Delfts Schaakforum » Zoeken » Zoekresultaten » Hello Guest [login|register]
Overzicht van 1 tot 20 van 51 resultaten Pages (3): [1] 2 3 next »
schrijver bericht
Onderwerp: DSC teams presteren goed op slotavond Groene Hart Jeugdcup
Bas van Oudheusden

Antwoorden: 0
Bekeken: 2875

DSC teams presteren goed op slotavond Groene Hart Jeugdcup 15-06-2013 22:10 Forum: Jeugd

Vrijdag 14 juni werd in Berkel en Rodenrijs de slotavond van de Groene Hart Cup competitie gehouden. De 28 teams waren deze keer ingedeeld in 8 poules volgens de prestaties van alle voorgaande rondes. DSC speelde met twee teams in de competitie mee, en beide teams kwamen op de slotavond tot goede prestaties.

DSC1 was in de normale bezetting aanwezig (Jason van Oudheusden, Teun van der Klugt, Roel Vos en Sam van Dongen). Ze waren ingedeeld in Poule 3, maar maakten duidelijk dat dat toch eigenlijk beneden hun niveau was: met overmacht werden ze eerste in de Poule, door al hun partijen te winnen (12 uit 12).

De samenstelling van DSC2 had wat meer problemen gekost, want veel van de vaste spelers waren verhinderd. Gelukkig lukte het toch nog om op de valreep voldoende invallers te vinden voor een compleet viertal (Peter van den Berg, Twan Beekman, Leon van der Waal en Bob Pang). Zij speelden in Poule 7 en ook zij wisten daar eerste te worden, met 7 uit 12 en na een snelschaakbarrage om de eerste plaats.

Hieronder foto's van de prijsuitreiking, van de website van de organiserende vereniging 3-Torens.


 

Prijsuitreiking Poule 3 met DSC1


 
Prijsuitreiking Poule 7 met DSC2

Onderwerp: DSCers doen goede zaken op HSB Grand Prix in Naaldwijk
Bas van Oudheusden

Antwoorden: 0
Bekeken: 10687

DSCers doen goede zaken op HSB Grand Prix in Naaldwijk 08-12-2012 21:46 Forum: Jeugd

Vijf DSC jeugdleden namen vandaag deel aan de tweede HSB Grand Prix die vandaag in Naaldwijk werd gehouden. Er waren 140 deelnemers aanwezig, ondanks de concurrentie van het Pomar toernooi en de landelijke JCC. Aangezien hierdoor echter wel een aantal sterkere regiospelers afwezig waren, wisten de DSC spelers de hoogste Formule A groep te domineren. Teun van der Klugt en Jason van Oudheusden werden (samen met Rick van Roon van CSV) gedeeld eerste met een score van 4 uit 5. Sam van Dongen speelde in de Formule B groep en werd daar gedeeld 3e met een score van 2 uit 5. Ook de jongere stap-2ers die meededen presteerden bijzonder goed: Rani Malhoe won haar Groep 10 (6 uit 10) en ook Jasper Ivens werd eerste in zijn Groep 12 (met 10 uit 10!).

Onderwerp: Drie DSC jeugdspelers op HSB PK ABC
Bas van Oudheusden

Antwoorden: 0
Bekeken: 10488

Drie DSC jeugdspelers op HSB PK ABC 02-12-2012 20:28 Forum: Jeugd

Dit weekend vond het PK ABC van de HSB plaats, waar drie jeugdspelers van DSC aan meededen. Jason van Oudheusden speelde in de B categorie, terwijl Teun van der Klugt en Sam van Dongen zich via de voorronde hadden geplaatst voor de finale van de C-categorie. In beide categorieën werden vijf wedstrijden gespeeld, verdeeld over twee dagen. In de B waren er 6 deelnemers (dus een volledige competitie), voor de C waren er 12 deelnemers en werd er volgens het Zwitsers gespeeld.
De B-poule had een sterke bezetting, waar Jason ondanks enkele goede partijen toch helaas niet tot scoren wist te komen (6e plaats). In de C-poule hadden zowel Teun als Sam een trage start, maar ze wisten dit op te trekken door allebei op de tweede dag hun beide partijen te winnen. Teun werd daarmee 5e (3 uit 5) en Sam 7e (met 2.5 uit 5).
Nog waard te vermelden dat de C-categorie werd gewonnen door Joris Geene, de broer van "onze" Ilse.

Onderwerp: Teun en Jason samen eerste bij 2e Grand Prix Jeugd Internetschaak
Bas van Oudheusden

Antwoorden: 0
Bekeken: 3014

Teun en Jason samen eerste bij 2e Grand Prix Jeugd Internetschaak 01-12-2012 19:20 Forum: Jeugd

Bij de tweede Grand Prix Jeugd Internetschaak - op woensdag 21 november - zijn Jason van Oudheusden en Teun van der Klugt van DSC gezamenlijk eerste geworden in Groep 3 (jeugdrating < 1400). zie de website van de landelijke schaakbond.

Onderwerp: Ilse Geene haalt tweede plaats in HSB-PK meisjes categorie B/C
Bas van Oudheusden

Antwoorden: 1
Bekeken: 12500

Ilse Geene haalt tweede plaats in HSB-PK meisjes categorie B/C 24-11-2012 19:31 Forum: Jeugd

Op zondag 18 november werd het PK Meisjes gehouden voor schaaksters van de HSB regio. Ilse Geene speelde mee in de gecombineerde B+C categorie (6 deelneemsters). Ilse werd daar tweede met een score van 4 uit 5, net een half puntje achter de winnares (Fong Li Caljé van Promotie). Ilse had overigens ook in D mogen spelen, maar daarvoor had ze al een vrijplaats voor het NK.

Onderwerp: Tweede ronde Groene Hart Cup
Bas van Oudheusden

Antwoorden: 0
Bekeken: 2885

Tweede ronde Groene Hart Cup 07-11-2012 23:40 Forum: Jeugd

Door de perikelen met de website een wat verlaat bericht over de tweede ronde van de Groen Hart Cup. Deze viel op vrijdag 26 oktober nogal ongelukkig in de herfstvakantie, waardoor er enkele spelers verhinderd waren. Het eerste team (Jason, Teun, Roel, en Sam) had daar echter geen last van en wist goede zaken te doen in Poule 2B. In de eerste en tweede ronde werd ruim gewonnen, zodat een remise in de derde ronde tegen concurrent CSV 1 voldoende zou zijn voor een eerste plaats in de poule. Dat werd het dan ook, en daarmee promoveerde DSC1 met een score 9 bordpunten weer naar de hoogste poule. Topscorer was Teun, die al zijn wedstrijden won, terwijl de anderen allemaal 2 uit 3 scoorden.
Het tweede team had het veel zwaarder, vooral omdat de helft van de gebruikelijke bezetting (nl. Ilse en Twan) verhinderd was. Gelukkig kon met Niels, Iljo en invallers Chengji en Tun toch een volledig viertal aan de start komen. Helaas bleek Poule 3B in deze bezetting veel te zwaar, en het team bleef met slechts 2 bordpunten op de laagste plaats steken. Dat vraagt om een revanche in de volgende ronde!

Onderwerp: Vier DSCers op eerste HSB Grand Prix in Zoetermeer
Bas van Oudheusden

Antwoorden: 0
Bekeken: 10387

Vier DSCers op eerste HSB Grand Prix in Zoetermeer 15-10-2012 11:25 Forum: Jeugd

Zondag 14 oktober ging de HSB Grand Prix cyclus voor de jeugd weer van start. Het eerste toernooi werd door Botwinnik in Zoetermeer georganiseerd. Er waren 127 deelnemers, waaronder vier jeugdspelers van DSC. Jason van Oudheusden speelde in de hoogste groep (A), maar wist daar niet verder te komen dan de vijfde plaats, met een score van 1 uit 5. Teun van der Klugt en Sam van Dongen waren allebei in groep B ingedeeld. Teun werd daar derde (met 3 uit 5) en Sam vijfde (1.5 uit 5). Behalve deze ervaren toernooispelers deed ook Rani Malhoe mee, voor wie dit haar tweede GP was. Zij speelde in groep 12 en wist daar met een score van 6 uit 10 een mooie tweede plaats te veroveren.

Onderwerp: Voorronde PK C
Bas van Oudheusden

Antwoorden: 3
Bekeken: 13673

finale weekeinden PK-C en D 08-10-2012 21:04 Forum: Jeugd

De finale voor de C categorie wordt (samen met die voor A en B) gespeeld op het weekeinde van 1 en 2 december. Sam heeft zich bovendien, via een vrijstelling van de voorronde, geplaatst voor de finale van de PK-D. Die wordt gehouden op het weekeinde van 26 en 27 januari. Veel succes allebei!

Onderwerp: Start Groene Hart Jeugdcup
Bas van Oudheusden

Antwoorden: 0
Bekeken: 10404

Start Groene Hart Jeugdcup 01-10-2012 14:20 Forum: Jeugd

Vrijdag 28 september ging de Groene Hart Jeugdcup weer van start, een jeugschaakevenement dat wordt georganiseerd door vereniging 3-Torens uit Berkel en Rodenrijs. De wedstrijden worden gespeeld met viertallen, ingedeeld in poules van elk vier teams, met drie speelronden per avond, en over zeven (vrijdag)avonden, telkens zo gemiddeld eens per maand. Na elke avond kan een team promoveren of degraderen naar een hogere danwel lagere poule. In totaal doen dit seizoen 28 teams mee, van 14 verschillende verenigingen uit de (wijde) regio Rotterdam. DSC doet al weer voor het vierde jaar mee, evenals vorige keer met twee teams.
Voor de startavond, die gewoontegetrouw in Spijkenisse werd gehouden, was het eerste team (Jason van Oudheusden, Teun van der Klugt, Roel Vos en Sam van Dongen) in de hoogste en dus zwaarste poule ingedeeld. Ze kwamen daar tegen de sterkste teams van de competitie nauwelijks tot scoren. Alleen Sam wist nog anderhalf bordpunt binnen te halen. DSC werd zo vierde in de poule, en zakt daarmee naar de tweede poule voor de volgende ronde.
DSC2 (Ilse Geene, Twan Beekman, Niels Jansen en Iljo Boels) had in Poule 3A meer succes: ze bereikten met een score van 6,5 uit 12 de tweede plaats en handhaven zich daarmee in de poule. Topscorer was Ilse, die al haar wedstrijden won.

Onderwerp: Slotronde Groene Hart JeugCup
Bas van Oudheusden

Antwoorden: 0
Bekeken: 11342

Slotronde Groene Hart JeugCup 14-05-2012 22:26 Forum: Jeugd

Vrijdag 11mei streden de beide teams van DSC in de finaleronde van de Groene Hart Jeugdcup. DSC1 werd vierde in Poule 1, terwijl DSC2 een eerste plaats wist te veroveren in Poule 4A.

De Groene Hart Cup is een initiatief van Ron de Jong van schaakvereniging 3-Torens uit Berkel. Dit jaar namen maar liefst 32 teams deel, voornamelijk van verenigingen uit de Rotterdamse regio, die werden verdeeld over 8 poules van vier teams. DSC deed voor het derde jaar mee, net als vorig jaar met twee teams.

Het eerste team speelde in de slotronde in de hoogste Poule en moest het dus opnemen tegen de sterkste teams uit het toernooi. Vaste spelers Jason van Oudheusden en Teun van der Klugt waren van de partij, maar Arjan Cornelissen en Marfa Blanter waren vanwege hun schoolexcursie naar Griekenland verhinderd. Gelukkig kon met ervaren invaller Roel Vos en nieuwe aanwinst Sam van Dongen toch een volledig team geformeerd worden. Niettemin kwam DSC uiteindelijk, hoewel met een verdienstelijke score van 5 uit 12, terecht op de laatste plaats in de poule. Vermeldenswaard is nog wel dat dit jaar het team van Sliedrecht er met de eerste prijs vandoor ging (met een score van 7 uit 12), en niet de "eeuwige" winnaars van Klim-Op!

Het tweede team speelde in Poule 4A met een redelijk standaard opstelling: Peter van den Berg, Jelle de Groot (hoewel pas net terug van schoolkamp!), Twan Beekman en Niels Jansen - alleen Mattias Tuk was dit keer verhinderd. DSC2 boekte een mooi resultaat door met een score van 7,5 eerste in deze poule te worden.

De avond werd in stijl afgesloten door een naprogramma met clown en levend schaakspel, wat de organisatie ruim de tijd gaf om de eindstanden op te maken. Toen was het tijd voor de prijsuitreiking, die ook de nodige tijd in beslag nam, aangezien er voor elk team eeen beker beschikbaar was!


 

Het eerste team in actie (meer foto's op de website van: www.3-torens.nl)

Onderwerp: Jason en Teun op HSB PK-C finale
Bas van Oudheusden

Antwoorden: 0
Bekeken: 10871

Jason en Teun op HSB PK-C finale 29-01-2012 22:58 Forum: Jeugd

Dit weekend (28 en 29 januari) namen Jason van Oudheusden en Teun van der Klugt deel aan de finale van de HSB PK-C, waarvoor ze zich in de voorronde in september hadden geplaatst. In deze categorie waren er tien deelnemers, die verdeeld over twee dagen vijf ronden Zwitsers speelden. In de laatste ronde kwamen Jason en Teun zelfs tegen elkaar uit! Uiteindelijk kwamen onze spelers allebei uit op een score van 2 uit 5, wat op basis van weerstandspunten Jason een 6e plaats en Teun een 7e plaats opleverde.

Teun had twee weken eerder ook al aan de PK-D meegedaan, en daar was hij vierde geworden. Het verslag hiervan is op de HSB-website te vinden. Mogelijk dat Teun via een extra ticket nog in aanmerking kan komen voor deelname aan het NK-D dat in mei wordt gehouden. 

Onderwerp: De Bonte Tol wint basisschoolkampioenschap voor teams
Bas van Oudheusden

Antwoorden: 0
Bekeken: 13044

De Bonte Tol wint basisschoolkampioenschap voor teams 18-12-2011 22:59 Forum: Jeugd

De Bonte Tol uit Pijnacker heeft overtuigend het kampioenschap voor basisschoolteams uit Delft en omstreken gewonnen. De vier getalenteerde jeugdschakers gaan samen met de 4 spelers van de Jan Vermeer uit Delft, die goede tweede werden, door naar de regionale kampioenschappen. Er deden in totaal negen teams uit Delft, Pijnacker en Ypenburg mee.

De Bonte Tol en de Jan Vermeer gingen lange tijd gelijk op, maar in de onderlinge wedstrijd liet de Bonte Tol merken wie de sterkste was: ze wonnen maar liefst 3 partijen en speelde 1 remise. Tot de laatste ronde bleef het spannend wie de tweede prijs in de wacht zou slepen: de Jan Vermeer of de Johannesschool uit Pijnacker. De speler van Jan Vermeer op het vierde bord zou de doorslag geven. Won hij de partij, dan werd de Jan Vermeer 2e, verloor hij, dan zou de Johannesschool naar de regiokampioenschappen gaan. Hij won, en de Jan Vermeer mag dus door. Gelukkig maar, anders zou schakend Pijnacker wel heel overtuigend Delft eronder hebben gekregen.

In het voorjaar is er het individuele toernooi voor basisschoolleerlingen. (De precieze datum is nog niet bekend, maar waarschijnlijk ergens in maart.)

De volgende scholen hebben meegedaan:
Max Havelaarschool, Delft
Jan Vermeerschool, Delft
Paradijsvogel Ypenburg 2 teams(Den Haag)
De Bonte Tol 2 teams (Pijnacker)
Johannesschool 2 teams (Pijnacker)
En een gemengd team van kinderen van de Maurits-, Dalton- en Max Havelaar school.

UITSLAGEN
plaats, team (WP=wedstrijdpunten; BP=bordpunten)
1. Bonte Tol 1 (17; 31,5)
2. Jan Vermeer (14; 23,5)
3. Johannes 1 (14; 23)
4. Paradijsvogel 1 (10; 19,5)
5. Paradijsvogel 2 (9; 17,5)
6. Max Havelaar (8; 19)
7. Johannes 2 (8; 18)
8. Gemengde team (7; 17)
9. Bonte Tol 2 (2; 10,5)


 


 
De speelzaal en het winnende team van de Bonte Tol uit Pijnacker

Onderwerp: DSC teams presteren goed in de 4e ronde Groene Hart Jeugdcup
Bas van Oudheusden

Antwoorden: 0
Bekeken: 10577

DSC teams presteren goed in de 3e ronde Groene Hart Jeugdcup 13-12-2011 20:43 Forum: Jeugd

De 3e avond van de Groen Hart Cup vond plaats op vrijdag 9 december en beide DSC teams moesten daarvoor afreizen naar Gouda.
Het eerste team (Jason, Teun, Arjan en Marfa) speelde in Poule 2B en hadden daar enkele pittige tegenstanders. Zoals het eerste team van de thuisclub Messemaker. Het directe duel in de eerste ronde bleef remise, maar in de eindstand kwamen de Delftenaren net een half bordpuntje op hen te kort voor de eerste plaats.
Ook het tweede team (Peter, Jelle, Twan, Niels en Mattias) speelde goed, en werden zelfs gedeeld eerste in hun poule (4B). Het toernooireglement schrijft voor dat de strijd om de promotieplaats dan wordt beslist via een snelschaakpartij tussen de eerste-bord spelers. Nou heeft Peter ook op de vereniging diverse malen zijn capaciteiten hiervoor laten zien, en ook deze avond liet hij niet verstek gaan. Het tweede team mag het dus de volgende keer in Poule 3 gaan proberen. Dan spelen beide teams thuis, aangezien DSC dan een van de gastverenigingen van de GHJC zal zijn.

Onderwerp: DSC jeugdteam verliest de laatste ronde JCC
Bas van Oudheusden

Antwoorden: 1
Bekeken: 12059

13-12-2011 20:29 Forum: Jeugd

Het team van DSC is uiteindelijk 5e geworden, op een half bordpunt achter Rijswijk, dat de laatste dag nog een inhaalslag maakte door twee 3-1 overwinningen te boeken.
Eindstanden staan op de KNSB website (doorklikken naar promotieklasse NW).
Daar staat ook de mededeling dat de promotieklasse dit jaar geen degradanten kent, ivm het eerdere terugtrekken van teams. Maar inderdaad speelt voor DSC wel het vertrek van Jan-Pieter en Sofya, zodat het zeer de vraag is of we volgend jaar een team van voldoende sterkte op de been kunnen brengen om op dit niveau mee te kunnen spelen.

Onderwerp: Jeugdteams DSC11 en Promotie 8 delen de punten
Bas van Oudheusden

Antwoorden: 1
Bekeken: 8947

Jeugdteams DSC11 en Promotie 8 delen de punten 07-12-2011 14:21 Forum: Seizoen 2011-2012

Dinsdag 6 december speelde het jeugdteam DSC11 tegen Promotie 8, ook een jeugdteam en wel van behoorlijk jonge spelers. Een puntendeling was het resultaat.

Hoewel DSC ook op grond van ratingverschillen in het voordeel leek, zouden we gewaarschuwd moeten zijn door de goede resultaten die het team van Promotie al had gehaald in de poule. Het werd dan ook geen makkelijke avond, al duurden de meeste partijen ook weer niet extreem lang, wat wel weer eigen is aan de schaak­stijl en -tempo van de meeste jeugd­spelers.

De laagste borden hadden het minste succes: als eerste moest Marfa Blanter op het laatste bord capituleren, terwijl Teun (vierde bord) een toren achter kwam en het uiteindelijk ook niet redde. Alleen invaller Arjan (vijfde bord) wist er nog een remise uit te slepen. Een achterstand van 2½-½ dus. De hoogste borden hadden echter meer succes, maar ook daar niet zonder moeite.

Op bord één ging het bij de partij van Jason van Oudheusden lange tijd gelijk op, maar in een toren­eindspel, met paard en enkele pionnen meer leek de overwinning voor hem in zicht. Na opruimen en uitruilen van de laatste stukken had Jason nog een pionnen­paar over, dat hij behendig naar de overkant wist te brengen, waarna het matzetten nog slechts een zorgvuldige formaliteit was.

Op bord twee hadden zowel Victoria als haar tegenstandster nog de dame in het spel, wat uiteindelijk met een eeuwig-schaak situatie een remise opleverde. Toen bleef alleen Roel nog over, op het derde bord, in een redelijk riante positie met een toren voorsprong. Nadat de resterende pionnen van de tegenstander waren gedemobiliseerd was het een kwestie van een simpele + mat die de stand uiteindelijk op 3-3 bracht.

Het delen van de punten was dan waarschijnlijk ook wel een goede weerspiegeling van de krachtenverhoudingen op die avond, en weer een mooie prestatie van de jonge spelers van Promotie 8, hoewel natuurlijk jammer voor ons dat er niet net niet een puntje meer in had gezeten.

Onderwerp: DSC-ers Twan en Leon op PK-E in De Lier
Bas van Oudheusden

Antwoorden: 0
Bekeken: 10430

DSC-ers Twan en Leon op PK-E in De Lier 28-11-2011 11:56 Forum: Jeugd

Afgelopen zaterdag 26 november werd in De Lier het PK-E (geboortejaar 2002 en later) van de HSB gehouden, samen met het Open PK-E voor "schoolschakers", d.w.z. spelers die geen lid van een schaakvereniging zijn. De organisatie besloot om de 28 clubschakers en de 5 schoolschakers als één groep (van 33) te laten spelen, maar wel met aparte prijzen voor de twee categorieën. Er werden 9 ronden volgens het Zwitserse systeem afgewerkt.
DSC werd vertegenwoordigd door twee spelers: Twan Beekman (2002) en Leon van der Waal (2003). Ze eindigden allebei netjes in de middenmoot: Leon behaalde een 16e plaats met een score van 4.5 uit 9 en Twan werd 21e met 4 uit 9. Mooie scores in dit veld van veel sterke deelnemers en leuk dat ook bij onze jongere schakers de belangstelling voor het toernooischaken toeneemt. Leon en Twan zitten allebei in de "Stap 3" groep van de jeugdtraining. Leon krijgt trouwens nog een kans, want hij mag ook nog meedoen met het PK-FGH dat op 22 april 2012 wordt gehouden.

Meer informatie en foto's via de HSB website

Onderwerp: Tweede avond Groene Hart Cup
Bas van Oudheusden

Antwoorden: 0
Bekeken: 10829

Tweede avond Groene Hart Cup 16-11-2011 14:38 Forum: Jeugd

Op vrijdagavond 11-11-2011 (dat beloofde wat!) vond de tweede avond plaats van de Groene Hart Cup. De twee teams speelden deze keer op verschillende locaties (het eerste in Berkel, het tweede in Charlois). Vorige keer was ons eerste team naar de hoogste poule gestegen en het tweede naar de laagste poule gedaald. Hoog tijd dus om te laten zien waar ze eigenlijk thuis horen!

Het tweede team liet duidelijk zien dat ze niet van zo'n lage positie gediend waren. Door alle rondes te winnen, en daarbij slechts 2 bordpunten te laten liggen, werden ze overtuigd poulewinnaar. Naast Peter, Jelle en Twan deed ook invalster Joanne goed mee, door al haar partijen te winnen.

Het eerste team (Jason, Teun, Arjan en Marfa) had het een stuk zwaarder in Berkel (niet dat dat nou aan Berkel zelf lag...). De eerste twee rondes tegen Klim-Op en Sliedrecht leverden een dik verlies op, waarbij telkens alleen Jason op het eerste bord een half puntje wist te scoren. Na twee rondes waren dan ook de degradanten van de poule al wel bekend, aangezien Spijkenisse eveneens in een dergelijk parket verzeild was geraakt. In de laatste ronde, tegen datzelfde Spijkenisse dat vorige keer nog de winnaar van Poule 1 was geworden, wist DSC1 echter wel de eer te redden door die wedstrijd met 2,5-1,5 te winnen. Jason hield het opnieuw op remise, terwijl Teun en, na een spannende eindstrijd ook Marfa, hun partijen wisten te winnen.

Onderwerp: Eerste avond Groene Hart Cup voor DSC-Jeugd
Bas van Oudheusden

Antwoorden: 3
Bekeken: 12859

16-11-2011 14:22 Forum: Jeugd

Met "de site" bedoelt Martin neem ik aan de administratie van 3-Torens zelf, want daar staan nog steeds niet alle uitslagen op... Grijns

Onderwerp: Eerste avond Groene Hart Cup voor DSC-Jeugd
Bas van Oudheusden

Antwoorden: 3
Bekeken: 12859

Eerste avond Groene Hart Cup 09-10-2011 22:35 Forum: Jeugd

Vrijdag 7 oktober vond de eerste avond plaats van de Groen Hart Jeugdcup, een competitie voor jeugdteams uit de regio Rotterdam, georganiseerd door vereniging 3-Torens. Er wordt daarbij gespeeld in poules van telkens 4 teams, en elke avond kan er gepromoveerd/gedegradeerd worden naar het boven- dan wel onderliggende pouleniveau.

Evenals vorig jaar doet DSC weer mee met twee teams, maar met een behoorlijk gewijzigde samenstelling. In het eerste team spelen als voorheen Jason van Oudheusden en Teun van der Klugt, maar door afzegging van de andere spelers waren nu Arjan Cornelissen en Marfa Blanter doorgestroomd van het tweede naar het eerste team. Het tweede team was daardoor ook behoorlijk vernieuwd: naast oudgedienden Peter van de Berg en Mattias Tuk waren nu ook Jelle de Groot (vorig jaar invaller) en nieuwkomers Twan Beekman en Niels Jansen van de partij.

Het eerste team ging van start in Poule 2A en wist daar overtuigend zijn slag te slaan: met twee keer een 4-0 overwinning en een keer 2-2 gelijkspel werden ze afgetekend poulewinnaar. Het tweede team ging het in Poule 4A heel wat zwaarder af: naast een gelijkspel verloren ze de andere twee rondes met 3-1 en moesten helaas met de laatste plaats in de poule genoegen nemen. Dat betekent voor de volgende ronde dat het eerste team het zwaar gaat krijgen in de bovenste poule, terwijl het tweede team zich hopelijk kan revancheren vanuit de laagste poule.

Informatie, uitslagen en foto's op de website van 3-Torens.

Onderwerp: Teun en Jason op NK Snelschaken Jeugd
Bas van Oudheusden

Antwoorden: 1
Bekeken: 2984

Teun en Jason op NK Snelschaken Jeugd 01-10-2011 19:36 Forum: Jeugd

Teun van der Klugt en Jason van Oudheusden hebben vandaag, zaterdag 1 oktober, deelgenomen aan het Open NK Snelschaken voor de Jeugd dat werd gehouden in Bunschoten. Teun speelde in categorie D (t/m 12 jaar, 17 deelnemers) en Jason in categorie C (t/m 14 jaar, 19 deelnemers). In de voorronde wisten beiden zich bij de eerste 10 en daarmee voor de hoogste finalegroep van hun categorie te plaatsen. Teun was 9e geworden (score 4.5 uit 9) en Jason 8e (score 5 uit 9). In de finale ronde behaalde Teun uiteindeljik een mooie 5e plaats in de D1 groep (met 5 uit 9) en Jason een 8e plaats in de C1 groep (met 2 uit 9).

Overzicht van 1 tot 20 van 51 resultaten Pages (3): [1] 2 3 next »

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller