Delfts Schaakforum » Zoeken » Zoekresultaten » Hello Guest [login|register]
Overzicht van 1 tot 20 van 301 resultaten Pages (16): [1] 2 3 next » ... last »
schrijver bericht
Onderwerp: Creatieve puzzel
Chiel

Antwoorden: 6
Bekeken: 2347

07-09-2020 14:21 Forum: De Stelling

Quote

Originally posted by Joost
Toch nog even plagen: hoe gaat wit verder als zwart in de variant van Chiel 13... Ka8 speelt i.p.v. Kb8? en dan na 14.Dc6+ Kb8 terug. Dan baal je wel even dat je geen tempozet hebt met wit :-)
(Ik meen de oplossing wel te zien, maar die is nog redelijk subtiel)


Ja, dat is wel hardnekkiger. Mijn eerste (werkende) gedachte is om 13...Ka8 14. Db4 Ka7 15. Db5 Ka8 16. Dd7 Kb8 17. Dc6 te spelen, om zo in dezelfde steling uit te komen als na de veertiende zet van wit in mijn variant. Maar misschien kan ook dit wel sneller, net als dat 1. Dg5, zoals door Sander aangegeven, sneller was. Het minimaal aantal zetten tot mat vinden bij de beste verdediging voor zwart lijkt me nog een hele opgave...

Onderwerp: Creatieve puzzel
Chiel

Antwoorden: 6
Bekeken: 2347

06-09-2020 18:18 Forum: De Stelling

Wit zal de zwarte koning met de dame naar de onderste rij moeten dwingen, om daarna naar de h-lijn te gaan en de loper te slaan. Dat zou als volgt kunnen gaan:

Onderwerp: DSC-K1 verliest van SG Max Euwe
Chiel

Antwoorden: 1
Bekeken: 4746

04-11-2018 14:35 Forum: Externe competitie

Nagekomen toelichtingen op drie partijen:

Yasin: "Just after the game started, I realized that I had difficulty concentrating and calculating concrete lines deeper than 2 moves. Unfortunately this lasted for quiet long almost till the 15th move. The opening was scotch gambit with white(opponent) playing e5 and black replying with d5 where I did not know the theory well. Combined with the focus problem I played a terrible f6 instead of Nxd2 which allowed my opponent to stabilize a black pawn on e4 and a great blockading knight on e3. Then I sacrificed that pawn to have some freedom for my terrible light squared bishop but there was no compensation at all and my opponent converted his advantage quite easily. I apologize from everybody for this embarassing game."

Matthieu: "Mijn partij was er een van voordeel tot gelijk tot zelfs verliezen gevolgd door een winnende schwindel die bij 20 sec op zijn klok gemist werd. Dus toch een 0.

De opening was prima: op een cruciaal moment had ik een (tot een groot voordeel leidend) kwaloffer verkeerd getaxeerd. Gevolg is gelijke kansen. Een goed gespeelde partij volgde tot ik besloot om het geheel dicht te schuiven in tijdnood. Het geheel verslechterde daarna snel."

Smaranda: "Smaranda heeft haar laatste schaakpartij in mei gespeld. Het was aan het begin van de ronde weer even wennen aan het schaakbord en de stukken. De partij begon redelijk – met zwart tegen Peter Bolwer – nadeel was dat de tegenstander op zet 12 1 uur en 33 minuten op de klok had en Smaranda 41 minuten. In een Scheveningen Siciliaans met f4 zette de tegenstander e5 door. Dit leidde tot initiatief voor wit dat na de ruil van wat stukken verwaterde. Op het eind offerde Smaranda een pion om zetherhaling af te dwingen."

Onderwerp: DSC-K1 verliest van SG Max Euwe
Chiel

Antwoorden: 1
Bekeken: 4746

DSC-K1 verliest van SG Max Euwe 04-11-2018 00:02 Forum: Externe competitie

Op initiatief van Joost van Ruitenburg werd voor deze uitwedstrijd naar Enschede besloten om met de trein te gaan, met uitzondering van hen voor wie het praktischer was met de auto te gaan en hen die principiële bezwaren hebben tegen de trein als vervoersmiddel. Aldus geschiedde, en iedereen was ruim voor 13:00 ter plekke bij 't Ni-je Terphoes. Maar waar op basis van rating gehoopt kon worden op een positief resultaat, wilde het zaterdag niet helemaal lukken.

Het begin was wel goed, want als eerste won Dennis op het topbord. De tegenstander van Dennis, David Miedema, kwam in een Franse opening waarbij niet veel aan de hand was in de problemen door 15.... Pa5?!. Dennis offerde een pion, wat resulteerde in groot positioneel voordeel. Dat werd al snel omgezet in materiaal, waarna de tegenstander direct de handdoek in de ring gooide.

Er werden remises bijgeschreven door Gert en Smaranda. Gert schrijft: "Na een philidor kreeg ik een voordeeltje dat ik rond de 10e zet verkwanselde. Daarna gaven we elkaar zo’n 20 zetten lang geen strobreed toe. Op het laatst zat de stelling muurvast. Gelukkig bestaat er dan zoiets als remise."

Yasin kreeg een variant voorgeschoteld waar hij de theorie niet helemaal van herinnerde, waardoor hij net iets te afwachtend handelde. Dit resulteerde in een lelijke stelling, en later een nederlaag. Zelf had ik het vroege middenspel niet handig gespeeld, waardoor ik tijd tekort kwam om mijn plannen uit te voeren, en wit me telkens een stap voor was. Ik leek hardhandig te gaan verliezen maar werd in leven gelaten en bereikte remise, waarbij ik eigenlijk door had moeten spelen.Talitha incaseerde een nederlaag: "In de opening had ik wat struggles met de coördinatie van mijn stukken. Mijn tegenstander zag niet hoe hiervan te profiteren, dus gaf ik hem een tweede kans. In tijdnood verloor ik een pion waarna een eindspel resulteerde van paard + vijf pionnen van wit tegen een loper en vier pionnen van mij. Wellicht herkenbaar: zo'n eindspel waarin je op het moment zelf niet goed kan inschatten of je die ene tussenzet nou wel of niet moet doen. Ik deed 'm niet waardoor ik helaas een nul moest bijschrijven in plaats van een halfje." Joost Michielsen trok de stand weer gelijk: "Ik kwam in het Slavisch minder uit de opening, maar het was voor mijn tegenstander niet makkelijk (zeker niet zo makkelijk als Rob Bertholee beweerde) om het voordeel uit te buiten. In tijdnood raakte mijn tegenstander het spoor bijster, waarna ik een eindspel met twee gevaarlijke vrijpionnen kreeg. Dit speelde ik nauwkeurig uit."

Met een 3.5-3.5 tussenstand zag het er echter niet goed uit. Joost van Ruitenburg wist er nog wel een remise uit te bikkelen. Hij had een kwaliteit geblunderd in gelijke stelling, maar zijn tegenstander wist in het eindspel het juiste plan niet te vinden. Marijn redde het echter niet. Vanuit het Slavisch kwam Marijn in een Stonewall structuur. Hij ruilde zwartveldige lopers voor een kleine verzwakking in zijn pionnenstructuur, en vervolgens kwam na paar onhandige zetten zijn koning in gevaar. Zijn tegenstander had het meteen af kunnen makken, maar koos ervoor om een beter eindspel te winnen. Ook Matthieu redde het niet.

Na twee nederlagen op rij is het nu zaak om bij de degradatiezone vandaan te blijven!

 SG Max Euwe2216-DSC22576-4
1David Miedema2377 Dennis Ruijgrok22690-1
2Rob Bertholee2301 Chiel van Oosterom2387½-½
3Frank Kroeze2361 Joost van Ruitenburg2321½-½
4Hans Plasman2104 Joost Michielsen24180-1
5Bart Konijn2236 Matthieu Freeke23381-0
6Maarten Vinke2138 Yasin Sari22621-0
7Achim Buendgen2130 Gert Legemaat2232½-½
8Peter Bolwerk2205 Smaranda Padurariu2136½-½
9Dinant Postma2181 Marijn den Hartog22411-0
10Luc Compagnie2125 Talitha Munnik19621-0

Onderwerp: DSC wint van HWP
Chiel

Antwoorden: 1
Bekeken: 7355

DSC wint van HWP 25-11-2017 23:30 Forum: Externe competitie

Waar we de vorige ronde nog met 6-4 verloren van HWP, wonnen we deze ronde met dezelfde cijfers van HWP, met het verschil dat het deze keer Het Witte Paard uit Haarlem betrof.

Op de speellocatie in Haarlem troffen we helaas niet DSC3, dat tegen HWP Haarlem 2 speelde; naar verluid omdat hun tweede team zich niet kon vinden in het regime dat in het Haarlemse denksportcentrum gehanteerd wordt. Als eenmalige bezoeker kon ik me daar wel iets bij voorstellen, maar jammer is het wel.

Het werd een middagje met louter overwinningen en nederlagen. De resultaten op bordvolgorde waren als volgt. Op bord 1, bracht Joost een verbetering ten opzichte van een partij die hij meer dan 10 jaar geleden speelde, en hij zag zijn kansen zonnig in. Na een moment van onoplettendheid, kon zijn tegenstander echter een pionopstoot uitvoeren die gelijk erg sterk bleek. Op bord 2, werd David (http://www.schaakcoaching.nl/) in een variant gelokt die voor hem nieuw terrein was, terwijl zijn tegenstander er ruime ervaring mee had. Hij kwam daardoor moeilijk in de partij, en uiteindelijk ging het van kwaad tot erger. Op bord 3, speelde Matthieu een strakke partij (zoals we van hem gewend zijn). Tijdens de partij investeerde hij veel tijd in het kiezen tussen alternatieven, en was hij bang te veel aanknopingspunten voor tegenspel te geven, maar achteraf was het gewoon prima gespeeld. Op bord 4 had Sjoerd geen fijne dag: hij kreeg Lxf7 te verwerken, een pionverlies dat bovendien ook zijn stelling ontwrichtte. Gelukkig is er snel weer een volgende KNSB ronde. Zelf kreeg ik op bord 5, na een fase van aftasten, een mogelijkheid om de stelling in mijn voordeel te openen:Bob op bord 6, kon een redelijk dichtgeschoven stelling niet helemaal dicht houden. Toen de koningsvleugel open ging, was het loperpaar van zijn tegenstander beslissend. De resterende borden werden allemaal in ons voordeel beslist. Lisa op bord 7 kon aanspraak maken op voordeel omdat zwart een wat zwakke d-pion had, terwijl Lisa goed ontwikkeld was. Er kwam een abrupt einde toen haar tegenstander dacht dat Lxh3 tactisch gerechtvaardigd was (deze loper kon niet direct geslagen worden vanwege een vork op f3), maar daar toch een lek in zat. Voor Lisa een heel wat kortere partij dan normaal. Op bord 8 liep invaller Ted in een openingsval, maar gelukkig was het allesbehalve eenvoudig voor wit om de juiste winstweg in de objectief gewonnen stelling te vinden (er werd gesproken over +4). Zoals het ging, overleefde Ted en kon hij vervolgens met enkele rake zetten overnemen. Op bord 9, slaagde Gert's openingsopzet niet helemaal. Hij wilde zich daarom op een afruil inlaten die tot een gelijke stelling zou kunnen leiden. Het werd echter meer: een blunder van zijn tegenstander betekende dat Gert via gepende pion is geen goede verdediger een gratis toren kon oppikken. Hij voegde zijn tegenstander maar toe dat het hem speet. Op bord 10, bezorgde andere invaller Bram ons uiteindelijk het winnende punt. In een stelling waarin hij al een kwaliteit meer had, wist Bram de partij meteen te besluiten met een (naar mijn smaak) fraaie uitvoering van uitschakelen verdediger, weg+hout.

Met dank aan de invallers handhaven we ons dus mooi in de bovenste regionen van klasse 1B. In december volgt ronde 5!

 HWP Haarlem2250-DSC22534-6
1Jaap de Jager2430 Joost Michielsen24091-0
2Bruno Carlier2369 David van Kerkhof23671-0
3Bart Gijswijt2308 Matthieu Freeke23230-1
4Adam Feher2390 Sjoerd Plukkel22641-0
5Indra Polak2133 Chiel van Oosterom23580-1
6Babak Tondivar2285 Bob Voogt21811-0
7Max Merbis2106 Lisa Hortensius21620-1
8Rene Duchêne2168 Ted Barendse20970-1
9Pieter de Jager2142 Gert Legemaat22070-1
10Jan-Willem van Prooijen2170 Bram van der Velden21660-1

Onderwerp: Caro Kann op vierde avond Zomertoernooi
Chiel

Antwoorden: 1
Bekeken: 7842

01-08-2017 18:22 Forum: Activiteiten

Jan-Peter's uitleg van deze openingsvariant was zeer de moeite waard. In mijn partijen tegen Gert probeerden we beide varianten. Het leverde inderdaad verschillende spelbeelden op, maar in beide gevallen sloeg de vlam uiteindelijk behoorlijk in de pan. Illustratief is de volgende stelling uit onze tweede partij (er van uitgaande dat ik die goed heb kunnen reconstrueren):

Onderwerp: DSC1 haalt uit tegen De Wijker Toren
Chiel

Antwoorden: 4
Bekeken: 7707

DSC1 haalt uit tegen De Wijker Toren 12-03-2017 01:21 Forum: Externe competitie

In de zevende ronde heeft DSC1 haar top-3 positie in klasse 1B van de KNSB competitie verstevigd met een ruime 8-2 overwinning op De Wijker Toren. Joost, Sten, David, Chiel, Talitha, en Smaranda wonnen hun partij, terwijl Martine, Matthieu, Lisa, en Sebastiaan remiseerden. Niemand verloor. Via een eigen partijfragment, mijn persoonlijke beleving van David's partij, en quotes van de overige spelers wordt hieronder uit de doeken gedaan hoe deze mooie uitslag tot stand kwam.

Joost: ''Ik kreeg een b3 siciliaan op het bord waarin de theoretische paden snel verlaten werden. Wit miste hier de sterkste opstelling, waardoor ik mooie controle over de zwarte velden kreeg en wit een zwakke pion op e5 had. Ik won deze pion, hoewel er ook sterkere opties waren. Het resulterende eindspel was moeilijk te spelen voor wit, en ik kon stilzwijgend mijn stukken beter zetten. Kort voor de tijdscontrole zag wit zich genoodzaakt tot een schwindel die ik goed opving: 0-1.''

Sten: ''Ik kwam uit de opening met een kwaliteit meer. Maar door de stugge verdediging van min tegenstander duurde het nog lang voordat de vis echt op het droge was. Tegenspel heeft hij gelukkig wel nergens gehad.''

Martine speelde met zwart een solide remise.

En dan David op bord 4. Ongelooflijk wat vind ik dat toch een goeie speler. Ik heb weliswaar 21 ratingpunten meer, maar ik kan nog zoveel van die jongen leren! Ook vandaag zat ik weer likkebaardend naar zijn partij te kijken: strakke openingsbehandeling, fluwelen eindspeltechniek, ijzeren concentratie, wat kan die jongen niet?! Het is dat ik zo ver van hem vandaan woon [Rotterdam is een grote stad], anders had ik hem al drie keer ingeschakeld als coach (schaakcoaching.nl)! Ook vandaag natuurlijk weer een punt dus.

Matthieu: ''Mijn zoektocht naar "iets anders" zette ik voort met een Russische opening. In tegenstelling tot mijn laatste partijen was ik dit keer wel goed voorbereid. Een goede stelling resulteerde vrij vlot. Op zet 17 miste ik een voordelige voortzetting en de -1 ging snel weer terug naar 0,00. Na wat omzwervingen in tijdnood werd het punt al snel gedeeld. Wederom geen foutloze partij Frons"

In mijn eigen partij gebeurde er dit:Lisa: ''Ik kwam niet zo goed uit de opening. Ik had minder ruimte terwijl hij zijn stukken makkelijk kon optimaliseren. Toen de stelling open ging stond mijn koning gevaarlijk in het midden. Gelukkig kon hij daar niet van profiteren en kon ik afwikkelen naar een eindspel. Ik had daarin nog genoeg kansen, maar het was niet genoeg voor de winst. Remise dus.''

Talitha: ''Ik kreeg een Caro Kann op het bord met tegengestelde rokades. Via een 'rook lift' oefende ik al snel druk uit op de koningsvleugel van zwart. Mijn tegenstander reageerde verkeerd waardoor ik kon afwikkelen naar een eindspel met een pluspion en een veel betere pionnenstructuur. Drie zetten nadat de pion van mijn tegenstander ook tot dame promoveerde, stond hij mat :-)''

Smaranda: ''Na het moedige 13. Pc7 van mijn tegenstander stond zijn paard daar gesloten. Hij heeft de tussenzet Pc6 gemist en 3 zetten later ging het paard verloren. Het zag er allemaal eng uit met mijn koning in het midden. Na goed verdedigen verdween zijn initiatief en was het punt binnen.''

Sebastiaan: ''Ik kreeg in de opening wat ruimtevoordeel, maar werd na een zet of 15 verrast door een sterke zet die op het eerste gezicht tactisch niet mogelijk leek, waarna ik (veel) te veel tijd besteedde aan de mogelijke verwikkelingen. In een stelling met een pion minder bleef ik echter druk op de zwarte koning houden. In wederzijdse tijdnood liet tegenstander Mulder vervolgens een tactisch grapje toe, waarna de pion terug gewonnen werd en een gelijk dame-eindspel resteerde waarin de vrede snel getekend werd.''

 DSC Delft2219-De Wijker Toren21658-2
1Joost Michielsen2397 Dennis Ruijgrok22781-0
2Sten Goes2226 Erik Schoehuijs21261-0
3Martine Middelveld2084 Jimmy van Zutphen2199½-½
4David van Kerkhof2346 Rick Duijker22291-0
5Matthieu Freeke2322 Sjoerd Plukkel2238½-½
6Chiel van Oosterom2367 Thomas Broek22031-0
7Lisa Hortensius2162 Peter Uylings2133½-½
8Talitha Munnik1957 Arjan Wijnberg20081-0
9Smaranda Padurariu2147 Bastiaan Veltkamp21001-0
10Sebastiaan Smits2178 Bart-Piet Mulder2133½-½

Onderwerp: DSC1 speelt opnieuw gelijk
Chiel

Antwoorden: 7
Bekeken: 14675

13-10-2015 00:22 Forum: Externe competitie

Bij mijn partij hoort het volgende fragment.

Onderwerp: DSC1 start seizoen met gelijkspel tegen Voerendaal
Chiel

Antwoorden: 3
Bekeken: 10359

27-09-2015 12:41 Forum: Externe competitie

Dat weet ik niet. Hij staat in ieder geval niet in de basisopstelling van Voerendaal, maar het zou nog kunnen zijn dat hij of andere spelers als invaller mee zullen spelen...

Onderwerp: DSC1 start seizoen met gelijkspel tegen Voerendaal
Chiel

Antwoorden: 3
Bekeken: 10359

DSC1 start seizoen met gelijkspel tegen Voerendaal 26-09-2015 22:31 Forum: Externe competitie

In de sterke klasse 1B is het eerste team begonnen met een wat gelukkig gelijkspel tegen Voerendaal, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de meesterklasse (na in 2011-2012 nog kampioen te zijn geworden). Overwinningen waren er van Sebastiaan, Lisa, en Jan-Pieter. De persoonlijke uitslagen:

 DSC VoerendaalUitslag
1Chiel van Oosterom-Christian Braun½-½
2Sten Goes-Daniel Hausrath0-1
3Matthieu Freeke-Ivo Wantola½-½
4Joost Michielsen-Johannes Mundorf½-½
5Joram op den Kelder-André Krüger0-1
6Sebastiaan Smits-Henk Temmink1-0
7Lisa Hortensius-Valentin Buckels1-0
8Jan-Pieter Vos-Benjamin Nachbar1-0
9Martine Middelveld-Ruud van Meegen½-½
10Talitha Munnik-Bob Merx0-1


Matthieu opende de score middels een remise. Na een solide openingsopzet tegen de Catalaan van wit, diende zich een mogelijkheid aan om op b2 te slaan zonder dat daar een directe weerlegging voor was. Echt voordeel leverde het in eerste instantie ook niet op, maar in de eindstelling had achteraf gezien misschien nog wel doorgespeeld kunnen worden.

Daar voegde ik een remise aan toe, tegen een teamgenoot van mij bij DJK Aufwärts Aachen. Hieronder de laatste fase van mijn partij:Sebastiaan, die als nieuwe mede-teamleider zijn teamgenoten tot een select groepje mensen rekent, had een krachtige aanvalspartij. Hij kreeg in de opening relatief snel de kans om een stuk te geven tegen drie pionnen, waarbij de zwarte koning in het midden zou blijven en de zwarte stukken ook nog eens moeilijk in het spel te betrekken waren. Na suboptimaal verdedigingsspel van zijn tegenstander, wist Sebastiaan met een vrijpion op d7 de zware stukken van zijn tegenstander te binden en de overwinning binnen te hengelen.

Joost poogde de dame die zijn tegenstander op avontuur gestuurd had in te sluiten, maar een tussenzet redde zwart. In de gecompliceerde stelling die overbleef was er nog altijd ruime compensatie voor een pion, en Joost vond een afwikkeling naar een duidelijk beter eindspel. Hierin was hij niet geduldig genoeg, waarna de partij in remise verzandde.

Tegen Daniel Hausrath, de enige grootmeester in de opstelling van Voerendaal, kwam Sten met wit prima uit de opening. In de kritieke stelling koos hij echter voor de verkeerde variant waarna de stelling beter werd voor zwart. In plaats van lijdzaam af te wachten probeerde Sten de stelling nog wat te compliceren, maar alle dreigingen werden helaas goed gepareerd waarna hij kon opgeven.

Vervolgens zette Jan-Pieter ons weer op voorsprong. Hij kwam met een klein plusje uit de opening, en dat bleef eigenlijk bijna de hele partij zo. De witte stelling speelde ook nog eens een stuk makkelijker, wat resulteerde in een winnende combinatie in tijdnood. Het overdragen van het mede-teamleiderschap heeft Jan-Pieter goed gedaan. Na een seizoen zonder overwinningen nu weer een lekker punt.

Helaas viel het paardeindspel met minuspion van Joram niet te verdedigen, en de overgebleven borden zagen er niet heel hoopvol uit.

Talitha had een spannende partij met wederzijdse kansen en wederzijdse tijdnood. Na de tijdnoodfase bleek het beste er helaas af te zijn en viel de nederlaag niet meer te voorkomen. Talitha stelde het zo: "Talitha had met wit een spannende partij met een pion- en een kwaliteitsoffer die beiden niet werden aangenomen. Met misschien iets meer kansen voor wit was het wel lastiger spelen in wederzijdse tijdnood met vier paarden op het bord. Helaas ging het tactisch mis en viel de nederlaag niet meer te voorkomen."

Martine deed ultieme pogingen om te winnen omdat Lisa eigenlijk alleen maar kon verdedigen (haar stelling was solide, maar ze kampte wel met een vervelend ruimtenadeel). Martine was met zwart wel beter komen te staan, maar dat strandde helaas in een ongelijk lopereindspel met een pion meer dat niet te winnen was.

De tegenstander van Lisa, een sterke Duitse jeugdspeler, werd vervolgens geïnformeerd dat remise genoeg was om de teamoverwinning van Voerendaal veilig te stellen. Het leek echter een stelling waarin enkel Lisa nog een fout zou kunnen maken, dus werd zij toch nog even aan de tand gevoeld. Dat we uiteindelijk een matchpunt overhielden aan de wedstrijd kwam doordat haar opponent in zijn pogingen om de duimschroeven verder aan te draaien getroffen werd door een moment van schaakblindheid: na hard verdedigingswerk kreeg Lisa ineens de kans om een stuk met een tussenzet (schaak) te slaan. Dit resulteerde onmiddelijk in winst.

Onderwerp: Gezellig Noteboom 2012
Chiel

Antwoorden: 3
Bekeken: 3941

24-02-2012 22:02 Forum: Toernooien & activiteiten

Met dank aan de gastvrijheid van Corniel was dit inderdaad een leuk schaakweekendje. Over het resultaat was ik ook wel te spreken, zeker in aanmerking genomen dat mijn laatste weekendtoernooien erg teleurstellend verlopen waren (augustus 2011 Tilburg 3.5/6 TPR 2147, juli 2011 Haarlem 3.5/6 TPR 2287, mei 2011 Maastricht 4.5/7 TPR 2333, april 2011 Delft 3.0/6 TPR 2287).

Kort mijn partijen:

Eerste ronde met wit speelde ik een zwakke opening, maar toch na 19 zetten gewonnen.

Tweede ronde:Derde ronde:


Overigens legde mijn tegenstander tijdens deze partij op een zeker moment een Lion aan mijn kant van de tafel neer, terwijl hij zelf zo'n chocolade-unit verorberde. Hij durfde me echter niet storen omdat ik krap in tijd zat en flink aan het nadenken was. Aan de andere kant ging ik hem natuurlijk niet opeten voordat ik wist dat dat ook de bedoeling was. Nadat de partij afgelopen was, kon deze status quo doorbroken worden en bleek de Lion inderdaad voor mij gehaald te zijn Glimlach .

Aan beide partijen zaten dus wel een paar haken en ogen. Vijfde ronde wel een strakke overwinning geboekt. Dat de laatste ronde remise werd, was misschien wel een beetje vreemd omdat een overwinning voor een van ons beiden nog best wel wat prijzengeld opgeleverd zou kunnen hebben en het qua stelling nog wel alle kanten op had gekund. Maar al met al was mijn eindgevoel over mijn spel in ieder geval best ok, zeker vergeleken met mijn eerste Robo-Rally ervaring.

Onderwerp: DSC-ers actief in de kerstvakantie
Chiel

Antwoorden: 10
Bekeken: 10099

30-12-2010 21:51 Forum: Toernooien & activiteiten

Na die dramatische start heb ik nog een beetje teruggevochten en middels een paar meer en minder interessante partijen ben ik op 5.5 uit 9 gekomen waarmee ik 0.13 onder mijn verwachte score gescoord heb. Lennart had een mooi toernooi en winst in de laatste ronde tegen 22+ had een IM-norm kunnen opleveren. Hij werd echter gekoppeld aan Matthew Herman, die momenteel genoteerd staat op 2149 (virtueel heel veel hoger) en verloor helaas. In ieder geval heb ik me weer vermaakt zo in deze laatste dagen van het jaar.

Onderwerp: DSC-ers actief in de kerstvakantie
Chiel

Antwoorden: 10
Bekeken: 10099

22-12-2010 20:48 Forum: Toernooien & activiteiten

Ik doe ook mee in Groningen, maar erg actief kan ik inderdaad nog niet genoemd worden: 2 remises, waar mijn verwachte score toch wel erg dicht bij de 2.0 zal zitten.

Onderwerp: Ted Barendse en Arno Wiersma lid van verdienste
Chiel

Antwoorden: 3
Bekeken: 12491

22-12-2010 20:47 Forum: Algemeen [DSC]

Ook mijn felicitaties, zeer terecht!

Onderwerp: Verzwakt DSC1 verslaat Toren Arnhem
Chiel

Antwoorden: 24
Bekeken: 24829

13-12-2010 21:10 Forum: Seizoen 2010-2011

Quote

Originally posted by Martin
was bovendien geirriteerd dat een IM zo puur op tijd speelt


Zonder iets over dit specifieke geval te zeggen (is toch moeilijk als je er niet bij bent) hoop ik toch niet dat het uit maakt of dit gedaan wordt door een IM of door een ander persoon Tong

In ieder geval gefeliciteerd met de overwinning.

Onderwerp: Voortreffelijke prestatie Chiel van Oosterom in Gent
Chiel

Antwoorden: 4
Bekeken: 14437

22-07-2010 22:18 Forum: Toernooien & activiteiten

Ja, dat was een mooi resultaat. Hierbij mijn laatste partij tegen Dgebuadze. Hij herhaalde een opening die we in snelschaakpartijen al eerder gespeeld hadden en hoewel ik niet echt iets bij me had om nog voor te bereiden, liep het vanaf het begin al lekker. Zo voelde het althans, want ik denk dat in onderstaand fragment zwart in het begin nog beter staat.Edit: dit moet zo'n naspeelbaar fragment worden, maar ik moet nog uitzoeken hoe dat exact te maken is

edit: Even [pgn].*[/pgn] om je partij heen zetten.

Onderwerp: Zondag 30 mei 2010 Chess Run in Zoetermeer
Chiel

Antwoorden: 16
Bekeken: 12506

20-05-2010 18:21 Forum: Toernooien & activiteiten

Ik heb me vandaag aangemeld.

Onderwerp: Zondag 30 mei 2010 Chess Run in Zoetermeer
Chiel

Antwoorden: 16
Bekeken: 12506

18-03-2010 15:03 Forum: Toernooien & activiteiten

Quote

Originally posted by Diederik
Maar goed, zonder al te veel animo bij andere DSC-ers laat ik deze 5 KM aan me voorbij gaan denk ik.


Het lijkt me op zich leuk om mee te doen, alleen plan ik gewoon niet zo ver vooruit Tong .

Onderwerp: Schaken in Italië
Chiel

Antwoorden: 15
Bekeken: 14550

16-03-2010 18:28 Forum: Toernooien & activiteiten

Mooie verhalen Marco! Leuk om te zien dat er veel verschillen zijn tussen Italië en Nederland en dat rond het schaken toch altijd een aantal herkenbare dingen terugkomen.

Onderwerp: Noteboom 2010
Chiel

Antwoorden: 1
Bekeken: 2813

13-02-2010 19:42 Forum: Toernooien & activiteiten

Ja, partij is ook na te spelen op de toernooisite. Overigens maakte ik voor het eerst kennis met hem op station Delft aangezien we allebei de trein hadden gemist en ik hem de vorige avond geidentificeerd had als DSC speler. Toen we tegen elkaar bleken te moeten stond hij er op ook 9 minuten te wachten met het doen van de eerste zet, wel aardig.

De opening begreep ik niet helemaal en ik kon dan ook geen compensatie aantonen voor een geofferde pion. Later in de partij besloot Ciprian materiaal te offeren voor een aanval (deed hij in de analyse ook telkens - hij vroeg zelfs of ik niet van aanvallen hield aangezien ik al zijn offers met scepsis gade sloeg -, is hij altijd zo aggressief?) en toen had ik de winstmogelijkheden voor het uitkiezen.
Nadat ik echter zijn dame toestond naar h4 te verhuizen om lekker mee aan te vallen, wist ik zelfs geen remise meer te pakken. Niet zo best en gezien mijn bye, die ik overigens niet had willen missen, in de huidige ronde zijn de kansen op een goede eindklassering wel verkeken.

Overzicht van 1 tot 20 van 301 resultaten Pages (16): [1] 2 3 next » ... last »

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller