Delfts Schaakforum » Zoeken » Zoekresultaten » Hello Guest [login|register]
Overzicht van 1 tot 20 van 158 resultaten Pages (8): [1] 2 3 next » ... last »
schrijver bericht
Onderwerp: DSC'ers Wim Kortis en Ed Eveleens winnen OPK
Rene Poots

Antwoorden: 0
Bekeken: 1068

DSC'ers Wim Kortis en Ed Eveleens winnen OPK 05-04-2019 21:55 Forum: Toernooien & activiteiten

Twee DSC'ers hebben het OPK 2019 gewonnen: Wim Kortis won de A- en Ed Eveleens de B-groep.

Wim Kortis speelde een spannende pot tegen Alexandr Mityaev, die bij winst nog een theoretische kans op de toernooizege had. Alhoewel Alexandr eigenlijk de gehele partij beter stond, kon hij toch een eindspel met een pion extra niet winnend afsluiten. Met een een score van 6 uit 7 en een vol punt voorsprong op de nummers twee, Alexandr Mityaev en Gert Timmerman, is Wim de terechte en soevereine winnaar. Hij mag daarmee ook de wisselprijs voor de kampioen van Delft, het Bronzen Paard, mee naar huis nemen. Deze historische trofee werd onder anderen door Jan Timman, Jan-Willem de Jong, Hora Vlam, Gert Legemaat en Boudewijn Boogaard gewonnen.

Met een score van 6½ uit 7, waarbij het halfje gescoord werd met een bye, heeft Ed Eveleens een geweldige prestatie neergezet. Hij werd ongeslagen kampioen en won van al zijn concurrenten.

Alhoewel het deelnemersveld ietwat terugliep ten opzichte van andere jaren kan de organisatie toch terugkijken op een geslaagd toernooi.
Op donderdag 25 april zal de prijsuitreiking plaatsvinden tijdens het open OPK-snelschaaktoernooi.

Onderwerp: DSC-H6 wint uit bij Haeghe Ooievaar 2
Rene Poots

Antwoorden: 3
Bekeken: 1614

Tolerante wedstrijdleider 23-03-2019 14:01 Forum: Externe competitie

Dank gaat uit naar de wedstrijdleider. Omdat het stemmende publiek tot 9 uur vlak langs onze tafels liep en de geluidsoverlast uit het naastgelegen stemlokaal behoorlijk groot was, verliep de wedstrijd het eerste uur nogal rumoerig. Hoogtepunt was een hilarisch intermezzo toen vanuit het naastgelegen stemlokaal iemand keihard riep dat hij "wel eens een boek had gelezen".
Toen ik uitlegde dat ik graag voor onze afwezige teamgenoten een liveverslag wilde maken, had hij daar helemaal geen problemen mee.

Onderwerp: OPK (5): Spanning aan kop A- en B-groep Beide koplopers een half punt los
Rene Poots

Antwoorden: 0
Bekeken: 1126

Spanning aan kop A- en B-groep van het OPK. Beide koplopers een half punt los 08-03-2019 16:40 Forum: Toernooien & activiteiten

Met een soevereine overwinning op de hoogste ratinghouder heeft Wim Kortis de koppositie in de A-groep verstevigd. Ted Barendse volgt op een half punt. De nummer één en twee moeten nog tegen elkaar spelen.
Op bord één dreigde de hoogste ratinghouder Gert Timmerman een vervelende gepende Dame op het bord te krijgen. Dit kostte hem tempi en materiaal waarna het vlot afgelopen was. Wim Kortis haalde achteraf wel opgelucht adem. "Het was een sterke tegenstander", zei hij.
Gert Legemaat zat tot laat op de avond nog in de analyse op zich zelf te foeteren. "Ik snap niet dat ik zulke beslissingen neem". Ted Barendse had een eindspel met twee pionnen meer op een vrij reguliere manier verzilverd, maar de ontevredenheid over het eigen spel was bij Gert kennelijk groot.
Op bord drie kon Theo van Orsouw een voorsprong van twee pionnen niet verzilveren. Hij speelde remise tegen Andrzej Pietrow.
Op bord vijf gaf Jouke van Goslinga in tijdnood een vol stuk weg, waarmee Tjerk Albregtse zijn eerste winstpartij kon binnenhalen.

In de B-groep pakte René Weerts al snel het volle punt door binnen een uur Davy Boa te verslaan. Koploper Ed Eveleens kwam niet in actie, maar staat nu wel een half punt los van de de nummer één en twee. Ed en René hebben elkaar nog niet getroffen.
En natuurlijk moet nog even de broedermoord op bord 10 genoemd worden. Herman Zonderland dacht een klein voordeel te hebben en rekende zich al rijk, maar met een mooi stukoffer trok teamgenoot Edgar Huisman de partij naar zich toe.
Bert van der Willik hield lang stand tegen Simon Broos. Pas in het eindspel moest hij het hoofd buigen.

Onderwerp: Broedermoord in de C-groep
Rene Poots

Antwoorden: 0
Bekeken: 312

Broedermoord in de C-groep 05-03-2019 19:48 Forum: Seizoen 2018-2019

Zes spelers uit het zesde gaan elkaar deze voorjaarscompetitie van de interne bestrijden in de c-groep. Daar gaat natuurlijk bloed vloeien, pure broedermoord. We gunnen elkaar wel een biertje aan de bar, maar nog geen half punt achter het bord (behalve Lito bij tijd en wijle). Kortom een gezonde instelling dus.
Gisterenavond speelde ik tegen Edgar, en wij kennen elkaar al vanaf 1999 van het JanTimmanCollectief, een kleine schaakvereniging waar wij beiden het bestuur vormden en dat in 2005 opgegaan is in DSC.
De eerste jaren kon ik nog niet van hem winnen, maar sinds een jaar of dertien zijn we aardig aan elkaar gewaagd. We hebben vaak ingewikkelde discussies en ook soms ruzies en niet alleen achter het bord. Zo ook gisterenavond, waar we het Fromsgambiet speelden, maar waar ik gelijk uit de theorie was omdat Edgar weigerde door te slaan en op zet 3. Pf3 speelde. Die variant kende ik niet en moest alles achter het bord verzinnen. Dat werd een zware bevalling.
Op zet dertien zag ik groot onheil op mij af komen. Edgar had een duidelijk betere stelling (plus1.36), een half open lijn, het loperpaar en de A1-h8 diagonaal in handen en sneed mijn lange rochade af, een optie die ik nog graag open had gehouden.

.
Op zet 17 heb ik de loper kunnen ruilen en lang kunnen rocheren en is wits voorsprong nog maar +0.68.
.
En op zet 20 is de stelling gebalanceerd.
.
Ik haalde opgelucht adem na een voor mij toch wel intensieve partij. Rest de vraag: Hoe had Edgar het beter kunnen spelen?

Onderwerp: Rustige 2e ronde OPK
Rene Poots

Antwoorden: 0
Bekeken: 1285

Rustige 2e ronde OPK 25-01-2019 12:42 Forum: Toernooien & activiteiten

Alle partijen in de A-groep kenden donderdagavond een overwinnaar. Drie keer trok de witspeler aan het langste eind, twee keer de speler met de zwarte kleur. Op het eerste bord boekt FM Gert Timmerman een belangrijke overwinning door concurrent Gert Legemaat te verslaan. Het gezicht van Tjerk Albrechtse kende na afloop de grootste teleurstelling. Tjerk liet een gewonnen stelling uit zijn handen glippen en tot laat in de avond werd zijn partij nog geanalyseerd.

In de B-groep werden maar liefst zeven partijen door de zwartspeler gewonnen. Er viel een mooie overwinning van Bert Gerritsma op Rens ter Veen te noteren en ook Davy Bao pakte weer een prachtig punt met zijn overwinning op Dimitri Karagantcheff. Eric Wagter en Herman Zonderland scoorden opvallende remises tegen op papier sterkere tegenstanders.
Voor de volledige uitslagen en tussenstand, zie deze pagina

Onderwerp: OPK van start met flink aantal verrassingen
Rene Poots

Antwoorden: 0
Bekeken: 1666

OPK van start met flink aantal verrassingen 11-01-2019 14:20 Forum: Toernooien & activiteiten

Met 42 spelers is donderdagavond een nieuwe editie van het Open Prometheus Kampioenschap van start gegaan, waarbij er een flink aantal bijzondere uitslagen te noteren viel. In de A-groep viel met name de overwinning van Stan Cortenbach op Arno Wiersma op. Stan maakte op deze manier zijn dispensatie voor deelname aan de A-groep gelijk waar. Opmerkelijk was daarnaast de partij tussen Andrzej Pietrow en Bas Muntslag. Deze duurde ruim vier uur, was pas klokslag 12 uur afgelopen en er werden ongeveer 120 zetten gespeeld. De partij eindigde in remise.
In de B-groep behaalde Bert van de Willik een daverende overwinning door René Weerts te verslaan. Met nog een uur op de klok en Bert nog twee minuten kon René in verloren stand niets anders doen dan het hoofd in de schoot leggen. Ook de overwinning van Davy Bao op Evert Roelevelt paste, naast het binnenhalen van het volle punt door Khaled Elsandel en Martin Neuteboom, in het rijtje van opmerkelijke uitslagen. Als Simon Dirkse, Herman Zonderland en Eric Wachter dan ook nog een nette remise laten noteren is het rechtvaardig om te stellen dat het een avond vol verrassende uitslagen was.
Voor uitslagen en standen zie deze pagina

Onderwerp: DSC'ers bezoeken KNSB-congres
Rene Poots

Antwoorden: 0
Bekeken: 1480

DSC'ers bezoeken KNSB-congres 09-12-2018 00:58 Forum: Algemeen [DSC]

Vijf DSCérs participeerden vandaag op het door de KNSB georganiseerde congres te Utrecht. Gerard Bilars, Raymond Thomas, Victor van der Kloet, Erik Biemans en ondergetekende. Er waren drie workshops te volgen en er was een opening en een sluiting waar een aantal zaken gepresenteerd werden.
Zelf vond ik het een heel aardig congres, waar ik goede ideeën heb opgedaan met name in het kader van "een toekomstbestendige vereniging" en "hoe organiseer ik een goed toernooi", en ook nog veel vragen kon beantwoorden over het reilen en zeilen van DSC. Veel andere verenigingen hebben interesse in het succes van onze vereniging.
Al met al een geslaagde dag, waarbij ik ook de indruk kreeg dat de KNSB met nieuw elan de zaken aanpakt.

Onderwerp: Klip en klaar verlies voor DSC-H6
Rene Poots

Antwoorden: 3
Bekeken: 1840

24-11-2018 01:14 Forum: Externe competitie

Ik wek misschien onbedoeld de indruk dat de heer Arends onterecht is opgesteld, wat niet de bedoeling is. De heer Arends staat in de teamopstelling, maar had nog niet eerder gespeeld. DD3 is gewoon een heel sterk team.

Onderwerp: Klip en klaar verlies voor DSC-H6
Rene Poots

Antwoorden: 3
Bekeken: 1840

Klip en klaar verlies voor DSC-H6 23-11-2018 12:19 Forum: Externe competitie

Het is wel fijn als je als een blik sterke reserves kan opentrekken. DD3 bracht op bord 2 onverwacht de heer Arends (elo 1826), wat individueel niet veel soelaas bood, Jan schoof ‘m netjes van het bord, maar de teamrating werd hierdoor wel drastisch verhoogd naar 1670, wat ruim 120 punten elorating hoger lag dan ons teamgemiddelde. De uitslag was er dan ook naar, met 6-2 werd het 6e terzijde geschoven. Niet dat er geen strijd is geleverd, absoluut niet, maar de uitslag was klip en klaar.

Natuurlijk, valt er wat te zeggen over Tjerks remise, maar waarschijnlijk zat er gewoon niet meer in. Herman laat in een lastig eindspel zeker een half punt liggen, en waarschijnlijk meer, maar speelde al met al geen slechte partij. Simon, Lito en Edgar konden eigenlijk geen potten breken, speelden allen tegen een behoorlijk sterkere tegenstander en bleven regulier, gezien het partijverloop, op een nul steken. Zelf speelde ik een spannende partij, waarvan ik nog niet weet of er voor mij meer in zat dan, of dat ik blij mocht zijn met een halfje tegen een in tijdnood verkerende tegenstander.

Rest Arzhang, ach Arzhang, die in een gelijke stand , tegen een op papier veel sterkere tegenstander, dacht wel een sigaretje in de Van Speijkstraat te kunnen gaan roken. De deur viel achter hem in het slot en Arzhang heeft wel 10 minuten buiten op de deur staan bonzen en staan bellen, zo hard dat zelfs de buren er last van hadden. Uiteindelijk weer binnen was hij zo over zijn toeren, ook omdat de wedstrijdleider hem geen tijdscompensatie kon geven, dat hij prompt zijn partij weggaf.

Alhoewel DD3 er wel een stukje bovenuit lijkt te stijgen, liggen de krachtsverhoudingen in deze competitie erg dicht bij elkaar en het is de vraag hoe dat zich uitkristalliseert. Wij hebben na drie ronden drie toppers gehad en kunnen dus misschien nog aardig wat punten scoren. We gaan het zien.

2018-11-22
DD 3 1678 - DSC6 1563 6 - 2
1 N. Engelen 1613 - T. Albregtse 1780 ½ - ½
2 H. Arends 1867 - J. v/d Donk 1720 0 - 1
3 D.F.F.J.J. Diaz Maguiña 1646 - E. Huisman 1570 1 - 0
4 F.F. van Kampen 1558 - R.P Poots 1529 ½ - ½
5 H.O. Noija 1716 - A. Davazdahemami 1483 1 - 0
6 J.P. Arkesteijn 1702 - S. Dirkse 1507 1 - 0
7 T. Vokurka 1681 - L. van Reede 1479 1 - 0
8 J.C.K.W. Bartel 1640 - H. Zonderland 1435 1 - 0

Onderwerp: Gert Legemaat prolongeert titel bij persoonlijk kampioenschap HSB
Rene Poots

Antwoorden: 4
Bekeken: 2259

DSC'ers doen het goed 10-11-2018 15:15 Forum: Toernooien & activiteiten

Niet alleen Gert Legemaat speelde een heel goed toernooi, meerdere DSC'ers scoorden prima op het HSB Persoonlijk Kampioenschap. Met name de eerste plaats van Simon Broos en de tweede plaats van Simon Dirkse in de B-groep vallen op.
Er deden in totaal 10 DSC'ers mee (21%), alleen DD was met 13 leden iets meer vertegenwoordigd.

Onderwerp: DSC-H6 boekt heerlijke overwinning
Rene Poots

Antwoorden: 5
Bekeken: 2453

18-10-2018 14:44 Forum: Externe competitie

Zeker leuk om te zien. Fred was ook nog wezen kijken, dat stelde ook iedereen op prijs.

Onderwerp: DSC-H6 boekt heerlijke overwinning
Rene Poots

Antwoorden: 5
Bekeken: 2453

DSC6-HSB boekt heerlijke overwinning 16-10-2018 12:54 Forum: Externe competitie

Soms is de smaak van een overwinning zo zoet dat je er nog dagen van na kan genieten. De 4.5-3.5 zege op Westland was er weer eens eentje die met een heerlijke nasmaak in de annalen van het team bijgeschreven kan worden. Dit kwam vooral door het verloop van de match waarbij de laatste twee spelende borden, niet toevallig Simon en Edgar, weer eens de spanning tot een zinderende hoogte opvoerden.

Op papier had het Westland een wat sterker team en het leek een niet al te gunstig voorteken dat Jan, op bord één, in zijn vooruitgespeelde partij in gewonnen positie een stuk weggaf en verloor. Tjerk, ook vooruitspelend, won wel, zodat we de match begonnen met een gelijke score.
Lito was snel klaar. Gevraagd een remise-aanbod even af te slaan, verloor hij kort daarop een paard en de partij. Ook Herman rondde zijn partij snel af met een remise. De achterstand in score, met de stellingen op de borden en de stand op de klokken leken even zwaar weer te voorspellen, echter door een plotseling kerende wind klaarde het snel op.
Arzhang haalde met een "prachtige" combinatie het volle punt binnen en de tegenstander van René liet onder hoge druk een gaatje toe waardoor deze kon toeslaan en hout scoorde. Niet veel later gaf zijn tegenstander op.
Met de stand 3.5-2.5 was het zaak eerst het halve punt veilig te stellen. Simon had nog even moeite om remise aan te bieden, maar deed dat gelukkig op tijd, waarna we ons op Edgar konden richten. Het verloop van zijn partij was op zijn minst enerverend te noemen en tot diep in de nacht is de partij dan ook door de hoge heren analytici bestudeerd. Een mooie aanval van Edgar werd door zijn tegenstander goed gepareerd, maar uiteindelijk trok Edgar met een vrijpion in het eindspel zijn remise, en dus teamwinst, over de streep.
Natuurlijk dronk en discussieerde men nog tot diep in de nacht na over een enerverende match.

 DSC61563-Schaakmat Westl. 315934½-3½
1J. v/d Donk1720-J.C. Dekker16860-1
2T. Albregtse1780-J.L. van den Ende16441-0
3E. Huisman1570-J. Zuidgeest1657½-½
4R.P Poots1529-V.J. Kuyvenhoven16371-0
5S. Dirkse1507-H. van Ketel-½-½
6A. Davazdahemami1483-J.S. Bruin15671-0
7L. van Reede1479-C.L. Flikweert15240-1
8H. Zonderland1435-L. Prins1439½-½

Onderwerp: DSC-K5 verliest met 3,5 - 4,5 (maar wint eigenlijk met 5,5 - 4,5)
Rene Poots

Antwoorden: 4
Bekeken: 2879

Prachtig verslag 07-10-2018 16:51 Forum: Externe competitie

Bedankt Kees, een mooi verslag met een prachtige link. Klasse.

Onderwerp: DSC9 handhaaft zich in de tweede klasse HSB
Rene Poots

Antwoorden: 3
Bekeken: 3339

07-04-2018 12:14 Forum: Externe competitie

Vind ik ook Henk.

Onderwerp: Roger Meng winnaar elfde Prinsenstadtoernooi
Rene Poots

Antwoorden: 2
Bekeken: 3435

Bedankje GM Bogdan Lalic 05-04-2018 18:12 Forum: Toernooien & activiteiten

Losing last game in Delft I managed to broke a record - prior to that game I played in Netherland weekend tournaments ( 3 days 6 rounds slowplays ) 113 games ( I cannot find out the moves from 8 games - 5 from Utrecht OKU 2003, 1 from Zwolle and 2 from Leiden tournament, out of those 8 I won 3 and drew 5 games ) prior to that score was excellent 113 games, 65 wins, 48 draws and no losses.
I think my blunders in the last game ( after opening I was winning but the last 6 moves I played like 1200 elo player no better for sure - I simply blundered his Bf4 move dropping a piece and the game immeiately ) were due to tiredness. What a pity. Thanks for inviting me in this tournament, with regards GM Lalic Bogdan.:

Onderwerp: Roger Meng winnaar elfde Prinsenstadtoernooi
Rene Poots

Antwoorden: 2
Bekeken: 3435

Succesvol toernooi 03-04-2018 20:06 Forum: Toernooien & activiteiten

Het elfde Prinsenstadtoernooi is zeer geslaagd verlopen. Het had een recordaantal deelnemers en verrassende winnaars. Verder is er geen wanklank gevallen en waren alle deelnemers heel tevreden.
Dit betekent dat we financieel met behulp van sponsor AAW ook een gezond toernooi hebben gedraaid en er alle reden is om volgend jaar weer door te gaan. Aan de reacties van het publiek te zien, zou het voor hen een teleurstelling zijn als we er mee zouden stoppen. Het publiek heeft de weg naar het Prinsenstadtoernooi gevonden.
Opdracht nu is een stabiele sponsor voor de langere termijn te vinden, de vierkampen uit te bouwen en de PR te verbeteren. Daarnaast zijn er natuurlijk een hoop details te verbeteren.
Meer dan vijfentwintig mensen hebben geholpen om dit toernooi een succes te maken. Dank daarvoor. Mijn eerste jaar als toernooi-dikke- deur heb ik als zeer prettig ervaren. Ook al ben ik achteraf gesloopt, het geeft veel waardering om 200 mensen drie dagen lang zo te zien genieten.
Voor wie de foto's nog niet heeft gezien volgen hier de linkjes voor de eerste:Link
de tweede: link
en de derde dag:https://www.facebook.com/media/set/?set=...57447191&type=3

Onderwerp: Hans Stam wint vierde Grand Prix Rapid
Rene Poots

Antwoorden: 1
Bekeken: 3793

Vienamese winnaar 27-02-2018 11:58 Forum: Activiteiten

Een winnaar uit Vietnam in de B-groep. Dat is weer eens wat anders.

Onderwerp: Haeghe Ooievaar 2 - DSC9, 3,5-4,5
Rene Poots

Antwoorden: 7
Bekeken: 4467

No time at all 08-02-2018 20:06 Forum: Externe competitie

Het waren 12 zetten en mijn tegenstander gaf zijn dame weg. Ik stond toen weliswaar al heel goed, maar had het nog wel moeten spelen. Het was jammer voor de partij en niet noemenswaardig, want ik behoefde er niets voor te doen.

Onderwerp: Haeghe Ooievaar 2 - DSC9, 3,5-4,5
Rene Poots

Antwoorden: 7
Bekeken: 4467

Met de hakken over de sloot 08-02-2018 13:12 Forum: Externe competitie

Het negende behaalde gisteren, door met de kleinst mogelijke voorsprong (3.5-4.5) Haege Ooievaar te verslaan, een aardige overwinning. Een zeer mooie zege op bord twee van invaller Eric Wagter en een bijna onmogelijke remise op bord drie van Antoon Frehe waren de opmerkelijkste wapenfeiten.


Op het moment van vertrek richting de residentie werd duidelijk dat er een vervanger voor Tjerk gevonden moest worden. Eric woonde toch al in die richting en liet zich makkelijk achter PSV-Excelsior vandaan halen. Hij speelde een zeer degelijke wedstrijd, liet zich in het begin niet in paniek brengen, zette zijn tegenstander steeds verder achteruit en sloot tot slot de vijandelijke Dame op. Toen dat uiteindelijk materiaal kostte gaf deze op.


Antoon speelde een partij waarin tot het eindspel niet veel gebeurde. Daarin keek Antoon echter opeens tegen een veel actievere vijandelijke Koning aan en leek hij aan het kortste eind te trekken. Alhoewel ik vermoed dat zijn tegenstander het beter had kunnen spelen, toverde Antoon opeens een mooie manoeuvre uit zijn ijsmuts waarmee hij zetdwang afdwong. Dit betekende remise.


Antoons halve puntje sleepte nipt de overwinning binnen. Jan, op bord één, had vooruit gespeeld en verloren, maar omdat René en Fred hun tegenstanders hadden opgerold en Simon en Edgar beiden verloren, kwam de verantwoordelijkheid op de late avond op de schouders van Herman Zonderland te liggen. Deze presteerde het om met een prachtige vrijpion eerst te vragen of hij remise kon maken, om daarna iedereen te laten sidderen en beven door in gewonnen eindspelsituaties vreemde stappen met zijn Koning te ondernemen. Toen zijn tegenstander uiteindelijk opgaf, bood hij er dan ook maar ruimhartig zijn excuses voor aan.


Met de hakken over de sloot dus, maar al met al speelt het negende een goed seizoen. Het draait uitstekend mee in de strijd om de tweede plaats en het maakt daarbij zelfs nog kans om boven het zevende te eindigen.Lach

Onderwerp: DSC9 geen cliche
Rene Poots

Antwoorden: 5
Bekeken: 4566

DSC 9 geen cliché 15-12-2017 14:57 Forum: Externe competitie

Vol goede moed zette het negende gisterenavond koers naar de Residentie om DD 6 te bestrijden. DD bivakkeerde op de laatste plaats en wij op de derde, dus leek de toekomst er redelijk zonnig uit te zien. Halverwege de avond echter trokken donkere onweerswolken samen boven de velden en hoofden van onze moedige mannen.
René, zeer positief uit de opening gekomen door een toevallig net bestudeerde variant op het bord te krijgen, stortte halverwege de partij in, zette alle sluizen open, ging vrijwillig paarden en andere stukken weg- en de pijp aan Maarten geven.
Fred die de verkeerde afslag leek te hebben gekozen, stond zwaar onder druk en Edgar kwam met materiaalachterstand uit de opening. Omdat Herman ook aan de verliezende hand was en Tjerk een pion achter, stond het virtueel al 5-2 voor de heren uit Den Haag, want Simon en Antoon deden hun plicht en verdedigden de eer. Op bord 1 moest Jan hard vechten om een remise uit het vuur te slepen.
Echter, de goden lijken ons goed gestemd dit jaar. Terwijl Fred en Herman het niet meer konden keepen en het onderspit delfden, dacht Edgar monter: "Kom laat ik eens met mijn Koning op stap gaan." Deze stond toch al geheel onvrijwillig in zijn blootje in het midden van het bord een vrijpion te beschermen en werd daar geheel tegen de verwachting in door de tegenstander een beetje aan zijn lot overgelaten. Die ging liever pionnen snoepen. Hierop ruilde Edgar kordaat een verdedigende toren af en stapte met vrijpion en Koning onbedreigd richting 8e lijn om daar glorieus te promoveren.
Hierdoor was het tij gekeerd: Tjerk haalde een niet verwachte remise binnen (altijd fijn als spelers en teamcaptains niet op het teambelang letten en remise accepteren terwijl zij eigenlijk voor het volle punt tot het bittere eind moeten doorvechten) en Jan zette zomaar de boel op z'n kop door te winnen!
Altijd gezellig bij DD als je wint: mooi gebouw, leuke barman. Zelfs Heineken smaakt dan lekker. Het 9e stelde zich gisterenavond niet op als een clichéteam, maar toonde zich weer eens van zijn beste kant: veerkrachtig, strijdlustig en, toen de winst eenmaal binnen boord was, humorvol en dorstig.

PS: bovenstaand verslag is geschreven als oefening in clichématig taalgebruik. Ik tel er 30.

Overzicht van 1 tot 20 van 158 resultaten Pages (8): [1] 2 3 next » ... last »

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller