paard tegen loper eindspel. Het paard van Bob werd uit positie gespeeld en alleen door stukverlies kon de vrijpion worden gestopt, zodat Bob na 73 zetten in een nederlaag moest berusten.
Als laatste was Richard nog bezig. Lange tijd ging het gelijk op, maar op een gegeven moment stond hij een toren tegen 3 pionnen achter. Zijn tegenstander wist bekwaam de winst binnen te halen.

Zodoende wist ons 1e met 5,5 - 4,5 van Stukkenjagers te winnen en staat het nu keurig in de middenmoot. De schaakdag werd gezellig bij Huszar afgesloten.

Onderwerp: DSC-team verslaat HSV in HSB-bekerwedstrijd
Bob

Antwoorden: 1
Bekeken: 4755

19-11-2019 19:59 Forum: Externe competitie

Mijn partij laat zich samenvatten in het volgende rijmpje: via een penning en een dubbele aanval wist Bob 2 pionnen te winnen, toen ook nog een 3e pion werd veroverd, was het punt binnen.

Onderwerp: DSC-K1 verliest met 3,5 - 6,5 van UVS maar is wel veilig
Bob

Antwoorden: 4
Bekeken: 7589

17-04-2019 21:37 Forum: Externe competitie

Ik heb me duidelijk vergist. Om zeker te zijn van handhaving is nog 1 bordpunt nodig.

Onderwerp: DSC-K1 verliest met 3,5 - 6,5 van UVS maar is wel veilig
Bob

Antwoorden: 4
Bekeken: 7589

16-04-2019 17:19 Forum: Externe competitie

Een halve bordpunt is genoeg voor handhaving.

Onderwerp: DSC-H1 wint van Promotie-H1
Bob

Antwoorden: 5
Bekeken: 6127

19-03-2019 21:32 Forum: Externe competitie

Dat ik een pionnetje achter stond, klopt niet. In tijdnood blunderde ik een stuk weg, ik had nog wel een ver opgerukte vrijpion, maar dat was niet voldoende om een nederlaag te ontlopen.

Onderwerp: Zaterdag 9 maart: HSB Snelschaakkampioenschap voor teams
Bob

Antwoorden: 1
Bekeken: 3794

17-02-2019 17:40 Forum: Activiteiten

Ik wil graag meedoen.

Onderwerp: DSC-K1 verslaat Philidor 1847
Bob

Antwoorden: 1
Bekeken: 5237

DSC-K1 verslaat Philidor 1847 11-02-2019 19:34 Forum: Externe competitie

Op 9 februari speelde het 1e een thuiswedstrijd tegen Philidor 1847. Chiel was afwezig, dus speelden we niet in de sterkst mogelijke opstelling. Gezien de achterstand op nummer 1 van 5 matchpunten was het kampioenschap wel verkeken, maar de punten waren van belang om buiten de degradatiezone te blijven.

FM Joost kreeg een soort Hollands op het bord tegen Jeroen Weggen. Joost behandelde dit een beetje onorthodox, maar kwam toch wel lekker te staan. Op een gegeven moment converteerde hij zijn ontwikkelingsvoorsprong in een pion, maar Jeroen had voldoende compensatie. De zware stukken gingen eraf en Jeroen won al gauw de pion terug, waarna een eindspel van 2 paarden en 4 pionnen resulteerde. In tijdnood wist Jeroen sommige dreigingen niet goed te beoordelen en raakte hij langzaam de draad kwijt. Plotsklaps kon Joost een pion naar de overkant brengen waar zelfs geen paard meer voor gegeven kon worden. Gelukkig maar, want in sommige varianten had ook 2 paarden tegen 1 pion kunnen ontstaan; theoretisch gewonnen, maar nog wel een gradatie lastiger dan Bobs eindspel. Na een onschuldig verlopen opening koos Dennis (zwart) voor een bepaalde variant waarbij hij iets miste en daardoor moest afwijken van de 'gewenste' voortzetting. Zijn tegenstander kreeg hierdoor het initiatief en toen Dennis ook nog eens blunderde met 17...Pa5?, verzuimde wit een pion te winnen. Vervolgens ontstond in tijdnood een middenspel met alleen nog zware stukken waarbij in ongeveer gelijke stelling wit de mist in ging op zet 26 en 27. Zwarts dame en toren vlogen wits koning naar de hals en mat in 7 was niet meer te voorkomen. Na een Spaanse opening kwam de h-lijn open en rokeerde Gert lang. Hij hoopte op een mooie aanval. Maar helaas liet hij dameruil toe en wist zwart gelijk spel te bereiken. Vlak na de 40e zet blunderde Gert en kwam in een verloren eindspel terecht. Met de moed der wanhoop en een forse dosis geluk werd het toch nog remise. Na een interessante opening, die Migchiel al vele malen eerder had geprobeerd, vond Matthieu een nieuwe voortzetting. Analyse achteraf bevestigde de theoretische kwaliteit. Migchiel vond op zijn beurt niet de beste zetten en kwam in een passieve stelling. Hij speelde wel erg snel, zodat tegen de tijd dat Matthieu met wat laatste nauwkeurigheid de winst binnen kon slepen hij door tijdsgebrek niet de beste afwikkeling wist te vinden. Het pion plus eindspel was daarna niet meer te winnen, remise dus. IM Joost kreeg met zwart een Engelse stelling op het bord waarin hij ietwat avontuurlijk met e4 en Dg5 speelde. Zijn tegenstander speelde rustig Lf1 terug, voltooide zijn ontwikkeling, stond iets beter en bood remise aan. IM Joost had op dat moment weinig vertrouwen in zijn stelling, dus hij besloot het aanbod aan te nemen.

In een Taimanov vertikte Davids tegenstander het om ...a6 te spelen. David speelde toen maar Pdb5 en stond meteen overweldigend. Zwart hield het nog lang vol, maar is eigenlijk nooit meer in de partij gekomen. 1-0! Lisa kwam met zwart prima uit de opening, alleen de witte velden rondom haar koning waren zwak. Toen ze te profylactisch te werk ging om verdere verzwakking te voorkomen, bleek er een acute dreiging in de stelling te zitten waardoor ze een pion verloor en ze meerdere zwakke pionnen overhield. Het resterende eindspel was kansloos. Marijns tegenstander speelde een Pirc. Hij misplaatste zijn stukken en kwam al snel in de verdrukking. Een vrijpion besloot uiteindelijk de partij met een trucje. Smaranda verloor na een rustige opening een cruciale pion. Daardoor kreeg haar tegenstander ook nog het centrum in handen en tikte hij vakkundig de partij uit. Als laatste was Bob nog bezig. Door actievere stukken had hij voordeel. Zijn tegenstander verbruikte veel tijd. Er werd afgewikkeld naar een eindspel met lichte stukken met een pion voorsprong voor Bob. Zijn tegenstander gaf nog een pion weg, maar toch leek het remise te gaan worden. Hij speelde niet optimaal en er ontstond een eindspel van loper + paard + pion tegen loper + pion. Dat was lastig te winnen. Bob slaagde erin zijn paard naar de juiste velden te manoevreren en zijn pion tegen de loper te ruilen. Toen ging hij rustig de pion ophalen en was er het beroemde eindspel ontstaan waarbij de ene partij behalve de koning alleen nog paard en loper heeft en de andere partij alleen de koning. Bob had dit eindspel wel een paar keer geoefend lang geleden, maar nog nooit was dit eindspel in één van zijn partijen voorgekomen. Het viel reuze mee: binnen 15 zetten had hij de koning in één van de goede hoeken vastgezet, zijn tegenstander gaf op en daarmee was met 6,5-3,5 een mooie overwinning behaald!

Ons 1e heeft nu 7 matchpunten, nog 1 matchpunt is nodig om veilig te zijn. Het programma is zwaar met wedstrijden tegen o.a. nr. 3 en 1. De volgende wedstrijd is tegen Groningen, het team dat Paul Keres versloeg en daarmee de koppositie heeft overgenomen. Die wedstrijd is op 16 maart.

Onderwerp: DSC 1 speelt gelijk tegen Purmerend
Bob

Antwoorden: 1
Bekeken: 5675

18-12-2018 19:20 Forum: Externe competitie

David, je hebt weer een leuk verslag geschreven!

Onderwerp: DSC-H1 wint ook tweede wedstrijd
Bob

Antwoorden: 2
Bekeken: 5208

17-10-2018 21:34 Forum: Externe competitie

Op de agenda staat dat op 5 november Botwinnik 1 de tegenstander is.

Onderwerp: DSC2 kampioen
Bob

Antwoorden: 8
Bekeken: 9862

09-04-2018 17:03 Forum: Externe competitie

Gefeliciteerd!

Onderwerp: DSC1 wint opnieuw
Bob

Antwoorden: 2
Bekeken: 6894

09-04-2018 16:53 Forum: Externe competitie

Sjoerd speelde met wit Schots gambiet. Met 13 De2 maakte hij al een grote fout. Zijn tegenstander profiteerde niet optimaal, maar Sjoerd bleef wel achter met een zeer slechte stelling. De hele partij was hij bezig om het te repareren. In een bijna gelijke stelling maakte hij opnieuw een fout en kon opgeven.

Onderwerp: DSC1 wint opnieuw
Bob

Antwoorden: 2
Bekeken: 6894

DSC1 wint opnieuw 08-04-2018 17:40 Forum: Externe competitie

Op een mooie zonnige lentedag ging het 1e team op pad naar Roosendaal voor de 8e ronde. Het speelde tegen het 1e team van De Pion, een team dat laatste stond, maar toch niet zwak was. We waren niet op volle oorlogssterkte, we misten Matthieu, in plaats daarvan was Ted opgetrommeld. Ik verwachtte een spannende wedstrijd en dat werd het ook.

Ted had een plusje, maar schatte een afwikkeling niet goed in en kwam zodoende in een eindspel met winstkansen voor geen van beide partijen, remise dus.
Bob stond ook wel iets beter, maar zijn tegenstander verdedigde zich goed, Bob kon er niet doorheen komen, dus ook hier werd remise overeengekomen.
Lisa had een interessante opening, waarin ze besloot om haar koning in het midden te laten (op f8) en voor de koningsaanval te gaan, door middel van h5-h4. Ze had kunnen afwikkelen naar een gunstig eindspel met een sterk paard op e5, maar dit zou ook de f-lijn openen wat ze te gevaarlijk vond voor haar koning. In plaats daarvan koos ze voor een onhandige voortzetting, waarbij wit een sterk paard op d5 kon neerzetten en ze met een zwakte op d6 bleef zitten. Ze ruilde dames af en het resterende eindspel was wat slechter voor haar, maar binnen de remisemarge.
Smaranda kwam minder te staan en verloor.
Er valt over de partij van Dennis weinig te zeggen. Hij speelde de saaiste opening die er bestaat, het evenwicht werd nooit verbroken.

Na redelijk planloos spel na de opening was het Chiels tegenstander (zwart) die beter stond. Maar in de scherpe stelling die ontstond, mocht Chiel de lange diagonaal in zijn voordeel openen: dit leverde een matdreiging op waar weinig tegen gedaan kon worden. Chiel is nu topscorer met 6,5 uit 7!
In het Slavisch offerde de tegenstander van Joost een pion. Met het speculatieve g4 ging hij vol voor de aanval, het lukte Joost om de directe dreigingen af te wenden en tijdig met tegenspel te komen door middel van b4 en c5. Toen de dames geruild werden was alle activiteit voor Joost en waren de tactische wendingen niet meer het hoofd te bieden.
De partij van Gert was spectaculair. In zijn partij ontspon zich een interessante strijd tussen zijn loper tegen Gerts paard (+ zware stukken en pionnen). Op de 32e zet verruilde hij zijn loper voor 2 vrijpionnen die sterk kwamen opzetten. Ondertussen had Gert met dame en paard dreigingen tegen zijn koning. Het werd steeds spannender. Alles werd beslist op de 43e zet. Een uitbraakpoging van Gerts koning had kunnen worden afgestraft met 43 f7 en dan zou Gert verloren hebben. Maar de tegenstander zag het niet, speelde Dc8 schaak?? en Gert ontkwam met zijn koning die vervolgens hielp om de witte koning snel mat te zetten!
In een spannend middenspel koos David niet de beste voortzetting en kwam hij in een slecht eindspel terecht: ongelijke lopers + torens. Mark Smits wilde het positioneel oplossen, maar toen David de torens kon ruilen was het een eenvoudige remise.

Zodoende had DSC1 zijn 8e wedstrijd met 5,5 - 4,5 gewonnen. Het staat nog steeds 3e. Wat betreft de concurrenten: Sas van Gent speelde gelijk en heeft nu hetzelfde aantal matchpunten als DSC, Stukkenjagers wist te winnen en heeft nu 1 matchpunt voorsprong op DSC.

Over 2 weken is de spannende laatste ronde. DSC1 kan kampioen worden, die kans is echter klein. DSC1 moet het niet van zijn bordpunten hebben. Als DSC1 wint en de concurrenten weten hun kampioenszenuwen niet onder controle te houden, dan wordt het een historische dag.

Onderwerp: DSC 2e bij HSB rapid voor clubteams
Bob

Antwoorden: 0
Bekeken: 5235

DSC 2e bij HSB rapid voor clubteams 25-03-2018 15:31 Forum: Toernooien & activiteiten

Afgelopen zaterdag ging een team van DSC naar buurtcentrum De wiekslag in Den Haag om mee te doen aan het HSB rapidschaak kampioenschap voor clubteams. Ons team bestond uit Bob Voogt, Ted Barendse, René Weerts en André van de Weijden. We kwamen terecht in een sfeervolle ruimte met een ruim aanbod van consumpties voor zeer lage prijzen. Minpunt was de opkomst: slechts 8 teams, volgend jaar hopelijk beter. Besloten werd om in plaats van Zwitsers een enkele competitie te spelen.

De gemiddelde rating was nogal laag, dus schatte ik in dat ons team een aardige kans zou maken op de titel. De start was niet zo best: een 2,5-1,5 nederlaag tegen SHTV. Daarna ging het beter: 1 gelijkspel en 5 overwinningen. De individuele scores: Bob 4,5 uit 7; Ted 6,5 uit 7; René 5 uit 7; André 3,5 uit 7. Het team van SHTV won al zijn wedstrijden en werd dus kampioen, ons team behaalde 11 matchpunten en dat was genoeg voor de 2e plaats. Het leverde een geldprijs op, Ted mocht als topscorer van het team nog een prijs in natura uitkiezen. Het was een prima georganiseerd en heel gezellig toernooi, wat smakelijk bij een pizzeria in Delft werd afgerond.

Onderwerp: Open HSB-kampioenschap rapidschaak voor clubteams op zaterdag 24 maart
Bob

Antwoorden: 1
Bekeken: 3677

22-03-2018 18:25 Forum: Algemeen [DSC]

Ik heb mijzelf inmiddels aangemeld en samen met Rene Weerts is er nu dus een compleet team beschikbaar.

Onderwerp: DSC2 zet zegereeks voort
Bob

Antwoorden: 2
Bekeken: 7357

11-03-2018 17:15 Forum: Externe competitie

De individuele uitslagen kloppen niet.

Onderwerp: HSB-snelschaakkampioenschap voor clubviertallen op zaterdag 3 maart 2018 a.s.
Bob

Antwoorden: 3
Bekeken: 4373

05-02-2018 18:45 Forum: Activiteiten

Ik wil wel meedoen.

Overzicht van 1 tot 20 van 79 resultaten Pages (4): [1] 2 3 next » ... last »

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller