Delfts Schaakforum » Zoeken » Zoekresultaten » Hello Guest [login|register]
Overzicht van 1 tot 20 van 1890 resultaten Pages (95): [1] 2 3 next » ... last »
schrijver bericht
Onderwerp: Dit weekend (19-21 februari) NK Slow Bullet (2+1)
Martin

Antwoorden: 0
Bekeken: 251

Dit weekend (19-21 februari): NK Slow Bullet (2+1) 17-02-2021 16:06 Forum: Algemeen [nationaal]

Aanstaand weekend organiseert SG KiNG het NK Slow Bullet (2+1) op lichess. Op vrijdagavond en zaterdagmiddag zijn er qualifiers van anderhalf uur. Op zondagmiddag om 14.00 uur is de finale met 16 finalisten. In totaal is er €650 aan prijzengeld te verdelen. Eerste prijs is €250 en er zijn ratingprijzen te verdienen (<2000, <1800 en <1600).

Je kunt je inschrijven door lid te worden van het Lichess team Nederlands Kampioenschap Slow Bullet: lichess.org/team/nederlands-kampioenschap-slow-bullet. Bij de aanmelding voor dit team graag je je naam, rating, en mailadres vermelden. Deze gegevens zijn uiteraard niet zichtbaar voor anderen. Enkel Nederlanders kunnen meedoen.

Kwalificatieronde 1: vrijdag 19 februari 20.00 – 21.30 uur
Kwalificatieronde 2: zaterdag 20 februari 14.00 – 15.30 uur
Finalepoule: zondag 21 februari 14.00 – 16.00 uur

Alle informatie vind je op sgking.nl/sg-king-organiseert-nk-slowbullet-2021-21/

Groeten namens de organisatie,
Erik Biemans

Onderwerp: Verzwakt DSC handhaaft zich in 1e klasse Lichess teamcompetitie
Martin

Antwoorden: 2
Bekeken: 1006

02-02-2021 01:57 Forum: Externe competitie

Voor mij geld dat wij nu als een soort avondklok-traditie hebben om nog even tussen 8 en 9 een wandeling te maken, dus dat valt heel ongunstig met de battle.

Onderwerp: Online Voorjaarscompetitie (V1-V2-V3): 11 t/m 28 januari
Martin

Antwoorden: 5
Bekeken: 1653

27-01-2021 17:59 Forum: Interne competitie

Ter info: https://lichess.org/@/marni0marni0 heeft zich aangemeld voor lichess club, en volgens mij meldde hij ook dat hij wilde meedoen aan de voorjaarscompetitie.
Ik weet niet zeker of hij deze competitie bedoelde, maar ik dacht ik meld het even.

Onderwerp: Landelijke Ladder (2)
Martin

Antwoorden: 7
Bekeken: 937

28-12-2020 13:23 Forum: Het koffiehuis

Om te beginnen: Ik heb geen bezwaar om het te proberen, maar ik zie er persoonlijk weinig in. Onder normale omstandigheden zou ik veel liever een toernooitje, competitie of interne competitie spelen; dus zou ik hier nooit of hoogst zelden aan mee doen. Onder de huidige situatie zou de interesse weleens iets groter kunnen zijn, inderdaad, maar dat is tijdelijk. Dus ja, wil je daar dan moeite in stoppen?

Als DSC zien wij zien eigenlijk dat de online initiatieven inmiddels veel minder interesse opwekken, dan tijdens de eerste lockdown. Wij denken dat dit komt door een gebrek aan sociale component. Op een rapid avond op de club spreek je tussen de bedrijven door en achteraf een flink aantal mensen. Op een online evenement is dit niet zo. Een Zoom-call er bij zou kunnen, en gaan we waarschijnlijk nog proberen, maar dit werkt niet zo natuurlijk als in het echt. Je kunt dan immers niet tegen Henk gaan praten, terwijl Jan en Karel parallel ook een gesprek voeren.

Zelf heb ik ook nog aan Discord gedacht, aangezien dat die 'ad-hoc conversaties', bijvoorbeeld ook een analyse met je tegenstander, makkelijker maakt. Maar ja, hoeveel mensen hebben er Discord? Weer een technische uitdaging, en een drempel om mee te doen, er bij.

Zelf denk ik dat jou initiatief, hoe sympathiek ook, hetzelfde probleem tegen zal komen. Hoe gaat dit in zijn werk? Wordt je periodiek ingedeeld tegen iemand uit de buurt met soortgelijke speelsterkte? (Zo werkt de laddercompetitie bij de squashvereniging, zoals jij denk ik ook wel weet ;-). Maar dan zijn het onbekenden. Natuurlijk klinkt een potje schaak met een onbekende Georgiër in park in Parijs heel gaaf, maar ik denk dat dit het idee wel erg romantiseert.

Of moet je zelf mensen uitdagen? Dat kan natuurlijk, maar voor mijn gevoel heb je dan dit hele platform niet nodig. Bij tennis heb ik ook weleens meegedaan aan een ladder, waarbij je dan mensen zelf moest uitdagen die een tree hoger stonden. Maar dat is vooral leuk als het gaat om bekenden. Dit is meer iets voor een club, dan voor een landelijk iets. Hoeveel moeite stoppen mensen er in om uitdagingen te blijven doen? Ik zou het niet doen, denk ik.

Als je dit in ogenschouw neemt, dan kan ik me goed voorstellen dat de KNSB hier niet echt op zit te wachten. Ik denk dat je het werk dat er bij hoort onderschat. Als je periodiek wilt gaan indelen, dan heb je ook een systeem nodig dat bijhoudt in welke stad (of online) je wilt schaken, en mensen aan elkaar gaat koppelen etc. Allemaal geen rocket science, maar een aanzienlijke toevoeging. Laat je het aan de mensen zelf over, dan moet je reclame gaan maken en moet je in de gaten houden dat er geen rare dingen gebeuren.

Wat dat betreft ben ik het wel met een van de schrijvers op schaaksite eens: je hebt een groepje enthousiastelingen nodig die het willen proberen, in plaats van extra werk bij de KNSB te leggen. De KNSB kan het natuurlijk wel faciliteren door dat 'extra knopje' te realiseren en jullie toegang te geven tot het publiceren van artikelen op de site.

Onderwerp: Najaarskampioenen Sander van Gennip (A) en Shyam Balasubramanian (B) digitaal gekroond
Martin

Antwoorden: 3
Bekeken: 2303

24-12-2020 13:34 Forum: Interne competitie

Met die kwalificatie moest ik wel even gaan kijken ;-)

Poisoned pawn variant zelfs!
Maar die Pxd2 van jou was een beetje overhaast gespeeld, zo te zien?

Onderwerp: DSC redt het net niet in Lichess Meesterklasse op 20 december
Martin

Antwoorden: 1
Bekeken: 1705

RE: DSC redt het net niet in Lichess Meesterklasse op 20 december 22-12-2020 15:29 Forum: Externe competitie

Quote

Originally posted by Upperdog
De meeste punten werden echter verzameld door Martin Glimmerveen, die zich op dit niveau al weken schijnbaar moeiteloos staande houdt.


Ik mag inderdaad niet klagen. Soms heb je geluk, soms wat minder, maar de laatste weken gaat het redelijk constant inderdaad.

Wel heb ik het idee dat over het algemeen de lichess rating iets hoger is dan een 'echte rating'. Dus dat vertekent het beeld wellicht wel een beetje.

Onderwerp: DSC in Lichess teamcompetitie op 15/11 gepromoveerd naar 1e klasse!
Martin

Antwoorden: 1
Bekeken: 1792

16-11-2020 17:16 Forum: Externe competitie

Ja, promoveren er 2 teams? Oeps, dan wordt het volgende week nog sterker bezet...

Ik had gisteren redelijk wat geluk heb ik het idee Glimlach

Onderwerp: Zondag 22 november: Lichess teamcompetitie - DSC in 1e klasse!
Martin

Antwoorden: 2
Bekeken: 1440

Animo voor een 2e team? 09-11-2020 11:09 Forum: Externe competitie

Ik las gisteren een discussie onder een paar DSC-spelers dat het niveau erg hoog gevonden wordt. Dit is denk ik wel waar.

Als er voldoende animo is, dan kunnen we eventueel een 2e team aanmelden in de laagste klasse. Momenteel is dat de 3e klasse, waarin de beste 6 spelers tellen. Ik weet niet of daar nu voldoende animo voor is binnen DSC, maar mochten er mensen zijn die nu niet meegespeeld hebben omdat ze het niveau te hoog vinden: laat het hier even weten.

Onderwerp: DSC beperkt open vanaf maandag 20 juli [UPDATE 17/7 (zie reacties)]
Martin

Antwoorden: 41
Bekeken: 16875

15-10-2020 10:43 Forum: Algemeen [DSC]

Quote

Originally posted by Sander
Hmm... op zich toch best gek: het lijkt mij dat in de schaakwereld het onderscheid tussen "individueel" en "team", en het verschil tussen "competititie" en "wedstrijd" uitsluitend administratieve verschillen zijn.


Het verschil zit hem m.i. in het feit dat er voor externe wedstrijden meer mensen samen komen (die normaal niet samen komen) en er meer mensen reizen, al dan niet samen in de auto of met het OV. De overheid wil dit terecht beperken.

Ook bij tennis wordt het zo uitgelegd: competitie en toernooien worden afgelast. Vrij tennis of toss (zou je kunnen zien als interne competitie) kan gewoon doorgaan (Want meer dan anderhalve meter afstand). Na de wedstrijd gaat iedereen meteen naar huis.

De gebruikte terminologie is in elke sport anders, dus moet je de terminologie van de overheid even aanpassen aan ons 'jargon'. Maar dit is volgens mij de essentie.

Onderwerp: DSC beperkt open vanaf maandag 20 juli [UPDATE 17/7 (zie reacties)]
Martin

Antwoorden: 41
Bekeken: 16875

14-10-2020 08:53 Forum: Algemeen [DSC]

Volgens mij kan de interne competitie gewoon door gaan. Daarvoor hoef je je niet in bochten te wringen. Individueel sporten mag namelijk ook:

Quote

Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.


Ook fitnesscentra kunnen op deze manier nog open zijn, dus het lijkt mij redelijk (en niet controversieel) dat het denksportcentrum dan ook open is voor de interne competitie. We houden reeds de 1,5 meter afstand en hebben niet 30, maar in de praktijk eerder 10 tot 20 mensen in de ruimte, dus de onderlinge afstand is groot. Wedstrijden zijn niet toegestaan, dus de externe competitie (of een toernooi als OPK) kunnen in de huidige situatie niet doorgaan, aangezien dit leidt tot extra reisbewegingen.

Ik vraag me wel af of de animo beïnvloed zal worden door de nieuwe regels / situatie, maar dat merken we vanzelf.

Overigens is bovenstaande mijn persoonlijke standpunt. Mogelijk volgt er nog een nieuw protocol vanuit de KNSB. Ook zullen we dit in de komende week nog in het bestuur bespreken, ofwel online, ofwel in de bestuursvergadering van aanstaande dinsdag bespreken. Dus er volgt nog een officieel bestuursstandpunt, dat uiteraard kan afwijken.

Onderwerp: DSC beperkt open vanaf maandag 20 juli [UPDATE 17/7 (zie reacties)]
Martin

Antwoorden: 41
Bekeken: 16875

08-10-2020 10:21 Forum: Algemeen [DSC]

Dag Bent,

De afspraak binnen het bestuur (voor mijn vakantie, dus eerste helft september) was dat het weer hervat zou worden. Het standpunt was namelijk dat het voor bijvoorbeeld de koplopers niet erg fair zou zijn om het hele toernooi te annuleren.

De organisatie zou gaan peilen bij de deelnemers of daar genoeg animo voor is. Helaas is dit blijkbaar nog niet gebeurd. De situatie is inderdaad ook wel wat veranderd in de tussentijd, wel is DSC op de maandagavond nog altijd open. Het corona-protocol staat dat nog steeds toe, dus ik denk dat het nog altijd mogelijk is, afhankelijk van de animo.

Ik heb de organisatie ingeseind dat jouw vraag hier staat.

Onderwerp: DSC beperkt open vanaf maandag 20 juli [UPDATE 17/7 (zie reacties)]
Martin

Antwoorden: 41
Bekeken: 16875

23-06-2020 00:50 Forum: Algemeen [DSC]

Nee, dat klopt niet.

Op dit moment is er inderdaad geen competitie, want de competities van dit jaar zijn al beëindigd door KNSB en HSB. De start van de competitie van volgend jaar is door de KNSB uitgesteld. De 1e ronde komt voorlopig op de datum van ronde 2 (31 oktober). Over de vorm van de competitie wordt nog gesproken en mogelijk gestemd op de bondsraad van 27 juni.

Op basis van de feedback bij de door Tjerk getoonde raadpleging is besloten de online variant af te zinken. De keuze die voorlopig voorligt is kortweg "kleinere teams" en "minder teams". Mogelijk is er helemaal geen promotie/degradatie, of een regeling waarbij niet ingeschreven teams de rechten behouden van afgelopen jaar.

Maar er is nog veel onzeker, aangezien er nog geen beslissing is vanuit de overheid en/of een definitief protocol vanuit NOC-NSF en de KNSB. Daarbij komt natuurlijk ook dat DSC moet nadenken over de capaciteit van het Denksportcentrum in een 1.5-meter protocol, waarbij we ook nog de belabberde ventilatie in ons achterhoofd houden.

Over de HSB competitie is nog niets bekend. Maar het lijkt voor de hand te liggen dat die uiteindelijk gaat voortborduren op besluiten omtrent KNSB-competitie.

Onderwerp: Sebastiaansbrug naast denksportcentrum afgesloten
Martin

Antwoorden: 2
Bekeken: 8391

14-06-2020 13:31 Forum: Algemeen [DSC]

Hij is inmiddels weer open inderdaad! Dus dit bericht zal ik uit de aankondigingen halen.

Onderwerp: Hans, Herman, Jan en Sander winnen in Klassieke competitie (R1) - 11 mei 19:45 uur
Martin

Antwoorden: 15
Bekeken: 8535

12-05-2020 23:56 Forum: Interne competitie

Ik ben zelf vrij slecht in snelschaak, dus voor mijn prestaties is het niet per se handig om snel te spelen. Echter, voor lange partijen heb ik thuis het geduld niet. Dan speel ik altijd wel een (paar) zet(ten) te snel, en dan kan de tegenstander ineens alles uitrekenen.
Daarnaast herbergt de computer veel afleidingen in zich, dus dat is toch wel een valkuil. Op de schaakclub kun je ook wel externe prikkels krijgen, maar in ieder geval niet als je achter het bord zit.

Misschien probeer ik het een keer, maar ik denk niet dat het iets voor mij is.

Onderwerp: Hans, Herman, Jan en Sander winnen in Klassieke competitie (R1) - 11 mei 19:45 uur
Martin

Antwoorden: 15
Bekeken: 8535

12-05-2020 09:24 Forum: Interne competitie

Dat is wel leuk aan online schaak, je kunt de partij makkelijker delen.

a4 was een beetje opportunistisch, maar aan het eind een leuke mataanval moet ik zeggen!

Onderwerp: Hans, Herman, Jan en Sander winnen in Klassieke competitie (R1) - 11 mei 19:45 uur
Martin

Antwoorden: 15
Bekeken: 8535

11-05-2020 17:01 Forum: Interne competitie

Quote

Originally posted by Zonderland
Is het een idee om eenieder een week de tijd te geven om een partij af te spelen, vergelijkbaar met het OPK. Dan kan eenieder zelf bepalen wanneer hij de lange partij wil spelen. Dus wel aanmelden op maandag voor 19.00 uur. Dan met je opponent een dag en tijdstip afspreken. Als de partij maar op zondagavond uiterlijk gespeeld is. Met Jan Torenstra heb ik het al eerder over deze variant gehad en dat heeft volgens hem ook de instemming van enkele anderen. Het zou ook een mooi antwoord zijn op het voorstel van Simon Broos.


Dat idee had ik ook; lijkt mij het handigst.

Ik heb Tjerk's lijst trouwens bijgewerkt / verbeterd.

Onderwerp: Anderhalve meter
Martin

Antwoorden: 5
Bekeken: 2288

27-04-2020 21:57 Forum: Algemeen [DSC]

Pieter, wat mij betreft hebben wij hier als bestuur niet zoveel over te zeggen, totdat Mark Rutte en zijn experts hier iets over zeggen. Momenteel zijn dergelijke samenkomsten namelijk gewoon verboden. Wellicht heeft ook de Gemeente Delft hierover nog iets te zeggen, wanneer landelijke beperkingen worden opgeheven.

Het is ons in ieder geval wel bekend dat er binnen NOC-NSF en de KNSB wordt nagedacht over een protocol voor 'anderhalvemeterschaken'. Dit vraagstuk zal deze week ook in het bestuur besproken worden, uiteraard. In een dergelijke visie zal ongetwijfeld iets komen met ruimte tussen de tafels, desinfecteringsmiddelen en wellicht nog meer.

P.S. Mijn (puur persoonlijke) mening is dat het nog wel een maandje kan duren. Het gevaar op een tweede golf besmettingen is nu nog groot.

Onderwerp: Donderdag 23 april en maandag 27 april DSC Quarantaine Toernooien
Martin

Antwoorden: 2
Bekeken: 2335

24-04-2020 12:11 Forum: Algemeen [DSC]

Precies vanwege wat je zegt: taal. Plus, van de meeste mensen weet je tegen wie je speelt. Dat heeft ook wel wat.

Onderwerp: Alternatief voor Interne: Online Blitz toernooi
Martin

Antwoorden: 33
Bekeken: 9609

20-04-2020 17:19 Forum: Interne competitie

Goed punt. Maar ik heb het idee dat het mogelijk is.
Ik kan namelijk vanuit het team een toernooi aanmaken en dan open stellen voor iedereen. Maar ik weet nog niet zeker of het ook helemaal goed werkt.

Edit: ik kan mijn vinger er niet helemaal goed opleggen, maar het lijkt er op als ik én het wachtwoord aanpas, én het toernooi open stel voor niet-leden, dat het toernooi dan van de teampagina verdwijnt. Jammer.

Ik heb even een vraag gesteld aan de ontwikkelaars, maar daar verwacht ik eigenlijk niet zoveel van.

Onderwerp: Alternatief voor Interne: Online Blitz toernooi
Martin

Antwoorden: 33
Bekeken: 9609

Teampagina 19-04-2020 18:47 Forum: Interne competitie

Ik heb nu op lichess een team aangemaakt:
https://lichess.org/team/delftse-schaakclub

Als het goed is kunnen we in de toekomst de toernooien ook daar aanmaken.

Vanavond is er een teambattle tussen verschillende NL clubs. Wie doet er mee? Je kunt je aanmelden op onze teampagina!

Overzicht van 1 tot 20 van 1890 resultaten Pages (95): [1] 2 3 next » ... last »

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller