Delfts Schaakforum » Zoeken » Zoekresultaten » Hello Guest [login|register]
Overzicht van 1 tot 20 van 26 resultaten Pages (2): [1] 2 next »
schrijver bericht
Onderwerp: Mooiboys van DSC-H6 troeven ervaren DSC-H4 krijgers af
Tjerk

Antwoorden: 4
Bekeken: 194

13-10-2019 22:43 Forum: Externe competitie

Haha, geweldig! Broodje kebab met extra veel knoflooksaus!!?

Onderwerp: Mooiboys van DSC-H6 troeven ervaren DSC-H4 krijgers af
Tjerk

Antwoorden: 4
Bekeken: 194

Mooiboys van DSC-H6 troeven ervaren DSC-H4 krijgers af 12-10-2019 21:27 Forum: Externe competitie

Na een DSC-zessiaans voorspel in de vorm van verhitte discussies over het al dan niet aantreden in een tactische opstelling, is het nieuwe schaakseizoen eindelijk van start gegaan voor de mannen van het zesde team! Goed gesoigneerd en vol jeugdige overmoed betraden zij de schaakarena (lees: het meest zuurstofloze hok in het denksportcentrum), alwaar zij het mochten opnemen tegen de ervaren krijgers van DSC4.

Om een en ander in perspectief te brengen, begin ik graag met een stukje recente historie van ons hechte team. Na het memorabele kampioenschap van het team (DSC9 destijds) met louter overwinningen in klasse 3a van het seizoen 2016-2017, promoveerden we naar klasse 2a.

De wedstrijd van vandaag tegen het vierde deed denken aan de openingswedstrijd van seizoen 2017-2018, toen we in klasse 2a onze clubgenoten van DSC7 tegen kwamen. Een 4-4 gelijkspel bleek geen stunt, want we deden in dat seizoen mee in de top en eindigden op het podium.

Ook vorig seizoen handhaafden we ons vrij overtuigend in klasse 2a.

De doelstelling dit seizoen is duidelijk. Kampioen worden natuurlijk! Omdat we weten dat we het niet altijd van onze schaaktechniek moeten hebben, gooien we alles in de strijd. Zo ook afgelopen maandag! Dat leverde een klinkende overwinning op:

 DSC41636-DSC615902½-5½
1R.F. Gelpke1680-T. Albregtse18070-1
2C. Korving1666-J. v/d Donk17270-1
3E. Eveleens1637-A.P. Frehe1639½-½
4M.Th. Rekveldt1672-E. Huisman15770-1
5J.G.H. Frissen1667-R.P Poots15350-1
6S.J. Broos1635-S. Dirkse14981-0
7G.H. Bilars1572-H. Zonderland14611-0
8A. van der Weijde1562-A. Davazdahemami14750-1


Arzhang Davazdahemami
Arzhang had vandaag een wat slonzig, niet heel bijzonder shirt aangetrokken. Waarschijnlijk bewust, om de nadruk op zijn buitengewoon stijlvolle broek en puntgaaf gekapte snor te vestigen. Het subtiele gepluk aan het puntje van zijn snor, hielp hem de aanvallende zetten waar hij om bekend staat te vinden. Een kwaliteit achter interesseert hem niet, zo lang hij maar de koning van de tegenstander in zicht heeft. En die moest het bekopen vandaag.


Zo sluit Arzhang (geblurd mocht hij het willen ontkennen) de avond af


Herman Zonderland
Wat een verschijning. Wat een uitbundige lach. Wat een charisma. Wat een teamleider! Op het schaakbord moest hij zijn meerdere erkennen in Gerard Bilars, maar zeker niet zonder slag of stoot. Maar een echte aanvoerder is niet bedroefd als zijn team wint, zo ook Herman.

Simon Dirkse
Onze Simon mocht het opnemen tegen de altijd solide andere Simon, Simon Broos. Sowieso een punt voor Simon dus, maar helaas voor ons wel de verkeerde. Simon Dirkse is echter nooit te beroerd om zijn tegenstander te prijzen en nam het sportief op. Hij zat bovendien in een mooie pose achter het bord, zelfs toen de tijdnoodfase daar was en dat zal echt wel een keer het punt opleveren.

René Poots
Met een vale rode broek koos René vandaag voor de casual look. Het bleek de goede keuze, want hij kwam twee pionnen voor tegen Jan Frissen. Waar de compensatie voor zijn tegenstander was, kon ik niet ontdekken. René won een mooie partij. Hij wist in de nabeschouwing onze op papier verrassende overwinning haarfijn te duiden: "Wij hebben de geilheid op het schaakbord wel, terwijl die bij onze tegenstander duidelijk ontbreekt," aldus de secretaris.

Edgar Huisman
Wat een schaakbeest hebben wij in ons team. Schaken, schaken en nog eens schaken. Hij vond het vast jammer dat hij al vrij snel klaar was na een fout in de opening van zijn tegenstander Theo. Edgar kon al vroeg f2 onder vuur nemen, terwijl wits koning en koningsloper nog in de beginopstelling stonden. Het was eigenlijk direct zo goed als uit. Zo'n klusje kun je aan Edgar wel toevertrouwen.

Antoon Frehe
Stille kracht Antoon is na een seizoen afwezigheid gelukkig weer terug. Als een rots in de branding zit hij achter het bord. Onaantastbaar, blijkt ook uit de statistieken. Hij heeft nog nooit een externe wedstrijd verloren sinds ik bij het team speel. (Dit is gefact-checkt.) Ook vandaag bleek hij weer uiterst solide. Hij zette Ed Eveleens in de opening direct onder druk. Toen ik een half uur later weer kwam kijken, was de rood aangelopen Ed nog steeds over Pce7 aan het nadenken. Ondanks de ruimte- en tijdsvoorsprong eindigde de partij uiteindelijk toch in remise.

Jan van de Donk
Gelukkig zit Jan altijd naast mij. Dat geeft rust. De wijsheid en zelfverzekerdheid straalt ervan af. Een constante factor die zorgt voor de balans in ons team. Elke partij van hem ziet er hetzelfde uit. Je weet wat je kan verwachten.
Ik schrok even toen ik hem "Tja" hoorde zeggen, want vorig seizoen maakte hij nog wel eens een foutje later in de partij. Dit keer was het gelukkig een overwinningstja, want Jan won twee torens en een paard tegen een dame en dit was genoeg voor de overwinning.

Tjerk Albregtse
Een "lekkere speler" werd ik genoemd door de "lekkere arbiter" van bord 8 van onze tegenstanders. Wat een fijn compliment!
Het is nu wel duidelijk waarom ik, ondanks alle transfergeruchten, nog steeds in dit team zit. Je zou gek zijn om dit team te verlaten. Ik kijk weer uit naar alle relletjes en vreugdedansjes. Heerlijk toch!
Het was overigens leuk om kennis te maken met mijn tegenstander René Gelpke, waar ik nog nooit eerder tegen gespeeld had. De partij zelf verliep voorspoedig voor mij. René voelde zich oncomfortabel in een siciliaan waarin ik vooral ruimtelijk voordeel had. Hij verzwakte zijn stelling, waarna ik kon doorstomen met een pionnetje. Een tactische wending bracht vervolgens een vrij vroege overwinning.

Lito van Reede
Ook Lito moet hier genoemd worden. Hij kon niet mee schaken vanwege een andere mooie activiteit, maar toch kwam hij buurten. Zijn fijne glimlach naar eenieder van zijn teamgenoten heeft ongetwijfeld de doorslag gegeven.

Volgende keer moeten we een sterk (gem. rating 1689) Wassenaars varkentje zien te wassen. We gaan ervoor!

Onderwerp: Interne competitie (N3): In de schaduw van de externe competitie
Tjerk

Antwoorden: 7
Bekeken: 639

29-09-2019 17:12 Forum: Interne competitie

Goed gespeeld Corniel. 11. Pd5 in de opening heb ik volledig over het hoofd gezien. Daarna kwam je goed te staan en speelde je het erg nauwkeurig.

Ik denk dat 36. ..., Ke4 nog wel goed is. In plaats van 37. ..., Kf3 had ik eerst schaakjes met de toren moeten geven. Je moet dan met je koning naar e1, anders is het remise. Als ik dan pas op c3 neem, dan kom ik beter te staan dan in de partij omdat g3 niet meer gedekt is.

Volgens de computer is de echte blunder 38. ..., Txc3. In plaats daarvan had ik nog Tg2+ kunnen doen, maar ik had weinig tijd om dat alles te berekenen.

Quote

Originally posted by Corniel
Auw. Ik heb het thema eerder gezien, en toen ik mijn koning lost liet zag ik
het oppeens. Het gebrek aan ervaring met toreneindspelen breekt me hier op.


Ik denk niet dat dit ligt aan een gebrek aan ervaring. Je blitzt in de stelling met g- en h-pion voorsprong met 50 minuten op de klok net zo snel als ik met 1 minuut op de klok. Dan is de kans dat je zo'n trucje over het hoofd ziet gewoon aanwezig.

Onderwerp: Interne competitie (N2): Ted Barendse aan de leiding
Tjerk

Antwoorden: 4
Bekeken: 794

De euthanasiepil van dr. Van den Belt 29-09-2019 15:58 Forum: Interne competitie

Onderwerp: Interne competitie (N2): Ted Barendse aan de leiding
Tjerk

Antwoorden: 4
Bekeken: 794

18-09-2019 07:27 Forum: Interne competitie

Ik heb niet gewonnen, maar verloren van Henk. Waarschijnlijk niet doorgegeven realiseer ik me nu. Excuus.

Onderwerp: Interne competitie (N1): Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Tjerk

Antwoorden: 9
Bekeken: 827

16-09-2019 16:31 Forum: Interne competitie

Quote

Originally posted by Jouke
IK bekijk de stand, en sorry dat ik het zeg, maar er klopt geen mallemoer van. Hoe kan het dat mijn interne rating is gedaald van 1988 naar 1908 nadat ik mijn eerste competitieduel gewonnen heb? En hoe kan ik ooit een gooi doen naar het kampioenschap als ik na de eerste ronde alweer 43 punten achterloop op de nr 1? De reden dat ik vorig jaar geen kampioen ben geworden is omdat ik als laatste in de ranking instroomde zonder of met een lage arbitaire aantal punten. Vooruit, dat wil ik nog accepteren. Maar nu ben ik als 2e geeindigd en moet ik weer puntjes sprokkelen. Als (en dat is een hele grote ALS) ik Gert wil verslaan hoe moet ik dat doen. Ik win, hij verliest: hij heeft 50 punten ik 56. Dat schiet niet op. Ik hoop dat het gecorrigeerd kan worden, anders gaat de lol er voor mij af.


Ik snap niet zo goed waarom mensen überhaupt startPUNTEN krijgen. Dat de startWAARDE van een speler bepaald wordt door de rangschikking vorig seizoen, vind ik terecht. Maar gratis punten aan het begin van het seizoen gaat wel ver.

Als ik onderaan begin (met 19 startpunten) heb ik twee winstpartijen nodig om alleen maar het STARTaantal punten van Gert te bereiken. Maar dan zijn we twee ronden verder waarin de concurrentie ook weer punten pakt (of gratis erbij krijgt), dus in de praktijk zal ik dan pas net in het linker rijtje staan.

Het zou wat zijn als Ajax met 18 punten aan het nieuwe voetbalseizoen begint, PSV met 17, enzovoort, tot en met RKC met 1 punt. Iets als de rijken worden steeds rijker en de armen.....

Dan vind ik de eerste ronde in Lisse toch een stuk eerlijker verlopen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Iedereen start met 0 punten. De ranglijst na ronde 1 zou hier ondenkbaar zijn.

Onderwerp: Interne competitie (V10): Gert Legemaat neemt voorschot tiende clubkampioenschap
Tjerk

Antwoorden: 5
Bekeken: 2338

31-05-2019 09:22 Forum: Seizoen 2018-2019

Quote

Originally posted by Corniel
En zwart gaat door zijn vlag. Zwart heeft over de laatste 6 zetten 45 minuten gedaan en daarvan een
aanzienlijk deel van de tijd niet achter bord gezeten. Iedereen verwerkt zijn
blunders op een andere manier zullen we maar denken.


Mooi gespeeld! Wel een beetje jammer zulk onsportief gedrag... Nee!

Mag ik vragen welk programma jij gebruikt om de PGN code te genereren? Ik vind het ook wel leuk om af en toe een stukje partij te laten zien, maar ik doe het niet meer omdat ik altijd een half uur moet sleutelen aan de PGN code om het op dit forum werkend te krijgen.

Onderwerp: DSC-H6 wint uit bij Haeghe Ooievaar 2
Tjerk

Antwoorden: 3
Bekeken: 1614

23-03-2019 11:53 Forum: Externe competitie

Bedankt! Dit maakte de wachtrij voor de Eiffeltoren enigszins dragelijk. En wat een heerlijk stukje partij-analyse! Lach

Als we zulk soort analyses vaker filmen en achter elkaar plakken kan het zo als moderne kunst doorgaan. Grijns

Onderwerp: Onvermijdelijk gelijkspel tussen DSC-H6 en Promotie 4
Tjerk

Antwoorden: 3
Bekeken: 1397

Onvermijdelijk gelijkspel tussen DSC 6 en Promotie 4 27-02-2019 00:16 Forum: Externe competitie

Afgelopen maandag 18 februari moest er, na twee nederlagen tegen de nummers 1 (DD 3) en 2 (Novelty Destroyers 2), weer eens gewonnen worden door DSC6. Dat moest toch kunnen in eigen huis tegen Promotie 4, dat nog geen wedstrijdpunt gepakt had. Het mocht echter niet zo zijn. De 4-4 einduitslag leek in de sterren geschreven te staan...

Jan speelde weer eens subliem, zag echter mat in twee over het hoofd en gaf tot overmaat van ramp in een gewonnen eindspel zijn toren weg: 0-1 (waar het 1-0 moest zijn).

Arzhang's partij heb ik niet goed in de gaten kunnen houden, maar hij bleek een zeer goede stelling uit handen gegeven te hebben. Ontroostbaar stond hij aan de bar, waar René het nog even ongegeneerd bij hem inwreef. Wat een lol had dhr. Poots om de misère van zijn teamgenoot. Tja... Zo gaat dat bij DSC6. (Het stond nu 0-2, terwijl het 2-0 moest zijn.)

Over René gesproken, hij speelde waarschijnlijk kwalitatief de meest verantwoorde partij. De saaie drol kwam een pion achter en een pion voor en behaalde uiteindelijk zijn ultieme doel: remise. Chapeau!

Edgar's tegenstander had een mooie V-vorm in zijn pionnenstructuur waar een loper van gelijke kleur middenin stond. Het zag er sterk uit en bovendien zeer esthetisch. Maar alles wat esthetisch is, maakt Edgar kapot. Hij wist uiteindelijk de overwinning binnen te slepen: 1½-2½. (Het had nu 2½-1½ moeten staan.)

Lito's opening was weer eens geweldig. (Zou zijn openingszin in de kroeg ook zo geweldig zijn?) Hij won een stuk, dus ik rekende al op de winst. Echter stond hij later zelfs materiaal achter. Van -5 naar +5... Het werd een volledig terechte remise, waardoor het 2-3 stond. (Het had 3-2 moeten staan.)

Ikzelf speelde mijn tegenstander in de kaart. Mijn koningsstelling werd een puinhoop. Mijn tegenstander verzuimde het echter meerdere keren af te maken. Uiteindelijk kwam ik terug en won de partij. Het stond nu dus volkomen terecht 3-3.

Herman won. Dat kan sowieso nooit de bedoeling zijn. (Het stond dus 4-3 terwijl het 3-4 moest zijn.)

Simon was zoals gewoonlijk als laatste bezig. De laatste keer dat ik zijn stelling bekeek stond hij een pionnetje achter, maar kon hij zijn loper op b6 zetten en zijn twee zwarte torens op de tweede rij krijgen. Ik zag zijn tegenstander al ten onder gaan. Simon prefereerde echter zijn toren weg te geven en kon niet meer standhouden. Hij had dus de gelijkmaker moeten maken, maar omdat het 4-3 voor ons stond i.p.v. 3-4 voor hun, deed zijn tegenstander dat. Zo werd de onvermijdelijke 4-4 eindstand bereikt.

 DSC-H61563-Promotie 415524-4
1T. Albregtse1780-B. van de Graaf17241-0
2J. v/d Donk1720-R.R. Matai16690-1
3E. Huisman1570-M. van Staden sr.15211-0
4R.P Poots1529-J.W. Veldhuizen1644½-½
5S. Dirkse1507-P. Hijma14590-1
6A. Davazdahemami1483-G.M.B. Toxopeus16120-1
7L. van Reede1479-R. de Vries1398½-½
8H. Zonderland1435-C. Schoon13871-0

Onderwerp: DSC-H1 wint tegen Rijswijk
Tjerk

Antwoorden: 10
Bekeken: 2344

31-01-2019 18:37 Forum: Externe competitie

Ik neem aan dat deze regel daartegen is bedacht:

Quote

6. Een speler die niet is opgegeven voor een bepaald team (reserve) mag alleen invallen in een willekeurig
team als:
- zijn rating niet meer dan 150 punten hoger is dan de gemiddelde rating van dat team. (voor zowel speler
als team gaat het om de rating ten tijde van de opgave van het team); of
- zijn rating lager is dan de rating van de speler met de laagste rating in het eerstvolgende hogere team.

https://haagseschaakbond.nl/pdf/20180920_Competitiereglement_2018.pdf


Gemiddelde rating DSC1: 2065
Rating Gert: 2222

2222 - 2065 = 157

Oeps..........

Onderwerp: DSC6 onderuit tegen sterk Novelty Destroyers 2
Tjerk

Antwoorden: 0
Bekeken: 1325

DSC6 onderuit tegen sterk Novelty Destroyers 2 20-01-2019 14:05 Forum: Externe competitie

Afgelopen maandag 14 januari mochten de matadoren van het zesde team weer aantreden in de thuisarena van Delft. Helaas vloeide er meer DSC-bloed dan patent-examiner-bloed op deze avond, wat resulteerde in een 3-5 nederlaag.

Onze wegkapitein Jan blijft zich ontwikkelen als schaker. Alhoewel hij bord 1 voortaan liever afstaat aan ondergetekende, kreeg hij toch veruit de zwaarste tegenstander (rating 2100) tegenover zich. Zonder dit te weten merkte hij tijdens de partij dat zijn tegenstander sterk speelde en in een redelijk gelijke stelling besloot hij niet door te spelen, wat hem in een eerdere ronde de kop kostte, maar tekende wijselijk voor de vrede.

Wat is het heerlijk om Lito uit de opening te zien komen. Zijn stukken staan logisch, werken samen en dat kon hij dit keer ook omzetten in het volle punt.

Ook ik kwam dit keer beter uit de opening, nam mijn tijd in een complexe stelling, won een pion en speelde daarna vrij vlekkeloos naar de overwinning, al zeg ik het zelf.

René speelde met wit tegen een sterke tegenstander die het spel in de opening comfortabel gelijk wist te trekken. René speelde goed en maakte knap remise.

Arzhang en Herman speelden tegen tegenstanders wiens speelsterkte onbekend is. Het bleken taaie opponenten en uiteindelijk gingen beide partijen verloren.

Simon ging strijdend ten onder tegen een gelijkwaardige tegenstander: 3-4.

Uiteraard was het Edgar die de avond weer afsloot. Zijn knotsgekke partijen zorgen altijd voor vermaak en dat was dit keer niet anders. Hij creëert gevaar uit op het oog onmogelijke hoeken, maar helaas moest hij dit keer zijn meerdere erkennen in zijn op papier sterkere opponent. Rond half 1 pakte hij uitgeanalyseerd de blessuretijd van de derde helft nog even mee om het onderwerp van de nacht nog één keer naar schaken te veranderen.

DSC6 1563 - Novelty Destroyers 2 1692 3 - 5
1 T. Albregtse 1780 - W. van de Maele 1754 1 - 0
2 J. v/d Donk 1720 - C.C. Fernandes João 2083 ½ - ½
3 E. Huisman 1570 - E.R.I. Dhondt 1670 0 - 1
4 R.P Poots 1529 - T.M.S. Arpaci 1626 ½ - ½
5 A. Davazdahemami 1483 - P.M.L. Diot 0 - 1
6 S. Dirkse 1507 - F. Molinari 1513 0 - 1
7 L. van Reede 1479 - F. Sidoti 1505 1 - 0
8 H. Zonderland 1435 - M. Rosello-Garcia 0 - 1

Onderwerp: Klip en klaar verlies voor DSC-H6
Tjerk

Antwoorden: 3
Bekeken: 1840

25-11-2018 11:47 Forum: Externe competitie

Ik snapte niet zoveel van mijn eigen partij. Ik had een geïsoleerde pion op d4, maar wel het loperpaar. Toen ik mijn zwakte kwijt gespeeld had, stonden zijn stukken wat actiever. Volgens mij speelde hij daarna vrij gezonde zetten.Hij bood hier remise aan, toen we als team al verloren hadden. Aangezien ik nog maar weinig tijd op de klok had, heb ik dat maar aangenomen. Een beetje laf, achteraf gezien. Op ons niveau is het nog leuk genoeg om deze stelling helemaal uit te spelen, met waarschijnlijk 6 van de 10 keer een beslissend resultaat door een of andere blunder. Lach

Onderwerp: Nieuwe PGN-viewer
Tjerk

Antwoorden: 4
Bekeken: 4187

23-10-2018 10:54 Forum: Over de Delftse SchaakSite

Met welke gratis (online) programma's kan de correcte PGN code gegenereerd worden?

Het valt mij namelijk op dat als ik een PGN code kopieer vanuit bijvoorbeeld ChessBase Reader 2017 of een gratis online programma, de code niet altijd goed wordt gelezen. Vooral als er een zijvariant voor zwart ingevoerd is, gaat het fout en moet er handmatig met allerlei leestekens en spaties geklooid worden om het goed te krijgen. Ik heb wel ergens gelezen dat er twee "soorten" PGN code zijn, dus wellicht gebruik ik telkens programma's die de soort PGN code genereren die deze viewer niet ondersteunt?

Onderwerp: DSC-H6 en Rijswijk 3 in evenwicht na spannende strijd
Tjerk

Antwoorden: 2
Bekeken: 2216

30-09-2018 23:08 Forum: Externe competitie

Verslag van de tegenstander:

Quote

Rijswijk 3 behaalt nipt een gelijkspel tegen DSC6


Dinsdag jl. speelden we thuis onze eerste externe competitiewedstrijd in de 2e klasse HSB tegen DSC6: we kwamen enigszins goed weg, en speelden 4-4 gelijk. Dit seizoen zijn we versterkt met drie spelers, t.w. Erik van Dop (speelde deze wedstrijd niet), Floris Lantzendorffer en Mark Knigge. Dit keer waren we ook versterkt met Roel (Leezer) die als vervangend teamleider optrad. Mede dankzij zijn adviezen (remises aannemen, voor de winst gaan etc.) werd dit resultaat bereikt.

Het verloop was als volgt.

Op bord 1 had Doeke (Huitema) een sterke tegenstander. De partij ging redelijk gelijk op en m.i. zat een remise er in, maar in het eindspel en onder tijdsdruk ging het voor Doeke mis en verloor hij de partij.

Ook Marc (Berger) op bord 2 had een pittige tegenstander. Hij startte te laat, maar heeft dat hopelijk goed kunnen maken. In de partij ging het wel steeds minder met hem (in de woorden van Roel hij werd langzaam maar zeker ‘gewurgd’), en zijn partij ging verloren.

Op bord 3 bereikte Roger (van Groesen) een remise. Nadat veel zware stukken van het bord waren verdwenen, leek het even erop dat zijn tegenstander een pionnetje kon winnen (en daarmee waarschijnlijk de partij), maar Roger wist het daarna volgende toreneindspel goed te spelen.

Ondergetekende Hans (Knigge) op bord 4 wist zijn partij te winnen, maar het was kantje bord. Ik kwam slecht uit de opening; mijn tegenstander speelde een vreemde variant van het Frans, maar dat leverde mij wel een slechte stelling op. Dat leidde tot een remiseachtige stelling, maar met de opdracht van Roel in het hoofd om te winnen (en zo de 4-4 te bereiken) speelde ik door en met een gelukje maakte de tegenstander een fout en werd de partij gewonnen.

Mark (Knigge) op bord 5 maakte een goede comeback in dit team. Met een overvloed aan tijd (waar zijn tegenstander in het eindspel nog maar ca 2 minuten had, had Mark nog ca 1 uur) werd de tegenstander steeds meer onder druk gezet en won Mark de partij.

Floris (Lantzendorffer) op bord 6 had een lastige tegenstander met een indrukwekkende naam, die Floris het leven zuur maakte. Enkele pionnen van Floris waren flink opgestormd, maar helaas was het moeilijk al deze te dekken, waardoor enkele pionnen verloren gingen (naar ik begreep). Toen er een kwaliteitsverlies overheen kwam, ging de partij verloren.

Van de partij van Rob (Felix) op bord 7 heb ik helaas niet veel gezien. Ik begreep dat Rob zijn stelling goed had opgebouwd, maar dat er op gegeven moment niet meer inzat dan remise; zo werd besloten.

Timo (van Peursen) ten slotte op bord 8, speelde een prima partij zoals hij dat vaker doet. Hij werd wel geholpen door een flinke fout van de tegenstander die een toren inleverde. Timo speelde dat vervolgens wel solide uit en won.

Bij elkaar 4-4, geen slecht begin van de competitie. Een eerste matchpunt is binnen en tegelijk zijn we warmgelopen voor de vervolgwedstrijden. Met dank aan Roel voor zijn enthousiaste begeleiding.

Hans Knigge


Bron: https://www.sgrijswijk.nl/externe-compet...mverslagen.html

Onderwerp: DSC-K4 verslaat Oud Zuylen Utrecht 2 met 4,5-3,5
Tjerk

Antwoorden: 8
Bekeken: 3133

18-09-2018 08:08 Forum: Externe competitie

Gefeliciteerd! Leuk om te lezen, klinkt als een spannende match.

En mooi dat de derde helft ook serieus wordt genomen!

Onderwerp: Speelschema DSC 5
Tjerk

Antwoorden: 4
Bekeken: 1050

18-09-2018 07:49 Forum: Externe competitie

Bier uit de krat halen scheelt ook ruimte!

Anders een tap aanschaffen Lach

Onderwerp: Interne competitie (V11): Bob Voogt zorgt voor zinderende titelrace
Tjerk

Antwoorden: 3
Bekeken: 3451

17-06-2018 13:55 Forum: Seizoen 2017-2018

Onderwerp: Interne competitie (V10): Gert Legemaat verstevigt koppositie
Tjerk

Antwoorden: 3
Bekeken: 3365

31-05-2018 23:24 Forum: Seizoen 2017-2018

Geen heel enerverend potje gespeeld tegen Willem-Jan. Ik was tevreden na de opening, maar ben mijn kleine voordeeltje langzaamaan kwijt geraakt. Ik denk dat Willem-Jan daarna kansjes heeft laten liggen om het me moeilijker te maken. Na zet 44 ben ik gestopt met noteren. Zat er daarna nog iets interessants in de stelling, Willem-Jan?

Onderwerp: Interne competitie (V9): Gert Legemaat blijft aan kop
Tjerk

Antwoorden: 8
Bekeken: 4828

12-05-2018 11:36 Forum: Seizoen 2017-2018

De partij tussen Kees en mij was niet bepaald meesterlijk. In het afgelopen Leiden Chess Tournament heb ik een betere stelling volledig uit handen gegeven door een toren op te laten sluiten. Dat "trauma" kwam weer even terug na zet 29. ..., Ld3 van Kees. Ik dacht: dat gaat me niet nog een keer overkomen. Helaas bleek het terugtrekken van de toren dit keer niet nodig. Lastig spelletje...

Onderwerp: DSC5 wint slotwedstrijd met 6-2 van Haeghe Ooievaar 1
Tjerk

Antwoorden: 5
Bekeken: 3890

25-04-2018 11:44 Forum: Externe competitie

Het idee achter 9. Lf4 vind ik erg mooi. Ik kan me voorstellen dat je 14. ..., g5 met een glimlach hebt begroet. Het lijkt wit volledig in de kaart te spelen.

Overzicht van 1 tot 20 van 26 resultaten Pages (2): [1] 2 next »

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller