Delfts Schaakforum Zoeken Zoekresultaten Hello Guest [login|register]
Overzicht van 1 tot 20 van 51 resultaten Pages (3): [1] 2 3 next »
schrijver bericht
Onderwerp: Alternatief voor Interne: Online Blitz toernooi
Jouke

Antwoorden: 9
Bekeken: 308

26-03-2020 09:55 Forum: Interne competitie

Nieuwe links voor aankomende maandag, 30 maart.

Na het succesvol verlopen toernooi van afgelopen week gaan we volgende week maandag opnieuw een toernooi organiseren. Niet iedereen was gecharmeerd van het snelle speeltempo. Daarom is er ditmaal ook een rapidtoernooi. Je kan nu dus kiezen aan welk toernooi je meedoet.

Om mee te doen dien je een paar eenvoudige stappen te doorlopen:

1. Maak een account aan op Lichess.org

Als je al een account hebt kun je gewoon inloggen op https://lichess.org/ . Heb je nog geen account, dan kun je dit doen door deze link te volgen: https://lichess.org/signup . Rechtsboven kun je desgewenst de taal veranderen in Nederlands door op het op het tandwiel te klikken. Kies een gebruikersnaam en wachtwoord, geef je emailadres op en ga akkoord met de voorwaarden en bevestig door op de knop registreren te klikken. Jouw account is nu actief, en je kan inloggen. Deelname is gratis.


2. Meld je aan voor het blitz of rapid toernooi van 30 maart

Het Blitz toernooi dat is opgezet voor aankomende maandag vind je hier: https://lichess.org/tournament/zz0KeEHM . Bedenktijd is 3 minuten + 2 seconden per zet.

Het Rapid toernooi dat is opgezet voor aankomende maandag vind je hier: https://lichess.org/tournament/i4JDVPtU . Bedenktijd is 15 minuten + 10 seconden per zet.

Om deel te nemen klik je op de groene knop "Join" of in het Nederlands "Neem Deel". Vervolgens wordt om een wachtwoord gevraagd. Het wachtwoord isvoor beide toernooien: Delft. Voer dit in, en je hebt je aangemeld voor het toernooi.


3. Speel mee

Zorg dat je maandag om 20 uur klaar staat voor de computer op de toernooipagina. Je hoeft niks te doen. Je wordt automatisch ingedeeld tegen een tegenstander. Als de partij is afgelopen wordt je vanzelf opnieuw ingedeeld. Het Blitz Toernooi duurt 1 uur en 40 minuten, het Rapid Toerooi duurt 2 uur. Wie de meeste punten heeft verzameld in die tijd is de winnaar. Je kan de regels nog doorlezen op de toernooipagina.

Vanaf nu dus elke maandagavond om 20.00 uur een DSC-snelschaaktoernooi online!

Veel plezier!

Onderwerp: Alternatief voor Interne: Online Blitz toernooi
Jouke

Antwoorden: 9
Bekeken: 308

16-03-2020 23:02 Forum: Interne competitie

Weinig deelnemers maar toch best geslaagd voor de eerste keer! Uiteindelijk zijn het 2 toernooien geworden. Beide gewonnen door Wim Kortis. Ik zal volgende week weer een toernooi opzetten. Vooral allemaal meedoen.

Onderwerp: Alternatief voor Interne: Online Blitz toernooi
Jouke

Antwoorden: 9
Bekeken: 308

16-03-2020 13:27 Forum: Interne competitie

En voor wie liever rustig wat wil lezen heeft New In Chess het laatste nummer online beschikbaar gesteld !

https://browserclient.twixlmedia.com/644...5d030073/202002

Onderwerp: Alternatief voor Interne: Online Blitz toernooi
Jouke

Antwoorden: 9
Bekeken: 308

Alternatief voor Interne: Online Blitz toernooi 16-03-2020 11:57 Forum: Interne competitie

Is er interesse in een online schaaktoernooi vanavond? Ik start om 20.15 uur vanavond een blitz toernooi op lichess voor DSC-ers. Om mee te doen registreer en/of log in op www.lichess.org.

Het toernooi is prive, dus je hebt een wachtwoord nodig ! Het wachtwoord is Delft

Hier is de directe link naar het toernooi: https://lichess.org/tournament/4uaRE72n
Je kan ook handmatig zoeken in het tijdschema van toernooien.


De regels staan uitgelegd op de toernooisite. Het komt er op neer dat de winnaar de meeste punten verzameld in 45 minuten online blitz (5 minuten + 0 seconden). De indelingen gaan automatisch. Hoe meer mensen mee doen des te leuker.

Onderwerp: Interne competitie (V3): Alles is nog open
Jouke

Antwoorden: 11
Bekeken: 1338

19-02-2020 23:21 Forum: Interne competitie

ik had het niet over de rating maar over de punten als in de score. Wellicht heeft het een met het andere te maken, maar ik was me niet bewust dat je score omlaag kon gaan. Of er moet een correctie zijn toegepast.

Onderwerp: Interne competitie (V3): Alles is nog open
Jouke

Antwoorden: 11
Bekeken: 1338

19-02-2020 11:38 Forum: Interne competitie

Nog een vraagje aan Arno: klopt het dat je punten kan verliezen aan het begin van een nieuw seizoen? Ik zie dat ik namelijk minder punten heb dan aan het einde van de najaarscompetitie. Ik heb sindsdien 2 wedstrijden verloren en 1 gewonnen.

Onderwerp: DSC-H4 bolwerkt het niet tegen Wassenaar 1
Jouke

Antwoorden: 3
Bekeken: 859

14-01-2020 13:25 Forum: Externe competitie

Ik wil niet stoken natuurlijk, en ik kan de situatie goed begrijpen. Maar regel-technisch neem ik aan dat de omstander zich er niet er mee mag bemoeien, en Gerard zelf moet constateren dat zijn tegenstander met het aangeraakte stuk de schaak moet opheffen? Wat moet je nu doen als scheidsrechter wanneer zoals in dit geval een omstander er toch mee heeft bemoeit? Moet je dan de omstander uit de zaal verwijderen of iets dergelijks, ook al maakte hij een terechte opmerking? Ik snap dat je dat in de praktijk niet doet, maar ben benieuwd naar de officiele handeling.

Onderwerp: Noise cancelling headphones
Jouke

Antwoorden: 9
Bekeken: 561

21-12-2019 11:28 Forum: Arbitrage

Ik zie zo'n koptelefoon vaker. Ik ken meerdere spelers die ze gebruiken. Volgens mij geven ze het van te voren aan bij de scheidsrechter, die het vervolgens altijd toestaat. En ik hoop dat ze dat blijven doen, want ik heb er totaal geen problemen mee.

Onderwerp: DSC-H2 aan kop na zege op concurrent SHTV 1
Jouke

Antwoorden: 1
Bekeken: 1032

21-12-2019 11:13 Forum: Externe competitie

Mooie teamprestatie! Geeft moed voor de rest van het seizoen.

Je hebt mijn partij inderdaad wel goed verwoord. Ik had van alles voorbereid maar niet het gambiet dat ik op het bord kreeg. Rond zet 8 had ik mezelf een hoop moeite kunnen besparen door een tegenaanval met een centrumpion. Maar ik koos voor de op het oog simpele oplossing, waardoor ik degelijk maar heel passief stond. Het kostte me veel zetten en tijd om mijn stukken te bevrijden. Mijn tegenstander speelde misschien niet altijd de beste zet, maar dwong me constant moeilijke keuzes te maken. Die tijd kwam ik uiteindelijk te kort om m'n materieel voordeel te verzilveren. Aangezien ik de laatste minuten niet meer genoteerd heb, heb ik getracht het einde van de partij te reconstrueren. Maar zelfs met de beste wil lukt het me niet de winst zo weg te geven als ik daadwerkelijk gedaan heb. Gelukkig maar was remise een goed genoeg resultaat.

Onderwerp: DSC-K4: Er waren eens acht leuke spelertjes...
Jouke

Antwoorden: 2
Bekeken: 1314

25-11-2019 13:04 Forum: Externe competitie

Wat een dramatische knsb-ronde. En dan heb ik het niet over het resultaat maar over de opkomst in alle teams. Het is een wonder dat alle teams speelgerechtigd waren om te starten. En dat was ongetwijfeld nooit gelukt zonder de inspanning van Henrik, de teamleiders, en last-minute invallers. Dat mag dan een klein succesje zijn, hopelijk een uitzondering. Ik weet hoe moeilijk het is als barcommissaris om mensen op zaterdag te motiveren, maar zelfs al moet je een stukje rijden, het zijn altijd supergezellige dagen!

Onderwerp: DSC-K3 kansloos onderuit in Zeeland
Jouke

Antwoorden: 2
Bekeken: 1352

24-11-2019 22:18 Forum: Externe competitie

Onderwerp: Eclatante zege van DSC-H2 tegen Promotie 3
Jouke

Antwoorden: 2
Bekeken: 1521

30-10-2019 09:35 Forum: Externe competitie

Bedankt voor het verslag Willem-Jan. Speciaal voor jou hieronder mijn partij. Ik had veel ruimtevoordeel, verbeterde mijn positie en wachtte rustig af in de verwachting dat er wel een gunstig moment kwam om in het centrum door te drukken. Toen dat moment ogenschijnlijk kwam, was ik niet zo zeker meer van mijn zaak, en had ik het voorgevoel dat het de verkeerde kant op kon gaan. Ik kon gelukkig stand houden en na een gunstige stukkenruil zag ik het weer zonnig in, en op mat spelen. Stockfish is koelbloedig en heeft altijd in de witte zaak gelooft.

Onderwerp: Interne competitie (N3): In de schaduw van de externe competitie
Jouke

Antwoorden: 7
Bekeken: 2420

24-09-2019 11:00 Forum: Interne competitie

Toreneindspelen vind iedereen lastig. Na 29 ..,Ke5 zou ik eerst een schaakje geven met 30 Te7+, en daarna de 2e rij beschermen met 31 Te2. Dan kan je koning in het spel komen. Dat is geen garantie voor winst natuurlijk, maar de veilige manier met maar 2 mogelijke resultaten (remise of wit winst). Maar het lijkt me belangrijk de 2e rij te claimen, want ik geloof niet meer in winst nadat zwart met 30 ..,Td2 de 2e rij claimt. Ook na 30 Tf2 is zwart inderdaad behoorlijk actief met 30...,Ke4.

N.B.:Laatste opmerking in je partij "57 Ta8+ en wit wint de toren" is waarschijnlijk "57Ta8+ en wit heeft niks meer dan remise" ?

Onderwerp: Interne competitie (N1): Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Jouke

Antwoorden: 9
Bekeken: 2595

11-09-2019 08:53 Forum: Interne competitie

Dank je.

Onderwerp: Interne competitie (N1): Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Jouke

Antwoorden: 9
Bekeken: 2595

10-09-2019 22:24 Forum: Interne competitie

IK bekijk de stand, en sorry dat ik het zeg, maar er klopt geen mallemoer van. Hoe kan het dat mijn interne rating is gedaald van 1988 naar 1908 nadat ik mijn eerste competitieduel gewonnen heb? En hoe kan ik ooit een gooi doen naar het kampioenschap als ik na de eerste ronde alweer 43 punten achterloop op de nr 1? De reden dat ik vorig jaar geen kampioen ben geworden is omdat ik als laatste in de ranking instroomde zonder of met een lage arbitaire aantal punten. Vooruit, dat wil ik nog accepteren. Maar nu ben ik als 2e geeindigd en moet ik weer puntjes sprokkelen. Als (en dat is een hele grote ALS) ik Gert wil verslaan hoe moet ik dat doen. Ik win, hij verliest: hij heeft 50 punten ik 56. Dat schiet niet op. Ik hoop dat het gecorrigeerd kan worden, anders gaat de lol er voor mij af.

Onderwerp: ChessBotX - schaakbot voor online schaken
Jouke

Antwoorden: 3
Bekeken: 949

07-08-2019 19:02 Forum: Schaaksoftware & -computers

om vals te spelen dus! Dit moet je niet willen. Engines behoren er te zijn voor analyse niet om te gebruiken bij live games.

Onderwerp: DSC kampioen van de HSB!
Jouke

Antwoorden: 5
Bekeken: 3056

11-04-2019 18:02 Forum: Externe competitie

Gefeliciteerd DSC1!

Onderwerp: DSC-H2 rukt met winst op Raadsheer-Corbulo 1 op naar 2e plaats
Jouke

Antwoorden: 2
Bekeken: 2120

12-02-2019 13:08 Forum: Externe competitie

Ik trof net als afgelopen zaterdag een tegenstander die elke zet binnen 2 minuten speelt. Ik ben waarschijnlijk te perfectionistisch en te weinig praktisch, want ik ga mij daar dus aan ergeren. En dan sta je mentaal al met 1-0 achter. Gelukkig was het wel een hele leuke partij, waar alles draaide om calculatie. Niet mijn sterkste eigenschap, dus het was flink zweten.

0-1

Onderwerp: Achtergelaten jassen en truien bij bar DSC
Jouke

Antwoorden: 2
Bekeken: 2176

12-01-2019 01:18 Forum: Algemeen [DSC]

Ja, bedankt voor het meedenken. Dat was ook wel de intentie, dus in die zin is de term weggooien niet van toepassing.

Onderwerp: Achtergelaten jassen en truien bij bar DSC
Jouke

Antwoorden: 2
Bekeken: 2176

Achtergelaten jassen en truien bij bar DSC 09-01-2019 16:52 Forum: Algemeen [DSC]

Aan de kapstok bij de bar van onze club hangen al vele maanden jassen en truien, die niet worden meegenomen. Hierbij een oproep aan een ieder die vermoedt dat zijn/haar kledingstuk(ken) er mogelijk tussen zit. Check de onderstaande foto's of kom langs op de club om je spullen er tussen uit te vissen. Na verloop van tijd zullen de jassen worden weggegooid, dus wacht niet te lang.


 

 


 


 

Overzicht van 1 tot 20 van 51 resultaten Pages (3): [1] 2 3 next »

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller