Delfts Schaakforum » Zoeken » Zoekresultaten » Hello Guest [login|register]
Overzicht van 1 tot 20 van 85 resultaten Pages (5): [1] 2 3 next » ... last »
schrijver bericht
Onderwerp: DSC K1 verslaat Wageningen met 7-3
Joost

Antwoorden: 0
Bekeken: 2326

DSC K1 verslaat Wageningen met 7-3 24-11-2018 22:37 Forum: Externe competitie

Na de laatste twee wedstrijden te hebben verloren was het zaak voor het eerste om in ieder geval uit de degradatiezone te blijven. Hiervoor mochten we aantreden tegen Wageningen, een team waar we in het verleden vaak moeite mee hebben gehad.

Bij aanvang bleek dat de topman van Wageningen, Jan Timman, niet aanwezig was. Mooi voor onze uitgangspositie maar toch ook weer jammer, het is altijd leuk om tegen zo'n grootheid te spelen.

In het begin liep de wedstrijd voorspoedig. Al snel was Dennis klaar: "In een Pirc wist ik met wit de zwartveldige lopers snel te ruilen en met tegengestelde rokades snel een aanval op de koningsvleugel op te zetten. Zwart moest al snel materiaal geven en niet veel later was het punt binnen."

Niet veel later won Matthieu zeer eenvoudig van de nummer twee van Wageningen: "Tegen Sander van Eijk liet ik een nieuwe opening debuteren. Sander koos voor een rare opstelling (die Dennis in 2007 ook al had bedacht)... na 10 zetten waren de goede zetten al op en onstond een soort zugzwang. Niet onverdienstelijk met zwart nota bene. Sander koos voor een pionoffer dat - to say the least - niet werkte. Ik had een pion meer en de compensatie. Het geheel werd afgemaakt door een thematisch stukoffer zodat op zet 24 de 0-1 genoteerd kon worden."

Wageningen deed al snel wat terug tegen Bob, die zijn draai dit seizoen helaas nog niet gevonden heeft:
"Na de opening stond het gelijk. Ik slaagde er niet in een goed plan te bedenken. Mijn tegenstander opende de g-lijn en hield deze goed onder controle. Ik had last van zwakke pionnen en mijn stelling werd onhoudbaar. Ik verloor een pion en toen was het uit."

David kreeg een goed voorbereide tegenstander tegenover zich en moest het al vroeg op eigen kracht doen. Dit terwijl zijn tegenstander frivool stukken en pionnen (tijdelijk) in de aanbieding deed. David wist z'n stelling aardig bij elkaar te houden en stond op het punt zijn ontwikkeling te voltooien. Dat vertrouwde zijn tegenstander niet en die koos dan ook voor een snelle zetherhaling.
Voor David was het extra jammer om niet te kunnen winnen, hij heeft namelijk nog maar enkele ratingpunten nodig voor zijn felbegeerde IM-titel.

Tot zover de partijen die voor de tijdnoodsfase beslist werden. Mijn beeld was wel dat we er goed voor stonden. Niet bij mijn eigen partij, maar ik zag op een hoop andere borden dat we beter stonden. In tijdnood kwamen we verder op voorsprong:

Chiel: "In de opening verminkte mijn tegenstander mijn pionnenstructuur, waar tegenover stond dat ik het loperpaar had. Het lukte me niet om actief te spelen (zo had ik niet echt overwogen om zelf een pionruil te initiëren, terwijl achteraf blijkt dat ik dat wel een actieve opvolging had kunnen geven), en ik belandde in een slechter toreneindspel. Dit werd remise."

Lisa: "Bij mijn partij werden er in de opening al vrij veel stukken geruild, zodat we een gesloten stelling overhielden met zware stukken en ik een paard tegen een loper van mijn tegenstander. Voor de verandering stond ik de hele partij ruim voor in tijd. Toen mijn tegenstander flinke tijdnood had, werd de stelling langzaamaan complexer en gaf hij een stuk weg, waardoor het direct afgelopen was."

Dat was 4-2, en op de borden van Marijn en Gert stonden we gewonnen. Een goed vooruitzicht dus.

In mijn eigen partij moest ik beslissen of ik op de Berlijnse muur in zou gaan. Dat deed ik vroeger vaak, ook vaak met goede resultaten, maar dat lag meestal niet aan mijn spel/begrip van de opening zelf. Toch wilde ik het weer eens proberen. Het vervolg laat zich raden: ik bereikte niets, kwam met een vaag pionoffer voor wat spel omdat ik geen ander plan zag, en moest gelijk een mindere stelling keepen. Dit lukte vrij goed, tot vlak voor de tijdcontrole. Ik week af van de logische zet Th8 omdat ik dacht subtiel eerst wat schaakjes te kunnen geven om mijn tegenstander te descoördineren, echter had hij (winnend) met zijn koning naar binnen kunnen wandelen. Gelukkig (voor mij) misten we dit beiden, waarna ik de stelling makkelijk hield.

Smaranda maakte met zwart keurig remise tegen Yochanan Afek. In het Siciliaans hield zij haar solide stelling goed overeind.

Gert won overtuigend, en haalde hiermee de winst binnen:
"Met zwart wist ik na een doorschuiffransman redelijk snel gelijk spel te bereiken. Tot de 30e zet bleef het gelijk. Toen wist ik in zijn tijdnood door beter manouevreerwerk en met gebruikmaking van een penning een stuk te winnen. Daarna was het niet moeilijk meer."

Tot slot was Marijn aan een zeeslang bezig. Marijn was prettig uit de opening gekomen. Na een beetje duwen blunderde zijn tegenstander een kwaliteit. Marijn verzaakte de winst meteen binnen te halen en moest een nog een lastig eindspel uitmelken. Uiteindelijk kon het punt wel getekend worden.

Met 7-3 hebben we overtuigend gewonnen, waardoor we weer in de middenmoot staan. Op naar de volgende wedstrijd!

Kerkhof van, D. (David) 2389 - Jonker , A.B. (Fred) 2129 z-w ½ - ½
Michielsen , J.R. (Joost) 2418 - Franssen , J. (Jeroen) 2166 w-z ½ - ½
Freeke , M.F. (Matthieu) 2338 - Eijk van, J.H.A. (Sander) 2371 z-w 1 - 0
Ruijgrok , D.A. (Dennis) 2269 - Torn , L.H. (Bert) 2174 w-z 1 - 0
Oosterom van, C.D. (Chiel) 2387 - Oorebeek , E. (Erwin) 2225 z-w ½ - ½
Padurariu , I.S. (Iona Smaranda) 2136 - Afek , Y. (Yochanan) 2239 w-z ½ - ½
Hartog den, M.F. (Marijn) 2241 - Eekhout van, D.A. (David) 2134 z-w 1 - 0
Hortensius , L.M. (Lisa) 2126 - Verwoert , J. (Jef) 2069 w-z 1 - 0
Legemaat , G. (Gert) 2232 - Herwaarden van, A. (Arjen) 2060 z-w 1 - 0
Voogt , B. (Bob) 2140 - Stap , C.R.M. (Kees) 2051 w-z 0 - 1

Onderwerp: DSC1 wint met 5,5-4,5 van Paul Keres
Joost

Antwoorden: 6
Bekeken: 5880

DSC1 wint met 5,5-4,5 van Paul Keres 08-10-2017 19:52 Forum: Externe competitie

Het eerste mocht deze zaterdag de degens kruisen met het altijd lastige Paul Keres. Zij zijn in bezit van twee sterke IM's, en ook de rest van het team is gehaaid genoeg om iedereen te verslaan. Vooraf vroeg Paul Keres om drie borden vooruit te laten spelen, we wilden echter allen op zaterdag spelen. Het lukte Paul Keres nog steeds om vrijwel op volle sterkte te verschijnen, enkel Jan Breukelman miste. Het beloofde dus een zware wedstrijd te worden.

Helaas was Dennis nog niet voldoende hersteld van zijn klachten om mee te kunnen doen, dus vonden we een vervanger in Jan Pieter. En hoe hij het deed! "In een complexe maar ongeveer gelijke stelling besloot mijn tegenstander de zaak te compliceren en gokte hij op een vrijpion in combinatie met actief stukkenspel. Ik kreeg hiervoor twee verbonden vrijpionnen. De gok van mijn tegenstander bleek verkeerd. Mijn vrijpionnen legde alle witte activiteit aan banden en raceten met een noodgang gebroederlijk naar de overkant. Lekker om als invaller een puntje te mogen scoren!".

Op enkele andere borden begon het helaas minder rooskleurig. Ik heb zelf relatief veel meegekregen van de partij van Sjoerd, die in een Nimzo Indisch thematisch in de problemen werd gebracht door Xander Wemmers: "Ik kreeg een nimzo-indisch op het bord, waarbij ik opzoek ging naar de pion op c4.
Wit offerde echter de pion op d4, inruil voor compensatie op de koningsvleugel.
Stelling werd wat complex. Op zich stond ik niet minder, maar wist de juiste verdediging niet te vinden. Wemmers sloeg toen keihard toe."

Ik zag om me heen dat David op de pijnbank lag, Gert een toren had geofferd voor een mataanval die ik niet door zag slaan en Chiel niet op de hoogte bleek van enkele zeer elementaire en thematische plannen in de Najdorf. Ik zag zag het zodoende niet al te rooskleurig in.

Gelukkig kon ik zelf iets terugdoen tegen Wesley Vermeulen. Nadat ik in een Draak de juiste voortzetting miste en ten onrechte voor een wanhoopsoffer ging miste mijn tegenstander de beste zet. In het eindspel dat ontstond stond hij waarschijnlijk nog steeds beter, maar het juiste plan was niet makkelijk te vinden. Hij zette zijn stukken ongelukkig neer, waardoor ik met een toren binnen kon komen op de zevende rij. Zijn stukken bleven zeer passief staan, en ik won enkele pionnen, waarna de partij beslist was.

Ongeveer tegelijkertijd probeerde Bob helaas teveel in een gunstige stelling:
"Ik stond beter en won een pion. De meest voor de hand liggende variant was remiseachtig, dus ik probeerde wat anders, maar dat pakte verkeerd uit. In het dubbele toreneindspel stonden de torens van mijn tegenstander actiever en ik verloor 2x een pion. De resterende stelling bleek onhoudbaar te zijn."

Hiermee stond het 2-2; het kwam op de eerste tijdnoodsfase aan om meer duidelijkheid over de wedstrijd te scheppen.

Chiel wist zijn stelling om te buigen: "Mijn koning stond te lang in het midden, en mijn tegenstander leek zich er door heen te gaan offeren. Na een kleine aarzeling, kon ik toch rokeren. De stelling die volgde bood op zich wederzijdse kansen, maar het viel snel mijn kant op, misschien mede omdat mijn tegenstander eerst beter stond."

Smaranda ging helaas wel kopje onder: "Via een siciliaanse Alapin kwan ik terecht in de structuur van de franse doorschuifvariant. Ik stond wat passief en probeerde met f5 de stelling te compenseren. In een scherpe maar dubieuze stelling maakte ik op zet 40 de beslissende fout."

En dit gold ook voor Lisa: "Ik koos in de opening niet de handigste opstelling, waarna zwart vrij snel prima stond. Toen besloot ik het centrum te openen, maar dit bleek niet het goede moment: zwart kon zijn stukken snel activeren ik bleef in een soort eeuwige penning staan, waarna mijn tegenstander met een trucje kon afwikkelen naar een gewonnen eindspel"

Intussen was het bij Gert weer helemaal onduidelijk; zijn tegenstander was de complicaties in een eerder stadium niet de baas geweest. Ook David verdedigde zich goed en zijn tegenstander had nog niet veel vorderingen gemaakt.

In het verre eindspel wist Matthieu intussen te winnen. Ik heb van zijn partij weinig meegekregen, maar het ging als volgt, aldus Matthieu: "Ik speelde tegen Joris Kokje, 2100 knsb maar op de een of andere manier 2270 op de Fide website. Wat het ook zij hij speelde goed en maakte volgende Stockfish eigenlijk maar 1 fout. Ineen g3 konings Indisch kreeg ik vanuit de opening een structureel betere stelling, maar koos bij de laatste belangrijke beslissing voor de verkeerde oplossing. Een gelijke stelling resulteerde, maar toen kwam die ene fout. Hij offerde een pion maar moet iets gemist hebben in het vervolgplan. Ik maakte dankbaar gebruik van de geboden mogelijkheid. Nam de pion aan en wist het vanaf dat punt foutloos naar de winst te spelen. Ondanks de misser in de opening een fijne partij."

Gert was met een dame tegen twee torens handiger dan zijn tegenstander, en bracht ons op 5-4. "Op de 19e zet offerde ik een toren voor aanval. Dit was volkomen incorrect. h6xg5 waarna Pf5-h6 mogelijk was. Niet gezien! Opgeven? Nee nog even doorspelen. 3 zetten later laatste wanhoopspoging 23 f5 en het wonder geschiedde: hij sloeg exf5 waarna ik met Dg6 een verschrikkelijke matdreiging kreeg. Met 6 nauwkeurige zetten wist hij die te neutraliseren en toen hadden we een ongeveer gelijkstaand eindspel van mijn D+P+3 tegen zijn TT+P+3. Beide koningen stonden op de tocht en het werd heel scherp en spannend. Na nog eens 30 zetten wist ik dit te winnen."

Dus nu was het aan David om de overwinning veilig te stellen. En hij liet zien wat er voor nodig is om IM te worden, keurig blijven keepen en niet bang zijn om af te wikkelen naar toren tegen toren en paard. David: "De hele middag op de pijnbank liggen is geen pretje tegen een IM, vooral niet als je er al vanaf zet 6 op ligt. Na op de 41e zet een comfortabele remise gemist te hebben duurde het nog eens 30 zetten, maar toen gaf Ten Hertog het resterende eindspel van toren + paard tegen toren eindelijk remise. 5,5-4,5!"

Twee ronden, 4 MP, dat gaat voorlopig erg goed. Laten we zien wat de rest van het seizoen nog gaat brengen!

Onderwerp: DSC1 eenvoudig langs Zukertort Amstelveen 2
Joost

Antwoorden: 3
Bekeken: 5489

DSC1 eenvoudig langs Zukertort Amstelveen 2 06-11-2016 15:50 Forum: Externe competitie

Van te voren keken we relatief gespannen aan tegen het duel met hekkensluiter Zukertort Amstelveen. Drie van onze spelers hadden andere verplichtingen op de datum van deze "must-win" wedstrijd. Vandaar dat het een grote opluchting was toen Zukertort zelf met het voorstel kwam om twee wedstrijden vooruit te spelen.

Martine en David hadden wel een avondje vrij en zetten het team gelijk op 2-0 voorsprong. David gooide in een eindspel tegen Lody Kuling vakkundig de koningstelling dicht om op de damevleugel een winnende vrijpion te creëren, terwijl Martine nadat ze toch niet zo slecht stond als ze dacht profiteerde van een blunder van Michiel Harmsen.

Dit gaf ons een goede uitgangspositie voor de daadwerkelijke wedstrijd. Die werd meteen versterkt doordat Zukertort bord 1 leeg liet. Hierdoor kon Chiel op zijn vrije zaterdagmiddag genieten van de prestaties van zijn teamgenoten.

Na grofweg 1,5 uur kon ondergetekende de stand op 4-0 zetten. Christopher Brookes speelde Draak en was niet op de hoogte van een vrij oude variant. Ik stond gelijk goed, en niet veel later kon ik met een torenoffer beslissend voordeel halen. Enige smet was dat ik een nog veel snellere en mooiere winst miste, zoals Smaranda gelijk na de partij opmerkte.

De 5-0 werd binnengetikt door Sten tegen Tobi Kooiman. "Ik kreeg dezelfde variant van de Aljechin op het bord als anderhalf jaar geleden in België. Na diep graven in mijn geheugen wist ik me de analyse van die partij weer te herinneren. Dit hielp enorm want op het oog leek de zwarte stelling ok. Er is echter een bepaalde wending die veel gevaarlijker is dan hij op het eerste gezicht doet vermoeden. Hoewel mijn tegenstander de wending had gezien, had hij de ernst ervan onderschat. Hierdoor kreeg ik een gigantische aanval en een paar zetten later stond hij mat."

Dit betekende dat we ruim voor de tijdcontrole al minimaal gelijk spel binnen hadden gehaald. Een kleinere domper kwam er voor Matthieu. Ik zal de exacte tekst die Matthieu aan mij heeft opgeleverd hier niet plaatsen, maar het kwam erop neer dat hij een overwegende positie na de opening ongelukkigerwijs niet het gewenste vervolg wist te geven tegen Bram ter Schegget. Hier baalde hij vanzelfsprekend enorm van.

De matchwinner kwam van Joram, die Gijs IJzermans een lesje aanval voeren met ongelijke lopers gaf. Niet veel later won Talitha van Laurend Schilstra. “Hoewel de opening die ik op het bord kreeg scherpere varianten kent, besloten zowel mijn tegenstander als ik de stelling rustig op te bouwen. Ik had meer ruimte maar zwart stond dusdanig solide dat een plan verzinnen niet zo makkelijk was. Toen ik in tijdnood zat, probeerde zwart het initiatief over te nemen met zetten die hij in hetzelfde tempo speelde als ik dat moest doen. Dit kostte hem een paard. Vanwege alle tactiek die in de stelling zat was het nog even oppassen maar de samenwerking tussen mijn stukken deed alle puzzelstukjes op hun plaats vallen op de 41e zet gaf mijn tegenstander op.

Rond de tijdcontrole viel helaas het doek voor Lisa tegen IM Matthew Tan. “Ik kwam niet zo goed uit de opening, doordat ik meerdere zwakke pionnen had en mijn koning in het centrum moest blijven. We ruilden snel lichte stukken af, waarna we een eindspel met zware stukken en 6 pionnen overhielden. Hij manoeuvreerde hier beter dan ik en door gebruik te maken van mijn zwakke pionnen kon hij uiteindelijk met zijn stukken binnenkomen”.

Na de tijdcontrole was alleen Samaranda nog bezig. Het zal u niet verbazen dat de collega-Zukertort spelers van Joel de Vries inmiddels allang naar huis waren om nog wat van de rest van de zaterdagmiddag te kunnen maken. De partij mondde uiteindelijk uit in een toreneindspel dat mijns inziens nog niet zo makkelijk remise te houden was voor Smaranda. Dit lukte haar echter met verve, waardoor de eindstand op 7,5-2,5 uitkwam.

Onderwerp: Giri - Grandelius
Joost

Antwoorden: 5
Bekeken: 2869

28-05-2010 16:18 Forum: Het koffiehuis

De pot Hillarp Persson-Giri van vandaag is nog meer een lust voor het oog! De partijen zijn live te volgen via http://www.sigeman-chess.com/live/ .

Onderwerp: Wereldkampioenschap 2010 Anand-Topalov
Joost

Antwoorden: 11
Bekeken: 7056

23-04-2010 22:27 Forum: Toernooien & activiteiten

Vooral interessant wat voor fratsen Silvio D. gaat verzinnen in het geval dat Anand voor komt.

Onderwerp: DSC7 kaapt punt
Joost

Antwoorden: 19
Bekeken: 12410

29-11-2009 17:24 Forum: Seizoen 2009-2010

Als zwart niet op winst speelt hoeft hij alleen maar Le6 en g6 (eventueel gevolgd door h5) te spelen, daar komt wit echt nooit meer doorheen... Maar ik ben het met Mark eens dat wit die stelling echt niet hoeft te verliezen.

Onderwerp: Van 15 t/m 22 augustus BDO toernooi 2009
Joost

Antwoorden: 17
Bekeken: 7052

21-08-2009 16:36 Forum: Toernooien & activiteiten

Oei, dat betekent toch niet een 5 voor het tentamen van Marco?

Onderwerp: Van 15 t/m 22 augustus BDO toernooi 2009
Joost

Antwoorden: 17
Bekeken: 7052

20-08-2009 16:58 Forum: Toernooien & activiteiten

Vandaag een (zo te zien) incorrect stukoffer goed opgevangen en zodoende een eerste overwinning, ga zo door Chiel!

Onderwerp: Van 27 juni t/m 5 juli HSG Open
Joost

Antwoorden: 14
Bekeken: 5950

02-07-2009 21:09 Forum: Toernooien & activiteiten

http://www.hsgopen.nl/nieuws/index.cfm?id=24

Inderdaad.

Onderwerp: Joost deze zomer op weg naar IM-titel?
Joost

Antwoorden: 3
Bekeken: 3673

21-06-2009 16:44 Forum: Toernooien & activiteiten

Snel halfje en 4e IM-norm... Daar heb ik weinig meer aan, hopelijk gaat het in mijn volgende toernooi (Heart of Finland Open) net zo goed als hier.

Onderwerp: Joost deze zomer op weg naar IM-titel?
Joost

Antwoorden: 3
Bekeken: 3673

20-06-2009 20:31 Forum: Toernooien & activiteiten

Helaas vandaag verloren, kijken of het morgenochtend om 9 uur tegen GM Vokac lukt.

Onderwerp: OGD Masters: Anish Giri neemt koppositie over
Joost

Antwoorden: 5
Bekeken: 9456

16-06-2009 11:09 Forum: Seizoen 2008-2009

Vanuit Tsjechië wil ik wijzen op een belangrijke fout in de stand: Dennis heeft van Jan Willem gewonnen in plaats van verloren.

Onderwerp: Ratinglijst 1 februari 2009 is uit
Joost

Antwoorden: 19
Bekeken: 13623

02-02-2009 23:40 Forum: Algemeen [nationaal]

Ah, ik snap m nu, ze willen niet dat je stijgt als je TPR over alle partijen tezamen lager ligt dan je vorige rating...

Onderwerp: Ratinglijst 1 februari 2009 is uit
Joost

Antwoorden: 19
Bekeken: 13623

02-02-2009 21:42 Forum: Algemeen [nationaal]

Vreemd dat mijn rating hetzelde is gebleven terwijl ik volgens de berekeningen die er staan toch echt 7 punten heb gewonnen...

Onderwerp: Corus Chess Tournament 2009 van 16 januari t/m 1 februari
Joost

Antwoorden: 65
Bekeken: 34820

23-01-2009 19:19 Forum: Toernooien & activiteiten

Hoe wint zwart dan een stuk na Dxh5? Of stond er een toren op d8?

Onderwerp: OGD Masters: Dennis Ruijgrok verslaat Jan-Willem de Jong
Joost

Antwoorden: 6
Bekeken: 10318

14-01-2009 23:03 Forum: Seizoen 2008-2009

Nee, Dennis heeft gewonnen. Hij kon het paard op h1 niet vangen maar zette JW mat.

Onderwerp: OGD Masters: Dennis Ruijgrok verslaat Jan-Willem de Jong
Joost

Antwoorden: 6
Bekeken: 10318

13-01-2009 23:30 Forum: Seizoen 2008-2009

Ik lever iedere keer braaf mijn blaadje in...

Onderwerp: Nooit meer te laat komen?
Joost

Antwoorden: 11
Bekeken: 4960

27-12-2008 00:35 Forum: Het koffiehuis

Ik vrees dat de FIDE maar met een ding bezig is: een zeer verwoede poging om van schaken een olymmpische sport te maken. Bij alle olympische sporten zijn er dopingcontroles, en bij alle olympische sporten dien je op tijd aanwezig te zijn.

Op professioneel niveau hebben ze hier wel een punt vind ik, te laat komen voor een partij getuigt niet van een professionele houding.

Op amateuristisch niveau ligt dit natuurlijk heel anders: daar zijn ook bij de olympische sporten geen dopingcontroles, en niemand zal er moeilijk over doen om iets later te beginnen met een potje badminton. Ik zou dan ook verbaasd zijn als deze regeling wordt doorgevoerd op regionaal niveau.

De reden waarom ik deze regeling persoonlijk heel kwalijk vind is dat de speler die te laat komt enkel met een reglementaire nederlaag wordt bestraft. Hiermee wordt zijn tegenstander namelijk ook bestraft: die heeft wel de moeite gedaan om op tijd te komen, maar houdt daar compleet niets aan over (iedereen die wel eens een open toernooi heeft gespeeld weet dat zo'n extra reglementair punt niets waard is, zeker niet in het begin van een toernooi).

Een ander punt heeft betrekking op competitiewedstrijden. Deze zijn vaak niet naast de deur, en onderweg kan er vanalles misgaan. Het is redelijk dat er verlangd wordt dat men niet meer dan een uur te laat komt, maar om te eisen om precies op tijd te komen voor een competitiewedstrijd vind ik persoonlijk erg ver gaan.

Er is trouwens expliciet vermeld dat iedere toernooiorganisatie het recht heeft om een eigen invulling te geven aan de regel. Ik hoop dus dat de KNSB dit ook gaat doen, anders zal dit inderdaad leden gaan kosten.

Onderwerp: Interne competitie (N8): Joram op den Kelder verstevigt koppositie
Joost

Antwoorden: 20
Bekeken: 17893

11-11-2008 23:38 Forum: Seizoen 2008-2009

Kees: de heenweg was droog, maar de terugweg viel inderdaad tegen... Misschien moet ik de volgende keer ook maar openbaar vervoer overwegen in deze situatie Glimlach

Onderwerp: Joost Michielsen behaalt in Benasque derde IM norm
Joost

Antwoorden: 6
Bekeken: 10902

14-07-2008 22:03 Forum: Toernooien & activiteiten

Bedankt voor de felicitaties!

Ik had de laatste ronde remise gespeeld tegen Harika(ik stond gewoon een pion voor maar de techniek haperde), dus ik heb uiteindelijk een norm gehaald over 10 ronden. De sleutel hiervoor was voornamelijk mijn overwinning op GM Ivanov nadat ik met wit op zet 14 een stuk weg blunderde. Uiteindelijk volstond voor het meesterresultaat over 9 ronden een overwinning op een 2000 speler, ik weet niet of ik ooit wel eens zo zenuwachtig ben geweest voor een dergelijke partijGlimlach

Om de meestertitel definitief binnen te halen zal ik nu eerst nog 29 elopunten moeten winnen om 165 euro naar de KNSB over te mogen maken. Ja mensen, dit was inderdaad vroeger gratis, maar ene M. Bosman heeft doorgevoerd dat het falen van de KNSB maar over de ruggen van de spelers heen gecompenseerd moet worden.

Overzicht van 1 tot 20 van 85 resultaten Pages (5): [1] 2 3 next » ... last »

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller